Γάβγιζε ο σκύλος του γείτονα, ενοχλήθηκε, πήγε στο δικαστήριο και δικαιώθηκε

Δεν την βρισκω και πολυ παραξενη ειδηση.
Δεν ειμαι και σιγουρος, αλλα ο νομος λεει οτι αν ο σκυλος γαβγιζει σε ακαλυπτο χωρο ή μπαλκονι, εχεις συνεπειες, ενω μεσα στο σπιτι οχι. Ο συγκεκριμενος σκυλος ηταν σε ακαλυπτο χωρο.

Παντως κατα την αποψη μου ειναι και λιγο θεμα σεβασμου προς τον συνανθρωπο.
Δεν ξερω ποιες περιπτωσεις ενα δικαστηριο θα καταδικαζε ή οχι ενα τετοιο γεγονος.

Θα μπορουσε ενας σκυλος να κανει συνεχως σαν...βομβαρδιστικο, αλλα θα μπορουσε και ο...ενοχλημενος, να ειναι οπως ο παππους της διαφημισης: "να φυγετε να πατε αλλου."

Ολα ειναι θεμα κατανοησης και αμοιβαιου σεβασμου. Να εχει καποιες ανοχες ο θιγομενος, αλλα και να καταλαβαινει και ο ιδιοκτητης ενος σκυλου, πότε πραγματικα ο σκυλος ενοχλει.

Στο συγκεκριμενο θεμα, δεν μπορω να γνωριζω αν ο ενοχλημενος ηταν μυγιαγγυχτος, ή ο ιδιοκτητης αδιαφορος ως προς τυχον ηχορυπανση. (ισως το επιδιωκε κι ολας να εχει σκυλο...σειρηνα για επιδοξους κλεφτες, ή ισως τον ειχε και μονιμα δεμενο και παρατημενο και το σκυλι ειχε φρικαρει και αγριεψει)

Οπως και να εχει (περαν του θεματος φιλοζωικης αρμοδιοτητας) δεν βρισκω κατι στο θεμα που να το κανει να ξεχωριζει. Θα μπορουσε να ειναι ο ηχος απο δραπανο, ενα ηχοσυστημα στην τσιτα κλπ κλπ

Και φυσικα αν οντως ο σκυλος ενοχλουσε, φταιει ο ιδιοκτητης και οχι ο σκυλος, αυτο ειναι αυτονοητο.

Last edited:
Τα λυκόσκυλα δεν είναι από τα σκυλιά που γαυγίζουν συνέχεια χωρίς λόγο και με το παραμικρό...
Άρα μάλλον ο ιδιοκτήτης αφήνει το σκύλο δεμένο με τις ώρες και τον έχει φρικάρει.
Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.
Με δικαστική απόφαση ή όχι.

Απάντηση: Re: Γάβγιζε ο σκύλος του γείτονα, ενοχλήθηκε, πήγε στο δικαστήριο και δικαι

Τα λυκόσκυλα δεν είναι από τα σκυλιά που γαυγίζουν συνέχεια χωρίς λόγο και με το παραμικρό...
Άρα μάλλον ο ιδιοκτήτης αφήνει το σκύλο δεμένο με τις ώρες και τον έχει φρικάρει.

:a0210:

Last edited:
Απάντηση: Re: Γάβγιζε ο σκύλος του γείτονα, ενοχλήθηκε, πήγε στο δικαστήριο και δικαι

Ο κακος ο χρονος περνα, ο κακος γειτονας ......δεν
ετσι ακριβως
φυσικα και δεν φταιει ο σκυλος το καθε ζωο εχει μια Αλφα συμπεριφορα που το αφεντικο του πρεπει να φροντιζει να μην ενοχλει τους γειτονες
και εγω ειχα σκυλο αλλα δεν ενοχλησα ποτε

Ακριβώς!
Το καημένο σίγουρα έχει πρόβλημα...
Έτσι και μια γειτόνισσά μου, έχει ένα σκυλάκι στο μπαλκόνι και γαβγίζει συνεχώς και με το παραμικρό.
Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου αλλά το λυπάμαι πολύ γιατί εδώ και ένα χρόνο που έχουν μετακομίσει στη γειτονιά, είναι ζήτημα αν την είδα να το έβγαλε βόλτα 2-3 φορές.
Το καημένο υποφέρει σίγουρα από έλλειψη παρέας και φυσικά τον εγκλεισμό.

Ακριβώς!
Το καημένο σίγουρα έχει πρόβλημα...
Έτσι και μια γειτόνισσά μου, έχει ένα σκυλάκι στο μπαλκόνι και γαβγίζει συνεχώς και με το παραμικρό.
Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου αλλά το λυπάμαι πολύ γιατί εδώ και ένα χρόνο που έχουν μετακομίσει στη γειτονιά, είναι ζήτημα αν την είδα να το έβγαλε βόλτα 2-3 φορές.
Το καημένο υποφέρει σίγουρα από έλλειψη παρέας και φυσικά τον εγκλεισμό.
αυτο που με φρικαρει ειναι οτι ενω δεν εχουν σκοπο να ασχοληθουν με το ζωο απλως το εχουν να το βλεπουν σαν ενα ακομα καταναλωτικο αγαθο

Μπαααα.Που να δεις με τι ασχολούνται τα Αμερικάνικα.

Αν δικάζονται οι αγωγές κ.λ.π. στην ώρα τους, ας ασχολούνται και με χειρότερα. Σε μας τα πιο πολλά δικάζονται μισή ώρα πριν παραγραφούν...

Προσωπικά λατρεύω τα σκυλιά, τα πάω πολύ καλά μαζί τους, είχαν και έχουν πολλοί συγγενείς μου, αλλά το γαύγισμά τους είναι ένα πράγμα που δεν το αντέχω όταν επαναλαμβάνεται καθημερινά σχεδόν όλο το 24ωρο.

Δυστυχώς, εδώ η γειτονιά μου είναι γεμάτη από σκυλιά που οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν ΜΟΝΙΜΑ είτε στον κήπο, είτε στο μπαλκόνι, είτε στην ταράτσα. Και όταν λέω μόνιμα, εννοώ πως 4 χρόνια που είμαι εδώ, μια (μα μια ρε γαμώτο) φορά κανένας από όλους αυτούς δεν τα έχει πάει μια βόλτα. Με αποτέλεσμα όλα τους να έχουν σαλτάρει και να γαβγίζουν ολομερής. Ειδικά μια ιδιοκτήτρια τα έχει στο μπαλκόνι που βρίσκεται ψηλά, με αποτέλεσμα το γάβγισμά τους να ακούγεται σε πάρα πολύ μεγάλη απόσταση και πολύ δυνατά αφού ο ήχος ανακλάται παντού.

Στο δωμάτιο που κοιμάται η ενός ετών κόρη μου, ακριβώς απ'έξω είναι δύο σκύλοι που από τις 19:00 μέχρι τις 23:30-24:00 δεν σταματάνε να γαβγίζουν ούτε δευτερόλεπτο. Η μικρή τα έχει δει όλα, δυσκολεύεται τόσο να κοιμηθεί, που αναγκάζομαι να κλείνω όλα τα παράθυρα για να μειώσω την φασαρία και βάζω air-condition.

Θα με λέγατε παράλογο αν τους έτρεχα σε δικαστήριο τώρα αυτούς τους ιδιοκτήτες που παρόλο που έχω συζητήσει ευγενικά μαζί τους το θέμα με γράφουν κανονικότατα; Και εννοείται ότι τα σκυλιά δεν μου φταίνε σε τίποτα, αλλά αυτοί οι ηλίθιοι άνθρωποι που τα έχουν σε τέτοια άθλια κατάσταση.

Συνεπώς, μην κρίνετε την παραπάνω είδηση τόσο εύκολα και βγάζετε μαλάκα τον γείτονα γιατί δεν ξέρετε τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει.

Είναι παράλογο το να μην υπάρχει η στοιχειώδης κουλτούρα και να καταλήγουν αυτα τα θέματα στο δικαστήριο. Αυτό.

Re: Απάντηση: Re: Γάβγιζε ο σκύλος του γείτονα, ενοχλήθηκε, πήγε στο δικαστήριο και δ

Αν δικάζονται οι αγωγές κ.λ.π. στην ώρα τους, ας ασχολούνται και με χειρότερα. Σε μας τα πιο πολλά δικάζονται μισή ώρα πριν παραγραφούν...

Αυτο ειναι ο κανονας οντως.

Αν αρχισουν τις κινητοποιησεις οπουναναι οι δικαστικοι θα δουμε και παραγραφες φουλ....

Μπορεί να φανώ λίγο απόλυτος αλλά θεωρώ πως σκλί και γατί ταλαιπωρούνται μέσα στα διαμερίσματα.
Απλά δεν μπορούν να μας το πούνε...
Τα βλέπω όπως τα πουλάκια στα κλουβιά...

Υπάρχουν όμως και θεματα συμφερόντων/οπτικής γωνίας:

Πήρε δύο ντόγκια ο α) γείτονας.
Πήρε ένα ο β) γείτονας.
Πήρα ένα και γω ο γ) γείτονας.
Ο δ) δεν έχει σκλί (έστειλε δύο γιατί γαύγιζαν και δεν μπορούσε να κοιμηθεί**)

Ο δ) έκανε παράπονα στον α) δίκαια γιατί αλυχτάνε το βράδι.
Που και που έχουμε συγχορδία από όλα α,β,γ...
Είναι και άλλα σε τριγύρω τσαρδιά που δεν γνωριζόμαστε καλά και αλυχτάνε όλα μαζί (της πόπης...)
Υπάρχει ένα θέμα...

Έλα όμως που τον τελευταίο μήνα νύχτα ανοίξανε 8 τσαρδιά στην περιοχή.
Προχθές πίναμε κάτι τσίπρα με τον δ) και με λέει:
-Καλύτερα να αλυχτάνε παρά να μας την πέσουνε...
- Και ποιός σου λέει ότι το σκλί αποτρέπει?
- Κοίτα μου λέει ο κλέφτης δεν ξέρει τι είναι πίσω από τις αυλόπορτες...
Αμα αλυχτάνε αυτά παντού θα πάει παρακάτω που έχει ησυχία!
Οπότε ξαφνικά δεν τον ενοχλούν και θέλει να πάρει και αυτός **

Πάντως όλα αυτά τα σκυλιά ζάνε ελεύθερα στις αυλές αλλά παρόλα αυτά γαυγίζουν σε ότι κινείται...
Τη νύχτα έχει κίνηση.
Τριγυρνάνε ζουλάπια, αλεπές, κουνάβια, γατιά, σκάτζοι.
Δύσκολο να κάνεις τα ζωντανά να βγάλουν το σκασμό.

Γιαννη ,επινες με τον <τσιπρα>?
Υπαρχουν σκυλια που δεν αλυχτανε και ειναι και φυλακες,απλα οταν ο<επισκεπτης> μπει στον χωρο του σκυλου[στην αυλη κλπ] τον βλεπει ξαφνικα στο μισο μετρο.,και ακουει το σχετικο γρυλλισμα <υποδοχης>.
Επειδη ειχα τετοιο σκυλο,ενα καταμαυρο βελγικο λυκοσκυλο με χρυσαφια ματια γυρω στα 45 κιλα,ποτε δεν γαυγιζε.Περιμενε τον <επισκεπτη > στο μισο -ενα μετρο και τοτε τον <υποδεχοταν>
Εχεις απολυτο δικιο Γιαννη οτι οι περισσοτερες ρατσες σκυλων αφυκτιουν μεσα στα διαμερισματα και ειναι λογικο να δημιουργουν προβληματα,περαν του οτι θελουν πολυ μεγαλες καθημερινες βολτες για να εκτονωσουν την ενεργεια τους.
Δυστυχως παρα πολλες φορες η επιλογη σκυλου γινεται με το κριτηριο της ομαρφιας η της<μοδας> ,ας μην ξεχνουμε τα εκαντοταδες κόλευ που ασφυκτιουσαν στα διαμερισματα γιατι ηταν <μοδατα> σκυλια

Βαλε και τα χασκι οπου γουσταρουν σιβηριανες θερμοκρασιες και τα εχουν καλοκαιριατικα μεσα σε διαμερισματα, καποια μικρα σκυλακια οπου εκ φυσεως δεν βαζουν γλωσα μεσα τους αλλα γεμιζουν τα διαμερισματα με αυτα και αντι να οργιστεις με τον ιδιοκτητη, οργιζεσαι με το τεραποδο, σκυλια μεγαλου μεγεθους κλεισμενα σε μπαλκονια, και και και.....

Οπως το ειπε ο Πετρος πιο πανω. Οι πιο πολλοι επιλεγουν σκυλο με τη...φατσα, αγνοωντας τον χαρακτηρα/ιδιοσυγκρασια του ζωου, με αποτελεσμα τα τελευταια να χαριζονται (στην καλυτερη) ή να εγκαταλειπονται αργα ή γρηγορα. Και φυσικα, αν ο σκυλος γαυγιζει ή ενοχλει με οποιοδηποτε τροπο, καποιοι οργιζονται με το σκυλο. Απολυτως υπευθυνος ομως ειναι ο ιδιοκτητης.

Ιστοριες καθημερινοτητας βεβαια που αφορουν αυτα, ολοι εχουμε να πουμε και αυτο ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο προς συζητηση, που θα κατεληγε φυσικα σε αυτονοητα συμπερασματα.