Gainclone με καλά υλικά και καλή τιμή!

prooptiki

AVClub Enthusiast
26 June 2006
1,043
Ioannina
120445d1227632080-my-audiophile-lm3886-approach-im000003.jpg

Είναι groubuy στο diyaudio η ονομασία του MyRef_C (with Ultimate BOM) έχει δοκιμαστεί από πολλούς (όλοι τους ενθουσιασμένοι) και στηρίζεται στο LM3886 & LM318 !

http://www.diyaudio.com/forums/group-buys/160768-myref_c-ultimate-bom.html

https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AlOSLMomBNGOdHNxNWY0MWNHbnhjdnA1SGFoaGdWYUE&hl=en

δηλαδή ένας gainclone μετά τις παιδικές ασθένειες... Ούτε 1000/100u (μη βάλετε παραπάνω γιατί θα γίνει αργό (χεχεχεχε..)), με λιγότερο κέρδος στο LM και buffo.. cute που λεν κ οι αγγλοσάξωνες...

Gainclone δεν έιναι!!! Αλλά έτσι αναγνωρίζεται πιο εύκολα!
Είναι παλιά υλοποίηση, δεν ξέρω αν κάποιος τον έχει ακούσει!

Δοκίμασα το inverted κύκλωμα με τα LM1875 και μπορώ να πώ ότι ακούγεται καλά αλλά....dc offset και άλλα...η μη προστασίες με αγχώνουν και είναι κρίμα να χάσω τα ηχεία μου....!

δν ξέρω.. κοίτα, καλά τα chipάκια.. Παίζουν καλά με λίγα λεφτά, και εύκολα.. Ακόμα παίζει ο opa549 που είχα σενιάρει, βεβαια όχι gainclone style, με σοβαρές τροφοδοσίες και τα ρέστα.. Αλλά νομίζω ότι στο chipamp του diyaudio διυλίζουν ελαφρώς (έως βαρέως) τον κώνωπα, ενώ παράλληλα στο solid state παίζουν κατά καιρούς εξαιρετικά σχέδια.. πχ το folded cascode με τα jfet στην είσοδο π είχε παρουσιάσει ένας γερμανός (?)... Συγνώμη για το ελαφρώς off topic..

Gainclone δεν έιναι!!! Αλλά έτσι αναγνωρίζεται πιο εύκολα!
Είναι παλιά υλοποίηση, δεν ξέρω αν κάποιος τον έχει ακούσει!

Δοκίμασα το inverted κύκλωμα με τα LM1875 και μπορώ να πώ ότι ακούγεται καλά αλλά....dc offset και άλλα...η μη προστασίες με αγχώνουν και είναι κρίμα να χάσω τα ηχεία μου....!

Για το DC ακολουθάς τις οδηγίες της Νατιοναλ. Πυκνωτής απο το δικτύωμα ανάδρασης προς τη γή.

Το παραπάνω ΙΜΟ ισχύει γενικά στα gainclones (Κάνεις οτι λέει ο κατασκευαστής του chip )

Για το DC ακολουθάς τις οδηγίες της Νατιοναλ. Πυκνωτής απο το δικτύωμα ανάδρασης προς τη γή.

Το παραπάνω ΙΜΟ ισχύει γενικά στα gainclones (Κάνεις οτι λέει ο κατασκευαστής του chip )

Το dc το μηδένισα αλλάζοντας την 10Κ(R3) στο +(In)&ground με μια 220Κ (όσο της feedback R2)

gainclown_lm1875_inverted.gif

Το dc το μηδένισα αλλάζοντας την 10Κ(R3) στο +(In)&ground με μια 220Κ (όσο της feedback R2)

gainclown_lm1875_inverted.gif

Εγώ δοκίμασα αυτό:
Με τιμές όπως αναγράφονται στο σχέδιο.

Attachments

• LM1875-1.jpg
    LM1875-1.jpg
    111.1 KB · Views: 53