ΓΑΛΑ: ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!!!!

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,510
Κερατσίνι
Αυτο το mail το ελαβα σημερα και πιστευω οτι ειναι καλο να το γνωριζουμε ολοι.

Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο;
Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.
Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές. Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί.
Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο
κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.
Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.

Attachments

• image001.gif
    image001.gif
    54.1 KB · Views: 86
μπραβο ρε φιλε!!!
οσοι εχουν αναλογες πληροφοριες ας κανουν τον κοπο να μας ενημερωνουν

Ναι ε?
Και είχα την εντύπωση οτι τα γάλατα που μάζευαν οι γαλακτοβιομηχανίες τα έκαναν τυριά κασέρια κ.α....
Ευχαριστούμε ρέμπελε...

Εγω παλι εκ των εσω ηξερα οτι τα κανουνε σοκολατουχα και οτι αλλο μπαινει μυρωδικο για να μην καταλαβαινεις αν ειναι φρεσκο.......

Φαινεται πως το κανουν με τα κουτια μετα το 5..........

Ορισμοί :
1.Φρέσκο παστεριωμένο γάλα αγελάδας. Γάλα που έχει θερμανθεί γύρω στους 72-79°C για 15 περίπου δευτερόλεπτα. Έχει διάρκεια ζωής τρείς έως πέντε ημέρες (πάντα μέσα στο ψυγείο).
2.Γάλα υψηλής παστερίωσης. Θερμαίνεται σε θερμοκρασία περίπου 127°C για δύο δευτερόλεπτα (διατηρείται μόνο στο ψυγείο για 30 ημέρες). Τη μέθοδο της αποστείρωσης, που γίνεται επίσης σε υψηλή θερμική επεξεργασία (γύρω στους 145°C για 5 δευτερόλεπτα), υφίστανται τα γάλατα που προορίζονται να καταναλωθούν έπειτα από μήνες ή και χρόνο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν το φρέσκο παστεριωμένο γάλα και το γάλα υψηλής παστερίωσης, τα οποία διατηρούν τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία, από πλευράς συστατικών.

Κώδικας Τροφίμων και Ποτών
άρθρο 80
"Νωπό γάλα" νοείται το γάλα που εκκρίνεται από τους μαστικούς αδένες μιας ή περισσοτέρων αγελάδων, προβατίνων, αιγών ή βουβαλίδων, το οποίο δεν έχει θερμανθεί πέραν των 40° C, ούτε έχει υποβληθεί σε επεξεργασία με ισοδύναμο αποτέλεσμα.

άρθρο 80 παρ.5. α)
Θερμικά επεξεργασμένο γάλα χαρακτηρίζεται γάλα κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση που παράγεται με θερμική επεξεργασία άμεσα και αποκλειστικά από νωπό γάλα, και το οποίο έχει τη μορφή γάλακτος παστεριωμένου, UHT και αποστειρωμένου.

άρθρο 80 παρ. 4.
"Νωπό" χαρακτηρίζεται το γάλα, που διατίθεται στην κατανάλωση χωρίς καμιά άλλη επεξεργασία, εκτός από τη διήθηση και την ψύξη καθώς και την ομοιογενοποίηση.

Ως εκ τούτου με δεδομένο ότι ο νόμος ( ΚΤρ και Π) επιτρέπει την παραγωγή παστεριωμένου γάλατος μόνον από νωπό , μου φαίνεται πολύ περίεργο να επιτρέπει και την ανα-παστερίωση του ήδη παστεριωμένου γάλατος . Πρόκειται λοιπόν μάλλον για ιντερνετική hoax ( παλιά ψάχναμε τα μυστικά νούμερα στα πακέτα του marlboro και όταν θα μαζεύαμε τα χαρτάκια με αριθμούς 1-25 θα μας έδινε δώρο ( η marlboro) ´μία κούτα .

Οπως φαίνεται τίποτα δεν έχει αλλάξει στην Κοινωνία της Πληροφορίας

Ορισμοί :
Ως εκ τούτου με δεδομένο ότι ο νόμος ( ΚΤρ και Π) επιτρέπει την παραγωγή παστεριωμένου γάλατος μόνον από νωπό , μου φαίνεται πολύ περίεργο να επιτρέπει και την ανα-παστερίωση του ήδη παστεριωμένου γάλατος . Πρόκειται λοιπόν μάλλον για ιντερνετική hoax ( παλιά ψάχναμε τα μυστικά νούμερα στα πακέτα του marlboro και όταν θα μαζεύαμε τα χαρτάκια με αριθμούς 1-25 θα μας έδινε δώρο ( η marlboro) ´μία κούτα .

Οπως φαίνεται τίποτα δεν έχει αλλάξει στην Κοινωνία της Πληροφορίας

Το οτι κατι μας φαινεται περιεργο δεν σημαινει οτι δεν γινετε. Απο την αλλη ισως και να ειναι hoax. Θα κανω μια προσπαθεια μηπως μαθω περισσοτερες πληροφοριες.

εχω ακουσει κατι αλλο.

το μονο αληθινο γαλα ειναι το 0% !!!!

ολα τα αλλα light ξεlight και φουλ με 3.5% λιπαρα ειναι 0% γαλα -το οποιο φυσικα απαλλαχτηκε απο τα λιπαρα που φερνουν πολλαπλα κερδη - στο οποιο προστιθενται ζωικα λιπαρα και απο 0% γινονται αυτα που ταιζουμε τα παιδια μας.

Hoax είναι λέμε!
Ακόμα και να ήταν αλήθεια, υπήρχε περίπτωση να το έγραφαν στα κουτιά;

Το έβγαλαν και οι απέναντι εδώ και κάτι μέρες και κάποιος το έψαξε παραπάνω.
Τα ληγμένα γίνονται συνήθως τυριά και βούτυρα.

Μην τσιμπάτε σε ό,τι mail σας στείλουν.

Edit: Στέργιο, πες την ιστορία με το Αγνό!

Last edited:
Απάντηση: Re: ΓΑΛΑ: ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!!!!

Hoax είναι λέμε!
Ακόμα και να ήταν αλήθεια, υπήρχε περίπτωση να το έγραφαν στα κουτιά;

Το έβγαλαν και οι απέναντι εδώ και κάτι μέρες και κάποιος το έψαξε παραπάνω.
Τα ληγμένα γίνονται συνήθως τυριά και βούτυρα.

Μην τσιμπάτε σε ό,τι mail σας στείλουν.

Edit: Στέργιο, πες την ιστορία με το Αγνό!

Κι εγώ αυτό ξέρω. Καθώς και σοκολατούχα ή άλλα σκευάσματα.

Το οτι κατι μας φαινεται περιεργο δεν σημαινει οτι δεν γινετε. Απο την αλλη ισως και να ειναι hoax. Θα κανω μια προσπαθεια μηπως μαθω περισσοτερες πληροφοριες.

To e - mail που σου έστειλαν λέει ότι ο νόμος - γενικώς και αορίστως -επιτρέπει . Εγώ σου λέω τι επιτρέπει ο νόμος και -κυρίως - ποιός νόμος είναι . Συνεπώς οι βιομηχανίες γάλακτος εάν ανα-παστερίωναν το ήδη παστεριωμένο γάλα θα το έκαναν στα κρυφά . Σ' αυτήν όμως την περίπτωση δεν θα έγραφαν και αριθμούς κάτω από την συσκευασία . Ούτως ή άλλως η συσκευασία που κοίταξα εγώ , σπίτι μου , δεν έχει νούμερο στο κάτω μέρος .

Περιεργα πραγματα. Δηλαδη 5 φορες μπορει να παστεριωθει το γαλα?!?!?!?!
Το σοι γαλα ειναι αυτο?
Μηπως ειναι κρεμα γαλακτος απο 1 σημειο και μετα?

Σαφώς και εάν κάνουν κάτι τέτοιο οι γαλακτοβιομηχανίες θα το κάνουν στα κρυφά και στα παράνομα και θα το ανακατεύουν με το φρέσκο γάλα για να μην μπορεί να βρεθεί. Οχι να το γράφουν κιόλας στην συσκευασία!!!
Ασε που θα ήθελαν 5 διαφορετικές γραμμές παραγωγής-παστερίωσης για να γίνει κάτι τέτοιο.

Μην μασάτε, ο καθένας γράφει ότι βλακεία του έρθει στο μυαλό και μετά την κυκλοφορεί. Το e-mail αυτό το έχω λάβει 15 φορές τις τελευταίες ημέρες από διαφορετικά άτομα...

Η απάντηση της ΔΕΛΤΑ από τα γνωστά ράδιο αρβύλα mail που κυκλοφορούν...

Η απάντηση της ΔΕΛΤΑ

Σχετικά με τα email που κυκλοφορούν τελευταία για το γάλα, θα θέλαμε να
δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι τα όσα αναφέρονται είναι ψευδή και
αποτελούν ανεύθυνες διαδόσεις που στοχεύουν στην υποβάθμιση της αξίας
του γάλακτος.

Ο αριθμός που αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας των προϊόντων
γάλακτος είναι ο αριθμός του γεμιστικού της μηχανής που εμφιαλώθηκε η
συγκεκριμένη συσκευασία. Ο αριθμός αυτός είναι απαραίτητο να αναγράφεται
στα πλαίσια του συστήματος ιχνηλασιμότητας που πρέπει εφαρμόζεται από
όλες τις εταιρίες.

Το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ παράγεται από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα, το οποίο
συλλέγεται καθημερινά από επιλεγμένες φάρμες σε όλη την Ελλάδα και
παστεριώνεται στα 2 εργοστάσια μας στον Ταύρο Αττικής και στην Σίνδο
Θεσσαλονίκης λίγες ώρες πριν διατεθεί στα καταστήματα. Κάθε συσκευασία
φέρει πάνω της τον αριθμό ταυτότητας ο οποίος μας επιτρέπει να
γνωρίζουμε μέχρι και την φάρμα παραγωγής του γάλακτος που περιέχεται.

Όταν το γάλα φθάσει στην ημερομηνία λήξης του, αποσύρεται από τα
καταστήματα, επιστρέφεται στην εταιρία και στην συνέχεια αποστέλλεται
στις χωματερές για καταστροφή ή σε μονάδες λιπασμάτων ακολουθώντας όλες
τις νόμιμες διαδικασίες. Τα πρωτόκολλα καταστροφής αποδεικνύουν στους
τακτικούς ελέγχους που γίνονται από τις κρατικές υπηρεσίες την απόλυτη
εφαρμογή της διαδικασίας.

Τέλος, η εταιρία μας θα καταφύγει σε κάθε νόμιμο μέσο για τον περιορισμό
των ανωνύμων που θίγουν την φήμη και την αξιοπιστία ολόκληρου του κλάδου.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση οι σύμβουλοι ενημέρωσης
του Κέντρου Ενημέρωσης ΔΕΛΤΑ είναι στην διάθεσή σας στο τηλ. χωρίς
χρέωση 800-1199-800.

"και μου 'λεγε: γαργάλατα"

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

γεγονός είναι ότι πρέπει να θεωρούμε ό,τι περίεργο κυκλοφορεί στο νετ καταρχήν ψευδές, μέχρι να διασταυρώσουμε στοιχειωδώς και από άλλη πηγή τη βασιμότητά του

Μπορουμε να μαθουμε αραγε απο το ας πουμε, 1 λιτρο "γαλα" που εχει μεσα ενα μπουκαλι, ποσο απο αυτο προερχεται απο το μασταρι της αγελαδας???

Θελω να πω, 1 λιτρο, μισο λιτρο, 100 γραμμαρια??? ποσο???

Θα εχουμε επισημη απαντηση??

Και επειδη πιτσιρικος στο χωριο καναμε αυτο που "απαγορευεται" σημερα (κανονες υγειηνης και ετσι να ουμ) πιναμε δλδ αμεσως μετα το αρμεγμα, δεν μου φαινεται οτι ειναι ιδιο το γαλα......

"και μου 'λεγε: γαργάλατα"

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

γεγονός είναι ότι πρέπει να θεωρούμε ό,τι περίεργο κυκλοφορεί στο νετ καταρχήν ψευδές, μέχρι να διασταυρώσουμε στοιχειωδώς και από άλλη πηγή τη βασιμότητά του

Θες να πεις οτι επειδη εχουμε συνηθισει τις ειλικρινεις πληροφορησεις απο μεγαλοκαρχαριες του κεφαλαιου.........

θα πιστευουμε αυτους λογω εντιμου προτερου βιου και οχι τους μυθους που ξεπεταγονται????

Εγω προτεινω:

Οτι ακουμε απο δω και περα για τις ιστοριες αυτες να το θεωρουμε περα για περα αληθινο μεχρι να βγαλουν οι εταιρειες ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και οχι ανακοινωσεις.............

Ερώτηση:
Γιατί να μπαίνει στον κόπο να αποσύρει τα ληγμένα γάλατα μια γαλακτοβιομηχανία και να επωμίζεται αυτό το κόστος ?
Για να το πετάξει στην χωματερή?
Λίγο κάπως μου ακούγεται αυτό....
Υπάρχει νόμος που υποχρεώνει τις γαλακτοβιομηχανίες να το κάνουν αυτό?
Αν δεν υπάρχει νόμος που να υποχρεώνει τις γαλακτοβιομηχανίες να αποσύρουν τα ληγμένα-ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ-γάλατα τότε εγώ δεν πείθομαι οτι τα μαζεύουν για να τα πετάξουν στις χωματερές..
Για άλλη χρήση ναι, ίσως να τα μαζεύουν!

To ληγμενο γαλατακι
γινεται απιθανο γαλακτομπουρεκακι.

Λετε ολοι οι φουρνοι/ζαχαρολπαστεια να μας στερουν το φρεσκο?

Δεν πετιεται τιποτα...
Εξαλλου, σιγα-σιγα τα στομαχια μας γινονται μπετονιερες... ριξε πραμα μεσαααα