Galaxy S6 vs iPhone 6: WiFi Speed Test

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)

Αυτή τη στιγμή ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Apple είναι οι ναυαρχίδες της iPhone 6 και iPhone 6 Plus, και αντίστοιχα της Samsung τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge. Αυτό που γίνεται πολύ συχνά είναι η σύγκριση των δυο στην επίδοση, την κάμερα, τη οθόνη και πάει λέγοντας.

Αυτή τη φορά ο YouTuber, Adrian Isen, πήρε τα τέσσερα smartphones, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge, iPhone 6 και iPhone 6 Plus, τα έβαλε δίπλα δίπλα για να πραγματοποιήσει WiFi speed test.

Κανονικά θα περιμέναμε οι μεταξύ τους διαφορές να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλες, αλλά τελικά είναι. Το iPhone 6 ήταν αυτό που έμεινε πίσω απ´όλα με download speeds στα 101.67Mbps και το iPhone 6 Plus έφτασε 102.67Mbps. Από την άλλη το Samsung Galaxy S6 έφτασε 154.11Mbps download speeds, την ώρα που το Samsung Galaxy S6 Edge άγγιζε 185.67Mbps.

Να πούμε ότι σαφώς υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν τέτοιου είδους test, αλλά στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι είναι ξεκάθαρος νικητής το Samsung Galaxy S6 Edge.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

[via]

Last edited by a moderator:
Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy S6 και S6 Edge

Ξερω ποσο καιγεσαι να βρισκεις κοντρες για ταχυτητες, λυγισματα, σουζες στο youtube με νικητη το s6, αλλα μη χανεις τον χρονο σου, ο,τι ναναι ειναι αυτα τα video. Οποιος και αν ειναι ο νικητης.

Το techblog τα βάζει και απλά τα αντιγράφω , βέβαια καταντάει βαρετό να τρώει σκόνη το iphone σε όλα αλλά δεν φταίω εγώ για το γεγονός αυτό αλλά η Apple.

Αμα απλα τα αντιγραφεις ακομη χειροτερα...

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy S6 και S6 Edge

Αμα απλα τα αντιγραφεις ακομη χειροτερα...

Περί αντιγραφής να πούμε βέβαια ότι στο νέο iphone 6s που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο το Α9 chip που θα φοράει θα το παράγει η Samsung όπως και τις νέες μνήμες LPDDR4 που ήδη έχουμε δει τώρα στο Galaxy S6, να θυμηθούμε επίσης και τις οθόνες που έφτιαχνε η Samsung για τα προηγούμενα αλλά και για τα επερχόμενα iphone

Samsung: Δημιούργησε ειδική ομάδα να σχεδιάσει οθόνες για την Apple

Η αντιγραφή πήγαινε εδω, ρε μην έχετε συνέχεια στο μυαλό σας το iPhone, απολαυστε τα ζαμζουνγκ.:flipout:

Το techblog τα βάζει και απλά τα αντιγράφω

Το techblog τα βάζει και απλά τα αντιγράφω , βέβαια καταντάει βαρετό να τρώει σκόνη το iphone σε όλα αλλά δεν φταίω εγώ για το γεγονός αυτό αλλά η Apple.
Η Apple μετά το πρώτο iPhone πάντα είχε από τα χειρότερα κινητά.
Τεράστιο Sar
Μικρές οθονουλες
Χιλιοκλειδωμενο στα παντα
Άθλιο ITunes
Και άλλα πολλά που τα ξέρουν όλοι. Μπράβο στη Samsung που έβγαλε φέτος ένα εξαιρετικό s6

Συγνώμη αυτές οι ταχύτητες υπάρχουν στην Ελλάδα?

Στην πραγματικότητα; Όχι. Στις διαφημίσεις (π.χ. του ΟΤΕ) ναι.

Συγνώμη αυτές οι ταχύτητες υπάρχουν στην Ελλάδα?

WiFi δεν λέει οτι είναι ?

Στην πραγματικότητα; Όχι. Στις διαφημίσεις (π.χ. του ΟΤΕ) ναι.

Μια τελευταία διαφήμηση νομίζω είναι για 4G

WiFi δεν λέει οτι είναι ?

Μια τελευταία διαφήμηση νομίζω είναι για 4G

Και αυτό το Wifi με τι σύνδεση συνδέεται στο ιντερνετ για να πετυχαίνει 180 Mbps/s;
Η adsl πάει μέχρι 24, μια vdsl μέχρι 50. Δεν νομίζω να βρεις καλύτερη σύνδεση για τον μέσο καταναλωτή στην Ελλάδα (και μιλάμε και για ονομαστικές ταχύτητες).

Η διαφήμιση του ΟΤΕ είναι όντως για 4G, αλλά δείχνει ταχύτητες που το δίκτυο του ΟΤΕ το ενσύρματο (μέσω adsl) δεν πιάνει.
Σπάνια στον ΟΤΕ μέσω adsl θα δεις πάνω από 16Mbps/s, σε ότι ταχύτητα και αν συγχρονίζεις.
Οπότε, είναι μια χαρά να βλέπεις στην διαφήμιση 19Mbps/s.

Τέλος πάντων, είμαστε εκτός θέματος (και τεχνολογικά πολύ πίσω).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ πάντως έχω μια απορία: γιατί το απλό και το edge έχουν διαφορές; Δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά;

Και αυτό το Wifi με τι σύνδεση συνδέεται στο ιντερνετ για να πετυχαίνει 180 Mbps/s;
Η adsl πάει μέχρι 24, μια vdsl μέχρι 50. Δεν νομίζω να βρεις καλύτερη σύνδεση για τον μέσο καταναλωτή στην Ελλάδα (και μιλάμε και για ονομαστικές ταχύτητες).

Η διαφήμιση του ΟΤΕ είναι όντως για 4G, αλλά δείχνει ταχύτητες που το δίκτυο του ΟΤΕ το ενσύρματο (μέσω adsl) δεν πιάνει.
Σπάνια στον ΟΤΕ μέσω adsl θα δεις πάνω από 16Mbps/s, σε ότι ταχύτητα και αν συγχρονίζεις.
Οπότε, είναι μια χαρά να βλέπεις στην διαφήμιση 19Mbps/s.

Τέλος πάντων, είμαστε εκτός θέματος (και τεχνολογικά πολύ πίσω).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ πάντως έχω μια απορία: γιατί το απλό και το edge έχουν διαφορές; Δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά;

έχεις κάποια στοιχεία για αυτό?εγώ κατεβάζω με 18,5 ενώ συγχρονίζω με 20

Εγώ κατεβάζω με 14 και συγχρονίζω επίσης με 20.

Απάντηση: [Επίσημο] Samsung Galaxy S6 και S6 Edge

Φυσικά και υπάρχουν. Screenshot από το πρώην τηλέφωνό μου one plus one. Δικτυο cosmote, περιοχή παράδεισος αμαρουσίου.
Αν θυμάμαι καλά στο νήμα του oneplus one έχουν ποστάρει κι άλλοι παρόμοιες ταχύτητες. Πάντως με το LG G3 δεν είμαι ούτε καν κοντά στα 100, νομίζω είναι θέμα LTE modem της συσκευής.
Screenshot_2015-02-17-15-11-16.png

Τι να σου πω, στην δική μου περιοχή η cosmote δεν έχει κάλυψη data καθόλου. :nounder:
Πάντως σύμφωνα με το ookla, στην Αθήνα ο ΟΤΕ (και adsl 7 τηλεφωνία) έχει ταχύτητες κάτω του 14Mbps:

http://explorer.netindex.com/maps?country=Greece&state=null&city=122

για ποιό λόγο συγκρίνετε δύο διαφορετικές τεχνολογίες? Και εν πάσει περιπτώσει γιατί συγκρίνετε το 4G με το adsl και δεν το συγκρινετε πχ με το vdsl που εγώ έχω καρφωμένα 29.999 μεσω KV από ΟΤΕ στα βριλήσσια (30αρα γραμμή, ανεβάζει για πλάκα στα 50 αν πληρώσω το εξτρα κόστος)?
Πάντως κι από το link που παρέθεσες βλέπω ότι για την Αθήνα δίνει cosmote στα 29.23 Mbps. Είναι μακριά μεν από τα 100+ που πιάνω στο Μαρούσι (με την παλιά συσκευή μου) αλλά και πάλι είναι πάνω από το μέσο όρο της adsl που αναφέρετε παραπάνω.

Capture.JPG

για ποιό λόγο συγκρίνετε δύο διαφορετικές τεχνολογίες? Και εν πάσει περιπτώσει γιατί συγκρίνετε το 4G με το adsl και δεν το συγκρινετε πχ με το vdsl που εγώ έχω καρφωμένα 29.999 μεσω KV από ΟΤΕ στα βριλήσσια (30αρα γραμμή, ανεβάζει για πλάκα στα 50 αν πληρώσω το εξτρα κόστος)?

Καλά έλα στην περιοχή μου να δεις την γλύκα που δεν προβλέπεται vdsl ούτε το 2015, (από 2016 και βλέπουμε μου είπαν) που με τριμάρισμα του snr από την μεριά μου πάω 12 ......
Και μιλάω για ηλιούπολη όχι για τον ολυμπο......

Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy S6 και S6 Edge

για ποιό λόγο συγκρίνετε δύο διαφορετικές τεχνολογίες?

Δεν έχεις καταλάβει τι θέλω να πω: Άσχετα με το τι τεχνολογία συνδέεσαι (adsl, vdsl, κλπ.), οι πάροχοι στην Ελλάδα ΔΕΝ έχουν το απαιτούμενο bandwidth να δώσουν.
Είναι προφανές νομίζω ότι η adsl μου συνδέεται στα 20Mbps, και δεν έχω κατεβάσει ποτέ πάνω από 14Mbps.
Γιατί απλά ο ΟΤΕ δεν μπορεί να μου δώσει παραπάνω, γιατί προφανώς μαζευόμαστε πολλοί.
Στην πρόσβαση μέσω κινητού (όπου υπάρχει), είναι λιγότεροι οι συνδρομητές και βγαίνει λίγο παραπάνω. Αλλά και πάλι, καμία σχέση με 50, 100, 150 και 180 Mbps.

(Γιατί αναρτάς εικόνες από την στιγμή που πατώντας το share σου βγάζει λίνκ; Ο σύνδεσμος είναι πιο χρήσιμος, και διαδραστικός. )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy S6 και S6 Edge

Δεν έχεις καταλάβει τι θέλω να πω: Άσχετα με το τι τεχνολογία συνδέεσαι (adsl, vdsl, κλπ.), οι πάροχοι στην Ελλάδα ΔΕΝ έχουν το απαιτούμενο bandwidth να δώσουν.
Είναι προφανές νομίζω ότι η adsl μου συνδέεται στα 20Mbps, και δεν έχω κατεβάσει ποτέ πάνω από 14Mbps.
Γιατί απλά ο ΟΤΕ δεν μπορεί να μου δώσει παραπάνω, γιατί προφανώς μαζευόμαστε πολλοί.
Στην πρόσβαση μέσω κινητού (όπου υπάρχει), είναι λιγότεροι οι συνδρομητές και βγαίνει λίγο παραπάνω. Αλλά και πάλι, καμία σχέση με 50, 100, 150 και 180 Mbps.

(Γιατί αναρτάς εικόνες από την στιγμή που πατώντας το share σου βγάζει λίνκ; Ο σύνδεσμος είναι πιο χρήσιμος, και διαδραστικός. )

Κατανοητό το επιχείρημα αν και το βρίσκω λίγο αφοριστικό. ακόμα και στην περίπτωσή σου σου λέει σχόλιο ότι είσαι κάτω από τον μέσο όρο (κάτω από το 52%).
in any case το δικό μου επιχείρημα είναι ότι συγκρίνεις μια τεχνολογία με συγκεκριμένα τεχνικά limitations (χαλκός, απόσταση από DSLAM) με μια άλλη για να βγάλεις έναν κοινό παρονομαστή που δεν υπάρχει.
Και υποστηρικτικά έρχεται το γράφημα που λέει ότι ο μέσος όρος είναι σχεδόν 30Mbps, που είναι κοντά και στη δική μου εμπειρία. Οι δε ταχύτηες 50-100-200 που λες ότι δεν υπάρχουν σου έδειξα ότι στην πράξη υπάρχουν και παραϋπάρχουν.
Τες πα, από τη μεριά μου το κλείνω το off-topic.

(εσένα σε βολεύουν καλύτερα τα λινκς που ανοίγουν άλλο tab στο browser και πας μπροστά πίσω, εγώ προτιμώ τις εικόνες γιατί μου είναι πιο άμεσες. είναι θέμα γούστου i guess)

Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy S6 και S6 Edge

έχετε καταλάβει οτι το βίντεο δεν είναι τραβηγμένο στην Ελλάδα οπότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για ταχύτητες στην Ελλάδα έτσι?