Game of Thrones • Season 3 {Προσοχή Spoilers}

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 63 68.5%
  • Πολύ Καλή

Votes: 24 26.1%
  • Καλή

Votes: 4 4.3%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 1 1.1%

• Total voters
    92
Και εμένα αργά μου φαίνεται να πηγαίνει, μη ξεχνάμε είμαστε στο 3ο από τα 10 μόλις επεισόδια…
Έχουμε δεκαετίες μπροστά μας όπως το πάνε…
Μήπως καλύτερα να τα δω μαζεμένα σε καμία δεκαριά χρόνια ? loooool

Αν σκεφτείς οτι το πανε για τουλάχιστον 7-8 βιβλία και προβάλουν διπλές σεζόν για το κάθε ενα ... δεν ειναι κακή ιδέα ...

Το 4ο και 5ο βιβλίο λογικά θα γίνουν μια σαιζόν το καθένα. Ο Martin πάντως είπε οτι η σειρά πηγαίνει πιο γρήγορα απο ότι θα ήθελε και φοβάται οτι δεν θα προλάβει να τελειώσει τα βιβλία.

Οποιος περιμένει πολλές μάχες μαλλον άλλη σειρά πρέπει να δει. Τα βιβλία πάντως δεν είναι οι μάχες είναι οι χαρακτήρες και πως αλλάζουν καθώς και οι λεγόμενοι δεύτεροι. Πολύ καλοί οι "νέοι" χαρακτήρες καλή και η αργή εξέλιξη. Αν σεβαστούν το κείμενο θα καταλάβετε γιατί οι φαινομενικά αδιάφορες εξελίξεις είναι σημαντικές
δηλαδή εκτός από το ότι ο καλύτερος ξιφομάχος της εποχής χάνει το χέρι που κρατάει το χέρι που κρατάει το σπαθί π.χ πόση σημασία έχει το ότι ο Τζειμι σώζει την Μπριν από τον βιασμό, ο Στάνις και τα θέλω του, η Ντάνυ και οι συμβουλάτορες της που τις φέρονται σαν να είναι παιδί, η αρχόντισσα Σταρκ και ο πόνος για τα παιδιά της. Ο Blackfish κέρδισε τις εντυπώσεις, αν και όλα τα λεφτά είναι ο τρόπος που μπαλώνουν τη σεναριακή "γκάφα" στο βορρά. Για την υπηρετρια θα περιμένω λίγο το σωστο επεισόδιο αν και φαίνεται να έχει προοπτική

Πολύ καλό και για μένα το επεισόδιο

Αν αυτό το βιβλίο σας φαίνεται αργό(δηλαδή η σεζον που τρέχει και η επόμενη) το 4ο μην το ξεκινήσετε καθόλου

Last edited:
Δεν περιμένω να δω τις μάζες του Άρχοντα με τους εκατομμύρια CGI στρατιώτες αλλα τουλάχιστον μια πιο περιγραφική αφήγηση χρειάζεται. Στο τελευταίο επεισόδιο π.χ., στη σκηνή με τα άλογα στο Βορρά, θα καταλάβαινες τι είχε γίνει αν δεν είχες διαβάσει τα βιβλία; Θα καταλάβαινες οτι έχει περάσει τόσος καιρός απο τη σύλληψη του Jamie;

Απο τα 55 λεπτά του τρίτου επεισοδίου, μόνο 5-10 λεπτά προχωρούν την ιστορία. Τα υπόλοιπα μου φάνηκαν σαν ένα κωμικό διάλειμμα, με αποκορύφωμα τις σκηνές με τον Pod και τον Hot Pie.

Εφόσον συμφωνήσουμε ότι δεν περιμένουμε μυθικές μάχες το μόνο πρόβλημα που καταλαβαίνω είναι ότι ενώ δεν έχεις διαβάσει τα βιβλία νομίζεις ότι δεν προχωράει η ιστορία και ότι δεν αναλύονται όσο πρέπει τα όσα γίνονται ώστε να καταλάβει ο θεατής τι ακριβώς συμβαίνει.

Αφήνω απ'έξω τον Ποντ στο μπουρδέλο που είναι για το φιλοθέαμο κοινό αν και εξηγεί το δέσιμο υπηρέτη-αφεντικού που είναι σημαντικό, έχεις σκεφτεί ότι η ιστορία δεν θα πάει προς τα εκεί που νομίζεις και ότι όλα αυτά που σου φαίνονται αδιάφορα και βαρετά είναι αυτά που θα παίξουν ρόλο στα επόμενα ενώ όσα νομίζεις ότι είναι σημαντικά και ότι χρειάζονται ανάλυση είναι απλώς αδιάφορες συμπληρωματικές σκηνές?
χοντρό σποιλερ αλλά για να καταλάβεις τι εννοώ. Στη σκηνή με τα κεφάλια άλογων το σημαντικό δεν είναι το σχήμα αλλά το τι λέει ο Mance Rayder ότι θα πρέπει να κάνουν το οποίο δεν είδα κανείς να το σχολιάζει. Ή ας πουμε είναι λογικό να μην μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι το αγόρι που βλέπει ο Σαμ να γεννιέται και σου φαίνεται ότι δεν προχώρησε η ιστορία καθόλου. Να μην σου πω για την Ντάνυ και το πως της φέρονται οι συμβουλατορες. Η "μάχη" ας πούμε για το ποια καρέκλα θα πάρει ο καθένας στο συμβούλιο την οποία παρουσίασαν εκπληκτικά είναι πιο σημαντική από την μάχη για τον νερόμυλο που απλώς αναφέρθηκε στο επεισόδιο. Δεν μπορείς να το καταλάβεις και είναι λογικό
Aυτό ακριβώς συμβαίνει και στα βιβλία. Χτίζει χαρακτήρες και μια κρυφή ένταση που μια δυο φορές καταλήγει σε έκρηξη κυριώς από γεγονότα που φαίνονται αδιάφορα. Ισως βέβαια επειδή δεν έχει κάποιος τη δυνατότητα να παει παρακάτω όπως στα βιβλία ίσως να είναι καλύτερα να τα βλέπει όλα μαζί ώστε να καταλαβαίνει τα πως και τα γιατί της κάθε σεζόν. Αλλιώς θα διαβάζω πάλι όπως στην πρώτη σεζόν και τώρα που κόψανε το κεφάλι του Νεντ τι θα γίνει και θα γελάω

Last edited:
Ένα γενικό σχόλιο από εμένα σχετικά με το thread. Καλό θα ήταν όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία και μπορούν να δέσουν καταστάσεις και σκηνές να μην αποκαλύπτουν και πολλά πολλά. Μην ξεχνάτε ότι ίσως είναι και κόλπο των παραγωγών να δημιουργούν αρχικά επεισόδια τεχνηέντως βαρετά ώστε τη συνέχεια να την κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακή. Στο κάτω κάτω πως θα μας αναγκάσουν να ξαναδούνε οι θεατές όλη την σεζόν 2η φορά ώστε να συνδέσουν τα βαρετά γεγονότα της αρχής με την συνέχεια.

Φτου. Και εγώ πολλά είπα...... ;P

Εφόσον συμφωνήσουμε ότι δεν περιμένουμε μυθικές μάχες το μόνο πρόβλημα που καταλαβαίνω είναι ότι ενώ δεν έχεις διαβάσει τα βιβλία νομίζεις ότι δεν προχωράει η ιστορία και ότι δεν αναλύονται όσο πρέπει τα όσα γίνονται ώστε να καταλάβει ο θεατής τι ακριβώς συμβαίνει.

Αφήνω απ'έξω τον Ποντ στο μπουρδέλο που είναι για το φιλοθέαμο κοινό αν και εξηγεί το δέσιμο υπηρέτη-αφεντικού που είναι σημαντικό, έχεις σκεφτεί ότι η ιστορία δεν θα πάει προς τα εκεί που νομίζεις και ότι όλα αυτά που σου φαίνονται αδιάφορα και βαρετά είναι αυτά που θα παίξουν ρόλο στα επόμενα ενώ όσα νομίζεις ότι είναι σημαντικά και ότι χρειάζονται ανάλυση είναι απλώς αδιάφορες συμπληρωματικές σκηνές?

Aυτό ακριβώς συμβαίνει και στα βιβλία. Χτίζει χαρακτήρες και μια κρυφή ένταση που μια δυο φορές καταλήγει σε έκρηξη κυριώς από γεγονότα που φαίνονται αδιάφορα. Ισως βέβαια επειδή δεν έχει κάποιος τη δυνατότητα να παει παρακάτω όπως στα βιβλία ίσως να είναι καλύτερα να τα βλέπει όλα μαζί ώστε να καταλαβαίνει τα πως και τα γιατί της κάθε σεζόν. Αλλιώς θα διαβάζω πάλι όπως στην πρώτη σεζόν και τώρα που κόψανε το κεφάλι του Νεντ τι θα γίνει και θα γελάω

To spoiler το έφαγα και δεν το ανοίγω, γιατί είσαι παλιοχαρακτήρας και θα αποκαλύψεις πολλά! :flipout:

Το θέμα είναι, έφτιαξαν τη σειρά για αυτούς που διάβασαν τα βιβλία ή για όλους; Εγώ ας πούμε, μετά απο 3 σαιζόν δεν έχω καταλάβει πόσα είναι τα Κοράκια στον Τοίχο. Συνήθως βλέπουμε 20-30 άτομα και ξαφνικά μας λένε για 300. Ούτε κατάλαβα πόσοι έφυγαν απο τον Τοίχο για να αντιμετωπίσουν τους Άγριους, ούτε τι μάχη έγινε, ούτε πόσοι έχουν μείνει πίσω, τίποτα.
Αυτό είναι το πρόβλημα μου: Δίνουν 5 λεπτά στον Ποντ (όπου μπορούμε με 2 κουβέντες να καταλάβουμε τι έγινε) και σε άλλους δίνουν δευτερόλεπτα αφήνοντας τον θεατή να προσπαθεί να βγάλει άκρη. Το ίδιο πρόβλημα είχα και με τη δεύτερη σαιζόν, όταν μπήκαν αρκετοί νέοι χαρακτήρες.

Εκτός αν είναι σχέδιο για να πουλήσουν τα βιβλία. Τότε, πάω πάσο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Game of Thrones • Season 3 {Προσοχή Spoilers}

Αν παει ετσι ολη η σεζον, θα ειναι γερο ξενερωμα...

Στον 1ο κυκλο τα ειδα ολα μαζεμενα σε ενα 3ημερο και ηταν η απολυτη εμπειρια.
Περυσι εκανα το λαθος να βλεπω το επεισοδιο της καθε βδομαδας οταν εβγαινε και δεν με εντυπωσιασε.
Φετος τα μαζευω να τα δω ολα μαζι Ιουνιο.....

To spoiler το έφαγα και δεν το ανοίγω, γιατί είσαι παλιοχαρακτήρας και θα αποκαλύψεις πολλά! :flipout:

Το θέμα είναι, έφτιαξαν τη σειρά για αυτούς που διάβασαν τα βιβλία ή για όλους; Εγώ ας πούμε, μετά απο 3 σαιζόν δεν έχω καταλάβει πόσα είναι τα Κοράκια στον Τοίχο. Συνήθως βλέπουμε 20-30 άτομα και ξαφνικά μας λένε για 300. Ούτε κατάλαβα πόσοι έφυγαν απο τον Τοίχο για να αντιμετωπίσουν τους Άγριους, ούτε τι μάχη έγινε, ούτε πόσοι έχουν μείνει πίσω, τίποτα.
Αυτό είναι το πρόβλημα μου: Δίνουν 5 λεπτά στον Ποντ (όπου μπορούμε με 2 κουβέντες να καταλάβουμε τι έγινε) και σε άλλους δίνουν δευτερόλεπτα αφήνοντας τον θεατή να προσπαθεί να βγάλει άκρη. Το ίδιο πρόβλημα είχα και με τη δεύτερη σαιζόν, όταν μπήκαν αρκετοί νέοι χαρακτήρες.

Εκτός αν είναι σχέδιο για να πουλήσουν τα βιβλία. Τότε, πάω πάσο.

χαχαχα με φίλους μου πάντως που το βλέπουν σπάω πλάκα όταν προσπαθούν να συνδιάσουν όλους τους χαρακτήρες που εμφανίζονται (και είναι λίγοι σε σχέση με τα βιβλία). Εδώ εγώ που τα έχω διαβάσει 2 φορές και googlarw συνέχεια να θυμηθώ αν άλλαξε κάτι. Ειλικρινά αν δεν έχεις διαβάσει τα βιβλία μη τα βλέπεις ένα-ενα χάνεσαι χωρίς λόγο διαφορετικά για να δειξουν τις λεπτομέρειες θα έπρεπε να έχει 15 επεισόδια σεζον

Last edited:
χαχαχα με φίλους μου πάντως που το βλέπουν σπάω πλάκα όταν προσπαθούν να συνδιάσουν όλους τους χαρακτήρες που εμφανίζονται (και είναι λίγοι σε σχέση με τα βιβλία). Εδώ εγώ που τα έχω διαβάσει 2 φορές και googlarw συνέχεια να θυμηθώ αν άλλαξε κάτι. Ειλικρινά αν δεν έχεις διαβάσει τα βιβλία μη τα βλέπεις ένα-ενα χάνεσαι χωρίς λόγο διαφορετικά για να δειξουν τις λεπτομέρειες θα έπρεπε να έχει 15 επεισόδια σεζον

Ακριβώς, τουλάχιστο 15 επεισόδια
Ή έστω τα 10 αυτά να μεγαλώσουν κι άλλο, ένα εικοσάλεπτο τουλάχιστο. (Δε θα ζητούσα καν ακριβές μάχες και εφέ, αρκεί να λύνουν απορίες)

Διαφορετικά συμφωνώ απόλυτα με τον Kostas_Y
Χάνουμε καμία φορά και τις χρονικές αποστάσεις μεταξύ των συμβάντων και το πλήθος των εμπλεκόμενων χαρακτήρων και το βάρος κάποιων καταστάσεων.

Φυσικά και είναι απαραίτητη η ‛βοήθεια’ από όσους έχετε διαβάσει τα βιβλία για να κατανοήσουμε τι συνέβη τελικά. Δηλαδή εγώ μετά το κάθε επεισόδιο πρέπει να συμβουλευτώ τουλάχιστο ένα γενεαλογικό δέντρο (άντε να θυμάσαι κάποια αναφορά από την πρώτη σεζόν) και δυο άρθρα (λ.χ. του wired) όπου σχολιάζουν το επεισόδιο κάποιοι που έχουν διαβάσει τα βιβλία, και φυσικά να διαβάσω και τι λέμε και στο παρόν Thread.
Αν τα έβλεπα μαζεμένα (ολη τη σεζόν λ.χ.) δε σημαίνει ότι δε θα έχανα ‛επεισόδια’, αλλά με τον ειρμό και το ρυθμό , απλά δε θα πρόσεχα τόσο τις λεπτομέρειες.

Όσο φοβερή και αν είναι η σειρά , έχει σοβαρό θέμα με την διάρκεια.Δινει υπερβολικά μεγάλο όγκο πληροφοριών σε κάθε επεισοδιο ,ενω υπάρχει τρομακτικος (για σειρά) αριθμός προσώπων/πρωταγωνιστών ...
Δεν καταλαβαίνω αφου πλεον εχουν εγγυημένη την επιτυχία και την τηλεθέαση , για ποιον λόγο δεν κανουν εστω 12-15 τα επεισόδια της κάθε σεζόν.
Το σωστό δεν είναι να μπαίνουμε στο ιντερνετ και να ρωτάμε αυτους που εχουν διαβασει τα βιβλία ...

Αυτό θα ρώταγα τώρα: μόνο εμένα αρχίζει να με κουράζει η σειρά;
ενώ έχω αγωνία να δω τι συμβαίνει παρακάτω, ξαφνικά νέα πρόσωπα νέες καταστάσεις, σε βομβαρδίζουν από παντού.

Σαν Big brother. Εχουν στήσει 20 κάμερες σε όλη την χώρα και σου δείχνουν 2 λεπτά από κάθε κάμερα και άντε ξανά από την αρχή.

Μόνο εμένα με κουράζει αυτό;

Τάσο, δεν μας ξαναδίνεις το link για τα άρθρα του Wired; Ήταν πολύ χρήσιμα.

Κάθε Δευτέρα το έχει στο πρωτοσέλιδο το άρθρο.

Ο πιο εύκολος τρόπος στο wired είναι να ψάχνεις παλιότερα άρθρα με το tag ‛game-of-thrones’

http://www.wired.com/underwire/tag/game-of-thrones/

Θα βρείτε και μια άποψη για την ‛εκτέλεση’ μπαμ-και-κατω του τραγουδιού “The Bear and the Maiden Fair”

ενώ έχω αγωνία να δω τι συμβαίνει παρακάτω, ξαφνικά νέα πρόσωπα νέες καταστάσεις, σε βομβαρδίζουν από παντού.

Σαν Big brother. Εχουν στήσει 20 κάμερες σε όλη την χώρα και σου δείχνουν 2 λεπτά από κάθε κάμερα και άντε ξανά από την αρχή.

ΟΧΙ βεβαια - ιδιαιτερα το 3ο ηταν...Βρε σεις, σαν πολλες προετοιμασιες για "κατι" βλεπω, λετε να εχουμε συντομα κατι το συνταρακτικο;

Και εγώ την ίδια εντύπωση έχω. Κάτι σαν calm before the storm ένα πράγμα. Ελπίζω να μην έχουμε μόνο 2 καλά επεισόδια σε αυτή τη σαιζόν.

Re: Απάντηση: Game of Thrones • Season 3 {Προσοχή Spoilers}

Εμενα με κουρασε αυτό στα 3 πρωτα επεισοδια (της 1ης σεζόν) που ειδα....