Game of Thrones • Season 3 {Προσοχή Spoilers}

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 63 68.5%
  • Πολύ Καλή

Votes: 24 26.1%
  • Καλή

Votes: 4 4.3%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 1 1.1%

• Total voters
    92
Re: Απάντηση: Game of Thrones • Season 3 {Προσοχή Spoilers}

Η σειρα συνεχίζει να τα σπάει! Μακαρι να ειχαμε κι'αλλες σαν δαύτην...

+1

τα πρώτα επεισόδια ήταν περισσότερο προετοιμασία για το τι θα ακολουθήσει, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι βαρετά!
φαίνεται ότι προς το παρόν έχει κατεβάσει ταχύτητα αν και φαντάζομαι ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη του τέλους του προηγούμενου κύκλου...
(δεν εχω διαβάσει τα βιβλία)

Απο τις καλυτερες σειρες ever κατα τη γνωμη μου.
Καταπληκτικη ιστορια με πολλες ανατροπες, καλες ερμηνειες, πλουσια παραγωγη.
Η κοπελα μου εχει διαβασει και τα 5 βιβλια που εχουν κυκλοφορησει και αναμενεται το εκτο οπου να ειναι.
Ευτυχως δεν μου εχει πει τι γινεται στη συνεχεια :chinese:

Η τρίτη σεζόν γ**εί! Τέλος!

Είμαι αναγνώστης των βιβλίων, αλλά δεν κάθομαι να ψειρίσω τη μαϊμού με αντιστοιχίσεις κ.λπ. Αν κάτι μου φανεί ότι λειτουργεί στην TV, τότε είναι ΟΚ, αν όχι, δεν είναι. Με αυτό το κριτήριο (και όχι την ακριβή μεταφορά των βιβλίων) η 2η σεζόν με είχε σχεδόν ξενερώσει -με προφανή εξαίρεση κάποια επεισόδια. Η τωρινή είναι ΦΟ-ΒΕ-ΡΗ. Νομίζω ότι οι παραγωγοί-σεναριογράφοι πήραν στα σοβαρά όλες τις κριτικές που τους έγιναν πέρυσι, κι αυτό φαίνεται.

Κάποιες σκόρπιες παρατηρήσεις:

- Παρατηρώ δύο ειδών παράπονα που, ενώ είναι αντικρουόμενα μεταξύ τους, συχνά γίνονται από τους ίδιους θεατές: 1) "η σειρά δεν προχωράει αρκετά γρήγορα (θα μας πάρει ο ύπνος, δεν έχει δράση, έχει πολύ βαρετό μπλα-μπλα, κ.λπ)" και 2) "εισάγονται πολλοί χαρακτήρες και δεν μπορώ να παρακολουθήσω τι συμβαίνει". Καταλαβαίνετε όλοι ότι τα δύο παραπάνω δεν μπορούν να ισχύουν ταυτόχρονα, παρά μόνο εάν ισχύει και το εξής: "θέλω να δω κάτι γρήγορο, με δράση και εφέ, που να μην απαιτεί σκέψη, και που να μην έχει πάνω από έναν-δύο ενδιαφέροντες χαρακτήρες γιατί βαριέμαι". Αυτό είναι θεμιτό, αλλά όπως έγραψαν και κάποιοι φίλοι πιο πάνω, όσοι αισθάνονται έτσι (δικαίωμά τους, γιατί θέλουν ας πούμε να χαλαρώσουν βλέποντας μια σειρά χωρίς πολλές απαιτήσεις), ας παρακολουθήσουν κάτι άλλο.

- Το Storm of Swords δεν είναι διπλάσιο από τα άλλα βιβλία. Είναι περίπου 20% μεγαλύτερο. Το γεγονός όμως ότι επέλεξαν να το απλώσουν σε δύο σεζόν, έχει δώσει αρκετό αέρα στη σειρά και έχει επιτρέψει στους σεναριογράφους να αναπτύξουν καλύτερα και πιο οργανικά τα γεγονότα και τους χαρακτήρες. Αυτή ακριβώς είναι ΚΤΓΜ η ποιοτική διαφορά, ειδικά σε σχέση με τη 2η σεζόν, στην οποία τα πάντα έμοιαζαν βεβιασμένα -και ταυτόχρονα (όντως!) βαρετά, σε κάποιες περιπτώσεις άστοχων παρεκκλίσεων από το βιβλίο (βλ. ειδύλλιο Ρομπ-"γιατρίνας").

- Γι' αυτόν το λόγο, αλλά και με βάση τα σχόλια του Μάρτιν που αναφέρθηκαν πιο πάνω, πιστεύω ότι το 4ο και το 5ο βιβλίο θα γίνουν τουλάχιστον 3 σεζόν, ίσως και 4. Εξηγούμαι: το Feast for Crows και το Dance with Dragons δεν είναι χωρισμένα χρονικά, αλλά γεωγραφικά. Το πρώτο ασχολείται αποκλειστικά με γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Νότιο Westeros: King's Landing, Iron Islands, Dorne, Eyrie, Riverlands. Το δεύτερο εστιάζει κυρίως στο Βορρά και στην Ανατολή (Free Cities), εξελίσσοντας και τα γεγονότα που έχουν πυροδοτηθεί, κυρίως στην πρωτεύουσα. Αυτό φυσικά δεν πρόκειται να γίνει στη σειρά, στην οποία είναι βέβαιο πως οι ιστορίες θα συνεχίσουν να εξελίσσονται παράλληλα (ήδη το έχουν ξεκινήσει αυτό με τον Theon, ο οποίος στα βιβλία επανεμφανίζεται μόλις στο DwD!), δίνοντας την ευκαιρία στους δημιουργούς της σειράς να κόψουν τις σεζόν όπου τους βολεύει, χωρίς να αναγκάζονται να είναι πιστοί στα βιβλία.

ΥΓ: Μόνο φάουλ, μέχρι στιγμής, κι εδώ θα δικαιώσω τους φαν της δράσης, η μάχη με τα ζόμπι στο πρώτο επεισόδιο που έγινε off-screen. Εντάξει, οικονομικοί ήταν οι λόγοι, αλλά δεν παύει να είναι ξενέρωμα. Επίσης ο στρατός των αγρίων του βορρά, ώρες ώρες μοιάζει να αποτελείται από 50 άτομα. Έπρεπε ΚΤΓΜ να συμπληρώσουν στρατό, μαμούθ και γίγαντες με CGI, ώστε να φαίνεται το μέγεθος της απειλής.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Game of Thrones • Season 3 {Προσοχή Spoilers}

Σε αυτό τουλάχιστον είχαμε κάποιες εξελίξεις. Φορτώνει το πράγμα.

Ολόκληρη η night's watch διαλύθηκε, δεν το λες και μικρό πράγμα. Πλησιάζει και ο γάμος του βασιλιά, όσοι ξέρουν τα βιβλία καταλαβαίνουν τι σημαίνει.
Πρώτη φορά λυπήθηκα τον Jamie.

Επειδη εχω ψιλοακούσει τι γίνεται στον "γάμο" , παιζει να τον δουμε στην σεζόν που βλέπουμε η θα ειναι στο δεύτερο μισό ? (του χρόνου δλδ)

Re: Απάντηση: Re: Game of Thrones • Season 3 {Προσοχή Spoilers}

Επειδη εχω ψιλοακούσει τι γίνεται στον "γάμο" , παιζει να τον δουμε στην σεζόν που βλέπουμε η θα ειναι στο δεύτερο μισό ? (του χρόνου δλδ)

Δεν ξέρω, δεν έχω διαβάσει τα βιβλία. Είδα τι γίνεται στο συνοδευτικό βιβλιαράκι με την εξέλιξη των ηρώων.

Για ποιον από όλους λέτε? :Banane0:

Τον...αξιολάτρευτο King Joffrey και όσα του κάνει η Sansa. Όταν διάβασα τι γίνεται, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση οτι οι δυο τους παντρεύτηκαν και τον τακτοποίησε την πρώτη νύχτα του γάμου

Υπάρχουν αρκετοί "γαμοι" (με επισημότητα ή όχι) και αρκετοί χωρισμοί στο 3ο βιβλίο. Κάποιοι θα χωρέσουν στην φετινή σεζον κάποιοι του χρόνου. Για περισσότερα οπως έχω ξαναπεί διαβάστε τα βιβλία οι πιθανοτητες να πετύχετε προβλεψη είναι λιγες

Όποιος είδε το τελευταίο δεκάλεπτο και δεύτερη φορά (ή και τρίτη και τέταρτη),
Να σηκώσει χέρι
:music-smiley-005:

images

4-5 φορές.

Όποιος είδε το τελευταίο δεκάλεπτο και δεύτερη φορά (ή και τρίτη και τέταρτη),
Να σηκώσει χέρι
:music-smiley-005:

Βρήκα τη γυναίκα της ζωής μου...:love::love::love::love:

...και να μιλάει και στη γλώσσα της πάντα, κι ας λέει καμιά συνταγή για παστίτσιο, τι με νοιάζει εμένα.:afro:

Κανονικα μετα το σημερινο επεισοδιο πρεπει να σταματησει αυτοματα καθε αναφορα για το αν ειναι character driven σειρα ή οχι.παρεμπιπτόντως ωραιο ηταν.:D

Ήταν όντως καλό επεισόδιο. Την εξέλιξη στο τέλος πάντως δεν την περίμενα... :smile:

Τόσο "γεμάτο" (αν θέλετε αντικαθιστάτε το "ε" με "α" :p ) είχα καιρό να δω. Δεν μας άφησε να πάρουμε ανάσα.

Ποιος ήταν που την περασμένη σεζόν γκρίνιαζε γιατί η κοκκινομάλα έλεγε συνέχεια "You know nothing Jon Snow" και θεωρούσε τους διαλόγους ανούσιους? :flipout:

Η σκηνή με τον kingslayer στην μπανιέρα ήταν εκπληκτική ίσως η δυνατότερη προσωποκεντρική σκηνή στους 3 κύκλους, το οικογενειακό συμβούλιο των Λανιστερ επίσης. Ολο το επεισόδιο ήταν και πάλι πολύ καλό ανοίξε μέτωπα και προετοιμάζει για τον κακό χαμό που έρχεται. Μόνο στη φάση του αποκεφαλισμού τα χαλασε λίγο IMHO αλλά δεν γίνεται να τα έχουμε όλα. Το τραγούδι της Σιρην στο τέλος απλά τέλειο όπως και το κορίτσι μπραβο στους παραγωγούς

Last edited: