Game of Thrones • Season 3 {Προσοχή Spoilers}

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 63 68.5%
  • Πολύ Καλή

Votes: 24 26.1%
  • Καλή

Votes: 4 4.3%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 1 1.1%

• Total voters
    92
Βλεπωντας το ξανά το βράδυ η βασική διαφορά με τα βιβλία είναι ότι
στην τηλεόραση το ένιωθες να έρχεται κάτι που στα βιβλία με την όλη προετοιμασία δεν υπάρχει. Η Κατ είναι πριν φτάσουν υπερβολικά ανησυχη επιμένει στο ψωμί και αλάτι με το που μπαίνουν στο κάστρο και μετά υπάρχει το αίσθημα ασφάλειας και γλεντιού με αποτέλεσμα η σφαγή να φαίνεται χειρότερη και σίγουρα πιο ξαφνική. Στην τηλεόραση κάτι τέτοιο δεν κατάφεραν να περάσουν το περιμενες. Από εκεί και πέρα η δραματοποίηση που που προσπάθησαν να φέρουν με το να βάλουν στο κάστρο και την "εγγυο" γυναίκα στα δικά μου μάτια πέτυχε μεν αλλά περιμένω και εδώ να δω πως θα καλύψουν το κενό στις επόμενες χρονιές. Ουσιαστικά πάντως πολλές από τις θεωρίες που καλλιεργούνταν τόσα χρόνια από τους φαν των βιβλίων στη σειρά σβήνουν κατευθείαν από τους σεναριογράφους. Επίσης δεν καταλαβα γιατί έβαλαν τον Blackfish στο καστρο αλλάζωντας τόσο το βιβλίο αν δεν έχασα κάτι η σφαγή γίνεται όταν πάει για κατούρημα και δεν τον έδειξαν να σκοτώνεται. Η´θα καταργήσουν καμμιά 10ριά κεφάλαια των επόμενων βιβλίων ή θα ξεφύγει την ώρα που κατουρούσε που είναι τουλάχιστον αστείο. Εδειξαν πολύ λίγο από όσα συνέβησαν έξω από την κύρια αιθουσα, αυτά που ουσιαστικά βλέπει η Αρυα που επίσης είναι στο βιβλίο πολύ πιο εντυπωσιακά με την σφαγή ενός μεγάλου μέρους του στρατού των Βορείων. Και ο τιτλος έπρεπε να είναι Red Wedding όχι εμβατήρια και τέτοια παράξενα
Απο εκεί και πέρα επιτέλους έδειξαν σωστά Μπραν είχε καταντήσει ο τρελός παραλυτος που γυρνάει από εδώ και από εκεί και βλέπει απλώς οράματα ενώ είναι ένας πολύ σημαντικός ήρωας με τεράστιες δυνατότητες να αλλάξει τις ισορροπίες. Η μάχη δεν ήταν κακή αλλά μπορούσε να είναι και καλύτερη αν ακολουθούσαν το βιβλίο (νύχτα, κεραυνοί να φαίνονται κ.λ.π)

Γενικά πάντως το πιο δυνατό σημείο της σειράς είναι η επιλογή των ηθοποιών. Εως τώρα για παράδειγμα ο Μπολτον ήταν με εξαίρεση την αναλαμπή με τον βασιλεοσφαγέα από μέτριος έως υποτονικός (είχαν βέβαια "παραλείψει" καποιες λεπτομέρειες για το πόσο βιαιος είναι). Χθες το βλέμμα του είναι η καλύτερη σκηνή του επεισοδίου.

Last edited:
Οι χαρακτήρες στην συγκεκριμένη σειρά(βιβλίο) δεν προοδεύουν είναι αναλώσιμοι αυτό νομίζω ήταν το μήνυμα από την αρχή, αυτό που εξελίσσεται είναι η ιστορία. Η "ρομαντζάδα" και τα ηλιοβασιλέματα που είχαν αρχίσει να κουράζουν κάποια στιγμή θα ξεσπούσαν στο αντίθετο άκρο. Το επεισόδιο είναι πράγματι δυσκολοχώνευτο ακόμα και για αυτούς που είχαν καταλάβει τι περίπου θα γίνει (δεν μιλάω για όσους έχουμε διαβάσει τα βιβλία). Ωραία θα ήταν μια επική μάχη ηρωικούς θανάτους των πρωταγωνιστών. Σε κάποια άλλη σειρά(βιβλίο) ίσως εδώ το Valar Morghulis μπορεί να ακουγότανε ωραία πέρυσι αλλά στη πραγματικότητα αυτής εδώ της σειρά ο θάνατος συνήθως είναι σκληρός, άδικος, βίαιος, απάνθρωπος και έχει και προτιμήσεις

Μου είναι αδιάφορο το ποιος ζει ποιος πεθαίνει, από την στιγμή που έχει συνοχή και νόημα. Εδώ δεν χαλαστήκαμε με τον Νεντ. Αυτό που με ενοχλεί, είναι η εμφανής μείωση budget. Δεν μπορείς ρε φίλε να

μου στέλνεις 3 παλικάρια να πάρουν την πόλη και μετά τρία παλικάρια να λένε ότι πήρανε την πόλη. Δεν παίζω D&D για να κάθομαι να το φαντάζομαι. Να το δω θέλω. Όχι τις κ@υλες της Καλίσι για τον μορφονιό.

Αντί αυτού μου έχεις μια πολύ καλή σκηνή από πλευράς γεγονότων, αλλά και πολύ εύκολη σαν budget. Το έχουμε ρίξει στου κ@λους και τα βυζιά και από πραγματικό battle action, nada.
Για αυτό έχω ξενερώσει και όχι γιατί μου φάγανε κανέναν αγαπημένο ήρωα.

@JamesMSama: "Why doesn't #GoT author George R.R Martin use twitter? Because he killed all 140 characters." Lol #GameOfThrones @GameOfThrones

Αφού δεν υπάρχουν στα βιβλία-σενάριο τι σχέση έχει το budget?
Σχεδόν ότι έδειξαν "εγινε". Τους έπιασαν στον υπνο, σκοτωσαν την βασική φρουρά άνοιξαν τις πύλες, πήραν την πόλη χωρίς πραγματική μάχη
Δεν υπάρχουν για τις επόμενες 2-3 τηλεοπτικές σεζον επικές μάχες μην τις περιμένετε τσαμπα
κανα δυο μικρές ελπίζω να σας καλύψουν

Last edited:
Mην ξεχνάμε οτι μιλάμε για τηλεοπτική σειρά , και οχι για ανάγνωση βιβλίων , ασχέτως αν βασίζεται σε αυτά.
Απο οσα εχουν γραφτεί εδώ , ηδη υπάρχουν μικροαλλαγές απο τα βιβλία.Κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει και κατι ΥΠΕΡ της τηλεθέασης ,πχ να φανεί μια μάχη καλύτερα ασχετως αν δεν υπήρχε αναλυτικά στο βιβλίο.Δεν θα γίνει και τιποτα φοβερό αν συμβεί αυτό.
Οτι το μπάτζετ ειναι κομμένο , φαίνεται ξεκάθαρα στην φετινή σεζόν.

Θες να σπάσεις την τηλεόραση με αυτα που βλέπεις στην σειρά ...
Μακάρι να συνεχίσει να έχει καλή εξέλιξη...
Δεν είσαι ο μόνος. Δες αντιδράσεις:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
;)

τεραστια ανατροπη μιλαμε....
βασικα ξενερωμα λιγο γιατι ηταν απο τους αγαπημενους μου και αυτος ηθελα να ειναι ο τελικος νικητης του θρονου!!!!
τωρα respect καλιση
Ή "respect Stark Boys\Jon Snow". Μάλλον αυτοί είναι πιθανότερο να αναλάβου δράση νωρίτερα

Το περίμενα τάξεις μεγέθους πιο εντυπωσιακό. Υπάρχει προφανής αναντιστοιχία με το επίπεδο παραγωγής της πρώτης σεζόν, για ένα κεφάλαιο τόσο σημαντικό στη σειρά βιβλίων.
Αν εννοείς τη σκηνή του γάμου, παραπάνω μπορούσε να έχει;

Όσο για τη Δρακομάνα...
Σχεδόν ότι έδειξαν "εγινε". Τους έπιασαν στον υπνο, σκοτωσαν την βασική φρουρά άνοιξαν τις πύλες, πήραν την πόλη χωρίς πραγματική μάχη
Πάλι το ίδιο πρόβλημα είχα: δεν δίνουν να καταλάβεις τι γίνεται.
Πήγαν απο τη σκηνή με τους περικυκλωμένους τρεις, στη Danny να αναρωτιέται πόσο θα περιμένουν ακόμα. Φυσικό δεν είναι να νομίσω οτι οι τρεις δεν άνοιξαν ακόμα τις πύλες και είναι κατά πάσα πιθανότητα αιχμάλωτοι ή νεκροί;
Και εμφανίζεται ξαφνικά ο Jorah μέσα στα αίματα.Εκεί νομίζεις οτι μόνο αυτός κατάφερε να γλιτώσει απο τη σφαγή, όχι οτι επέστρεψε νικητής και τροπαιούχος!

Στα βιβλία πάντως είναι ακόμα λιγότερες οι σκηνές δράσης. Οι μάχες είναι κυρίως μικρές αναμνήσεις των πρωταγωνιστών
Ερχεται δηλαδή ο άλλος χθες στην Καλισι μες τα αίματα χωρίς να έχει περιγραψει τίποτα ούτε καν τα 2 λεπτά μάχης,και τις λεει σκοτώσαμε 10-20 από την φρουρά, ανοίξαμε τις πύλες η πολη έπεσε, και αυτή να περιμένει να δει το μορφονιό. Η ουσια της σκηνής αυτή ήταν ότι o sir Jorah είναι πια πολύ πίσω στις εννοιες της Καλ και όχι η ακόμα μια πόλη που κατακτήθηκε

Ειλικρινά δεν μπορώ να κρίνω τα περι μειωμένου budget με τόσους νέους "πρωταγωνιστές" που προστίθενται και θα συνεχίσουν να προστίθενται, κάστρα,πολεις, πλουτη δεν νομίζω ότι είναι θέμα budget το ότι δεν δείχνουν μαχες. "Σεβονται" την φυσιογνωμία των βιβλίων. Δεν είναι βιβλία με δράση και μάχες είναι με δολοπλοκίες, ανατροπές και εκπλήξεις. Τουλάχιστον εως αυτά που έχουν εκδοθεί

Last edited:
Charlie Koutsogiane @Kootseeahknee

Game of Thrones characters are like school work. You spend all your time learning & remembering them, and after a few weeks, it won't matter

:p

Και σκεπτόμουν πριν το επεισόδιο ποιανού έφτασε η ώρα του ?

Η Τουλη πάντως ήταν καλή ηθοποιός , αν και μπορούσε να δώσει περισσότερα στην τελευταία σπαραχτική σκηνή. Δε ξέρω ποιοι θα είναι οι επομενοι χαρακτήρες αλλά αντίστοιχοι ηθοποιοί ανεβάζουν τη μπάρα.

Για τον γιόκα της … σχεδόν το περίμενα, ο ‛τελευταίος στρατηλάτης’ αντί να είναι στην πρώτη γραμμή ήταν με τη γιατρεσσα – που δε θα μου λείψει κιόλας.

Ο Σνόου δεν έκανε καν κίνηση να πάρει μαζί του την κοκκινομάλλα … περίεργο αυτό. Κάποια λογική τρύπα πρέπει να υπάρχει και εκεί.
Και καλή ιδέα ότι με την τελευταία του πνοή ο βόρειος skinchanger κάλεσε το όρνιο!

Η σειρά γενικά φέτος έκανε κοιλιά, είμαι σίγουρος ότι μετά και το τελευταίο επεισόδιο, πριν ξεκινήσουν για την επόμενη σεζόν θα ακούσουν αρκετές από τις παρατηρήσεις μας και τα παράπονα μας.

Είπαμε, αλλο βιβλία και αλλο τηλεοπτική σειρά...
Οντως , στην σκηνή που γυρνάνε στην σκηνή της δρακομάνας, σου δίνεται η εντύπωση οτι τον ηπιαν κανονικά γιατι πριν , κερδίζουν με δυσκολία την πρώτη ομάδα μέσα στο κάστρο , και ξαφνικά τους αφήνουμε περικυκλωμένους απο τους δεκαπλάσιους ...
Τουλάχιστον θα μπορούσαν να τους είχαν αφήσει εκει που σκότωσαν τους πρώτους.

Σε κάθε περίπτωση , η 3η σεζόν ειναι μακράν η χειρότερη απο τις 3 (τηλεοπτικά παντα) , ασχέτως αν απο μονη της εχει ακόμα αρκετά καλό επίπεδο.
Ευχομαι του χρόνου να μην δουμε χειροτερες καταστάσεις ... (συγκριτικά πάντα)

Απάντηση: Re: Game of Thrones • Season 3 {Προσοχή Spoilers}

Αν εννοείς τη σκηνή του γάμου, παραπάνω μπορούσε να έχει;

Ε όχι δα.... η υποδοχή του Ρόμπερτ στο φτωχικό Γουίντερφελ, πιο πλούσια φαινόταν. Εδώ είχαμε μια κακομοιριασμένη και κακοφωτισμένη αίθουσα, με πολύ μικρό πλήθος ατόμων... πού οι χοροί, πού τα μεθύσια, πού οι μουσικοί που έπαιζαν όσο πιο δυνατά και παράφωνα γίνεται, πού η σφαγή των χιλιάδων στρατιωτών, πού οι μεγάλες τέντες που καταρρέουν... πολύ φτωχός συγγενής η φετεινή σεζόν, και περιμέναμε τουλάχιστον μια ρελάνς με αυτό το επεισόδιο που όμως δεν....

Η σειρά γενικά φέτος έκανε κοιλιά, είμαι σίγουρος ότι μετά και το τελευταίο επεισόδιο, πριν ξεκινήσουν για την επόμενη σεζόν θα ακούσουν αρκετές από τις παρατηρήσεις μας και τα παράπονα μας.

Λίγο δύσκολο γιατί τα γυρίσματα της 4ης σαιζόν είναι ήδη σε εξέλιξη...

Ε όχι δα.... η υποδοχή του Ρόμπερτ στο φτωχικό Γουίντερφελ, πιο πλούσια φαινόταν. Εδώ είχαμε μια κακομοιριασμένη και κακοφωτισμένη αίθουσα, με πολύ μικρό πλήθος ατόμων... πού οι χοροί, πού τα μεθύσια, πού οι μουσικοί που έπαιζαν όσο πιο δυνατά και παράφωνα γίνεται, πού η σφαγή των χιλιάδων στρατιωτών, πού οι μεγάλες τέντες που καταρρέουν... πολύ φτωχός συγγενής η φετεινή σεζόν, και περιμέναμε τουλάχιστον μια ρελάνς με αυτό το επεισόδιο που όμως δεν....
Εγώ παλι πιστευω πως οι "κακομοίρικες" συνθήκες του γάμου, αποτύπωναν ακριβώς το νοσηρό κλίμα και background του συγκεκριμένου προξενιού και δένουν τέλεια με την τραγική κατάληξη του επεισοδίου.. Επισης ταιρίαζουν απόλυτα με την προσωπικότητα του σιχαμένου oικοδεσπότη...

Παιδια με ολο το σεβασμο προς ολους αλλα γιατι δεν πηγατε να σπουδασετε σκηνοθετες και σεναριογραφοι για να τους δειξετε πως γινεται η δουλεια?
Παντα σε μια σειρα η ταινια θα υπαρχει και κατι λαθος η κατι που δεν θα αρεσει σε μερικους...
Τα βιβλια βασιζονται σε αλλα πραγματα και οχι σε επικες μαχες...
Επειδη προφανως δεν θυμομαστε ολοι τις δυναμεις που υπαρχουν και εχουν χαρακτηρες σε αυτη τη σειρα
να εχετε στα υπ οψιν την Αδελφοτητα χωρις Λαβαρα γιατι στο μελλον θα εχει σχεση με το επεισοδιο 9.

Συμφωνώ... μάλλον ήταν επιδεικτικά κακόμοιρα όλα... Ειδικά εκείνο το πιλάφι που κυκλοφορούσε στην αρχή. Για να μην αναφέρουμε και τις κόρες...

Εγώ παλι πιστευω πως οι "κακομοίρικες" συνθήκες του γάμου, αποτύπωναν ακριβώς το νοσηρό κλίμα και background του συγκεκριμένου προξενιού και δένουν τέλεια με την τραγική κατάληξη του επεισοδίου.. Επισης ταιρίαζουν απόλυτα με την προσωπικότητα του σιχαμένου oικοδεσπότη...

....με την ωραιοτατη κορη, βεβαιως βεβαιως....:ernaehrung004:

Παιδια με ολο το σεβασμο προς ολους αλλα γιατι δεν πηγατε να σπουδασετε σκηνοθετες και σεναριογραφοι για να τους δειξετε πως γινεται η δουλεια?
Παντα σε μια σειρα η ταινια θα υπαρχει και κατι λαθος η κατι που δεν θα αρεσει σε μερικους...
Τα βιβλια βασιζονται σε αλλα πραγματα και οχι σε επικες μαχες...
Επειδη προφανως δεν θυμομαστε ολοι τις δυναμεις που υπαρχουν και εχουν χαρακτηρες σε αυτη τη σειρα
να εχετε στα υπ οψιν την Αδελφοτητα χωρις Λαβαρα γιατι στο μελλον θα εχει σχεση με το επεισοδιο 9.

Καπου μπερδευεσαι φιλε. Δεν χρειαζετε να σπουδασεις κατι για να το κρινεις, ποσο μαλλον οταν το προιον απευθυνετε σε σενα. Ετσι οπως τα περιγραφεις, θα επρεπε ολοι να ειμαστε τεχνικοι ηχου και εικονας για να κρινουμε ενα μηχανημα πως παιζει.
IMHO παντα.

Δεν υπάρχουν για τις επόμενες 2-3 τηλεοπτικές σεζον επικές μάχες μην τις περιμένετε τσαμπα
κανα δυο μικρές ελπίζω να σας καλύψουν

Για του χρόνου εχεί μια μεγάλη μάχη και καλή και μια πιο μικρή.5-6 σεζόν δεν έχει τίποτα.