Game of Thrones • Season 5 {Προσοχή Spoilers}

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 32 60.4%
  • Πολύ Καλή

Votes: 13 24.5%
  • Καλή

Votes: 4 7.5%
  • Μέτρια

Votes: 2 3.8%
  • Κακή

Votes: 2 3.8%

• Total voters
    53
Απάντηση: Game of Thrones • Season 5 {Προσοχή Spoilers} (2015)

Αργό ,θα έλεγα, μου φάνηκε το πρώτο .
Μας έχει συνηθίσει η σειρά σε τέτοια επεισόδια .
Από πέντε δέκα λεπτά να αφιερώσει σε πέντε έξι χαρακτήρες , γέμισε το επεισόδιο , χωρίς να δούμε κάτι το φοβερό .

Re: Game of Thrones • Season 5 {Προσοχή Spoilers} (2015)

Εγώ θέλω να ξέρω αυτός που ψήφισε "Πολύ Καλή", το "Εξαιρετική" για ποιά σειρά το κρατάει?

Εγω παντως πουχω δει και τα τεσσερα μαλλον θεωρω οτι ειναι η καλυτερη σαιζον μεχρι τωρα
η πλοκη κινειται πυραυλος και τα νεα στοιχεια που βαζει ειναι καλη φαση για τα μελουμενα

Οι Sand Snakes μιλούν για το “Game of thrones”!

Το protothema.gr εξασφάλισε για την Ελλάδα συνέντευξη με τη Ρόζαμπελ Λαουρέντι Σέλερς και την Τζέσικα Χένγουικ,
οι οποίες υποδύονται τις μπάσταρδες κόρες του Όμπερυν Μαρτέλ
...

http://www.protothema.gr/city-stories/article/467846/oi-sand-snakes-miloun-gia-to-game-of-thrones/

Εγώ θέλω να ξέρω αυτός που ψήφισε "Πολύ Καλή", το "Εξαιρετική" για ποιά σειρά το κρατάει?

Αν δεις κάποιον να έχει ψηφίσει κακή μην σου κάνει εντύπωση , κυκλοφορούν διάφορα (av)troll(ers).:p

Στο πρώτο επεισόδιο δεν μου άρεσε η σκηνοθεσία , τα επόμενα τρία ήταν πολύ καλά.

Είδες την μισή σαιζόν εσύ... Αλλες 2 μέρες απο 3 επεισόδια, και θα περιμένεις για του χρόνου τέτοια εποχή πάλι... Εκτος αν πρωτοτυπήσουν και τα βγάλουν στο 6μηνο...

Καλύτερο μου φάνηκε το 2ο από το προηγούμενο .
Πάλι η σειρά κινήθηκε σε "ρηχά νερά ".

Χαλαρά τα πράγματα μέχρι τώρα (2ο επεισόδιο). Μάλλον θα είναι η ησυχία πριν την καταιγίδα :)

"Εισαγωγικό" και το 2ο επεισόδιο..

Με απογοήτευσε η Dany.. :-(

Απάντηση: Re: Game of Thrones • Season 5 {Προσοχή Spoilers} (2015)

"Εισαγωγικό" και το 2ο επεισόδιο..

...και το 3ο και το 4o...
Κορυφαία στιγμή το βυζί της ιέρειας του Στάνις, και η περισσότερη δράση στην ενέδρα κατά της περιπόλου στο τέλος του 4ου.
Εξαιρετική σκηνοθεσία και άψογα ψηφιακά γραφικά ως συνήθως.

Απογοητευτικό μέχρι στιγμής, άναρχο, και αποφασιστικά πια εκτός πλοκής των βιβλίων.

Μακάρι να έλεγα ότι αυτό είναι θετικό, ο διαχωρισμός της σειράς από τα βιβλία, αλλά το τηλεοπτικό σενάριο μου φαίνεται πολύ αδύναμο.

Τοσο το τριτο αλλα και το τεταρτο επεισοδιο, ειναι κατα την γνωμη μου απο τα καλυτερα ισως της σειρας. Η εξελιξη πλεον των χαρακτηρων βγαζει ενα νοημα και εχει μια λογικη, δειχνοντας για τι ειναι ο καθενας ετοιμος και διατεθιμενος να κανει. Π.χ οταν ο Τζον ο Σνοου ξεκιναει την κοντρα με τον δειλο Γιανος Σλυντ, αυτο που γινεται δεν ειναι απλα αναμενομενο αλλα αναποφευκτο. Και οι μηχανορραφιες της Σερσει και η κοντρα της με την Μαρτζορι, τον Μικροδαχτυλο, τον Τυριον, κλπ, ειναι επισης απο τα κεφαλαια που δειχνουν ποσο συνθετοι και πολυπλοκοι μπορουν να ειναι οι πρωταγωνιστες και πως πρεπει συνεχως να σχεδιαζουν και να βρισκονται ενα βημα πριν τους αντιπαλους τους.
Γενικα η εκδικηση φαινεται οτι ειναι κατι που θελει αρκετο χρονο για να σχεδιαστει για οσους εχουν πληγωθει, με πιο χαρακτηριστικα τα παραδειγματα των Σανσα, Αρυα, Στανις και φυσικα της Καλισι.. Και βεβαια εχουμε πολυ ψωμι ακομα, αφου εκρεμουν οι σημαντικοτατες ιστοριες των Ζομπι του Βορρα, του Μπραν, των δρακων κλπ..
Τελος, για οσους εχουν διαβασει τα βιβλια: κανετε συνεχως το λαθος να συγκρινεται μια τηλεοπτικη σειρα , ισως την καλυτερη που εχει γυριστει ποτε, με μια σειρα βιβλιων. Παντα αυτο που σχηματιζεται στην φαντασια καποιου απο την αναγνωση του γραπτου λογου θα εχει προτεραιοτητα σε σχεση με κατι τοσο ρεαλιστικο οσο μια τηλεοπτικη απεικονιση, ακομα κιαν μιλαμε για σχεδον κινηματογραφικου επιπεδου παραγωγη και ερμηνειες που θυμιζουν συχνα καλη βρετανικη σειρα του bbc...

...ειναι επισης απο τα κεφαλαια που δειχνουν ποσο συνθετοι και πολυπλοκοι μπορουν να ειναι οι πρωταγωνιστες και πως πρεπει συνεχως να σχεδιαζουν και να βρισκονται ενα βημα πριν τους αντιπαλους τους...

...μέχρι να τους ξεκοιλιάσει ίσως, στο επόμενο επεισόδιο, ο ψυχανώμαλος ο Μάρτιν... :)

Όπως έγραψα και παραπάνω, δεν με πειράζει που σταδιακά η σειρά αποστασιοποιείται από το βιβλίο. Κάθε άλλο μάλιστα, γιατί είχα περάσει μια φάση που δεν ήξερα τι είχα διαβάσει και τι είχα δει, και υπό αυτό το πρίσμα θα μπορώ να παρακολουθώ την σειρά σαν ένα ξεχωριστό "παράλληλο σύμπαν" χωρίς να ξέρω τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο.
Αλλά όπως και να το κάνουμε, και μιλώντας προσωπικά πάντα, παρατηρώ μια προσπάθεια να "τραβηχτεί" το σενάριο. Σε τελική προσπαθώντας να συνοψίσω τα πρώτα τέσσερα επισόδια από μνήμης, θα δυσκολευόμουν να γράψω παραπάνω από δυο παραγράφους.
Τι μου έχει μείνει μέχρι στιγμής; Η εκτέλεση του βασιλιά πέρα από το τείχος. Ο αποκεφαλισμός του δειλού στο Castle Black. Και η σφαγή στα στενά της Μερήν. Η Νταηνέρυς δεν πιστεύω ότι έχει φανεί ακόμα. Και η ερμηνεία της Άρυα έχει περάσει προς το παρόν εξ απαλών ονύχων. Να μην αναφέρω την Μπριέν, για την οποία έχω την εντύπωση πως στην τηλεόραση παίζει πολύ πιο βαρύνοντα ρόλο από ότι θα έπρεπε, αλλά και αυτό είναι προσωπική άποψη.

Πάντως από ότι φαίνεται δεν είναι μόνο ο Μάρτιν που ξεκοιλιάζει τους πρωταγωνιστές του. Οι σεναριογράφοι της σειράς προσπαθούν να τον μιμηθούν.

Τέλος και αναπόφυκτα θα κάνω μια σύγκριση με το βιβλίο. Θεωρώ λάθος την εξάλειψη από την τηλεόραση του έταιρου Ταργκάρυεν

Όντως και το 3ο επεισόδιο ήταν "εισαγωγικό" .. ακόμη ταξιδεύουμε! :p

Συμφωνώ και εγώ ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε απόλυτα την σειρά με τα βιβλία..
πρέπει να τα δείτε σαν κάτι ξεχωριστό πέρα από τις όποιες ομοιότητες τελικά θα έχουν! :cool:

Φαντάζομαι πόσο δύσκολο είναι για τους παραγωγούς να αποφασίσουν τι να βάλουν και τι να αφήσουν έξω σε κάθε σεζόν! :cool:
Κανονικά η σεζόν θα ήθελε 16-18 επεισόδια για να αναπτυχθεί αναλυτικά! :cool:

Καλύτερη σκηνή για μένα από το 3ο η τελευταία! :cool:

Εμένα προσωπικά η 5η σεζόν δεν μου αρέσει ως τώρα. 3 επεισόδια έχω δει και με βγάζουν "εκτός" ατμόσφαιρας. Άρχισε να με χάνει η σειρά. Δεν ανυπομονώ δηλαδή για το επόμενο επεισόδιο.
Βέβαια, το ίδιο είχε συμβεί στα 3-4 πρώτα επεισόδια του 2ου κύκλου, όταν και την είχα παρατήσει (τη συνέχισα την επόμενη χρονιά από περιέργεια και δεν το μετάνιωσα), οπότε ίσως αλλάξω άποψη σύντομα :)

Μέχρις στιγμής 2 επεισόδια.......ούτε κρύο ούτε ζέστη. Καλό πράγμα η εμβάθυνση στους χαρακτήρες ειδικά για εμάς που είμαστε εκτός πλοκής βιβλίων αρκεί να μην ξεχειλώσει. Είδωμεν

Καλύτερο από τα προηγούμενα το 3ο επεισόδιο !
Το περισσότερο ενδιαφέρον είχε για έμενα στο επεισόδιο, το "τι ρόλο παίζει" ο Μικροδάχτυλος .

Νομίζω σημαντικότερο σημείο του 4ου επεισοδίου η σκηνή ανάμεσα στη Μελισάντρα και τον Σνόου. Όχι τόσο για το "χούφτωστη, χούφτωστη" όσο για την ατάκα που του πετάει φεύγοντας!