Game of Thrones • Season 5 {Προσοχή Spoilers}

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 32 60.4%
  • Πολύ Καλή

Votes: 13 24.5%
  • Καλή

Votes: 4 7.5%
  • Μέτρια

Votes: 2 3.8%
  • Κακή

Votes: 2 3.8%

• Total voters
    53
Re: Game of Thrones • Season 5 {Προσοχή Spoilers} (2015)

Μόλις είδα το trailer από το επόμενο γέλασα πολύ με αυτή την σκηνή! :laugh:

Τα 3 αγόρια..

κάθονται μόνα τους στα σκαλάκια.. και παίζουν το κομπολογάκι τους..
λέγοντας.. τι στον διάτανο κάνουμε τώρα ??? :laugh:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

η σκηνή του Στανις δεν υπάρχει στα βιβλία

Ααα μάλιστα.. thanks NtinNton..
και μιας και ξέρεις από τα βιβλία.. η σκηνή στην αρένα με την απόδραση ??
έγινε/υπάρχει έτσι ?

BTW το έχω πει εδώ και καιρό.. όσοι έχετε διαβάσει τα βιβλιά, να τα βάλετε εν μέρη στην άκρη,
και να δείτε την σειρά χαλαρά και με μία άλλη οπτική! ;)

Last edited:
Απάντηση: Game of Thrones • Season 5 {Προσοχή Spoilers} (2015)

Ποια βιβλια βρε παιδια; αυτα που γραφει κυριολεκτικα στο ποδι ο χοντρο Μαρτιν; αρπακολλιστικα ειναι, μην ασχολεισθε! μια χαρα παραμυθακι βλεπουμε, αν και νομιζω οτι το παρατραβηξαν 5 σεζον, φαινεται δεν εβγαλαν το αναμενομενο κερδος ακομη (ή ειναι απληστοι!!!)

Μόλις είδα το trailer από το επόμενο γέλασα πολύ με αυτή την σκηνή! :laugh:

Τα 3 αγόρια..

κάθονται μόνα τους στα σκαλάκια.. και παίζουν το κομπολογάκι τους..
λέγοντας.. τι στον διάτανο κάνουμε τώρα ??? :laugh:

Ααα μάλιστα.. thanks NtinNton..
και μιας και ξέρεις από τα βιβλία.. η σκηνή στην αρένα με την απόδραση ??
έγινε/υπάρχει έτσι ?

BTW το έχω πει εδώ και καιρό.. όσοι έχετε διαβάσει τα βιβλιά, να τα βάλετε εν μέρη στην άκρη,
και να δείτε την σειρά χαλαρά και με μία άλλη οπτική! ;)

Blue08 διαβασε αυτο
Οπως ειπα και σε προηγουμενο σχολιο το 90% της σειρας διαφερει απο τα βιβλια, βεβαια θα μου πει καποιος οτι ολα στον ιδιο δρομο θα καταληξουν εξ αλλου το ειχε πει και ο Martin...
Αυτο ομως που θελω να τονιζω ειναι οτι αυτος που βλεπει την σειρα εχει παρα πολλες αποριες η δεν ξερει γιατι γινονται μερικα πραγματα, μπορει να ειναι λεπτομερειες αλλα πιστευω οτι ειναι σημαντικες...

Κατάλαβα.. έχουν αλλάξει αρκετά τα πράγματα..
οπότε είναι σχεδόν σα να βλέπετε μία νέα ιστορία!

Το επόμενο τώρα που έχει τίτλο "Mother's Mercy" αναφέρεται στην Cersei..
αλλά ελπίζω και πιστεύω να έχει και άλλες πολύ δυνατές σκηνές! :cool:

Το 9ο το τοποθετώ στο ίδιο σκαλί με το 8ο και εξηγούμαι:

1. Η σκηνή της επιστροφής των "αγρίων" και το πάγωμα του χρόνου και η σιωπηρή αγωνία του Tζον Σνόου, μέχρι την εντολή για άνοιγμα της πόρτας, είναι καταπληκτική σε ρυθμό και ένταση.
2. Η μάχη στην αρένα είναι επική. Σκέτος Gladiator! Όταν τους περικυκλώνουν και η μάχη σταματά προσωρινά, "μετρώντας" ο ένας τον άλλον, η αγωνία για την έκβαση και το τι θα επακολουθήσει και ποιος θα πεθάνει, με έκανε να κολλήσω στο κάθισμά μου.
3. Εξελίσει την ιστορία γρήγορα δίνοντας γερή δόση γεύσης από το τι θα επακολουθήσει. Οι σκηνές με την Arya να γλυστά ανάμεσα σε επικίνδυνους ανθρώπους , σε κρατούν σε εγρήγορση. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει την επόμενη στιγμή.
4. Τέλος η σκηνή με τη θυσία είναι η πιο συγκλονιστική, όχι γιατί δε μας έχει δείξει σκληρές σκηνές η σειρά αλλά γιατί για πρώτη φορά δείχνει να συμβαίνει κάτι τόσο απάνθρωπο σε ένα μικρό παιδί, που ο συμπαθητικός του χαρακτήρας έχει προσεγγιστεί με λεπτομέρεια και σε πολλά επεισόδια στο παρελθόν. Αυτό από μόνο του είναι πολύ βαρύ!

Αν το 8ο και το 9ο μας άρεσαν, δε μπορώ να φανταστώ τι θα μας δείξουν για το τέλος της σεζόν!!!

Υ.Γ.
Μη ξεχνάτε να βάζετε σε SPOILER τα spoiler που πετάτε. Αν πάλι δεν κρατιέστε κάντε τουλάχιστον την χάρη στους υπόλοιπους να γράψετε 3-4 ημέρες μετά.

Δεν εχω διαβασει τα βιβλια, οποτε δεν εχω αποψη για τις διαφορες που εχουν με την σειρα. Παντως τα περισσοτερα απο οσα συμβαινουν, εχουν καπως διαφανει απο πιο πριν και συνηθως ειναι ψιλοπροβλεψιμα, οπως π.χ η θυσια της μικρης, η σωτηρια της Δρακομανας απο τον Ντρογκον, η τυχη της Σερσι και πολλα αλλα παλιοτερα. Οποτε αυτο που πολυ με φοβιζει, γιατι ειναι ισως ο αγαπημενος χαρακτηρας μου αυτην την στιγμη, ειναι...
.. αυτα τ υποννοουμενα με τον Τζονυ τον Σνοου. Πολυ με προβληματιζουν τα συνεχη πλανα με τον μικρο και ειδικα το τελευταιο με το παγωμενο χαμογελο του Χιονια, οταν καταλαβε οτι δεν ειναι και ο δημοφιλεστερος ανθρωπος στο Καστρο.Μακαρι να πεσω εξω,εξαλλου να πεθαινει δυο σερι επεισοδια ενας συμπαθης χαρακτηρας, θα πεσει πολυ. Αλλα GOT ειναι αυτο, valar morghulis..

Φάνηκε επίσης ότι δεν είναι και πολύ άτρωτος προς το παρόν,
αν και πολλοί λένε ότι σίγουρα έχει να μεγαλώσει και άλλο!!

Ακομα δεν ειναι καν στην εφηβεια....

Οσο μεγαλωνει .....το δερμα θα σκληραινει και τα δορατα ουτε καν θα τον ξυνουν.

.. αυτα τ υποννοουμενα με τον Τζονυ τον Σνοου. Πολυ με προβληματιζουν τα συνεχη πλανα με τον μικρο και ειδικα το τελευταιο με το παγωμενο χαμογελο του Χιονια, οταν καταλαβε οτι δεν ειναι και ο δημοφιλεστερος ανθρωπος στο Καστρο.Μακαρι να πεσω εξω,εξαλλου να πεθαινει δυο σερι επεισοδια ενας συμπαθης χαρακτηρας, θα πεσει πολυ. Αλλα GOT ειναι αυτο, valar morghulis..

Καλα κανεις και σε προβληματιζουν....

Πιστευω οτι στο επομενο επεισοδιο θα πεθανει ο Τζον Σνοου απο τον πιτσιρικα ή απο τον υποδιοικητη του αλλα ισως και ο Στανις ..........ο οποιος εχει τελειωσει πλεον στο δραμα που ζει.....

Δυο σε ενα ....

O κακομοίρης ο Τύριον, εκεί που νόμιζε πως τα έχει ζήσει όλα σε αυτή τη ζωή! Το βλέμμα του όλα τα λεφτά!
Αναρωτιέμαι εάν οι σκηνές
παιδεραστίας και παιδοκτονίας
προκάλεσαν το ίδιο σούσουρο που είχε προκαλέσει και η πρώτη νύχτα γάμου της Σάνσα...

Χμ.. αυτό που είπες Kosh με έκανες να ψάξω τι παίζει με τα βιβλία..

Μακάρι να το αλλάξουν οι παραγωγοί!

Μπορεί πάντως να γίνει κάποια φάση, και να μας αφήσουν και σε πολύ αγωνία για την επόμενη σεζόν σχετικά με αυτόν!

Κι εμένα το προηγούμενο μου άρεσε περισσότερο.

Η ιστορία της Άρυα αρχίζει και γίνεται κουραστική φέτος. Κυλά απίστευτα αργά. Αντίθετα, στις προηγούμενες σεζόν που ήταν με τον Σκύλο, ήταν απόλαυση κάθε σκηνή.

Αυτός ο Στάνις, τελικά είναι πολύ μαλάκας. Όχι ότι δεν φαινόταν πριν, αλλά μετά από αυτό που έκανε, του αξίζει το χειρότερο.

Στην σκηνή με την αρένα, ήταν αναμενόμενο οτι θα έσκαγε μύτη ο δράκος, έτσι που τους είχαν ακινητοποιήσει στο κέντρο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν το πόσο ευάλωτος αποδείχτηκε ο ίδιος. Με 5-6 κοντάρια που έφαγε, ζορίστηκε άσχημα. Στο τσακ πρόλαβε να απογειωθεί στο μικρό διάδρομο απογείωσης.... :flipout:

Για κάποιο λόγο, το επεισόδιο μου φάνηκε μικρό σε διάρκεια.

Επιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά την αποστασιοποίησή τους από τα βιβλία, οι σεναριογράφοι μας χάρισαν κάποιοες στιγμές (υποτιθέμενης) κορύφωσης στο 8ο και 9ο επεισόδιο. επιφυλάσοντας πιθανότατα και άλλες εκπλήξεις για το κλείσιμο της σαιζόν. Το γεγονός ότι υπάρχει σαφής διαχωρισμός με τα βιβλία όμως, δεν αποκλείει ότι αυτές οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν θα συμβούν, στο πνεύμα της δολοφονικής μανιοκατάθλιψης του Μόργκαν.

Συνοπτικά μέχρι στιγμής τα προηγούμενα επεισόδια μου φάνηκαν σαν προπαρασκευαστικά για τα τελευταία τρία. Από τα οποία εμένα το 8ο δεν μου άρεσε και τόσο. Θεωρώ πως η μάχη στο Τείχος ήταν πολύ καλύτερη σε ένταση και εμφάνιση. Αντίθετα το 9ο μου άρεσε περισσότερο, για τους λάθος λόγους. Ποτέ δεν μπορούσα να διαννοηθώ πως θα αντιπαθήσω χαρακτήρα πιο πολύ από τον Τζόφρευ στο Game of Thrones. Στην χειρότερη των περιπτώσεων, ο αντίστοιχος Αγαμέμνων, με άφηνε αδιάφορο καιτά την διάρκεια της παρουσίας του στις αρχές της σαιζόν, αλλά και στις προηγούμενες. Η χαρακτηριστική στιγμή του 9ου όμως με σόκαρε. Μπορώ να πω πως με σόκαρε εξίσου με την περιγραφή στο βιβλίο του Κόκκινου Γάμου. Και φυσικά μου δημιούργησε μια εντονότατη αντιπάθεια προς το πρόσωπό του.

Μου άρεσε πολύ επίσης και η μεταστροφή της μάνας, που αν και υποτίθεται αποφασισμένη στην αρχή να κάνει την υπέρτατη θυσία ώστε να κερδίσει την εύνοια του θεού. και παρά την σκληρή και άκαρδη συμπεριφορά προς το αίμα της σε όλα τα προηγούμενα επεισόδια, τελικά, την ύστατη στιγμή (και πολύ αργά δυστυχώς) θυμήθηκε ότι πάνω από όλα είναι μητέρα

Η πιο σοκαριστικη σκηνή της σειράς ήταν. Δεν άφησαν τίποτα στην φαντασία μας. Οι 3-4 κραυγές ήταν άκρως πειστικες και βασανιστικες για τον θεατή.

Χμ.. αυτό που είπες Kosh με έκανες να ψάξω τι παίζει με τα βιβλία..

Δεν εχω διαβασει ουτε σελιδα απο τα βιβλια. Απο την εξελιξη του δραματος τα εικαζω αυτα.

Ενα απο τα δυο θα συμβει σιγουρα ισως και τα δυο.

Kosh αν οι παραγωγοι πηγαιναν τη σειρα κοντα στα βιβλια θα σου ελεγα αν εχεις δικιο η οχι σε αυτα που προεβλεψες μιας και οπως ειπες δεν εχεις διαβασει σελιδα απο τα βιβλια αλλα ισως να εχεις διαβαζεις σχολια σε sites/forum...

Εγώ νομίζω ότι όλοι περιμένουμε μια σκηνή που είχε διαρρεύσει λόγο της δυσκολίας της κινηματογράφησης της
Οπότε όποιος δεν θέλει ας μην ανοίξει το spoiler
Η βασίλισσα γυμνή να περπατά στους δρόμους
Και μετά να μπαίνει σε εκκλησία
Αφού κατάφεραν να πάρουν άδεια για το γυμνό περίπατο, και αφού τους απαγορευτικέ να μπουν γυμνοί στην εκκλησία, αναγκάστηκαν να φτιάξουνε μια εκκλησία
Αυτά έχουν γραφτεί στον τύπο
Άρα περιμένω κάτι σαν τον προηγούμενο εξευτελισμό που είχαμε δει στους δρόμους
Αν και φυσικά μπορεί οι διαρροές να ήταν ηθελημένα στρεβλωμένες

Re: Απάντηση: Game of Thrones • Season 5 {Προσοχή Spoilers} (2015)

Ποια βιβλια βρε παιδια; αυτα που γραφει κυριολεκτικα στο ποδι ο χοντρο Μαρτιν; αρπακολλιστικα ειναι, μην ασχολεισθε! μια χαρα παραμυθακι βλεπουμε, αν και νομιζω οτι το παρατραβηξαν 5 σεζον, φαινεται δεν εβγαλαν το αναμενομενο κερδος ακομη (ή ειναι απληστοι!!!)

Κοίτα τα βιβλία ειδικά τα 3 πρώτα είναι πολύ καλογραμμένα και παρόλο τον όγκο τους δεν κάνουν πουθενά κοιλιά. Διαβάζονται μονομιάς, από τους λάτρεις του είδους βέβαια (βλ. Τολκιν, Φρανκ Χέρμπερτ κλπ).
Τα δυο επόμενα ήταν απλώς καλά.
Ετσι εξηγείται και η διαφορά ποιότητας των 4 πρώτων σεζόν (που αναφέρονται στα 3 πρώτα βιβλία και στην 5η σεζόν που αντιστοιχεί στο 4ο και 5ο βιβλίο.
Χρησιμοποιεί πολυ καλά την Αγγλική γλώσσα κάνοντας πολλές φορές αναγραμματισμούς. Αλλά και η Ελληνική μετάφραση είναι αξιοπρεπείς.

Η σειρά τώρα δεν μπορεί να μεταφέρει όλα τα γεγονότα που περιγράφονται στα βιβλία έτσι αφήνει κενά και κλείνει συνοπτικά πολλά θέματα
Πχ στην αρένα, ο Δράκος δεν εμφανίστηκε να σώσει την Καλισι, αλλά γιατι τον τράβηξε το αίμα που είχε χυθεί. Ετσι η Καλισι μπήκε στην αρένα για να τον σώσει από τους μονομάχους που του έριχναν δόρατα.
Επίσης η Σερσει αναγκάζεται από διάφορες καταστάσεις και από εκβιασμούς να παραχωρήσει εξουσία στο Σεπτον. Δεν του την χαρίζει έτσι όπως φαίνεται στη σειρά.

Τωρα από δω και περα
Το 6ο βιβλιο σίγουρα θα βγεί μετά το τέλος της σειράς απ ότι φαίνεται (πιστευω οτι ήταν συμφωνημένο για να αυξηθεί η ακροαματικότητα στις 2 τελευταίες σεζόν)
Τώρα το 7ο δεν νομίζω οτι θα προλάβει να βγεί από τον Μαρτιν. Μεγαλώνει πολύ, γράφει αργά, και όσο περνάν τα χρόνια θα γράφει ολο και πιο αργά.
Εδω χρησιμοποιεί ακόμα wordstar 4 για Dos o άνθρωπος!!!!!!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Game of Thrones • Season 5 {Προσοχή Spoilers} (2015)

Τώρα το 7ο δεν νομίζω οτι θα προλάβει να βγεί από τον Μαρτιν. Μεγαλώνει πολύ, γράφει αργά, και όσο περνάν τα χρόνια θα γράφει ολο και πιο αργά.
Εδω χρησιμοποιεί ακόμα wordstar 4 για Dos o άνθρωπος!!!!!!!

Συγνώμη, αυτού του βεληνεκούς συγγραφέας κάθεται και γράφει κείμενα ο ίδιος μόνος του σε ένα γραφείο; Τι λες ρε παιδί μου...
Τον φανταζόμουν σε μια φάρμα στη Βραζιλία να απαγγέλλει. Και στα διαλείμματα (στον ίσκιο της ζωής που θα έλεγε και ο Καζαντζάκης) να κυνηγάει με λάσο ιθαγενείς νεαρές χορεύτριες στις πλαγιές, καβαλάρης σε χωρικές αλόγες.
Χμ.. τελικά, η φαντασία και τα χρήματα ακολουθούν αντιστρόφως ανάλογη φορά. Κρίμα.

Last edited:

Πάντως εμένα μου αρέσει το σήριαλ περισσότερο από τα τελευταία δύο βιβλία.
Μόνο που θα ήθελα να δω μερικές ακόμα σκηνές με τον Τύριον και τη Ντενέρις. Αλλά κι έτσι, καλά είναι.

δυστυχως...

...υπεκυψα στην αμαρτια της περιεργειας και διαβασα καπου τι παθαινει ο Τζονυ. Βεβαια δεν περιγραφεται ως κατι οριστικο, αφηνοντας καποια ελπιδα οτι ισως και να μην μας τελειωσε για παντα. Ιδωμεν σε λιγες μερες λοιπον...

Ο Στανις ειναι ο τυπος του ανθρωπου που θελει να αποδειξει οτι ειναι καμωμενος για μεγαλυτερα πραγματα απο αυτο που τελικα καταφερνει και ισως αξιζει, προσπαθωντας να γινει καποιος αλλος απο αυτο που ειναι, τελικα μαλλον χανοντας τον εαυτο του. Στην πραγματικοτητα ειναι και ο ιδιος θυμα αυτης της μεγαλομανιας του, μαλλον περισσοτερο νεκρος πλεον παρα ζωντανος..

Last edited: