Game of Thrones • Season 8 - Final {Προσοχή Spoilers}

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 47 72.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 9 13.8%
  • Καλή

Votes: 3 4.6%
  • Μέτρια

Votes: 2 3.1%
  • Κακή

Votes: 4 6.2%

• Total voters
    65
Το καλύτερο το διάβασα κάπου στο Ίντερνετ, «Η Καλίση πρέπει να είναι ο ορίτζιναλ Night King. Μέρα με τη μέρα και μάχη με τη μάχη ο στρατός της μεγαλώνει αντί να συρρικνώνεται» :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δες παρακάτω...

1. Το μόνο που πήγε "σωστά" και οπως περιμέναμε ηταν η αναμέτρηση των δυο Κλιγκέιν. Κανένα παράπονο.
2. Με χάλασε που δείλιασε η Αρια και την κοπάνησε. Ισως βέβαια το πεπρωμένο της αφορά άλλο ζευγάρι πράσινα μάτια τελικά.
3. Σέρσι και Τζειμι. Περίμενα οτι θα έφευγαν μαζί, αλλά οχι με αυτόν τον τρόπο.
Μια χαρά έφυγαν. Μαζί και μόνοι θάφτηκαν ζωντανοί. Περιμένατε να την πιάσουν ζωντανή? Με τίποτε. Θα ήταν αψυχολόγητο. Θυμηθείτε τι έκανε και η Κλεοπάτρα για παράδειγμα.

4. Δεν με χάλασε εν τέλει το χτίσιμο της παραφροσύνης της Ντενερις. Θα φύγει ακλαφτη λογικά την επόμενη εβδομάδα. Τον δράκο ποιος θα τον φάει δεν ξέρω
Δεν είναι παραφροσύνη. Είναι αντίληψη ότι δεν έχει κανέναν οποτε καλύτερα να τους ξεφορτωθεί. Το είπε ξεκάθαρα: δεν υπάρχει αγάπη για εμένα εδώ (εννοώντας και τον λαό) ήταν ξένη.
Αν πεθάνει αυτή, μια χαρά θα τον φέρει βόλτα τον δράκο ο John είναι και αυτός της οικογενείας.
Εκτός αν ο δράκος δει τον Τζον να την ξεπαστρεύει :p

Remains to be seen who's gonna slay her.

5. Δεν κατάλαβα για ποιον λόγο εφυγε τόσο εύκολα ο Βαρις αντί (και) για τον κοντό. Δεν κατάλαβα γιατί τον έδωσε ο κοντός...
Ο κοντός τον έδωσε γιατί είδε ότι μίλησε στον John και ο John δεν τον άκουσε. Οπότε φοβήθηκε μην πάει ο John και τα σφυρίξει. Όπως και το έκανε προφανώς γιατί η ξανθιά ήξερε ότι ο Βάρις το έμαθε από τον κοντό. Δεν είχε άλλο τρόπο να σώσει τον εαυτό του και να κερδίσει χρόνο. check!

6. Ο αμόλυντος εύχομαι να την βρει απο τον Τζον.

Σίγουρα θα παιχτεί κάτι. Ο αμόλυντος θεωρεί τον John προδότη, ο John τον αμόλυντο σφαγέα. Γιατι τον θεωρεί προδότη? Επειδή δεν πήρε μέρος στη σφαγή? Ισα ισα που η Ντενερις είχε συμφωνήσει να σταματήσουν με το καμπάνιασμα...

Eγώ κατάλαβα ότι η ξανθιά δεν το ήθελε. Εξάλλου ήταν πρόταση του κοντού που είχε ήδη πάψει να εμπιστεύεται. Επίσης το ότι συμφώνησε εκεί μπροστά δεν το εννοούσε κιόλας (γιατί είχε ήδη βγάλει τα σωστά συμπεράσματά της). Ο κοντός απελευθέρωσε τον αδερφό του από μια σκηνή. Γιατί δεν τον έβαλε σε μπουντρούμι? Γιατί δεν τον καθάρισε? Γιατί ανακοίνωσε η ίδια στον κοντό ότι έπιασε τον αδερφό του? Γιατί προειδοποίησε τον κοντό ότι "την άλλη φορά που θα με απογοητεύσεις... καπούτ? Ήταν κανονισμένο, για να τον καταδικάσει μετά. Η φράση που τα έδινε όλα ήταν αυτή που είπε στον άσπιλο, "θα καταλάβεις πότε πρέπει να ξεκινήσεις". Δεν εννοούσε την πτώση της πύλης μόνο.
Το ότι θα τους έκανε όλους φλαμπέ φάνηκε όταν είπε στον Τζον, ότι εδώ δεν με αγαπάει κανένας. Στην άλλη πλευρά της θάλασσας ήταν αγαπητή, απελευθερώτρια, εδώ είναι άλλη μια που σκοτώνει για τον θρόνο. Remember, she told John "alright, let it be fear". Ήξερε ότι θα κυβερνούσε με αγάπη μόνο σαν σύζυγος του Joohn. Αλλιώς μόνο με φόβο

7. Λίγο ακυρη η μάχη Εουρον και Τζειμι...

Άκαιρη (μεγάλη σύμπτωση να βρεθούν δηλαδή) αλλά άκυρη όχι. Έπρεπε να καθαρίσει ο Τζέϊμι γιατί είχε ζηλέψει. Ο δε Εουρον είχε καταλάβει τι είχε παιχτεί με την αδερφή του Άκυρη εννοούσα με τον τροπο που αυτή εξελίχθηκε. Ηταν "ασόβαρη" και μη πειστική, ειδικά απο το σημείο που τραυματίστηκε ο Τζειμι.

Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Ο Τζειμι έπρεπε να γλιτώσει για να βρει την αδερφή του. Έπρεπε όμως και να είναι ετοιμοθάνατος ώστε να φύγουν όπως έπρεπε: μαζί.

Ειδα το trailer του 6ου, και μαλλον διαδραματίζεται αμέσως μετά την μάχη. Απορώ τι ρόλο θα εχει ο Βορράς (Μπραν και Σάνσα).

,,,

Εεερε... θάψιμο που πέφτει για τους παραγωγούς λέμε!!

Ακόμη και εγώ.. που ήμουν τόσο καλοπροαίρετος, δεν το πίστευα ότι θα κάνουν και πάλι τέτοιες βλακείες!!
για να μην λέω κάτι άλλο..

Και δεν μιλάω για το τελικό αποτέλεσμα, γιατί εντάξει υπήρχε ένα τέτοιο σενάριο..
αλλά μιλάω για τον τρόπο που δώσανε αυτό που θέλανε να δώσουν..

Π.χ.
Εάν ο 2ος δράκος είχε σκοτωθεί σε μία καλή μονομαχία στο 3ο κανείς δεν θα είχε παράπονο..
Πάει θα είχε σκοτώθει.. εδώ δηλαδή οι μισοί νόμιζαν ότι σκοτώθηκε..

Έπρεπε να έρθει το 4ο για να καταλάβουμε ότι ήταν πληγωμένος, και ζωντανός!!
Τόσο έκπληξη μας το φύλαγαν.. για να πάει τελικά άκλαυτος μέχρι το τέλος του επεισοδίου με μία χαζομάρα!!

Τζάμπα τα λεφτά για τα εφέ του πήγανε!!

Και στο σημερινό πήγαν και έστησαν ακόμη μεγαλύτερη βλακεία !!!
για να δικαιοληγήσουν ταχα μου τα αδικαιολόγητα!!

Φοβερή ανατροπή κάνανε !! Την τύφλα τους!
Χαχαχα!!

Στις 10 η ώρα το βράδι θα αρχίσω την ανάλυση της βλακείας τους..

Ωραίο επεισόδιο...

Δεν περίμενα η Golden Company να ήταν τόσο imba :)

Για την Golden ήταν αναμενόμενα τα πράγματα..

Όπως λέγανε μόλις θα χάνανε..

τους αρχηγούς τους..
και βλέπανε που πάνε τα πράγματα..

θα λακίζανε!!

Χαχα..

Μας τα έκανε σκ*** ο John !! :p

Χάθηκε να πει ένα σε αγαπώ ακόμη..

Η Dany έχασε και το τελευταίο της στήριγμα..
Καλά και νομίζω τόσα του είχε και πει και ο Tyrion για τον χαρακτήρα της..

Τι περίμενε από μία Βασίλισσα σε τόσο κακή ψυχολογική κατάσταση..

Και το λένε κιόλας..
Πυρ, γυνή, και θάλασσα.. :p

Δεν ξέρω αν ...

... η ποιητική σκηνή με την Arya και το λευκό άλογο έχει κάποια σημειολογία στη σειρά ή αν μας αποπροσανατολίζουν, αλλά ...

...One can't help it to see a heavy reference:

Book of Revelation:

I looked, and there before me was a pale horse. Its rider was named Death …

Η πιο δυνατή και meaningful σκηνή του επεισοδίου ανάμεσα στους δύο αρσενικούς Λάνιστερ. Nothing more, nothing less. Όλο το υπόλοιπο, άρτιο μεν άλλα σαν να έβλεπα το τελευταίο Transformers.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εμένα μου άρεσε βρε παιδιά και βρήκα και πολύ συνεπές αυτό που

έκανε η ξανθιά. Όταν μένεις με ανθρώπους τριγύρω σου του στυλ "ναι μεν αλλά" τα κάνεις όλα Κούγκι.

Όχι μόνο γιατί τα πήρες, αλλά και για να προκαλέσεις τα φιδάκια* να βγουν από τις τρύπες τους.

Γιατί να άκουγε οποιονδήποτε? Αφού όλοι την έχουν ήδη προδώσει ουσιαστικά. Οπότε τα έκανε πουτάνα όλα και ησύχασε.

Το προσέξατε το βλέμμα που έριξε ο άλλος στον John όταν πέταξε το ακόντιο και ο John κοντοστάθηκε.
Υπό παρακολούθηση ήτανε.

Ήθελα να ήξερα τι στην ευχή θέλατε να γίνει για να το ευχαριστηθείτε.

Άσε που δεν καταλαβαίνω γιατί ο σεναριογράφος θα έπρεπε να κάνει αυτό που σκέφτονται οι άλλοι με τις θεωρίες στο inet.
Χρήστο συμφωνώ απόλυτα. Το επεισόδιο ήταν εξαιρετικό, ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να θέλουν όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται.

Στάλθηκε από το EML-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

προσωπικά είμαι διχασμένος

το 5ο δεν έκανε τις τρελές σεναριακές πατάτες του προηγούμενου - και σε αυτό βέβαια δεν έλειψαν οι χολυγουντιανές καταστάσεις και οι disney ατάκες με αποκορύφωμα του Euron που μόλις την άκουσα ήθελα να πετάξω το τηλεκοντρόλ στην τηλεόραση, καθώς και οι υπερβολές με την Άρια - αλλά σε γενικές γραμμές κράτησε ένα επίπεδο και ανέδειξε κάποια πράγματα

τεχνικά κορυφαίο όπως μας έχει συνηθίσει και με αρκετές πολύ δυνατές σκηνές, σε κάποιες στιγμές μάλιστα μου θύμισε το Game που αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια

στο φινάλε όμως η κεντρική ιδέα προσωπικά εμένα δεν καταφέρνει να με πείσει με τ-ι-π-ο-τ-α - η μεταστροφή δε μπορεί να δικαιολογηθεί, ειδικά με τον τρόπο που την παρουσίασαν

ενώ κατ'ουσίαν έχουν παραδοθεί οι άλλοι, να της τη βαράει και να καίει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την πόλη - ούτε καν μόνο το RED KEEP, αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΗ την πόλη

ο,τι και να γίνει στο τελευταίο, προσωπικά μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση... όπως ακριβώς μας είχαν υποσχεθεί, αλλά για άλλο λόγο από αυτόν που μας υποσχέθηκαν

Τώρα που άρχισε και το επεισόδιο
πάμε λοιπόν να κάνουμε ένα σχολιασμό για το βασικό γεγονός του επεισοδίου..

*** Ακολουθούν Spoilers ***

Οι παραγωγοί λοιπόν αποφάσισαν να παίξουν το χαρτί της Mad Queen με την Dany..
Για να μην φανεί όμως ότι ακολουθούν ένα αναμενόμενο σενάριο είπαν να ρίξουν μερικές δικές τους εξυπνάδες.

Στην αρχή ασχολούμαστε λίγο με το ζήτημα του John..

O John το είπε στην Sansa.. η Sansa στον Tyrion.. o Tyrion στον Varys..και ο Varys το έκανε βούκινο!!

Ποιος φταίει πιο πολύ ??
Σίγουρα ο John και ο Tyrion είχαν καλές προθέσεις μπορούμε να πούμε..
ενώ η Sansa και ο Varys όχι στο συγκεκριμένο θέμα σε σχέση με την Dany,
ενώ ήταν σαφές ότι εκβίαζαν καταστάσεις σε σχέση με τον John, και μάλιστα εν μέσω μίας πολύ κακής στιγμής..

H Dany αδειάζει κανονικά τον Tyrion για μία ακόμη βλακεία του, βγάζοντας τα όλα στην φόρα μόνη της..
ενώ η αποκάλυψη για τον Jamie μοίαζει να τον σπρώχνει στο αναμενόμενο,
που και πάλι είχε παρατηρήσει η Dany από το δείπνο μετά την 1η μάχη..

Τώρα μέσα σε όλη αυτήν την ανακολουθία των σκηνών στα τελευταία επεισόδια..
δεν ξέρω πότε ακριβώς τα ανακύψε όλα η Dany..

Για μεν τον Varys έχουμε τυν γνωστή συνέχεια..
για δε τον Tyrion η Dany του λέει καθαρά ότι έπαιξε το τελευταίο του χαρτί!

.....

Όταν έκανα το πρωί το γρήγορο πέρασμα και έπεσα στην φάση με το XAMO που θα αναλύσω παρακάτω
έμεινα πραγματικά με το στόμα ανοικτό για το αψυχολόγητο του πράγματος!!!

Και έπρεπε να δώ εάν όντως υπήρχε μία πρώτη αφορμή για όλα αυτά..
ή ήταν μία 100% παράνοια των παραγωγών !!!

Βλέποντας λοιπόν κανονικά το επεισόδιο, νομίζω ανακάλυψα τον αρχικό λόγο!

Και ερχόμαστε πάλι στα προηγούμενα..

......

Μετά τον Varys και τον Tyrion, έρχεται η στιγμή η Dany να ξαναμιλήσει με τον John..
που εντάξει το ξέρουμε ότι δεν φημίζεται για την εξυπνάδα του.

Η Dany λοιπόν έχει μείνει εντελώς μόνη.. έχασε και τους συμβούλους της..
και το μόνο στήριγμα της είναι ο John..

O John ο οποίος μετά την αρχική αποκάλυψη που άφηνε υπόνοιες ότι μπορεί
να ήθελε συμμετοχή στην εξουσία με κάποιον τρόπο..
(Σαφώς δίπλα στην Dany, θα έλεγα..)

μετά του είχε κολλήσει η βελόνα να επαναλαμβάνει συνέχεια, και μπρος σε άλλους
Εσύ θα είσαι η Βασιλισσα μου! Εσύ θα είσαι η Βασιλισσα μου!

Μα τότε αγόρι μου γιατί το έκανες θέμα.. ?
και γιατί δεν ακολουθείς τις συμβουλές της Dany, αφού δεν σε ενδιαφέρει το ζήτημα.. ?

Και εκεί που βλέπει ότι η Dany αυτό που ίσως θέλει πιο πολύ και
από το να είναι μόνη της Βασίλισσα θέλει και την αγάπη του
και ένα στήριγμα ιδίως αυτή την δύσκολη στιγμή..
της ρίχνει και την χυλόπιτα !!

- Εξυπνάδα No.1 λοιπόν των παραγωγών !!

Μετά από αυτό λοιπόν.. είπα ένα
Ωχ τώρα.. Πυρ, Γυνή και θάλασσα!!

....

Εξυπνάδα Παραγωγών Νο.2 ...

Σε κάποια από τα πρώτα πλάνα στην πόλη..
βλέπουμε κάτι χιλιάδες κόσμο να περνάνε την 1η Πύλη..

Εντάξει.. να μαζεύεται χιλιάδες κόσμος σε μία πόλη που είναι ήδη σε πολιορκία..
και είναι αντιμέτωπη με την καταστοροφή 1η φορά το βλέπω !!!

....

Εξυπνάδα Παραγωγών Νο.3 ...

Γίνεται ότι γίνεται και ερχόμαστε στην αγωνίωδη σκηνή με τις καμπάνες..

Οι παραγωγοί παίζουν με τα νεύρα μας για το εάν θα έρθει η καταστροφή..
και τελικά οι καμπάνες χτυπάνε και πιστεύουμε ότι γλυτώσαμε τα χειρότερα!

Αλλά ξαφνικά βλέπουμε την Dany να παίρνει ανάποδες!!
Ποιά ήταν η αφορμή για αυτό το ξαφνικό ?

Όπως φαίνεται ήταν η θέα του Κόκκινου Πύργου.. και η εικόνα της Cersei !
αλλά ίσως μαζί και η συναισθηματική φόρτηση από τα προηγούμενα που είπα παραπάνω..

Και ενώ φαίνεται ότι σαφώς η Dany κατευθύνεται προς τον Κόκκινο Πύργο
οι παραγωγοί ρίχνουν την τελευταία εξυπνάδα τους για να ολοκληρώσουν την ιδέα τους! :-/

Αρχικά πίστευψα ότι η "μπάλα" θα πάρει και μερικά σπίτια που ήταν εντός των τοιχών του Κόκκινου Πύργου..
αλλά όταν είδα ότι είχε πάρει σβάρνα ολόκληρη την πόλη έμεινα πάλι με το στόμα ανοικτό!!

Αν είναι δυνατόν, αφού εκεί μέσα ήταν και δικοί της άνθρωποι !!!

Εεε.. εντάξει οι παραγωγοί το ξεφτίλισαν κανονικά το πράγμα !!! :-/

Αυτά για την ώρα..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οι αντιδράσεις από τους φανς τα λένε ΟΛΑ !!

- Αναμένω να δω εάν θα κάνουν Live σχολιασμό για το επεισόδιο στο
https://www.oneman.gr/pop-code/t/tileorasi/
στις 11..

Δεν βλέπω κάτι..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το αφιερώνω στους παραγωγούς !! :laugh:

Αρχίζει το chat σε λίγο!
https://www.oneman.gr/pop-code/t/li...nes-season-8-episode-5-live-blog.5508997.html

Ααα ναι.. η Cersei τελικά..

πήγε από τούβλο !! :flipout:
Και εδώ οι παραγωγοί ξεπέρασαν όλα τα σενάρια !! :flipout:
Πάντως προηγουμένως είχε γλυτώσει από πάρα πολλά τούβλα λέμε !! :flipout:

Last edited by a moderator: