Games στα Ελληνικά

spynom70

New member
24 September 2012
6
προσφατα επαιξα το uncharted 3 με ελληνικους υποτιτλους και πραγματικα ενθουσιαστηκα. νομιζα οτι επαιζα και ταυτοχρονα εβλεπα ταινια. να συμπληρωσω δε οτι εμενα προσωπικα με βοηθησε απιστευτα μιας και τα αγγλικα μου ειναι επιεικως τραγικα. αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι ενω στις περισσοτερες χωρες που υπαρχουν τα παιχνιδια πανω στο κουτι του εκτος της διεθνης αγγλικης γλωσσας αναφερεται οτι το παιχνιδι ειναι και στην γλωσσα της εκαστοτε χωρας και εμεις μενουμε στην απεξω. δεν καταλαβαινουν επιτελους οτι ολος ο κοσμος δεν γινεται να γνωριζει μια δευτερη γλωσσα και ποσες-κι ας μην φανει υπερβολικο- χιλιαδες πωλησεις χανουν απο καποια χωρα που τα παιχνιδια δεν υποστηριζουν την γλωσσα της. και λεω χιλιαδες γιατι δεν προκειται βεβαια για ενα τιτλο αλλα τις εκατονταδες που κυκλοφορουν. ας καταλαβουν επιτελους οτι δεν ειμαστε τα μαυρα προβατα. τι μπορει να κοστιζει σε μια εταιρεια που βγαζει εκατομυρια μια παραπανω μεταφραση? και δεν αναφερομαι σε μεταγλωτιση αλλα σε μια απλη μεταφραση. ενδεικτικα να πουμε οτι ουτως η αλλως το uncharted 3 για μενα ειναι ενας απο τους καλυτερους τιτλους που εχουν βγει για το ps3 αλλα και με τα ελληνικα εκτοξευτηκαν οι πωλησεις του δυο φορες στα υψη. ας ελπισουμε να ακολουθησουν κι αλλες εταιρειες αυτο το παραδειγμα σιγα σιγα σε ολους τους τιτλους τους και να μην αποτρεπουν ανθρωπους που αγαπουν το gaming να μην αγοραζουν παιχνιδια μονο και μονο επειδη δεν γνωριζουν καποια δευτερη γλωσσα. ηδη νομιζω υπαρχουν καποια site με χιλιαδες μελη που εχουν αρχισει και στελνουν αιτηματα στις εκαστοτε εταιρειες για το συγκεκριμενο θεμα. ειδωμεν...
[h=1][/h][h=3][/h]

Re: games στα ελληνικα

Διαφωνώ στη φράση "με τα ελληνικα εκτοξευτηκαν οι πωλησεις του δυο φορες στα υψη". Αν πούλησε πολύ καλά το Uncharted 3 οφείλεται στο γεγονός ότι τα δύο πρώτα παιγνίδια της σειράς ήταν ήδη πολύ καλά παιγνίδια.
Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα στο βωμό της υποτιμημένης και κατακρεουργημένης από τον ίδιο της το λαό Ελληνικής γλώσσας!

Και από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα αριθμών. Που θα στοχεύσει η εταιρία που παράγει παιγνίδια; Στην αγορά των 100.000 ελλήνων gamers ή στην αντίστοιχη γαλλική, ιταλική, γερμανική του 1.000.000; (τα νούμερα είναι τυχαία αλλά η αναλογία δεν νομίζω να είναι)

Μετραει αν ενα παιχνιδια εχει ελληνικα.Ειδικα αν παει να του το αγοράσει πχ ο γονιός.
Το uncharted ειδικότερα, δεν είχε ποτε τέτοια ανάγκη για να πουλησει.Το να εχει ομως αψογους ελληνικους υποτιτλους ειναι σιγουρα υπέρ του.
Φανταστικη δουλειά εχει γίνει στα Buzz Quiz της Sony.Εκπληκτικη δουλεια πραγματικα.
Δεν μπορω να πω πχ το ιδιο για τον ελληνικο σχολιασμο στα pro evolution soccer.

Απάντηση: Re: games στα ελληνικα

Διαφωνώ στη φράση "με τα ελληνικα εκτοξευτηκαν οι πωλησεις του δυο φορες στα υψη". Αν πούλησε πολύ καλά το Uncharted 3 οφείλεται στο γεγονός ότι τα δύο πρώτα παιγνίδια της σειράς ήταν ήδη πολύ καλά παιγνίδια.
Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα στο βωμό της υποτιμημένης και κατακρεουργημένης από τον ίδιο της το λαό Ελληνικής γλώσσας!

Και από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα αριθμών. Που θα στοχεύσει η εταιρία που παράγει παιγνίδια; Στην αγορά των 100.000 ελλήνων gamers ή στην αντίστοιχη γαλλική, ιταλική, γερμανική του 1.000.000; (τα νούμερα είναι τυχαία αλλά η αναλογία δεν νομίζω να είναι)

φιλε geopan973 καλησπερα. οπως προανεφερα ηδη ουτως η αλλως η συγκεκριμενη σειρα ειναι μια απο τις απο καλυτερες-ειτε σαν σειρα ειτε σαν μεμονωμενα παιχνιδια-που εχουν φτιαχτει για το ps3. ισως ατυχης η εκφραση οτι εκτοξευθηκαν οι πωλησεις αλλα τελος παντων η ελληνικη μεταφραση βοηθησε σε περισσοτερες πωλησεις απο ανθρωπους που δισταζουν να αγοραζουν games επειδη δεν γνωριζουν καποια δευτερη γλωσσα. τωρα για το θεμα των αριθμων που αναφερεις, για μενα δεν εχει να κανει αν ενα παιχνιδι προοριζεται για εναν gamer η ενα εκατομυριο. τα χρηματα του καθενος απο μας εχουν την ιδια αξια. κι οταν μαλιστα ολο αυτο δεν κοστιζει σχεδον τιποτα στις εκαστοτε εταιριες. σαφως και η αγοραστικη δυναμη ολων των κρατων δεν μπορει να ειναι η ιδια. μην ξεχνας ομως οτι βλεπουμε games η ακομα και διαφορα προγραμματα που ειναι γραμμενα οχι μονο στις γλωσσες των χωρων που αναφερεις αλλα πολυ υποδεεστερων (και δεν το λεω υποτιμητικα-κι εμεις του ιδιου βεληνεκους ειμαστε) οπως ειναι ρουμανια πολωνια κ.α. τωρα οσο για την υποτιμηση και κατακρεουργηση της ελληνικης γλωσσας απο μας τους ιδιους ειναι ενα αλλο θεμα που ομως δεν διαφωνω μαζι σου. απλα ειναι κατι αλλο. εγω μιλαω απλα για μια απλη μεταφραση ενος game

Μετραει αν ενα παιχνιδια εχει ελληνικα.Ειδικα αν παει να του το αγοράσει πχ ο γονιός.
Το uncharted ειδικότερα, δεν είχε ποτε τέτοια ανάγκη για να πουλησει.Το να εχει ομως αψογους ελληνικους υποτιτλους ειναι σιγουρα υπέρ του.
Φανταστικη δουλειά εχει γίνει στα Buzz Quiz της Sony.Εκπληκτικη δουλεια πραγματικα.
Δεν μπορω να πω πχ το ιδιο για τον ελληνικο σχολιασμο στα pro evolution soccer.

Παρ'όλα αυτά, θεωρώ ότι η KONAMI μόνο κερδισμένη βγήκε απ'την κίνησή της αυτή. Ας το δούμε πρακτικά. Πόσο μπορεί να κόστισε η μεταγλώτιση; Ένα studio για 3-4 μέρες, την αμοιβή του μεταφραστή, 2 αμοιβές στους σχολιαστές, και μια απλή ενσωμάτωση του νέου αρχείου ήχου στον κώδικα (piece of cake για οποιονδήποτε guru της εταιρίας). Θυμίζω ότι το παιχνίδι κοστίζει 40-50 ευρώ για κονσόλες και κατιτίς λιγότερο για PC, ενώ λόγω του online είναι από τα λιγότερο "σπασμένα" της πιάτσας. Άρα και 2-3 χιλιάδες πωλήσεις παραπάνω να κατάφεραν (που γνώμη μου είναι ότι είναι πολύ περισσότερες), θα βγήκαν κερδισμένοι. Γι'αυτό και το συνεχίζουν.

Εννοείται πως δεν διαφωνώ πως είναι στα υπέρ ενός τίτλου να έχει υπότιτλους στα ελληνικά. Αυτό που λέω είναι ότι στο παρελθόν τουλάχιστον, γιατί οι πωλήσεις των games ακολουθούν το γενικότερο πτωτικό κλίμα της παγκόσμιας οικονομίας, οι εταιρίες δεν αντιμετώπιζαν με τον ίδιο τρόπο τις "μικρότερες" αγορές.

Για να πώ την αλήθεια δεν γνώριζα (ή δεν είχα παρατηρήσει) ότι υπάρχουν ρουμάνικοι υπότιτλοι. Για να το λες spynom θα υπάρχουν, και αυτό είναι κατάντια για την χώρα μας (άλλη μία αν και ασήμαντου μεγέθους). Για την Πολωνία δεν μου κάνει εντύπωση γιατί είναι μία τεράστια αγορά σε πολλά είδη (π.χ,=. δεν μπορείς να φανταστείς τι αυτοκίνητα πουλάνε και αγοράζουν οι Πολωνοί έμποροι αυτοκινήτων).

Και τέλος παραδέχομαι το γεγονός ότι επειδή ήμουν τυχερός να ξεκινήσω το gaming σε πολύ μικρή ηλικία στην στην ουσία έμαθα αγγλικά (και) μέσα από αυτό οπότε δεν χρειάστηκα ποτέ να προβληματιστώ για την έλλειψη ελληνικών υποτίτλων. Εννοείται βέβαια πως δεν θα τους σνομπάρω όταν παίξω το uncharted 3, ειδικά τώρα που το ξέρω.

Α! Επικροτώ την ύπαρξη υποτίτλων αλλά μην μου πείτε τίποτα για μεταγλώτισση γιατί θα :flipout:. Έχει ακούσει κανείς τον Snake (αν δεν κάνω λάθος) να μιλάει γαλλικά??? :bigcry:

Απάντηση: Re: games στα ελληνικα

Φυσικά για το Uncharted, το κόστος της μετάφρασης ήταν τουλάχιστον αστείο, σε σχέση με το τι απέφερε στην εταιρία.

+10000000000000:SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Games στα Ελληνικά

Εννοείται πως δεν διαφωνώ πως είναι στα υπέρ ενός τίτλου να έχει υπότιτλους στα ελληνικά. Αυτό που λέω είναι ότι στο παρελθόν τουλάχιστον, γιατί οι πωλήσεις των games ακολουθούν το γενικότερο πτωτικό κλίμα της παγκόσμιας οικονομίας, οι εταιρίες δεν αντιμετώπιζαν με τον ίδιο τρόπο τις "μικρότερες" αγορές.

Για να πώ την αλήθεια δεν γνώριζα (ή δεν είχα παρατηρήσει) ότι υπάρχουν ρουμάνικοι υπότιτλοι. Για να το λες spynom θα υπάρχουν, και αυτό είναι κατάντια για την χώρα μας (άλλη μία αν και ασήμαντου μεγέθους). Για την Πολωνία δεν μου κάνει εντύπωση γιατί είναι μία τεράστια αγορά σε πολλά είδη (π.χ,=. δεν μπορείς να φανταστείς τι αυτοκίνητα πουλάνε και αγοράζουν οι Πολωνοί έμποροι αυτοκινήτων).

Και τέλος παραδέχομαι το γεγονός ότι επειδή ήμουν τυχερός να ξεκινήσω το gaming σε πολύ μικρή ηλικία στην στην ουσία έμαθα αγγλικά (και) μέσα από αυτό οπότε δεν χρειάστηκα ποτέ να προβληματιστώ για την έλλειψη ελληνικών υποτίτλων. Εννοείται βέβαια πως δεν θα τους σνομπάρω όταν παίξω το uncharted 3, ειδικά τώρα που το ξέρω.

Α! Επικροτώ την ύπαρξη υποτίτλων αλλά μην μου πείτε τίποτα για μεταγλώτισση γιατί θα :flipout:. Έχει ακούσει κανείς τον Snake (αν δεν κάνω λάθος) να μιλάει γαλλικά??? :bigcry:

φιλε geopan973 πιστεψε με δεν θα ηθελα μεταγλωτιση ακομα κι εγω που δεν γνωριζω αγγλικα γιατι τουλαχιστον θα εκλαιγα απ τα γελια. ειχα ακουσει καποα στιγμη απο καποιο pro (δεν θυμαμαι ποιο) την φωνη του σωτηρακοπουλου αν θυμαμαι καλα και ηταν τουλαχιστον τραγικο. καλυτερα να ακουγα σουαχιλι ποιο πολλα θα καταλαβαινα. ενοιωθα οτι αρχισα να μιλαω στα 35μου!!!!!!

θα συμφωνήσω ότι είναι καλό να υποστηρίζεται η Ελληνική γλώσσα σε κάποιο παιχνίδι άλλα αν είναι να έχει γίνει τραγική δουλειά τότε μάλλον έχει το αντίθετο αποτέλεσμα...

θα συμφωνήσω ότι είναι καλό να υποστηρίζεται η Ελληνική γλώσσα σε κάποιο παιχνίδι άλλα αν είναι να έχει γίνει τραγική δουλειά τότε μάλλον έχει το αντίθετο αποτέλεσμα...

συμφωνω!!