Gaming and Lcd's/Plasma's

Η αντιπροσωπία παίζει πολυ μεγάλο ρόλο για την προώθηση του προιόντος,πόσο μάλλον και το after sale που προσφέρει!
Γενικά θα ήθελα άλλη μια πληροφορία υπάρχει κανείς εδω που να έχει λιώσει η παίξει αρκετά PS3,XBOX360κτλ... πάνω σε Plasma,να έχω και μια άποψη απο έναν gamer-χρήστη.
Πάντως σήμερα θα πάω μια βόλτα απο mediamarkt-mall να δω καμία απο κοντα.

Απάντηση: Re: Gaming and Lcd's/Plasma's

Και η PX80 δεν αφηνει "ιχνη" αρκει οπως λενε σε ξενα fora να γινει σωστο στρωσιμο (χωρις χρηση με κονσολες) για τις πρωτες 200 ωρες.

Και χωρις στρωσιμο παλι δεν αφηνει ευκολα ιχνη η ΡΧ80! :grandpa:

Αλλα θα σου προτεινα αφου την θες περισσοτερο για gaming και ισως και PC monitor αργοτερα, να εκμεταλευτεις την Full-HD αναλυση και να πας σε μια "οικονομικη" LCD οπως η Sony W4000, ή Toshiba XF355, ή Samsung M86/87...

Ά! Και κοιτα να παρεις οσο πιο μεγαλη σε παιρνει οικονομικα.... Ισως ξεπερασεις λιγο το budjet σου, αλλα τηλεοραση ΔΕΝ αγοραζουμε καθε μερα... Παρε κατι καλο να την εχεις...

Μια 46αρα θα ειναι ο,τι πρεπει για gaming και ταινιες...-bye-
Αν μπορεις και 50αρα, ακομα καλυτερα...
.

Ά! Και κοιτα να παρεις οσο πιο μεγαλη σε παιρνει οικονομικα.... Ισως ξεπερασεις λιγο το budjet σου, αλλα τηλεοραση ΔΕΝ αγοραζουμε καθε μερα...
.

Ναι και εγώ αυτό πιστεύω.
Αυτο που θα ήθελα να ρωτήσω τα παιδιά που έχουν Plasma -Tv,είχα δει ένα video στο Youtube απο Plasma-Panasonic σύνδεση με Xbox360 και παιχνίδι Gears Of War.Καθώς έπαιζε το παιχνίδι σε μια σκηνή η PLASMA άφηνε κάτι λευκες γραμμές καθώς ο παίχτης "κοίταζε" γρήγορα την πίστα.Αυτό το φαινόμενο το έχετε ξαναδεί?Σε lcd υπάρχει?

Αυτο το φαινομενο ειναι γνωστο ως "phosphor trail" η "green ghosting" και εμφανιζεται μονο στις πλασμα και κυριως ειναι ορατο οπου υπαρχει μεγαλη διαφορα στο contrast (κυριως ασπρο-μαυρο).

Μπορεις να διαβασεις και εδω...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/plasma-phosphor-trail-2007040133.htm

Rivers έχεις δίκιο αυτο ακριβώς τοπ φαινόμενο είχα δει...Πιστεύεις θα υπάρχει και στα καινούρια panel στις Plasma?

Προσωπικα το εχω δει σε σχεδον ολες τις πλασμα , καινουργιες και παλιες.

Προσεξε οταν βλεπεις ασπρα γραμματα (πχ. trailer ειδησεων) να κινουνται σε μαυρο φοντο η και το αντιστροφο οτι υπαρχει γυρω τους μια "πρασινιλα".

Κατ' εμενα δεν ειναι ενοχλητικο τις περισσοτερες φορες και ουτε αποτελει λογο να μην παρει καποιος πλασμα.

Παρολα αυτα για gaming εγω προσωπικα θα σου συνιστουσα να παρεις μια Full HD LCD. Τι να τα κανεις τα HD παιχνιδια αν ειναι να τα βλεπεις σε αναλυση που δεν ειναι HD (1024x768)?

Last edited:
Παρολα αυτα για gaming εγω προσωπικα θα σου συνιστουσα να παρεις μια Full HD LCD. Τι να τα κανεις τα HD παιχνιδια αν ειναι να τα βλεπεις σε αναλυση που δεν ειναι HD (1024x768)?
Συμφωνω κι εγω απολυτα με αυτο...
Παρε Full-HD καλυτερα, και κοιτα να ειναι οσο πιο μεγαλη αντεχεις οικονομικα.... To minimun 46αρα ....:a0210:

(Κατι ασχετο: Μηπως θα επρεπε αυτο το thread να μεταφερθει στον τομεα των τηλεορασεων ??? )

οι τηλεορασεις δεν ειναι μονιτορς εχουνε p αναλυσεις
ενα progressive σημα της ταξεως των 720 απο καλο πανελ δεν συγκρινεται με καμια αναλυση <τυπου μονιτορ> (απο 1024 μεχρι 2048) ειναι πολυ ανωτερο
Κακιστα εχουν μπλεξει τα Progresive των τηλεορασεων με τις αναλυσεις των Monitors διαφορετικη τεχνολογια.
Μια αναλυση των 1080ι εσυ που δινεις βαση σε αυτα μπορεις να μου απαντησεις τι δηθεν αναλυση μονιτορ αντιπροσωπευει?
Στις τηλεορασεις δεν δινουμε βαση στις αναλυσεις , ολες οι τηλεορασεις παιζουνε την ιδια αναλυση 720p , τα 1080p δεν ειναι ορατα σε εμπορικες διαγωνιους (32 - 60) οποτε δινουμε βαση στην ποιοτητα του πανελ , αντιθεσεις , χρωματα , χρονοι αποκρισης και λοιπα
Σε ολα τα παραπανω υπερτερουν οι πλασμα , burn in δεν υφισταται , πολλα παιχνιδια δεν εχουν μπαρες και στατικες εικονες και οσα εχουν δεν κρατανε πολυ , ενα ντεμο , εναλλαγη εικονας , Load δεν υπαρχει προβλημα.
Αν ειχες παλια πλασμα πιο ευκολα θα παθαινες burn in απο τηλεοπτικο σημα παρα απο παιχνιδια

Και τοτε αφου δεν μετραει η αναλυση γιατι πηρες το PS3 που δινει 1080p και δεν εμενες με το PS2 που δινει 480p?

Αλλωστε η PX80 που εχεις ουτε 720p(=1280x720) δεν δειχνει λογω χαμηλης αναλυσης πανελ οποτε θα την εβγαζες πιο φθηνα με ενα PS2.

Και τοτε αφου δεν μετραει η αναλυση γιατι πηρες το PS3 που δινει 1080p και δεν εμενες με το PS2 που δινει 480p?

Αλλωστε η PX80 που εχεις ουτε 720p(=1280x720) δεν δειχνει λογω χαμηλης αναλυσης πανελ οποτε θα την εβγαζες πιο φθηνα με ενα PS2.

α) τα καλλιτερα Exclusives αν παρω παραδειγμα απο το 2 που ειχα
grand turismo , metal gear , god of war , final fantasy , wrc evolution χωρις να ξερω τι θα βγουνε στο 3 χωρια που η σονυ εχει τα περισσοτερα gaming studios απο καθε αλλη κοσνολα.
τα γραφικα ηταν δεδομενη επιλογη αλλα σε plasma που τεσταρα τα παιχνιδια φαιντουσαν πολυ καλλιτερα απο Lcd

β)ο καλλιτερος blu ray player της αγορας που αναβαθμιζεται μεσω νετ και ΠΑΙΖΕΙ ολα τα διαθεσιμα format της αγορας

γ)δωρεαν Online gaming και multimedia δυνατοτηες απο chat μεχρι νετ στορες που κατεβαζεις free demo

Να σου ξεκαθαρισω κατι το 99% των παιχνιδιων στο Ps3 ειναι σε 720p
Φυσικα και το gt5 σκιζει , δεν καταλαβαινω γιατι εισαι αρνητικος με το 720p μια κουρο που παιζει την ιδια αναλυση ειναι δυνατον να ειναι χειροτερη σε ποιοτητα απο μια αναλυση λ.χ 1920Χ1080 σε οτιδηποτε ειτε μονιτορ ειτε σε μια τηλεοραση?
φορτωσε ενα Image στο υψηλης αναλυσης μονιτορ 1920Χ1200 και μετα σε μια κουρο η πανασονικ να δεις που φαινεται ευκρινεστερο και καλιτερο ποιοτικα σε χρωματα και λοιπα

σου φαινεται χαλια αυτη αναλυση?
σε 1024x768 θα βλεπες με τοση ευκρινια στο πισι εστω και σε 20 ιντσες?

Ποιος ο λογος να διαφημιζανε τα κορυφαια στο κοσμο panel οπως ειναι της pionner αν δεν ητανε hd και ηταν χαμηλης αναλυσης οπως λες , και πως γινεταi η κουρο να ειναι η κορυφαια τηλεοραση στο κοσμο (εκτος led) με δηθεν αναλυση 1024X768?

Οι ακατανομαστοι κυριοι που θεμελιωσανε αυτες τις αηδιες και χωρισανε τις τηλεορασεις σε ready και full παιρνοντας βαση μια τεχνολογια που εφαρμοζεται στα μονιτορ

Αναρωτηθηκανε ποτε πως ειναι δυνατον μια αναλυση 1024χ768
να χωρεσει σε widescreen πανελ χωρις παραμορφωση?
με ποια λογικη παιζω στην πανασονικ μου σε 1024χ768 και ολα φαινονται οκ?

Αναρωτηθηκανε ποια <ΑΝΑΛΥΣΗ> αντιπροσωπευει το 1080i?

Αναρωτηθηκανε γιατι το Ready χωριζεται σε 2 ειδη αναλυσεων (1024 και 1368) και οχι σε μια?

Αναρωτηθηκανε ποτε γιατι τα μονιτορ δεν τα ονομαζουνε και αυτα Ready η full με p και οχι με αναλυσεις pc

Αναρωτηθηκανε αν καποιος εχει 24 monitor οτι εχει και τα 2 αφενως αν το βαλει να παιξει στην αναλυση 1368χ720 το μονιτορ ειναι ready αν το βαλει και παιξει στα 1920χ1200 ειναι φουλ :firstprize::flipout:

Ιστοριες για αγριους :2thumb22sup:

Οι ακατανομαστοι κυριοι που θεμελιωσανε αυτες τις αηδιες και χωρισανε τις τηλεορασεις σε ready και full παιρνοντας βαση μια τεχνολογια που εφαρμοζεται στα μονιτορ

Αναρωτηθηκανε ποτε πως ειναι δυνατον μια αναλυση 1024χ768 να χωρεσει σε widescreen πανελ χωρις παραμορφωση?
με ποια λογικη παιζω στην πανασονικ μου σε 1024χ768 και ολα φαινονται οκ?

Ολα αυτα ειναι δικαιολογιες. Aπλως η Panasonic για να ριξει τις τιμες πουλαει τηλεορασεις που ειναι 10 χρονια πισω σε αναλυση. Αλλωστε και οι παλιοτερες Plasma με αναλυση 852x480 ελεγαν οι κατασκευαστες οτι ειναι "HD compatible" , ετσι και η Panasonic λεει οτι η PX80 ειναι HD Ready χωρις να μπορει να δειξει το ελαχιστο απαιτουμενο HD (720p).

Eπισης ευχαριστω που αναφερεις τις Kuro σαν παραδειγμα αφου ολες πλεον ειναι Full HD. Aρα με λιγα λογια παραδεχεσαι οτι εχω δικιο...

Last edited:
Ολα αυτα ειναι δικαιολογιες. Aπλως η Panasonic για να ριξει τις τιμες πουλαει τηλεορασεις που ειναι 10 χρονια πισω σε αναλυση. Αλλωστε και οι παλιοτερες Plasma με αναλυση 852x480 ελεγαν οι κατασκευαστες οτι ειναι "HD compatible" , ετσι και η Panasonic λεει οτι η PX80 ειναι HD Ready χωρις να μπορει να δειξει το ελαχιστο απαιτουμενο HD (720p).

Eπισης ευχαριστω που αναφερεις τις Kuro σαν παραδειγμα αφου ολες πλεον ειναι Full HD. Aρα με λιγα λογια παραδεχεσαι οτι εχω δικιο...

Γιατι τα μονιτορ εχουν native αναλυσεις σε σχεση με το ιντσες τους , γιατι αυτο δεν συμβαινει και στις τηλεορασεις αφου οπως λες εχουν τις ιδιες αναλυσεις?
Ενα μονιτορ στα 24 αν το δεις με αναλυση 1024χ768 δεν βλεπεται απο την παραμορφωση , χαμηλη αναλυση και μεγαλο μεγεθος Pixel , η τηλεοραση πως βλεπεται στις 42? αφου εχει τις διπλασιες ιντσες , widescreen και σωστη αναλογια Pixels?

Στο φιλο μου το rivers αφιερωμενες ,ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ φυσικα αφου ειναι 1024 :ears:

καταλαβες τωρα γιατι τριπλαρει και ξανασκοραει μια ΠΛΑΣΜΑ και την παιρνουν οι περισσοτεροι εδω μεσα μαζι με το ps3 χτυπανε καθε δυνατη συνδεση πισι σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ οπως το Gt5P που ειναι κορυφαιο στο ειδους του (racing sim) σε γραφικα , ποιοτητα , gameplay

καταλαβες τωρα γιατι τριπλαρει και ξανασκοραει μια ΠΛΑΣΜΑ και την παιρνουν οι περισσοτεροι εδω μεσα μαζι με το ps3 χτυπανε καθε δυνατη συνδεση πισι σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ οπως το Gt5P που ειναι κορυφαιο στο ειδους του (racing sim) σε γραφικα , ποιοτητα , gameplay

Τι να τα κανεις τα κορυφαια γραφικα του παιχνιδιου οταν με την συγκεκριμενη τηλεοραση τα βλεπεις "κουτσα"?

Οι φωτογραφιες που εχεις βγαλει δειχνουν ακριβως την ελλειψη πραγματικης υψηλης αναλυσης και μοιαζουν με το πως ηταν το Grand Tourismo στο PS2.

οσα δεν φτανει η αλεπου -bye-
παρε καμια τηλεοραση πρωτα της προκοπης φαινεσαι πολυ δυσαρεστεμενος απο την επιλογη σου και σου φταινε ολα