Gaming and Lcd's/Plasma's

Κι εσύ βρε Γιάννη πήρες Full HD τηλεόραση των 46", αλλά στα 3,5 μέτρα που κάθεσαι (όπως είχες γράψει παλιότερα που σε ρώτησα) σίγουρα δεν βλέπεις Full HD! Αυτά θα λέμε τώρα...

Μπα εσυ εισαι η πραγματικη αλεπου που αγορασες τηλεοραση 1024x768 για να παιζεις παιχνιδια 1080p και να βλεπεις BluRay...μιλαμε εκανες ακριβως την καταλληλη επιλογη...:flipout:

σωστα παω να παρω ενα monitor 1080p για να βλεπω καλλιτερα τι λές αυτο μου κανει http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=977414&ext=skroutz :firstprize:?
τη px80 λεω να την πεταξω γιατι τελικα με 1024 η εικονα της δεν βλεπεται :afro:

http://images.google.gr/images?um=1&hl=el&q=px80+images&start=21&sa=N&ndsp=21

Ποιος πονηρούλης έβαλε τις φωτογραφίες μου...από τον James ...στο PS3 forums....?????

Υ.Γ.: Δεν με πειράζει φυσικά....πλάκα κάνω...!!!!

Re: Απάντηση: Gaming and Lcd's/Plasma's

Ποιος πονηρούλης έβαλε τις φωτογραφίες μου...από τον James ...στο PS3 forums....?????

Υ.Γ.: Δεν με πειράζει φυσικά....πλάκα κάνω...!!!!

παλι καλα που υπαρχουν μερικοι που εχουν καλες μηχανες και βγαζουνε σωστες φωτο γιατι μερικοι πιστευουν το 2008 οτι οι πλασμα εχουν την αναλυση οπως ενα 17αρι μονιτορ

Δεν ανοίγω νέο thread γιατί νομίζω πως το ερώτημα μου αφορά αυτό εδώ το θέμα.

Έχω ένα PS2 και μια Panasonic 42PX80EA. Η σύνδεση γίνεται με καλώδιο component, και το PS2 είναι τσιπαρισμένο. Στα αρχικά settings στο PS2 έχω επιλέξει το screen size να είναι 16:9 και την έξοδο component να είναι Υ Cr Cb. Η TV είναι σεταρισμένη να παίζει στα 16:9.

Αυτά είναι τα δεδομένα. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω κανονική 16:9 εικόνα στην TV μου όταν παίζω το pro evolution soccer 2008. Έχω την εντύπωση ότι το output του PS2 είναι 4:3. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παραμορφώνει η εικόνα, "ανοίγοντας" οριζόντια.

Τι μπορεί να φταίει;

Δοκίμασε με άλλη επιλογή στα setings της κονσόλας.
Ίσως να διορθωθεί αν βάλεις 4:3.

Αλλιώς άλλαξε κάδρο στη tv. Σίγουρα κάπως έτσι θα βρεθεί η λύση.
Δοκίμασε και πες μας.

Κώστα εννοείται πως έχω δοκιμάσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Η μόνη περίπτωση που παίρνω σωστό κάδρο, είναι όταν ανεξαρτήτως ρύθμισης στο PS2 βάλω την τηλεόραση να καδράρει στα 4:3. Επειδή θέλω όμως να παίξω το PES2008 στη widescreen εκδοχή του, και επειδή θέλω να αναβαθμίσω την entertainment μου από ότι είχα πριν, θέλω να βρω μια σωστότερη λύση.

Ο αριθμός των pixel δεν καθορίζει απαραίτητα και το λόγο του κάδρου, μιας και ο λόγος αυτός μπορεί να αλλάξει πάνω στο ίδιο το pixel. Σε τετράγωνο pixel δηλαδή έχεις 4:3 αλλά σε παραλληλόγραμμο pixel παίρνεις 16:9. Έτσι λειτουργούν και όλες οι κάμερες που εγγράφουν και τα δύο aspect ratios. Πάντως η θέση σου είναι κάτι που έχει περάσει από το μυαλό μου. Όμως σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε και το dvd μου να μην παίζει σωστά το widescreen, κάτι που ευτυχώς δεν συμβαίνει. Νομίζω πως το πρόβλημα έχει να κάνει με το PS2, ενδεχομένως και με το ίδιο το παιγνίδι (PES2008) και όχι με την TV...

Νομίζω πως το πρόβλημα έχει να κάνει με το PS2, ενδεχομένως και με το ίδιο το παιγνίδι (PES2008) και όχι με την TV...

Το ps2 έχει το πρόβλημα κι όχι η τηλεόραση.
Στην επιλογή widescreen 16:9 της κονσόλας, έβαζα τη tv στο 14:9 ώστε να έρχεται σωστότερα η απεικόνιση.
Μάλλον ξεχνάς το απόλυτο 16:9 με το ps2, δυστυχώς.

πας για ps3 φουλ!

Ναι το PS3 είναι στα πλάνα του αδερφού μου, και θέλω και ένα BDplayer. Αλλά για το γαμώτο θέλω να βρω τι φταίει! Υποψιάζομαι το τσιπαρισμα...

Για πες ρε Κώστα, έχεις το ίδιο πρόβλημα με εμένα;

Ναι και η λύση στη παλιά μου Hantarex ήταν επιλογή κάδρου 14:9 ενώ στην SonyΧ3500 επιλογή 'smart'..

Eννοείται ότι στο ps3 δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα.

το ps2 δεν υποστηριζει 16:9 ολα τα παιχνδια θα ειναι παραμορφωμενα ανεξαρτητως τηλεορασης αλλωστε ειναι πολυ λογικο το 2001 που βγηκε δεν υπηρχε widescreen σε κονσολες ουτε ηταν ωριμη η τεχνολογια ωστε να ενσωματωθει , το God of war 2 που το παιζω στο ps3 με σημα 1080 upscaling με επιλογη widescreen παραμορφωμενο μου το βγαζει με μπαρες πανω κατω

το ps2 δεν υποστηριζει 16:9 ολα τα παιχνδια θα ειναι παραμορφωμενα ανεξαρτητως τηλεορασης αλλωστε ειναι πολυ λογικο το 2001 που βγηκε δεν υπηρχε widescreen σε κονσολες ουτε ηταν ωριμη η τεχνολογια ωστε να ενσωματωθει , το God of war 2 που το παιζω στο ps3 με σημα 1080 upscaling με επιλογη widescreen παραμορφωμενο μου το βγαζει με μπαρες πανω κατω

τα είπες σωστότερα:a0210:

Γειά σας παιδιά έιμαι καινουργιος στο forum και θα ήθελα την βοήθεια σας :
ΤV: 42 LG7000 (1920*1080 16:9 100HZ)
ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ: ASUS 9800GT 1GB
PC MONITOR PHILIPS 220 CW (1680*1050 16:10 60ΗΖ)
Όταν επιλέγω σαν monitor την TV με ανάλυση 1920*1080 μου κοβει λίγάκι την εικόνα (ισα ισα που διακρίνεται η γραμή εργάσιων) σε χαμηλότερη ανάλυση προβάλει πλήρως την εικόνα.
έχω παίζει με τις ρυθμίσεις αλλά τίποτα υποπτέυομαι ότι το πρόβλημα δημιουργείται επειδή η philips 16:10 και η lg 16:9 και ή κάρτα γραφικών έχει κλειδώσει σε αυτή την αναλογία (επειδή το μέγεθος που μου κόβει είναι παρόμοιο με την διαφορά 16:10 με 16:9).
Μπορώ να κάνω κάτι για να δώ πλήρη εικόνα σε αναλυση 1920*1080 χώρίς "χαμένη εικόνα".
ευχαριστώ

Το PS2 υποστηρίζει κανονικότατα 16/9. Αν δεν υποστήριζε το PS2 δεν θα είχε επιλογή στα setup menu. Και μια χαρά ώριμη ήταν η τεχνολογία για το 16/9 ήδη από τις αρχές του 90, όταν έμπαινε το κουμπάκι του 16/9 στα remote control των CRT τηλεοράσεων.

Τελικά όμως δεν μου ξέφυγε και το βρήκα το πρόβλημα. Έχει να κάνει με τα παιγνίδια και το αν αυτά υποστηρίζουν 16/9 ή όχι. Το PES 2008 στην έκδοσή του για PS2 δεν υποστήριζε. Το ΜΟΤΟ GP σε όλες τις εκδόσεις του υποστηρίζει 16/9 κανονικότατα (αμφότερα τα παίγνια τσεκαρισμένα στην Panny μου). Οπότε απλά κοιτάμε αν το παιγνίδι είναι 16/9 συμβατό ή όχι.