Gaming Headsets

Απάντηση: Re: Gaming Headsets

Δεν μπορω να καταλαβω τι τα κανει gaming? Ισως τα εχουν κανει πιο ανετα αλλα περα απο αυτο...ισως ειναι πιο audiophile σε σχεση με τα αλλα gaming headset που κυκλοφορουν. Η τιμη σιγουρα δεν ειναι gaming! Ο ενισχυτης δεν εχει καν dolby...Για καποιον που εχει κονσολα δεν κοιτουσα περα απο τα asto a40.

Τι κάνει gaming τα audio technica?
Soundstage, positioning, λεπτομέρεια, καλή απόδοση σε χαμηλές και δυνατές εντάσεις και το ποιο σημαντικό άνεση για άπειρες ώρες.
Ποιο πολύ μοιάζουν με επαγγελματικό stage monitor ακουστικό παρά με audiophile.
Ψάξε λίγο στο google για τα audio techica AD700 ή μπες κάνα head-fi και δες τα νήματα για gaming.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Gaming Headsets

Τι κάνει gaming τα audio technica?
Soundstage, positioning, λεπτομέρεια, καλή απόδοση σε χαμηλές και δυνατές εντάσεις και το ποιο σημαντικό άνεση για άπειρες ώρες.
Ποιο πολύ μοιάζουν με επαγγελματικό stage monitor ακουστικό παρά με audiophile.
Ψάξε λίγο στο google για τα audio techica AD700 ή μπες κάνα head-fi και δες τα νήματα για gaming.

Ενας gamer θα εδινε πανω απο 100 για ακουστικα μονο και μονο εαν ειναι ανετα και εχουν τα παραπανω. Απο τα παραπανω το πιο σημαντικο ειναι το positioning, και οταν μιλαμε για positioning δεν υπαρχει κατι αλλο περα απο dolby headphones. ο,τι αλλο ειναι απλα φθηνες απομιμησεις.

Ενας gamer θα εδινε πανω απο 100 για ακουστικα μονο και μονο εαν ειναι ανετα και εχουν τα παραπανω.

Απο τα παραπανω το πιο σημαντικο ειναι το positioning, και οταν μιλαμε για positioning δεν υπαρχει κατι αλλο περα απο dolby headphones. ο,τι αλλο ειναι απλα φθηνες απομιμησεις.

Τα astro που γράφεις ένα μήνυμα πριν ότι είναι τα μοναδικά που θα έπρερνες κοστίζουν $250+, ενώ λες οτι δεν θα έδινες με τίποτα πάνω από 100 για gaming.
Ξέρω πολλούς gamers (και όχι μόνο) που δίνουν πολύ περισσότερο από 100 για ακουστικά:P
Για την ιστορία πόσα dolby headphones κοστίζουν κάτω από 100 ;

Σε δεύτερη φάση το πολυκάναλο ακουστικό δεν λέει κάτι από μόνο του.
Ένα καλό ακουστικό μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερα και το positioning και το soundstage από ένα πολυκάναλο της ίδιας τιμής.
Tο 5.1 στην πράξη δεν σημαίνει καλύτερο positioning. Ας μην πάμε στα πολύ ακριβά μοντέλα. Bάλε ένα logitech πολυκάναλο και ένα κανονικό sennheiser/akg ίδιου κόστους και σύγκρινέ τα.
Έπαιξα πρόσφατα με το καλό της Logitech το G430. (γελάει ο κόσμος)

Ένα καλό ακουστικό θα είναι πάντα καλό ακουστικό ανεξαρτήτου τι ταμπλελάκι και τι όνομα του βάζει ο κατασκευταστής του.
Για μένα όλα αυτά τα ακουστικά τύπου astro που λένε gamer/fps killer/fatality/battlefield4 Edition έχουν απορριφθεί πριν τα ακούσω.
Αν δεν είναι από σοβαρή, επώνυμη, με εμπειρία και στον επαγγελματικό χώρο εταιρεία εγώ δεν ασχολούμαι.
Μπες λίγο και σε άλλα φόρουμ είτε ξένα είτε ελληνικά να δεις τι θα σου πούνε.
Μου είναι λίγο περίεργο να υπερασπίζομαι τα audio technica ή οποιαδήποτε άλλο gaming headset έβγαζε κάποια σοβαρή εταιρεία (akg,sennheiser,beyerdynamic etc)

Last edited:
Re: Απάντηση: Gaming Headsets

Τα astro που γράφεις ένα μήνυμα πριν ότι είναι τα μοναδικά που θα έπρερνες κοστίζουν $250+, ενώ λες οτι δεν θα έδινες με τίποτα πάνω από 100 για gaming.
Για την ιστορία πόσα dolby headphones κοστίζουν κάτω από 100 ;

Σε δεύτερη φάση ένα καλό ακουστικό θα αποδώσει πολύ καλύτερα και το positioning και το soundstage από ένα πολυκάναλο της ίδιας τιμής.
Tο 5.1 στην πράξη δεν σημαίνει καλύτερο positioning. Ας μην πάμε στα πολύ ακριβά μοντέλα. Bάλε ένα logitech πολυκάναλο και ένα κανονικό sennheiser/akg ίδιου κόστους και σύγκρινέ τα.
Έπαιξα πρόσφατα με το καλό της Logitech το G430. (γελάει ο κόσμος)

Ένα καλό ακουστικό θα είναι πάντα καλό ακουστικό ανεξαρτήτου τι ταμπλελάκι και τι όνομα του βάζει ο κατασκευταστής του.
Για μένα όλα αυτά τα ακουστικά τύπου astro που λένε gamer/fps killer/fatality/battlefield4 Edition έχουν απορριφθεί πριν τα ακούσω.
Αν δεν είναι από σοβαρή, επώνυμη, με εμπειρία και στον επαγγελματικό χώρο εταιρεία εγώ δεν ασχολούμαι.
Μπες λίγο και σε άλλα φόρουμ είτε ξένα είτε ελληνικά να δεις τι θα σου πούνε.
Μου είναι λίγο περίεργο να υπερασπίζομαι τα audio technica ή οποιαδήποτε άλλο gaming headset έβγαζε κάποια σοβαρή εταιρεία (akg,sennheiser,beyerdynamic etc)

Δεν καταλαβες εννοω οτι υπαρχουν οι gamer που παιρνουν headset για να μην ενοχλουν τους αλλους ή για λογους βασικους, και gamer που ειναι πολυ πιο απαιτητικοι. Οι 2οι θα δωσουν πανω απο 100 ευρω και θα θελουν να εχουν καλο positioning, γιατι οι περισσοτεροι παιζουν fps παιχνιδια. Και ναι ειναι σημαντικα αυτα που λες αλλα οχι τοσο οσο ο ενισχυτης, εαν ο ενισχυτης δεν κανει decode 3d ηχο τοτε δεν θα τα προτιμησουν να εισαι σιγουρος. Ενας pc gamer τον παιρνει να αγορασει headset κατω απο 100 γιατι υπαρχουν software λυσεις για 3d ηχο (οπως ειναι και τα g430 που λες αλλα δεν εχουν καμια σχεση με τα a40 για τον λογο που σου λεω) και επειδη εχουν ηδη το hardware στον υπολογιστη τους. Καμια κονσολα ομως δεν εχει καρτα ηχου με dolby headphones ενισχυτη, και εκει ναι τα a40 λαμπουν. Εσυ μπορεις να κλεινεις τα ματια σε αυτα, αλλα εγω τα εχω και μπορω να εχω γνωμη. Επισης εχω δοκιμασει και τα akg dj518pro σκετα στο xbox360 και δεν ηξερα απο που ακουγονταν το οτιδηποτε! Δοκιμασε τα πρωτα και ασε τα φορουμ, δεν μπορεις να τα ακουσεις απο τα φορουμ. Εγω πιστευω θα εκπλαγεις!Και απο το sound staging και απο το imaging που εχουν! Ο dolby headphones mixamp απλα δενει το γλυκο. Και οσο για ποιοτητα και ανεση δεν εχω φορεσει καλυτερο σετ σε αυτην την τιμη!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Gaming Headsets

Δεν καταλαβες εννοω οτι υπαρχουν οι gamer που παιρνουν headset για να μην ενοχλουν τους αλλους ή για λογους βασικους, και gamer που ειναι πολυ πιο απαιτητικοι. Οι 2οι θα δωσουν πανω απο 100 ευρω και θα θελουν να εχουν καλο positioning, γιατι οι περισσοτεροι παιζουν fps παιχνιδια. Και ναι ειναι σημαντικα αυτα που λες αλλα οχι τοσο οσο ο ενισχυτης, εαν ο ενισχυτης δεν κανει decode 3d ηχο τοτε δεν θα τα προτιμησουν να εισαι σιγουρος. Ενας pc gamer τον παιρνει να αγορασει headset κατω απο 100 γιατι υπαρχουν software λυσεις για 3d ηχο (οπως ειναι και τα g430 που λες αλλα δεν εχουν καμια σχεση με τα a40 για τον λογο που σου λεω) και επειδη εχουν ηδη το hardware στον υπολογιστη τους. Καμια κονσολα ομως δεν εχει καρτα ηχου με dolby headphones ενισχυτη, και εκει ναι τα a40 λαμπουν.

Υπάρχουν άπειρα διαφορετικά πράγματα που μπορούν να νοιάζουν έναν gamer. Eγώ σου είπα τι με νοιάζει στο gaming και γιατί μου αρέσουν τα audio technica.
Πραγματικό το τελευταίο που με νοιάζει είναι το Dolby. Και σου ξαναλέω το τελευταίο που παίζει ρόλο στο positioning είναι το αν είναι το ακουστικό είναι πολυκάναλο ή όχι.
Θα μας ακούσει κανείς pure audiophile/δικάναλος και θα γελάει.

Εσυ μπορεις να κλεινεις τα ματια σε αυτα, αλλα εγω τα εχω και μπορω να εχω γνωμη. Επισης εχω δοκιμασει και τα akg dj518pro σκετα στο xbox360 και δεν ηξερα απο που ακουγονταν το οτιδηποτε! Δοκιμασε τα πρωτα και ασε τα φορουμ, δεν μπορεις να τα ακουσεις απο τα φορουμ. Εγω πιστευω θα εκπλαγεις!Και απο το sound staging και απο το imaging που εχουν! Ο dolby headphones mixamp απλα δενει το γλυκο. Και οσο για ποιοτητα και ανεση δεν εχω φορεσει καλυτερο σετ σε αυτην την τιμη!

Έχεις καταλάβει οτι συγκρίνεις ακουστικό dj με gaming ακουστικό; Τι κοινές απαιτήσεις μπορεί να έχει ένας gamer με ένα dj;
Ένα καλό ακουστικό για gaming μοιάζει πιο πολύ με ακουστικό monitor. Άχρωμο, σκληρό, τονισμένα μεσαία, με έμφαση στη λεπτομέρεια
... υπο συνθήκες μπορεί να είναι κακό ακουστικό για κάποιον audiophile και σίγουρα καμία σχέση με κάποιο ακουστικό που χρειάζεται ένας dj όπου το πιο σημαντικό είναι η απομόνωση και οι δυνατές άκρες (μπάσα-πρίμα).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Gaming Headsets

Πρωτα απο ολα δεν ειναι το ακουστικο πολυκαναλο αλλα ο ενισχυτης. βασικα ουτε ο ενισχυτης ειναι απλα κανει virtual 3d sound. Απο κει και περα ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε. Για το positioning κανεις μεγαλο λαθος και θα το καταλαβεις αν παιξεις κανα call of duty με τα at και μετα με τα a40...και εκτος και αν εισαι ο μεσος gamer, δεν ειναι επιχειρημα το τι κανεις εσυ. 400 για headset θα επρεπε τουλαχιστον να εχει και αυτο κανενα mixamp με dolby headphones.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Gaming Headsets

Πρωτα απο ολα δεν ειναι το ακουστικο πολυκαναλο αλλα ο ενισχυτης. βασικα ουτε ο ενισχυτης ειναι απλα κανει virtual 3d sound.
Απο κει και περα ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε. Για το positioning κανεις μεγαλο λαθος και θα το καταλαβεις αν παιξεις κανα call of duty με τα at και μετα με τα a40..

Πίστεψέ με κάτι ψιλά τα ξέρω κι εγώ για το πως λειτουργεί ο surround ήχος στα ακουστικά.
Reverb και delay βάζουν αυτά τα εφέ, τι *μαγικά* πράγματα νομίζεις οτι κάνουν;
Σου ξαναλέω όμως ότι δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το πιο σημαντικό είναι να έχει καλό soundstage το ακουστικό το ίδιο.
Ότι και να του δώσεις είτε στέρεο είτε surround άμα είναι καλό το ακουστικό θα βοηθήσει στο positioning.

και εκτος και αν εισαι ο μεσος gamer, δεν ειναι επιχειρημα το τι κανεις εσυ.

Δεν ξέρω τι σημαίνει μέσος και επαγγελματίας gamer , ούτε ξέρω πόσα χιλιάρικα μπορεί να βγάζεις(!) το χρόνο από το gaming,
αλλά δεν ξέρω εγώ τι θέλω για εμένα και τι μου ταιριάζει και ξέρεις εσύ; Ενδιαφέρον.
Άς το πάρουμε από τι μεριά σου. Αν εσύ κάνεις τη δουλειά σου με τα astro πέφτει σε κανέναν άλλον λόγος;

400 για headset θα επρεπε τουλαχιστον να εχει και αυτο κανενα mixamp με dolby headphones.

Πες οτί έχω PC και προτιμώ CMSS-3D ή THX TruStudio Surround ή ότι άλλο βγει...
Aν έχω ένα συγκεκριμένο budget, γιατί εγώ να πληρώσω με το ζόρι τον ενισχυτή dolby και ενδεχομένως να χάσω στην ποιότητα του ακουστικού.

Και κάτι άλλο όχι 400 ... 1400 .
ATH-ADG1/ATH-AG1

Τα λέγαμε...-bye-

Και επειδή το κουράσαμε λίγο με τα Audio Technica σχετικά καινούργια gaming headsets έβγαλε και η Sennheiser.
Τα PC 363D που είναι ανανέωση των PC360, τα 350SE που είναι ειδική έκδοση των PC350
και δυο καινούργια ζευγάρια τα G4ME ZERO/ONE:

Σελίδα κατασκευαστή

PC 363D

We’ve teamed 7.1 virtual surround sound, open-design ear cups and our best microphone to date to bring you a headset that blurs the line between extreme comfort and all-out luxury. Hands down Sennheiser’s best headset for PC gaming.

square_louped_PC363D.jpg

G4ME™ ZERO

Featuring Sennheiser’s “Ergonomic Acoustic Refinement” technology, the G4ME™ ZERO delivers the ultimate in sonic accuracy and clarity. The updated closed design provided by the custom-made painted steel ear cup grids lets you hear even the faintest detail of your game.

square_louped_G4ME-ZERO---Shoot-01.jpg

G4ME™ ONE

The preferred headset for professional gamers throughout the world. German-engineered speaker technology and a top-notch noise-cancelling microphone deliver outstanding hi-fi performance that let you focus on the game, not your headset.

square_louped_G4ME-ONE---Shoot-01.jpg

PC 350 SE

Featuring Sennheiser’s “Ergonomic Acoustic Refinement” technology, the PC 350 Special Edition delivers the ultimate in sonic accuracy and clarity. The updated closed design provided by the custom-made aluminum ear-cups lets you hear even the faintest detail of your game.

square_louped_PC350SE.jpg

Review:

Video Review:
http://www.youtube.com/watch?v=PuVFQ-3CehQ

Aπό οτι βλέπω τα έχει και η Athens Pro Audio πιο φθηνά από το site της Sennheiser.
Sennheiser Game-One (215 )
Sennheiser Game-Zero

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Gaming Headsets

Δεν ξέρω τι σημαίνει μέσος και επαγγελματίας gamer , ούτε ξέρω πόσα χιλιάρικα μπορεί να βγάζεις(!) το χρόνο από το gaming,
αλλά δεν ξέρω εγώ τι θέλω για εμένα και τι μου ταιριάζει και ξέρεις εσύ; Ενδιαφέρον.
Άς το πάρουμε από τι μεριά σου. Αν εσύ κάνεις τη δουλειά σου με τα astro πέφτει σε κανέναν άλλον λόγος;
Παρολο που μισω να μπαινω σε αντιπαραθεσεις εδω μεσα για πολλους για διαφορους λογους.....
Δεν ειπα κατι τετοιο. Ειπα οτι χρησιμοποιησες το τι κανεις εσυ και τι headset εχεις ΕΣΥ σαν επιχειρημα για το πως πρεπει να ειναι ενα gaming ακουστικο. Δηλαδη αμα εγω χρησιμοποιω τα dj ακουστικα μου για gaming αυτα βαφτιζονται gaming και ολα ετσι πρεπει να ειναι???

Το μονο που ειπα ειναι οτι ενας τρελαμενος pc gamer ΙΣΩΣ καπου στα 3000 που εχει δωσει για το rig του να του εχουν περισεψει και 300 για ενα τετοιο headset. Η ενας pro gamer... ΑΛΛΑ ενας με κονσολα δεν θα δωσει οσα εχει και η ιδια η κονσολα για ενα gaming headset που στα χαρτια δεν προσφερει κατι περισσοτερο απο ενα που κοστιζει σχεδον τα μισα και αρα δεν θα τον βοηθησει περισσοτερο (μην πω θα τον δυσκολεψει...) στο gaming του . Ο Οπως ειπες ομως ειναι θεμα point of view. Κατα τα αλλα συμφωνουμε σχεδον παντου, απλα εσυ βγαζεις συμπερασμα σχεδον αντιθετο με τα λεγομενα σου...Δοκιμασε πρωτα να κανεις positioning χρησιμοποιωντας μονο τα καλα χαρακτηριστικα του headset σου που αναφερεις χωρις κανενα virtual surround codec. Παρε τα καλυτερα ακουστικα που εχεις και απλα κουμπωσε τα σε ps3 η xbox360 και προσπαθησε να κανεις positioning...να μην αναφερω καν σε pc που στην τιμη των headset πρεπει να προσθεσεις και την τιμη της καρτας ηχου γιατι αλλιως παλι δεν ειναι gaming headset...

Ξερεις τι?.....αστο ξεχνα αυτα που εγραψα. Εχεις δικιο. Με ταπωσες...νικησες...παω σπιτι μου...have fun :HTEHETH63:

Διακρίνω κάποια αντιπαράθεση εδώ που νομίζω δεν ωφελεί το παρόν νήμα.

Όλοι έχετε συμβάλει πολύ στον εμπλουτισμό του με τις πληροφορίες και τις γνώμες σας αλλά νομίζω ότι χάνουμε το νόημα αν προσπαθούμε να αποδείξουμε ο ένας στον άλλο τι είναι σωστό και πως να το ακούει. Τα γούστα μας μπορεί να συγκλίνουν αλλά και να απέχουν έτη φωτός γι' αυτό και πιστεύω έχει νόημα να προβάλουμε την προσωπική μας εμπειρία προς πληροφόρηση των άλλων ενδιαφερομένων αλλά όχι όμως να έχουμε και την αξίωση να την υιοθετήσουν.
Εγώ προσωπικά είμαι ικανοποιημένος με τα ακουστικά μου των 30 αλλά αν μου περίσσευαν (σε μια άλλη ζωή ίσως) σίγουρα θα επένδυα σε ένα πολύ ποιο ακριβό ακουστικό, γι' αυτό και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσω μέχρι που μπορεί να φτάσει η αναζήτηση αυτή!
Προσωπικά πιστεύω ότι ευσταθεί ποιο πολύ η αντιπαράθεση και η σύγκριση μεταξύ ομότιμων προϊόντων με σκοπό να βγάλεις ένα ασφαλές συμπέρασμα για αυτό που ψάχνουμε οι περισσότεροι το "Value for money" την καλύτερη δηλ. δυνατό αξιοποίηση των χρημάτων που διαθέτουμε.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο την ροή της κουβέντας μας!-bye-

Re: Απάντηση: Gaming Headsets

Διακρίνω κάποια αντιπαράθεση εδώ που νομίζω δεν ωφελεί το παρόν νήμα.

Όλοι έχετε συμβάλει πολύ στον εμπλουτισμό του με τις πληροφορίες και τις γνώμες σας αλλά νομίζω ότι χάνουμε το νόημα αν προσπαθούμε να αποδείξουμε ο ένας στον άλλο τι είναι σωστό και πως να το ακούει. Τα γούστα μας μπορεί να συγκλίνουν αλλά και να απέχουν έτη φωτός γι' αυτό και πιστεύω έχει νόημα να προβάλουμε την προσωπική μας εμπειρία προς πληροφόρηση των άλλων ενδιαφερομένων αλλά όχι όμως να έχουμε και την αξίωση να την υιοθετήσουν.
Εγώ προσωπικά είμαι ικανοποιημένος με τα ακουστικά μου των 30 αλλά αν μου περίσσευαν (σε μια άλλη ζωή ίσως) σίγουρα θα επένδυα σε ένα πολύ ποιο ακριβό ακουστικό, γι' αυτό και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσω μέχρι που μπορεί να φτάσει η αναζήτηση αυτή!
Προσωπικά πιστεύω ότι ευσταθεί ποιο πολύ η αντιπαράθεση και η σύγκριση μεταξύ ομότιμων προϊόντων με σκοπό να βγάλεις ένα ασφαλές συμπέρασμα για αυτό που ψάχνουμε οι περισσότεροι το "Value for money" την καλύτερη δηλ. δυνατό αξιοποίηση των χρημάτων που διαθέτουμε.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο την ροή της κουβέντας μας!-bye-

Σωστος. Απλα δεν γινεται να βρεις αυτο που ζητας την στιγμη που υπαρχουν ατομα που ουτε καν ψαχνουν τα προιοντα πριν τα αποριψουν για τελειως επιφανειακους και αστειους λογους ("gamer/fps killer/fatality/battlefield4 Edition έχουν απορριφθεί πριν τα ακούσω")
Κολλημενα μυαλα δεν αλλαζουν...ειδικα οταν αυτα εχουν γεμισει και με αερα...:flowers: