Γάμος αλλά .........

Ο γείτονάς μου δίπλα στο μαγαζί μου πάντρεψε το μεγάλο γιο του. Έχει 5 παιδιά.
Ο μεγάλος του γιος λοιπόν είναι 14 χρονών. Η νύφη είναι 15. Την "αγόρασαν" στην τιμή των 2.500 ευρώ. Δεν ξέρω πως γίνεται με τα έθιμά τους αλλά την νύφη την αγοράζουν.

Η γυφτοπούλα μοιάζει για πιο μεγάλη βέβαια και θα μένουν όλοι στο ίδιο "σπίτι".
Ένα εγκατελειμένο παμπάλαιο σπίτι με σακούλες στα παράθυρα αντί για τζάμια. Kαι χωρίς τουαλέτα. Όχι τσαντήρι.
Και τώρα θα ζήσουν μαζί τη ζωή τους.
Να τους πω "Βίον ανθόσπαρτον";

Μακάρι ο γαμπρός να αποδειχθεί ικανός και εργατικός και να κερδίζει αρκετά χρήυματα, ώστε να μεταφέρει τη δική του οικογένεια σε άλλο σπίτι.

Μέχρι να "αναπτυχθεί" σωματικά ο γιός, θα "καθαρίζει" ο πατέρας και ο μικρός θα παίρνει μαθήματα...

Εισαγγελέας γιατί; Αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των γονένων και των παιδιών δεν υφίσταται λόγος παρέμβασης της δικαιοσύνης.

Μα σε τέτοια ηλικία? Ο νόμος το επιτρέπει ?

Απάντηση: Re: Γάμος αλλά .........

Μακάρι ο γαμπρός να αποδειχθεί ικανός και εργατικός και να κερδίζει αρκετά χρήυματα, ώστε να μεταφέρει τη δική του οικογένεια σε άλλο σπίτι.

Τι είναι πιο πιθανό?

Να φύγουν από το σπίτι ή να αποκτήσει το σπίτι άλλο ένα μέλος?

Οι τελευταίες προσπάθειες - για τον καθορισμό των προϋποθέσεων εργασίας των ανηλίκων - έγιναν με το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος τον Οκτώβρη του 1997. Τις προϋποθέσεις αυτές έθεσε το υπουργείο Εργασίας μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς, σε μια προσπάθεια συμμόρφωσης της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις 94/33/Εκ για την προστασία των νέων κατά της εργασίας.
Το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος αφορά κάθε ανήλικο κάτω των 18 ετών ενώ ορίζει ως παιδί κάθε νέο που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του ή όποιος νέος υπόκειται ακόμα σε υποχρεωτική σχολική φοίτηση (άρθρο 1).

http://www.inegsee.gr/enimerwsi-35-doc4.htm

Εισαγγελέας γιατί; Αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των γονένων και των παιδιών δεν υφίσταται λόγος παρέμβασης της δικαιοσύνης.

Άρθρο 1350 § 2 Αστικού Κώδικα:

"Οι μελλόνυμφοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους. Το δικαστήριο μπορεί, αφού ακούσει τους μελλονύμφους και τα πρόσωπα που ασκούν την επιμέλεια του ανηλίκου, να επιτρέψει το γάμο και πριν από τη συμπλήρωση αυτής της ηλικίας, αν η τέλεσή του επιβάλλεται από σπουδαίο λόγο"

Απαιτείται δικαστική απόφαση, με την εκουσία δικαιοδοσία. Μέχρι να δοθεί (για σπουδαίο λόγο, πχ εγκυμοσύνη) ο γάμος είναι απλά άκυρος. Παίζει μάλιστα και ποινική ευθύνη της 15χρονης για αποπλάνηση του 14χρονου. Συγγνώμη, αλλά αυτοί είναι οι νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας και ισχύουν έναντι όλων.

Την "αγόρασαν" στην τιμή των 2.500 ευρώ. Δεν ξέρω πως γίνεται με τα έθιμά τους αλλά την νύφη την αγοράζουν.

Η γυφτοπούλα μοιάζει για πιο μεγάλη βέβαια και θα μένουν όλοι στο ίδιο "σπίτι".

Φτηνά την πήραν... Αν και με κάτι τις παραπάνω μπορούσαν να βρούν μικρότερη... Σεντόνι της Τιμής, έβγαλαν την άλλη μέρα το πρωί ? Το συνηθίζουν...

Re: Απάντηση: Γάμος αλλά .........

Απορώ πως θα τα βγάλουν πέρα με τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Δηλαδή, τώρα σοβαρά απορείς ? Πές μου ότι το λες γιά πλάκα !!!...
Σούπερμάρκετ έχετε στη γειτονιά ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γάμος αλλά .........

:flipout::flipout::flipout:

κριμα παντως στα παιδια που οδηγουνται απο την βλακεια και αναισθησια των γονεων σε τετοιο γαμο .........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γάμος αλλά .........

Χμμ. Έχουμε και μάλιστα το έχουνε ρημάξει στο κλέψιμο. Μπαίνουν όλοι μαζί και γεμίζουν τις βράκες και τις τσέπες με εμπόρευμα.
Τους έχουν κάνει τσακωτούς αρκετές φορές και έχουν και δικαστήρια σε εκκρεμότητα.

Βρε λες εκεί να βασίζονται;

Παιδια εγω δεν το βλεπω πολυ αρνητικα το θεμα...
Οι τσιγγανοι σε ηλικια 14 15 χρονων ειναι πολυ πιο ωριμοι τουλαχιστον στο μυαλο απο πολλους 18-30 αρηδες μη αθιγγανους.Ναι βιο ανθοσπαρτο θα τους ελεγα γιατι η πιθανοτητα να στεριωσει ο γαμος τους .....ειναι πολυ μεγαλυτερη σε αντιθεση με κατι ζευγαρια που ξερω...ενδεικτικα εχω 4 ζευγαρια γνωστων που παντρευτηκαν σε ηλικια 22-27..χωρισαν ολοι...
Τωρα αν θα συντηρηθουν κλεβοντας η πουλωντας πατατες η ζητιανευοντας στα φαναρια ειναι αλλο καπελο που εξαρταται απο τον τροπο ζωης τους, την ιδιοσυγκρασια τους σαν φυλη ,την αντιμετωπιση τους απο την κοινωνια...και οχι απο την ηλικια τους....αλλωστε και στα 20 να παντρευοντουσαν ιδιες επιλογες θα ειχανε

Χαρακτηριστικο παντως ειναι η αλληλεγυη και η βοηθεια απο αλλα μελη της οικογενειας...στο οικονομικο ,στο κρατημα των παιδιων....σε σημειο αξιοζηλευτο

Δεν μπορω να πω οτι τους συμπαθω ιδιατερα..απλως δειχνω κατανοηση σε ορισμενες επιλογες τους

Αλλωστε και οι γιαγιαδες μας η οι προ-προ σε ποια ηλικια ειχαν παντρευτει νομιζετε ? Στην ηλικια των 30 ? Νωριτερα τι κανανε...ασχολιοντουσαν με την καριερα τους ?

Επισης ενα ακομη...κοροιδευουμε που παντρευονται τοσο μικροι και κανουν ενα τσουρμο παιδια....αλλα σε καποιο αλλο θεμα νομιζω ειχαμε ασχοληθει με την υπογεννητικοτητα ..και ειχαμε εντοπισει μελανα σημεια ως προς το μελλον της χωρας σε αυτο το σημειο..

Ενστασεις γινονται δεκτες..σιγουρα θα υπαρχουν πολλες...