Γάμος & εξοπλισμός...

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,819
ATHENS
Όλα του (πρώτου) γάμου δύσκολα… θα ήταν ο ιδανικός τίτλος!

Τι να πάρω λοιπόν μαζί;

Θα ήθελα να είμαι ελαφρύς και να μη μου λείψει κάτι που θα χρειαστώ…

Βοηθός γιοκ, νο μάνι – νο χάνει. Οπότε πρέπει να εκτελώ (shoot) και να κουβαλώ!

Κατ αρχήν η μηχανή με τον 15-85 και το φλας θα είναι προέκταση του δεξιού μου χεριού. Λόγω του εύρους του ο φακός θα με καλύψει αρκετά πιστεύω.

Σε κάποια πλάνα θα πρέπει να γυρίζω στον 85 f1.8 – και κατά την ώρα του γάμου.

Στο τραπέζι τώρα θα έχω τον 15-85 και παραμάσχαλα τον 70-200 (που μάλλον θα έχω αποκτήσει μέχρι τότε). Πιθανά να παίξει και ο EF 85…

Ωραία…

Πώς τα κουβαλάμε αυτά;;;

Τσάντα δε βολεύει με τίποτα. Θα την έχω μεν, στο αυτοκίνητο δε.

Άλλες λύσεις υπάρχουν;

Και μιας και τα λέμε… το λουρί (sling) δε με βολεύει με τίποτα. Θα μου κάνει τη ζωή δύσκολη όπως πάντα. Τι λύσεις έχουμε γι’ αυτό;

Please help!!!

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Όλα του (πρώτου) γάμου δύσκολα… θα ήταν ο ιδανικός τίτλος!

Τι να πάρω λοιπόν μαζί;

Θα ήθελα να είμαι ελαφρύς και να μη μου λείψει κάτι που θα χρειαστώ…

Βοηθός γιοκ, νο μάνι – νο χάνει. Οπότε πρέπει να εκτελώ (shoot) και να κουβαλώ!

Κατ αρχήν η μηχανή με τον 15-85 και το φλας θα είναι προέκταση του δεξιού μου χεριού. Λόγω του εύρους του ο φακός θα με καλύψει αρκετά πιστεύω.

Σε κάποια πλάνα θα πρέπει να γυρίζω στον 85 f1.8 – και κατά την ώρα του γάμου.

Στο τραπέζι τώρα θα έχω τον 15-85 και παραμάσχαλα τον 70-200 (που μάλλον θα έχω αποκτήσει μέχρι τότε). Πιθανά να παίξει και ο EF 85…

Ωραία…

Πώς τα κουβαλάμε αυτά;;;

Τσάντα δε βολεύει με τίποτα. Θα την έχω μεν, στο αυτοκίνητο δε.

Άλλες λύσεις υπάρχουν;

Και μιας και τα λέμε… το λουρί (sling) δε με βολεύει με τίποτα. Θα μου κάνει τη ζωή δύσκολη όπως πάντα. Τι λύσεις έχουμε γι’ αυτό;

Please help!!!

δανεικό δεύτερο σώμα δεν παίζει; Είναι πολύ σημαντικό. Διότι σε αυτή την περίπτωση θα έχεις μια μηχανή στο χέρι και μια δεύτερη στον ώμο. Η τσάντα που συνήθως χρησιμοποιούν οι φωτορεπόρτερς και του γάμου είναι του ώμου . Αυτή δεν βολεύει τον ώμο, αλλά βολεύει τις αλλαγές. Αν δεν παίξει κάτι τέτοιο, πρόσεχε πολύ διότι υπάρχει κίνδυνος να χάσεις εξοπλισμό (να σου κλέψουν). θα πρότεινα είτε να έχεις είτε τον 70-200 είτε τον 85 , όχι και τους δυο. Και μόνο ότι θα σκέφτεσαι ποιόν να επιλέξεις, άστο... Για το βάθος πεδίου, σκέψου ότι εκεί που θα έχεις 85 στο 1.8 μπορείς με τον 70-200 να έχεις το ίδιο βάθος στο 135-150 στο 2.8 αλλά θα είσαι πιο μακριά. Αν μπορείς να το προτιμήσεις.

Μπαταρίες να έχεις δυο σετ ή και τρίτο.

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,819
ATHENS
Ο 70-200 είναι ο f4...

Νομίζω πως πρέπει να το δω σε "φάσεις" και ανά φάση να έχω 2 φακούς. Θα πάω με πλάνο δε το συζητώ, γιατί αλλιώς χάθηκα... βάλε και το άγχος της 1ης φοράς...

Έχει η lowepro κάποια τσαντάκια lens exchange. Λέτε να βολεύει κάτι τέτοιο; οι άλλες μάρκες έχουν κάτι ανάλογο;

Αυτά τα slings που η κάμερα κρέμεται ανάποδα βοηθούν;

fotis_t

New member
5 March 2007
32
Να χρησιμοποιησεις μονο τους 2 φακους αφου εχεις ενα σωμα,την τσαντα μπορεις να την αφησεις κοντα σου εκει που θα κινεισαι μεσα στην ωραια πυλη εκει δεν εχει κοσμο πες και στον νεωκορο να ριχνει καμμια ματια οσο θα εισαι εξω πριν το μυστηριο εκει θα μπορεις να αλλαζεις τους φακους που θελεις και τις μπαταριες οταν τελειωσει το μυστηριο την παιρνεις μαζι σου οπου πας αφου μετα ειναι το ευκολο κομματι με τις στημενες φωτογραφιες. εκτος απο τις eneloop παρε και αλκαλικες δεν ξερεις καμμια φορα τι γινεται.

NNOW

AVClub Addicted Member
3 July 2006
1,354
Θεσσαλονίκη
Γενικώς να προσπαθείς να "βγάλεις" την τελετή με έναν φακό εφόσον δεν έχεις βοηθό ή δεύτερο σώμα για αλλαγές φακών. Υπάρχει ο κίνδυνος εφόσον δεν είσαι έμπειρος να υπάρξει καλή ή σημαντική στιγμή και εσύ να είσαι με λάθος φακό εκείνη την ώρα. Πριν την τελετή και μετά βγάλε όσες μπορείς με την ησυχία σου σε πορτρέτα και να είσαι αυστηρός μαζί τους γιατί σίγουρα θα βιάζονται αλλά μετά θα θέλουν και καλές φώτο.

Αν έχεις φώτα βίντεο δοκίμασε να δουλέψεις άφλασα με περίπου 800-1000 iso θα σου δώσει φυσικό αποτέλεσμα (τί μηχανή έχεις?) .
Το φλάς έχει το κακό ότι δεν μπορεί να ρίξει πολλές σερί φλασιές και ότι είναι λίγο φλατ το αποτέλεσμα . Και αν το καταφέρει στην ριπή το φλας μετά υπάρχει πιθανότητα να φορτίζει για αρκετή ώρα και να βγάζεις μαύρες φώτο αν έχεις μανουαλ ρυθμίσεις ή κουνημένες αν έχεις αυτόματο. Αν το πάρεις πάλι χαμπάρι έγκαιρα θα πρέπει να αλλάζεις ρυθμίσεις με κλειστά μάτια μέχρι να φορτίσει το φλάς , πράγμα πολύ δύσκολο ,και το πιο πιθανό είναι να χάσεις αρκετό χρόνο στην καλύτερη και πολύ σημαντικές στιγμές στην χειρότερη. Γιαυτό το φλας με εγκράτεια όχι σερί πολλές μαζομένες.
Και να είσαι ήρεμος και αυστηρός με τις πόζες . Να απαιτήσεις να σε ακούνε όταν τους λες κάτι.
Αυτά από μένα καλή επιτυχία !!!!

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,819
ATHENS
Να διευκρινήσω ότι είναι πολιτικός γάμος...

Canon EOS 7D & Metz 58AF1 από μηχανή/ φλάς, πολλές μνήμες 32+16+8+8 και οι τρείς φακοί.

Ιδανικά θα ήθελα το 2ο πιο σημαντικό φακό κάπου πάνω μου. Γι' αυτο ρωτάω αν υπάρχει κάποιου είδους θήκη.

Επίσης πείτε κάποιος για τα quick release slings... το στάνταρ λουρί δε με βολεύει...

Πολύ καλές οι συμβουλές σας περί ελέγχου της κατάστασης, ευχαριστώ!

jim...

Moderator
Staff member
22 February 2008
24,737
Μπακοτσιάνος...
Μια ερώτηση: Έχεις ξαναπαρακολουθήσει πολιτικό γάμο?

Γιατί ακούω για άφλασα, 5-6 σετ μπαταρίες (για "μυστήριο" που διαρκεί 10-13 λεπτά), φώτα βίντεο, 2ο σώμα, 50GB σε μνήμη κλπ....:BDBDG54:

Δεν πας στον πόλεμο. Θα τραβάς την 50-60η φωτογραφία (και πολύ που σου λέω) και θα σου πουν άντε φεύγουμε ("Αυτό ήταν"?? η φυσιολογική σου απάντηση)...

etsap

Supreme Member
22 June 2008
5,861
Αθηνα-Ν.Ψυχικο

Γιατί ακούω για άφλασα, 5-6 σετ μπαταρίες (για "μυστήριο" που διαρκεί 10-13 λεπτά), φώτα βίντεο, 2ο σώμα, 50GB σε μνήμη κλπ....:BDBDG54:

Δεν πας στον πόλεμο. Θα τραβάς την 50-60η φωτογραφία (και πολύ που σου λέω) και θα σου πουν άντε φεύγουμε ("Αυτό ήταν"?? η φυσιολογική σου απάντηση)...

Πολιτικος γαμος; Υπαρχει ακομα;

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,819
ATHENS

Δεν έχει τύχει... θα το κάνω όμως σαν προετοιμασία... το έχω κανονίσει ήδη.

Πολιτικος γαμος; Υπαρχει ακομα;

Όσο ο κόσμος φτωχαίνει (με την πλήρη έννοια) θα βαίνουν αυξητικά...

etsap

Supreme Member
22 June 2008
5,861
Αθηνα-Ν.Ψυχικο
Δεν έχει τύχει... θα το κάνω όμως σαν προετοιμασία... το έχω κανονίσει ήδη.

Όσο ο κόσμος φτωχαίνει (με την πλήρη έννοια) θα βαίνουν αυξητικά...

Οταν δεν υπηρχε ακομα ο πολιτικος γαμος, και οι φτωχοι παντρευονταν...
Καποιος μας εβαλε να ξοδευουμε 10χιλιαρα για γαμους, παντως οχι ο θεσμος του γαμου...
Anyway, ειμαι ηδη off topic και σταματω εδω...
Καλη επιτυχια...

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Μην κολλας στον εξοπλισμο. Με το στανταρ ζουμ θα βγαλεις ολη την τελετη ανετα. Αν θελεις αλλο φακο, βαλε τον 85 σε ενα δευτερο σωμα, εστω και παλιο για μερικα κοντινα μη στημενα, λιγο πριν και λιγο μετα την τελετη.
Για τις κλασσικες οικογενειακες με το στανταρ ζουμ θα εισαι ΟΚ.

Δεν πας και για σαφαρι, για να σε απασχολει πως θα κουβαλησεις τα πραγματα. Τα βαζεις σε μια τσαντα, την ακουμπας καπου που θα εχει κοσμο και θα ειναι κοντα σου. Οπωσδηποτε παρε RAW γιατι με τον τεχνητο φωτισμο δεν θα πετυχει ακριβως η μηχανη και θα εχεις θεμα.

Και οι μπαταριες αποκλειεται να σου τελειωσουν. Ουτε της μηχανης ουτε του φλας. Το φλας αν δουλευεις με ψηλα ISO θα βαραει στο 1/32 περιπου, οποτε πρεπει να σου κρατησει ανετα ενα καλο σετ. Της 5D η μπαταρια δεν μου εχει τελειωσει ουτε σε γαμο που κραταει 10ωρο και γεμιζω 70GB καρτες. Αν εχεις δευτερο σετ μπαταριες απλα παρτες μαζι. Μην αγχωνεσαι με τον εξοπλισμο, δεν χρειαζεσαι πολλα, ασχολησου με τη φωτογραφια.

kotsidisjohn

AVClub Addicted Member
26 April 2008
2,030
Θεσ/νικη
Συμφωνω με τον ανωτερο, vasada...

Και επιπλεον κ με λιγα λογια, το θεμα δεν ειναι το τι εξοπλισμο θα εχω, που θα τον αφησω, ποσες μπαταριες κ ποσες καρτες θα γεμισω.

Προσπαθησε να κανεις καλες κ ομορφες εικονες, δες πρωτα σιγα σιγα το χωρο, σκεψου το στησιμο κ το φως , ηρεμα, κ μετα φωτογραφισε.

Χαλαρα , χωρις αγχος.(οχι πως ετσι θα κανεις, αλλα λεμε τωρα...)

και προσπαθησε να αναπνεεις αργα κ σταθερα, κοιτα καλα τριγυρω, χαλαρωσε κ μετα πατα το κουμπι.

Αν καταφερεις να χεις λιγες κ ομορφες φωτογραφιες θα ναι πολυ καλυτερο απ το να προσπαθεις να γεμισεις ολες τις καρτες, να πηγαινες μεσα εξω μπρος πισω για να χρησιμοποιησεις ολο τον εξοπλισμο.

(τον βοηθο τι θα τον εκανες?...)

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,819
ATHENS
(τον βοηθο τι θα τον εκανες?...)

Πλάκα κάνω... διάβαζα τα Αμερικάνικα φόρα που πάνε κουστοδία 3-4 άτομα, σαν τους Χιώτες... βέβαια εκεί πέφτουν τα χιλιάρικα βροχή και όσο νά' ναι βοηθάει...