Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

Γιατι να εχουν ρε συ Δημητρη?

Δεν ειναι μαζα με συγκεκριμενες οδηγιες χρησης.
Ειναι ανθρωποι ακριβως οπως εμεις.
Αλλος εδω αλλος εκει αλλος παραπερα.....

μα δεν το είπα για κακό βρε συ...

απλά στην συζήτηση μαζί τους ούτε κι εκείνοι, που έχουν πιο σφαιρική άποψη επι του θέματος, κατάφεραν να είναι ξεκάθαροι στο τι θέλουν....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

μα δεν το είπα για κακό βρε συ...

απλά στην συζήτηση μαζί τους ούτε κι εκείνοι, που έχουν πιο σφαιρική άποψη επι του θέματος, κατάφεραν να είναι ξεκάθαροι στο τι θέλουν....

Ουτε εγω το λεω για κακο.

Απλα εσυ γνωρισες καποιους απο αυτους που δεν ξερουν τι θελουν.
Γιατι να πρεπει?
Εδω straight ενηλικες και δεν ξερουν ποτε και αν θα τεκνοποιησουν και αν ειναι ικανοι για αυτο.

Το ανακαλυπτουν αφου αφησουν το μαιευτηριο.....

Τι να πρωτο σχολιάσει κανείς.
Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι την εμπάθεια για το θέμα. Δηλαδή αν Δημήτρη ο "καημένος" είχε το δικαίωμα να είναι κοντά σε αυτόν που θα ήθελε να είναι, εσένα πραγματικά τι σε χαλάει?
Δηλαδή θεωρείς οτι το διαφορετικό είναι κακό? Αν ναι, λυπάμαι. Σου ανέφερα το παράδειγμα με πολλών ειδών διαφορετικότητες που είναι "υπο διωγμό" και το πέρασες στο χαβαλέ, σαν να θεωρείς οτι "καλά να πάθουν" που είναι διαφορετικοί. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την προσέγγιση.

Oldman έχεις δίκιο. Ο χριστιανισμός είναι ενάντια στην ηδονή γενικά. Τώρα βέβαια το τελευταίο... εγώ ειμαι άθεος αλλα δεν είμαι γκέι... είναι λίγο απο άλλο ανέκδοτο, ούτε καν σοφιστία δεν μπορείς να το πεις.

Η δική μου προσέγγιση στα πράγματα είναι απλή. Οτι δεν κάνει κακό στους άλλους έχει δικαίωμα ύπαρξης και έκφρασης. Υπάρχουν πράγματα που είναι ενάντια στην δική μου αισθητική. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έχουν απολύτως τα ίδια δικαιώματα με μένα. Γιατι το θέμα εδώ είναι καθαρά θέμα αισθητικής και όχι ηθικής.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

Καμιά φορά πολύ πολυ αργότερα.............μαθαίνουν οτι "για όλα τα άλλα.... φρόντισαν τα jumbo bebe και όχι αυτοί "

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

Ουτε εγω το λεω για κακο.

Απλα εσυ γνωρισες καποιους απο αυτους που δεν ξερουν τι θελουν.
Γιατι να πρεπει?
Εδω straight ενηλικες και δεν ξερουν ποτε και αν θα τεκνοποιησουν και αν ειναι ικανοι για αυτο.

true!

απλά μιλάμε για διαφορετικά δεδομένα, τα είπαμε και πριν άλλωστε..

Θα επισημάνω στη Βάσω (καλως ήρθες κατ αρχήν) οτι κρίνει βάσει των βιωμάτων της με το συγκεκριμμένο ζεύγος γκέι.

Δεν νομίζω πως αντικατοπτρίζει την πλειονότητα.

απ τους δικούς μου φίλους gay κανείς δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο προς το παρόν (ούτε προς το μέλλον..).
Εχουν άλλα ζόρια να παλαίψουν..

Όπως υπάρχουν και ασεξουαλικά τα οποία αναπαράγωνται μόνα τους. Το μόνο όμως με συνείδηση και λογική ζώο είναι ο άνθρωπος. Ξέρει λοιπόν ότι για να αναπαραχθεί πρέπει οπωσδήποτε να συνάψει ετεροφυλική σχέση.
Δεν πρόκειται να σου πω ότι όταν κάποιος κάνει σεξ με ομόφυλο του δεν το ευχαριστιέται (από αυτής της άποψης δεν μπορούμε να πούμε κάτι), απλά δεν είναι αποδεκτό από τον τρόπο ανατροφής μας και από την κοινωνία.
Όσους νόμους και να φτιάξεις δεν το κάνει φυσιολογικό.
Δηλαδή το κόμμα των παιδεραστών στην Ολλανδία σε εκφράζει? Πολλά ζώα πηδάνε τα παιδιά τους. Μήπως να αρχίσουμε και εμείς? (ανατριχιάζω μόνο που το λέω)
Τραβήξτε μια γραμμή επιτέλους.
Ο 'Θεός' όπως λες δημιούργησε το κάθε όργανο για μια ορισμένη λειτουργία. Το τι το κάνει το κάθε ον είναι αποκλειστικά δική του επιλογή.
Και οι μπανάνες και τα αγγούρια κάνουν δουλειά, αλλά για να τα τρώμε είναι.

H Φύση δέν είναι μία ´ευθεία γραμμή´.Εχει καί αποκλίσεις..Και συχνά οι αποκλίσεις επιβιώνουν..Δεν λέω ότι είναι καλύτερες αλλά επιβιώνουν .
Τώρα τό τι σημαίνει κοινωνία είναι μιά μεγάλη κουβέντα,όπως και οι νόμοι της (πού δέν είναι ίδιοι παντού ασφαλώς)..Και η κοινωνία οφείλει να ανέχεται τήν διαφορετική ζωή τού άλλου.
H Παιδεραστία ουδεμίαν σχέση έχει με την συζήτηση..Και είναι σαφές ότι κάκιστα έστω και καθ´υπόνοιαν ταυτίζεται (οχι απο εσένα)με την ομοφυλοφιλία.
Απ´εκεί και πέρα όσο οι κοινωνίες πού ζούμε γίνονται πιό ασαφείς και πολύπλοκες δεν μπορούμε να οδηγούμαστε σέ αποκλεισμούς..
Μέ άλλα λόγια εάν π.χ. θεσμοθετηθεί γαμος γιά gay θα το δεχτώ..κρυφομειδιώντας ειρωνικά.
Δεν το θεωρώ μείζον θέμα για μένα..Ακόμα και εάν το θεωρώ ένα ψευδές υποκατάστατο,που στην ουσία σημαίνει μή αποδοχή τής ομοφυλοφιλίας από αυτόν που επιθυμεί να παντρευτεί.
Ο-Η gay πού τάχουν καλά με τον εαυτόν τους δεν χρειάζονται τέτοιου είδους ´νομιμοποιήσεις´.
Σέβομαι όμως απολύτως τήν σχέση τους.Και δεν θεωρώ καθόλου αναγκαίο γιά να είναι αποδεκτή να την κρύβουν απο εμάς τούς ´κανονικούς´...
Γιατί αυτό που λέγεται πολύ συχνά είναι:'Aς κάνουν την ζωή τους αρκεί να μήν μας ενοχλούν´.Τι σημαινει να ´μήν μάς ενοχλούν´.??Να φέρονται ανδροπρεπώς.Πάει πολύ να τούς ορίσουμε και πώς να φέρονται.
Η υιοθεσία είναι ένα λεπτό θέμα που έχει σύν και πλήν όπως και εσύ διεπίστωσες..
Εξυπακούεται ότι διαφωνώ πλήρως μέ ακραίες ομοφυλοφιλικές απόψεις που προσπαθούν να πείσουν ότι τό ομόφυλο είναι κάτι πού το ´έχουμε όλοι μας´..Οπως και μέ το ότι όντως υπάρχουν πλέον και ομοφυλόφιλα λόμπυ..
Θεωρώ αυτή την άποψη και στάση ίδια μέ όσους πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι μιά απόλυτη διαστροφή..

Λίγα λόγια, χωρίς να έχω απόλυτη στάση απέναντι στο θέμα.

Η ομοφυλοφιλία υπάρχει στη φύση, όχι κατά περιπτώσεις, αλλά είναι ευρέως διαδεδομένη σε πολλά είδη του ζωϊκού βασιλείου. Ντοκιμαντέρ με το θέμα υπάρχουν αλλά "κόβονται" συνήθως λόγω λογοκρισίας για προσβολή της δημόσιας αιδούς.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, έχω και φίλους μάλιστα, και όπως ισχύει με όλες τις κοινωνικές ομάδες, η ελευθερία τους σταματά εκεί που αρχίζει να περιορίζει τη δική μου-όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο buffos.

Και επειδή το θέμα ξέφυγε από το αρχικό του προσανατολισμό που είναι η υιοθεσία από ομοφυλόφιλο ζευγάρι, θα συμπληρώσω συμπορευόμενος την άποψη του Σπύρου Σούρλα ότι, θεωρώ αναγκαία (πάντα μιλώντας θεωρητικά-σε ιδανικό πλαίσιο) την ύπαρξη πρότυπου και από τα δύο φύλα για ευνόητους λόγους. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, ότι όλα τα ετερόφυλα ζευγάρια είναι καταλληλότερα από όλα τα ομόφυλα. Κατά περίπτωση τα πράγματα διαφέρουν. Θεωρητικά μιλώντας όμως (είπαμε υπό ιδανικές συνθήκες) - κατά τη γνώμη μου πάντα - η υιοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι δεν λειτουργεί.

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης αν το ομόφυλο ζευγάρι είναι προτιμότερο από το ίδρυμα. Μιλάω σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο.

Όσον αφορά σε πραγματικές συνθήκες (κύρίως στην Ελλάδα), νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο στην ανέκαθεν - κατά τα άλλα - συντηρητική Ελληνική κοινωνία.

Η σεξουαλική ταυτότητα του ατόμου και η επιλογή συντρόφου είναι ένα θέμα καθαρά προσωπικό στο οποίο δεν θα έπρεπε να έχει καμμία θέση η εκκλησία και η πολιτεία. Πέρα από το νομικό πλαίσιο που προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα του ατόμου και τα περουσιακά του στοιχεία η πολιτεία θεωρώ, ότι δεν θα έπρεπε να συμμετέχει σε τίποτα άλλο. Άρα ο γάμος - σαν απόλυτα προσωπική υπόθεση - δεν θα έπρεπε να αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο αλλά ατομικό.

Νομίζω ότι, πέρα τις παρακμής που ζούμε, οι κοινωνίες οδεύουν προς ένα λιγότερο σεμνοτυφικό και ελεγχόμενο μοντέλο όσον αφορά στην διαφορετικότητα του ατόμου που τις αποτελεί.

Oπως επίσης το μέγιστο ποσοστό τών έμβιων όντων είναι πολυγαμικό..
Και ο άνθρωπος φυσικά...
Το τελευταίο προπύργιο τής μονογαμίας,οι κύκνοι,κατερρίφθη προσφάτως κατόπιν ελεγχων τού D.N.A. τών μωρών-κύκνων μέ το D.N.A τού ´δόλιου πατέρα´που δεν ήταν ο πατέρας..........
Οι δυτικές κοινωνίες όμως έχουν θεσπίσει την μονογαμία ως πρότυπο..
Πιθανώς σωστό ως πρότυπο αλλά δεν τηρείται γιατί το ανθρώπινο είδος παρά την λογική του ,συχνά ´κυριαρχείται´από τίς παρορμήσεις του...
Εδώ τι κάνουμε τώρα???
H απλά υποκρινόμαστε οτι δεν τρέχει τίποτα γιατί η πολυγαμική μας συμπεριφορά δεν ´μετράει´γιατί δεν είμαστε gay.

Σπύρο δεν νομίζω οτι ο "γάμος" θα έρθει να λύση το πρόβλημα της αποδοχής. Απλά θα λύσει ορισμένα νομικά προβλήματα που υπάρχουν στην περίπτωση που 2 άνθρωποι αποφασίζουν να πορευθούν μαζί.
Είναι πολύ αυτοί?
Οχι. Και ένα ζευγάρι να είναι, νομίζω οτι είναι αστειο να του αρνηθείς την δυνατότητα αυτή, που στο κάτω κάτω δεν είναι εις βάρος κανενός.

Η ανωμαλία της κοινωνίας για μένα είναι οτι οδηγεί ανθρώπους να ζουν διπλες ζωές κάνοντας δυστυχισμένους πολλούς ανθρώπους και τους εαυτούς τους βέβαια. Απο την άλλη αυτοί που είναι "out of the closet" για να επιβιώσουν αναπτύσουν επιθετική-προκλητική συμπεριφορά και ενοχλούν. Φαύλος κύκλος.

Εδώ δεν χιονιζει μπαι δεν γουαιει, αλλα έχει ψωφόκρυο

ολοι συμφωνουμε ως προς την νομικη διευθετηση τετοιων ζητηματων που θα λυσουν προβληματα που απασχολουν τετοια ζευγαρια

η κοινωνικη τους ενταξη σιγουρα διαφερει απο χωρα σε χωρα

πχ στον Καναδα ειναι απολυτα αποδεκτη μια τετοια συμβιωση απο τον οικογενειακο και κατ επεκταση κοινωνικο περιγυρο

εχω φιλικο ζευγαρι (Γαλλοκαναδοι) που δεν χρειαζεται καν να το κρυψει (το θεωρει απολυτα φυσιολογικο)
οπως επισης παλι στον Καναδα εχω φιλο Ελληνα που μολις το ειπε στην μητερα του κοντεψε να πεθανει και ας ζουν 30 χρονια πια εκει

εδω εγω για πλακα λεω στην νεοτατη συζυγο μου καλα ο γιος μας θα γινει 1ης ταξεως λουστρακι.....και την πιανει κριση....
φτου φτου μακρια απο εδω παρτο πισω...αν σου γινει να δω τι θα κανεις κλπ κλπ

1. Ο γάμος/κοινωνικό συμβόλαιο/δήλωση συμβίωσης κ.λπ. ζητείται για τη ρύθμιση οικονομικών και κυρίως κληρονομικών θεμάτων. Νομίζω είναι κάτι που μπορεί να ρυθμιστεί με σχετική ευκολία. Για γάμους αυτούς καθαυτούς, με την έννοια της τελετής δηλαδή, δεν νομίζω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη. Και δεν είναι κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο.

2. Από τη στιγμή που υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν σε ορφανοτροφεία διότι δεν υπάρχουν αρκετοί που να θέλουν να υιοθετήσουν, η ερώτηση δεν είναι αν προτιμάμε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων από ένα ετεροφυλόφιλων, αλλά ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων από το ίδρυμα. Πριν το απαντήσουμε αυτό, καλό θα είναι να ξέρουμε και την άλλη πλευρά του διλήμματος.

αν και σχεδον εξαντληθηκε το θεμα επαναφερω το 1ο ποστ βαση του οποιου ξεκινησε η κουβεβτουλα μας

Θέμα πολύπλοκο με τεράστιες προεκτάσεις , νομικά και ηθικά ζητήματα, ταμπού, κοινωνικές προκαταλήψεις, συνταγματικά δικαιώματα, ατομική ελευθερία κ.α

Θα ήθελα την γνώμη σας για το θέμα, όχι όμως τόσο από την πλευρά του ζευγαριού αλλά από την πλευρά του παιδιού που τυχόν θα υιοθετηθεί ....

Πόσο έτοιμη είναι η κοινωνία μας (εμείς οι ίδιοι δηλαδή)να δεχτεί τέτοιου είδους καταστάσεις ?? Πόσο έτοιμοι είμαστε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε ένα παιδί που μεγαλώνει σε μία τέτοια οικογένεια ?? Και πώς μπορεί αυτό το ίδιο το παιδί να δεχτεί αυτή την διαφορετικότητα και τον χλευασμό (για τον οποίο είμαι σίγουρος οτι θα επέλθει) που θα αντιμετωπίσει στην ζωή του??? Και όλα αυτά υπό το πρίσμα μιας κοινωνίας που ακόμη δυσκολεύεται να αποδεχτεί τους ομοφυλόφιλους ...

Σχετικό εμπεριστατωμένο τεχνικό κείμενο βρήκα εδώ

http://anatheorisi.org/?s=%CE%BF%CE%...BB%CE%BF%CE%B9

και μία ωραία ανταλλαγή απόψεων εδώ

http://blog.theorein.org/?p=57

το 1ο Link δεν φαίνεται να δουλεύει , μπορείτε να το δείτε εδώ

http://anatheorisi.org/?p=63

και για αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν υπάρχει καμία πρόθεση πολιτικοποίησης ή κομματικοποίησης του θέματος ....

Last edited:
Re: Απάντηση: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

1. Ο γάμος/κοινωνικό συμβόλαιο/δήλωση συμβίωσης κ.λπ. ζητείται για τη ρύθμιση οικονομικών και κυρίως κληρονομικών θεμάτων. Νομίζω είναι κάτι που μπορεί να ρυθμιστεί με σχετική ευκολία. Για γάμους αυτούς καθαυτούς, με την έννοια της τελετής δηλαδή, δεν νομίζω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη. Και δεν είναι κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο.

Το μόνο ζήτημα που υπάρχει είναι αυτό της φορολογίας κληρονομιών. Γιατί φυσικά δεν εμποδίζεσαι να αφήσεις την περιουσία σου σε όποιον σου καπνίσει, αλλά αυτός που σου κάπνισε θα φορολογηθεί ως "εξωτικός" (ξέρεις, ηλιοκαμένος μυώδης ιθαγενής με χαβανέζικο πουκαμισάκι).

Η όλη λογική πίσω από τέτοιου είδους ρυθμίσεις, όπως και πίσω από τη λογική των (όποιων) επιδομάτων κλπ είναι η υποστήριξη της οικογένειας ως βασικού κυττάρου παραγωγής κοινωνών. Θα μου πεις, οι άτεκνοι δεν χαίρουν των αυτών προνομίων; Ή δεν χαίρουν των αυτών προνομίων και τα ζεύγη που νυμφεύονται κοντά στη δύση της ζωής τους, όταν εκ των πραγμάτων κάθε πιθανότητα τεκνοποιΐας έχει αποκλειστεί; Σε αυτό δεν θα είχα κάτι να σου ανταπαντήσω. Ίσως χάριν επιείκειας, ίσως λόγω του ότι θεωρητικώς η ένωση άνδρα και γυναίκας έχει αυτή τη δυναμική της αναπαραγωγής, τι να πω. Διαφορετικές ρυθμίσεις θα ήταν σαν να επιβάλουν στους πολίτες να παντρεύονται νωρίς και να κάνουν σώνει και καλά παιδιά (και με τέτοια ακρίβεια?)

Όσον αφορά σε πραγματικές συνθήκες (κύρίως στην Ελλάδα), νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο στην ανέκαθεν - κατά τα άλλα - συντηρητική Ελληνική κοινωνία.

Και μην ξεχνάς την τεράστια επιρροή και κατακραυγή της Εκκλησίας προς το θέμα. Όσο και εάν έχουν αλλάξει τα πράγματα η συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας επηρεάζεται ή ακόμα και καθοδηγείται από τις γνώμες και τα δόγματα της Εκκλησίας. Όπως επίσης και η σχέση Εκκλησίας Κράτους είναι άμεση. Το βλέπω λοιπόν από δύσκολο εώς αδύνατο τουλάχιστον για την Ελλάδα να συμβεί αυτό που λέμε. Τώρα για άλλες χώρες ισχύουν οι προηγούμενες απόψεις μου.
Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ουδέποτε σύγκρινα την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία. Το παράδειγμα μου αφορούσε το ποστ συμφορουμίτη ο οποίος είπε ότι ο 'Θεός' στο ζωικό βασίλειο δεν φρόντισε να απαγορέψει στα ζώα να έχουν γκέι σχέσεις, οπότε του ανέφερα ότι δεν απαγόρεψε και το άλλο.
Το θέμα πιστεύω είναι ένα. Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζώο ή ον στον πλανήτη μας που εκτός από συνείδηση έχει λογική και μπορεί να θέσει κάποια όρια.
Η ομοφυλοφιλία είναι αντίθετη σε τόσους νόμους της φύσης που δεν μπορείς να φανταστείς. Δεν είναι και ούτε πρόκειται ποτέ να είναι κάτι νορμάλ. Το να θέλω να είμαι γυναίκα ενώ είμαι άντρας (και μην μου πείτε ότι οι γκέι απλώς γουστάρουν άντρες) είναι τόσο φυσιολογικό όσο το να θέλω να είμαι αετός. Δεν γεννήθηκα και ούτε ποτέ θα γίνω.
Σίγουρα βέβαια τουλάχιστον θα μου πείτε ότι είναι στο ίδιο είδος. Ναι αλλά φυσιολογικό δεν είναι.
Τέλοσπάντων, μπορούμε να μιλάμε για πάντα και δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ για τον απλούστατο λόγο ότι εκτός από τις διαφορετικές απόψεις που έχουμε (και βέβαια δικαιούμαστε να έχουμε), έχουμε μεγαλώσει ο καθένας με διαφορετικές απόψεις και κοινωνικές εμπειρίες.
Το τι είναι αποδεκτό και τι όχι αλλάζει καθημερινά. Απλά είναι θέμα δικό μας στο που τραβάμε την γραμμή. Και για μένα αυτή η γραμμή είναι η φύση. Δεν θα κυνηγήσω ή εξοστρακίσω έναν άνθρωπο με πρόβλημα αλλά δεν θα τον αφήσω και να μου επιβάλει το πρόβλημα του ως κάτι το φυσιολογικό.

Last edited: