Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,105
Ελλάδα
Θέμα πολύπλοκο με τεράστιες προεκτάσεις , νομικά και ηθικά ζητήματα, ταμπού, κοινωνικές προκαταλήψεις, συνταγματικά δικαιώματα, ατομική ελευθερία κ.α

Θα ήθελα την γνώμη σας για το θέμα, όχι όμως τόσο από την πλευρά του ζευγαριού αλλά από την πλευρά του παιδιού που τυχόν θα υιοθετηθεί ....

Πόσο έτοιμη είναι η κοινωνία μας (εμείς οι ίδιοι δηλαδή)να δεχτεί τέτοιου είδους καταστάσεις ?? Πόσο έτοιμοι είμαστε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε ένα παιδί που μεγαλώνει σε μία τέτοια οικογένεια ?? Και πώς μπορεί αυτό το ίδιο το παιδί να δεχτεί αυτή την διαφορετικότητα και τον χλευασμό (για τον οποίο είμαι σίγουρος οτι θα επέλθει) που θα αντιμετωπίσει στην ζωή του??? Και όλα αυτά υπό το πρίσμα μιας κοινωνίας που ακόμη δυσκολεύεται να αποδεχτεί τους ομοφυλόφιλους ...

Σχετικό εμπεριστατωμένο τεχνικό κείμενο βρήκα εδώ

http://anatheorisi.org/?s=ομοφυλόφιλοι

και μία ωραία ανταλλαγή απόψεων εδώ

http://blog.theorein.org/?p=57

Εγω ενα εχω να πω :
Μανα που να κατουραει ορθια δεν εχει υπαρξει στην Ιστορια της ανθρωποτητας..........

Απο κει και περα με τον εκφυλισμο που μας δερνει και με αυτα που καταναλωνουμε τιποτα δεν ακουγετε παραξενο πλεον .
Και Αδερφη να ειμουνα τετοιο πραγμα δεν θα το εφερνα σε διαπραγματευση ποτε .

να σας αναφέρω και ένα παράδοξο

ζευγάρι ομοφυλόφιλοι αλλά ετερόφυλοι παντρεύονται και υιοθετούν ένα παιδάκι. Αργότερα χωρίζουν και ο καθένας παντρεύεται ομόφυλο του. Άρα καταλήγουμε με δύο παντρεμένα ζευγάρια Άντρας με Άντρα και Γυναίκα με Γυναίκα, το παιδί προιόν υιοθεσίας του πρώτου γάμου τι γίνεται ???

Απάντηση: Re: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

Εγω ενα εχω να πω :
Μανα που να κατουραει ορθια δεν εχει υπαρξει στην Ιστορια της ανθρωποτητας..........

Απο κει και περα με τον εκφυλισμο που μας δερνει και με αυτα που καταναλωνουμε τιποτα δεν ακουγετε παραξενο πλεον .
Και Αδερφη να ειμουνα τετοιο πραγμα δεν θα το εφερνα σε διαπραγματευση ποτε .

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ !!!!!!

αντε γιατι τα εχουμε ΙΟΠΕΔΩΣΕΙ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

μα ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

μπορεί να είναι και σημεία των καιρών, όμως είναι καταστάσεις υπαρκτές είτε μας αρέσει είτε όχι ,

μας αρέσει λοιπόν??

Μετά από λίγα χρόνια στο σχολείο...

-"πώς τον λένε τον μπαμπά σου"
-"Τάκη"
-"...και τη μαμά σου?"
-"Μήτσο"..................

.
.
.
φυσικά και θα μεγαλώσει φυσιολογικότατα ένα τέτοιο παιδί!!!

εάν ποτέ οι κοινωνία αποδεχθεί κάτι τέτοιο, τότε ο εκφυλισμός της θα είναι ολικός!

gay_000306marriage.gif

Οι Ισπανοί έχουν ψηφίσει νόμο ήδη από το 2005 που επιτρέπει την υιοθεσία από ομοφυλόφιλους, παραθέτω Link για την αντίδραση του Βατικανού

http://www.bbc.co.uk/greek/worldnews/story/2005/04/050422_pope_gay.shtml

μάλιστα ήταν η τέταρτη χώρα μετά από Καναδά, Ολλανδία και Βέλγιο

http://tear.gr/nea.php?subaction=showfull&id=1120167516&archive=1120819717&start_from=&ucat=2&

Oτιδήποτε θα ωφελούσε την υπογεννητικότητα σε αυτή τη χώρα θα ήταν ευπρόσδεκτο! Σοβαρά τώρα, το δίκαιο είναι για τον καθένα να ανγνωρίζεται ισότιμα από το κράτος, ανεξάρτητα των σεξουαλικών προτιμήσεών του. Άρα να έχει τις ίδιες επιλογές με όλους. Και δεν είναι καλύτερα να βρουν μερικά παιδιά την ευτυχία προκειμένου να δυστυχούν σε ιδρύματα;

Ξέρετε, η υιοθεσία δεν απαγορεύεται για τους άγαμους. Υπάρχει δηλαδή αληθινό πρόβλημα εάν δημιουργηθεί νομικός δεσμός μόνο με τον έναν του ζεύγους;

Ξέρετε, η υιοθεσία δεν απαγορεύεται για τους άγαμους. Υπάρχει δηλαδή αληθινό πρόβλημα εάν δημιουργηθεί νομικός δεσμός μόνο με τον έναν του ζεύγους;

δεν σε κατάλαβα ...

Μου αρεσει που κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο....

Με τους παντρεμενους straight που ειναι straight κατ'ευφημισμο δεν υπαρχει κοινωνικο προβλημα?
Με τους μεθυσους και ναρκομανεις γονεις δεν υπαρχει προβλημα?

η σεξουαλικη διαφορετικοτητα καποιων που πιστεουν οτι ειναι αρκετα υπευθυνοι μας πειραξε??
Εδω τα μισα παιδακια ανηκουν σε χωρισμενα χευγαρια.....
Αυτο δεν μας ενοχλει??
Σαφως και αποπροσανατολιζει ενα παιδι το μεγαλωμα σε τετοιο περιβαλλον αλλα εγκειται στην υπευθυνοτητα και διακριτικοτητα του εκαστοτε γονιου να μην αφησει το παιδι να νιωσει αβολα.

Μην γελιομαστε
Το θεμα δεν ειναι αν εισαι ομο η αν δεν εισαι.
Το θεμα ειναι αν εισαι ετοιμος να μεγαλωσεις παιδι.

Σαφώς υπάρχουν και ναρκομανείς γονείς και παιδεραστές και που κακοποιούν τα παιδιά τους κλπ κλπ κλπ. Θέλω να πιστεύω οτι είναι μειονότητα .

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα είναι τα παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς παρόντες - απόντες.

Αλλά μια κοινωνία που δυσκολεύεται ακόμη να δεχτεί τους ομοφυλόφιλους για πολλούς λόγους, είναι έτοιμη να αφομοιώσει τέτοια παιδιά???
Όταν ακόμη υπάρχουν γονείς που κάνουν φασαρία στα σχολεία γιατί παιδιά μουσουλμάνων λαμβάνουν μέρος στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές των σχολείων τους (ακόμη και σε Παιδικούς Σταθμούς) ????

προσωπικά δεν ξέρω που στέκομαι στο θέμα,

κατανοώ τα επιχειρήματα όλων των πλευρών (εντάξει , όχι όλα),

αλλά πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ ένα παιδί να μεγαλώνει σε ένα τέτοιο περιβάλλον ..., προς το παρόν δεν μπορώ να πάρω θέση .....

Με τους παντρεμενους straight που ειναι straight κατ'ευφημισμο δεν υπαρχει κοινωνικο προβλημα?

η σεξουαλικη διαφορετικοτητα καποιων που πιστεουν οτι ειναι αρκετα υπευθυνοι μας πειραξε??
Αυτο δεν μας ενοχλει??
Σαφως και αποπροσανατολιζει ενα παιδι το μεγαλωμα σε τετοιο περιβαλλον αλλα εγκειται στην υπευθυνοτητα και διακριτικοτητα του εκαστοτε γονιου να μην αφησει το παιδι να νιωσει αβολα.

Μην γελιομαστε

:grinning-smiley-043:SFGSFGSF::SFGSFGSF:
+1000

Απάντηση: Re: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

Αυτο δεν μας ενοχλει??

Μην γελιομαστε

Είτε το θέλουμε είτε όχι έχουμε μονογονεϊκές οικογένειες,πολυγονεϊκές οικογένειες ,προβληματικές οικογένειες και πάει λέγοντας..
Ειναι λεπτό το ζήτημα ,κυρίως τής ταυτοποιήσεως τού παιδιού με το φύλο του....Εκεί βρίσκεται η μόνη μου ένσταση..
Κατά τά άλλα σαφώς υπάρχουν ομο,πού έχουν τίς καλύτερες προθέσεις καί μπορούν να γίνουν ικανότατοι γονείς...
Παλιότερα ήμουν εντελώς αρνητικός στην υιοθεσία απο gay.
Αρχίζω να ´βάζω νερό στό κρασί ´μου βλέποντας τί γίνεται και στίς ´κανονικές´οικογένειες(ορισμενες εξ αυτών).
Πάντως εξακολουθώ να το θεωρώ ένα δύσκολο ζήτημα.
Επίσης διαφωνώ μέ την πολιτικοποίησή του όπως γίνεται από ορισμένους κύκλους...
Είναι θέμα εντελώς ανθρώπινο και μόνον.

τι να το κάνουν το παιδί ο Μήτσος και ο Τάκης ; Να νοιώσουν την χαρά της μητρότητας ;
γιατί να παντρευτούν ο Μήτσος και ο Τάκης ; Για να βάλουν νυφικό ;
Είναι προβλήματα αυτά ; Είναι θέμα προς συζήτηση ; Δεν μπορώ να καταλάβω .

πω ρε, τι θέμα...

δε συφωνώ με τίποτα.
Είμαι προοδευτικός.
Καταλαβαίνω για τα γονίδια κλπ κλπ

Κατανοώ τους homo.
Απόλυτα.

Αλλά όχι και γάμος και παιδιά.

ιν μάη χάμπλεστ οπίνιον δηλαδή.

ιτ τζαστ εντ ράητ.