Gas BBQ παρακαλώ τις προτάσεις σας

Δεν συγκρίνονται σε γεύση με τα κάρβουνα...Αν θέλεις υγιεινά είναι ανάγκη να πάρεις υγραέριο;Ψήνεις στον φούρνο της ηλεκτρικής κουζίνας.

Διονυση συγκρινονται σε τετοιο βαθμο, που μαλλον με το γκαζι ειναι και ποιο νοστιμα...

Εμένα πάντως στο γκάζι,μόνο οι τηγανιτές πατάτες μου αρέσουν:Banane0:

Ισως δεν έχω πέσει στο καλό μηχάνημα...

οτιδήποτε αφορά τηγάνισμα, το γκάζι είναι μονόδρομος.

οι κουζίνες που πωλούνται(κι έχουμε οι περισσότεροι) είναι για τ' ανάθεμα!

υ.γ ο πατέρας μου έκανε πολλά χρόνια να αντιληφθεί οτι ο λόγος που τα κεφτεδάκια της πεθεράς του ήταν BY FAR καλύτερα απο της μάνας μου ήταν οτι η μάνα μου τηγάνιζε σε μάτι κουζίνας ενώ η γιαγιά σε πετρογκάζ!

Re: Απάντηση: Gas BBQ παρακαλώ τις προτάσεις σας

E... τωρα....
Τηγανητη πατατα στο τζακι, σε γανωμενο τηγανι πανω στην σιδεροστια. Ή τηγανητη πατατα !!

Ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή, ειλικρινά δεν περίμενα τόση ανταπόκριση.

Έχω διαπιστώσει προσωπικά, ότι το ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου είναι πολύ πιο εύκολο και το αποτέλεσμα είναι εξ ίσου καλό - αν όχι καλύτερο - από τα κάρβουνα.

Αυτό που ζητάω είναι γνώμες χρηστών για συγκεκριμένες συσκευές που οι ίδιοι κατέχουν.

Είμαι μεταξύ των Broil King Royal ή Monarch 20. Απλά θέλω να μάθω γνώμες κατόχων.

Επειδη και μενα με ενδιαφερει το θεμα, θα ηθελα να μαθω αν εννοεις να ψηνει στην πλακα ή να εχει κατι σαν καρβουνα (ηφαιστιακες πετρες νομιζω) που τα ζεσταινει το υγραεριο.
Οσες φορες εχω φαει κρεας ψημενο σε τετοιες πετρες ,δυσκολα το ξεχωριζω απο το καρβουνο.
Καλα τα λεω ή δεν εχω γευση????

Οι περισσότερες εταιρείες έχουν εγκαταλείψει την χρήση ηφαιστειακής λάβας, καθώς τα λίπη που έπεφταν αναφλέγονταν και πέρα απ' αυτό μετά από λίγο καιρό είχαν καλυφθεί με λίπος.

Τελικά πήρα την Sterling 17263 της Broil King.

Οι πρώτες εντυπώσεις από ποιότητα κατασκευής και ευκολία χειρισμού είναι θετικές.

Δεν έχω ψήσει ακόμη, αλλά αυτό θα γίνει μόλις βρω λίγο χρόνο και θα επανέλθω με γευστικές εντυπώσεις.

Σε πολλά καταστήματα με τιμή περίπου στα 450 ευρώ. ( για να προλάβω όσους θέλουν να ρωτήσουν ).

Το λιγκ σου βγαζει 12 μοντελα.
Οχι και τοσο συγκεκριμενος δλδ.
Εχεις δοκομασει εσυ καποια ?

Όπως έγραψα και σε προηγούμενο ποστ, αγόρασα την Sterling 17263 της Broil King.

Τελικά την Κυριακή το μεσημέρι έκανα την πρώτη δοκιμή ψήνοντας διάφορα είδη κρεάτων. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Έψησα διαφορετικά είδη κρεάτων και όλα έγιναν πολύ καλά, δηλαδή καλοψημένα χωρίς να καούν και χωρίς να στεγνώσουν. Το μόνο που δεν πέτυχα είναι το χρώμα αλλά θα έρθει και αυτό με την χρήση. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Και ένα λινκ. http://www.broilkingbbqeu.com/grillspecs.php?series=sterling&grill=17263&brand=st&country=greece

Τα Beefeater είναι πολύ καλά, αλλά είναι και αρκετά ακριβά. Τα άλλα κατά την γνώμη μου υστερούν σε ποιότητα κατασκευής. Είναι όμως φθηνότερα.

Ειμαστε για πολλες κλωτσιες τελικα....
Μιλαγα με τον κουμπαρο μου στην αμερικη για το θεμα, μου ειπε οτι εχει παρει την weber genesis e-320

To "κλωτσιες" παει στην τιμη που την εχουν εδω....

Τι διαολο, ολοι cayenne και εξοχικο στην Μυκονο θελουν ???

Παρόλο που η διαφορά τιμής είναι χαοτική, για το συγκεκριμένο πράγμα δεν νομίζω ότι αξίζει να κάνεις προσπάθεια να το φέρεις με νόμιμους τρόπους από αμερική, μόνο και μόνο λόγω όγκου. Και η μεταφορική θα "σκίσει" και το τελωνείο.

Δυστυχώς σε πολλά πράγματα η Αμερική είναι ένα άαααααααααααλλος πλανήτης όσον αφορά τις τιμές.

Εννοειται οτι δεν εχω σκοπο να φερω τετοιο πραγμα απο αμερικη, οπως επισης εννοειται οτι δεν θα συμμετασχω και στον πλουτισμο του εδω εισαγωγεα...

δασμοί δεν υπάρχουν βρε παιδιά;
όχι οτι θέλω να δικαιολογήσω τον εισαγωγέα -ούτε που ξέρω ούτε που με νοιάζει ποιος είναι- αλλά έχω την εντύπωση οτι παίζουν δασμοί..
μπορεί να είμαι και λάθος βέβαια, απλά κάποτε σε μια εισαγωγή που είχα κάνει απο Αμερική, το κόστος των δασμών ήταν σχεδόν ισάξιο των αγορών που είχα κάνει.

Εννοείται ότι υπάρχουν δασμοί (τελωνείο). Γι αυτό και γράφω παραπάνω έτσι και φέρεις τέτοιο πράγμα με αναγραφόμενη την πραγματική αξία, θα σε σκίσει το τελωνείο μαζί και η μεταφορική... Να μην πω ότι μπορεί και να βγει και ακριβότερο από ότι πουλιέται εδώ... ακόμα το θυμάμαι για κάτι ευτελή πράγματα αξίας $180 που είχα φέρει τι σκίσιμο είχε πέσει...

Δημητρη, 700 δολαρια ειναι 570 Ευρα.... Ποσοι να ειναι οι δασμοι ???

(1300 ευρω που εχει εδω, ειναι 1595 νταλαρς... - κοιτα τι διαφορα σε $...)