Geek. Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Απάντηση: Re: Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Αυτη την στιγμη το iFi πουλαει, δινει λιγο πολυ τα ιδια αν δεν κανω λαθος, σε τιμη το λιγοτερο ανταγωνιστικη και με εμφανιση ισως και λιγο καλυτερη. Ελπιζω να μην αργησει το geek...

Με βάση τις ως τώρα περιγραφές,το ifi δίνει πιο πολλά και μάλιστα στο χέρι,όχι ως υπόσχεση.
Δυό μερούλες και το έχει κανείς και παίζει.

Επίσης,δεν ξέρω αν κάνω λάθος,αλλά όλα τα χρήματα που εισπράττει το Geek force θεωρούνται δωρεά.

Δεν τους υποχρεώνει κανείς να ανταποδώσουν εκτός από τα γραφόμενά τους στην σελίδα της δωρεάς.
Βεβαίως εννοείται πως θα ανταποκριθούν,αλίμονο.Αλλά νομικά,δεν υπάρχει εγγυημένη συναλλαγή εκτός και αναγράφεται κάπου ρητώς.
Δεν υπάρχει βεβαίως ούτε κάποιο χρονικό περιθώριο να τους δεσμεύει.

Δεν ξέρω,όλα αυτά είναι λίγο κάπως εκεί που έχει φτάσει το θέμα και οι τιμές του.
Καλά στο διακοσάρι,κομμάτια να γίνει,αλλά εδώ πλέον μιλάμε πως έχει ξεπεράσει το πεντακοσάρικο....

(Να μην παρεξηγηθώ,δεν έχω ακούσει κανένα και δεν σκοπεύω να αγοράσω ούτε το ένα ούτε το άλλο.Αν και το ifi μου πάει σαν συσκευή.Να 'ταν και μαύρο γαμώτο...:flipout:)

Re: Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Παντως εγω αν ηταν για IFI θα περιμενα λιγο,και θα μαζευα κανενα 300αρι ακομη,αυτο φαινεται σουπερ πληρες με στριμαρισμα και μπαινει και σε μεγαλο συστημα,εκτος και αν καποιος θελει ντε και καλα την φορητοτητα.
http://www.stereophile.com/content/ifi-idsd-mini-dac

το 300αρι επιπλεον ,απο που το συμπεραινεις....??
το αρθρο που εχεις στο λινκ αναφερει για τιμη κατω των 1000$
το ifi nano κοστιζει 189$..

Last edited:

το 300αρι επιπλεον ,απο που το συμπεραινεις....??
το αρθρο που εχεις στο λινκ αναφερει για τιμη κατω των 1000$
το ifi nano κοστιζει 189$..
OK δεν ακριβολογω δεν θα τα χαλασουμε στις λεπτομερειες ελπιζω το πνευμα μου να το πιανεις,
το ενα ειναι τσεπης και το αλλο desktop,εξαρταται τι ποθει ο καθενας,εμενα παντα μου αρεσε το καλυτερο και δεν ειναι και τρελλα τα λεφτα που ζηταει,
Τεσπα τελος off topic

Παιδες δεν υπαρχει θεμα. Οπως παλαιοτερα ολοι οι ενισχυτες ειχαν phono stage γιατι η βασικη πηγή ηταν τα πικαπ ετσι τωρα ολοι θα εχουν DAC. Και οπως ολοι θα προσέξατε εχουν μπει στο παιχνιδι και παρα πολλοι απο τους μεγαλους κολοσσους ηλεκτρονικων. Στο παρελθον αυτο βοηθησε στο να παρουμε καλυτερα και φτηνοτερα προιοντα. Για οποιον θελει, σε λιγοτερο απο ενα-δυο χρονια, δεν θα υπαρχει κανενα DAC Που δεν θα εχει ολα τα σπεκς, και θα ειναι καθαρα θεμα ηχου και βαλαντιων η επιλογη.

Παιδες δεν υπαρχει θεμα. Οπως παλαιοτερα ολοι οι ενισχυτες ειχαν phono stage γιατι η βασικη πηγή ηταν τα πικαπ ετσι τωρα ολοι θα εχουν DAC. Και οπως ολοι θα προσέξατε εχουν μπει στο παιχνιδι και παρα πολλοι απο τους μεγαλους κολοσσους ηλεκτρονικων. Στο παρελθον αυτο βοηθησε στο να παρουμε καλυτερα και φτηνοτερα προιοντα. Για οποιον θελει, σε λιγοτερο απο ενα-δυο χρονια, δεν θα υπαρχει κανενα DAC Που δεν θα εχει ολα τα σπεκς, και θα ειναι καθαρα θεμα ηχου και βαλαντιων η επιλογη.

Συμφωνώ, αρκεί να συμφωνήσουν επιτέλους οι κατασκευαστές στα σπεκς. Πρίν λίγα χρόνια, τα 24/96 θεωρούνταν περίπου εξωτικά και τώρα μας βομβαρδίζουν με 32/384 και 4πλά DSD. Σε 5-6 χρόνια τι θα υπάρχει; Στην εποχή του βινυλίου καθόρισαν την RIAA το 1958 και εκεί έμειναν, δεν άλλαζαν κάθε τρεις και λίγο την καμπύλη ισοστάθμισης για να πουλάνε καινούρια phono stage.

Εχεις δικιο Κωστα. Αλλα οι εποχες αλλαξαν και το μαρκετινγ κουναει τα νηματα. Στο βινυλιο απο τα 4 φορματ επικρατησαν οπως ολοι γνωριζουμε τα 2 και βασιλευσαν για 60 χρονια.

Απάντηση: Re: Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Συμφωνώ, αρκεί να συμφωνήσουν επιτέλους οι κατασκευαστές στα σπεκς. Πρίν λίγα χρόνια, τα 24/96 θεωρούνταν περίπου εξωτικά και τώρα μας βομβαρδίζουν με 32/384 και 4πλά DSD. Σε 5-6 χρόνια τι θα υπάρχει; Στην εποχή του βινυλίου καθόρισαν την RIAA το 1958 και εκεί έμειναν, δεν άλλαζαν κάθε τρεις και λίγο την καμπύλη ισοστάθμισης για να πουλάνε καινούρια phono stage.

Καλά,όχι και εξωτικό το 24/96.
Τα επαγγελματικά έχουν 24/192 για αναπαραγωγή και εγγραφή πάνω από μια 10ετία.
Βεβαίως το σκεπτικό σου όμως είναι σωστό.
Το όλο θέμα εγώ νομίζω πως δεν αφορά αμιγώς τον ήχο αλλά ήταν μια παρενέργεια της εξέλιξης της εικόνας που πέρασε και στην δική μας μικρή αγορά.
Τώρα το ποιος το επιλέγει και ποιος όχι....περί ορέξεως...
Ο Παναγιώτης έχει δίκιο,ίσως και σε λιγότερο από διετία τα πάντα θα αναπαράγουν τα πάντα κι απομένει το επίπεδο της υλοποίησης που θα επιλέγει κανείς.
Οι όποιες διαφορές μεταξύ τους πια,θα αφορούν μόνο την γεύση.

συμφωνω αλλα τα ντακ δεν ειναι ενισχυτες,εχουν λιγο απ την αιγλη των υπολογιστων,αμα αρχισουν αγωνα δρομου με ολο και πιο πολλα σπεκς τοτε αστα να πανε.
γιαυτο για μενα παιζουν ρολο μιας και μιλαμε για ηχο και οχι για πισι αλλα πραματα,οπως π.χ να μην εχει τροφοδοσια απο ενα πακακι ή τροφοδοσια απο usb,
βεβαια η αγορα θα σταθεροποιηθει απο τα format που θα κυκλοφορουν και θα επικρατησουν ,γιατι μην ξεχναμε ολοι τα 44/16 ακουμε ακομα στο 90% και ας βγαινουν ντακ 32/384 dsd gsxr cbr......

και zxr... μην ξεχνάμε τα zxr... :-)

Για αυτό έλεγα για features. ..
Αυτο υπόσχονται και εισπραττουν προκαταβολικα οταν ηδη ολοι θα το προσφέρουν σε λίγο αντι πινακιου φακής

συμφωνω αλλα τα ντακ δεν ειναι ενισχυτες,εχουν λιγο απ την αιγλη των υπολογιστων,αμα αρχισουν αγωνα δρομου με ολο και πιο πολλα σπεκς τοτε αστα να πανε.
γιαυτο για μενα παιζουν ρολο μιας και μιλαμε για ηχο και οχι για πισι αλλα πραματα,οπως π.χ να μην εχει τροφοδοσια απο ενα πακακι ή τροφοδοσια απο usb,
βεβαια η αγορα θα σταθεροποιηθει απο τα format που θα κυκλοφορουν και θα επικρατησουν ,γιατι μην ξεχναμε ολοι τα 44/16 ακουμε ακομα στο 90% και ας βγαινουν ντακ 32/384 dsd gsxr cbr......

Γιατί, είναι ενισχυτές τα phono stages;

Για αυτό έλεγα για features. ..
Αυτο υπόσχονται και εισπραττουν προκαταβολικα οταν ηδη ολοι θα το προσφέρουν σε λίγο αντι πινακιου φακής

:ernaehrung004:

Δεν σε πιανω για specs kai features μιλαω συσκευων ανεξαρτητως τυπου

Όπως είπε ο δρ. Πάνος, παλιότερα ενσωμάτωναν τα phono, τώρα τα DACs.

Βέβαια, σε τέτοιες περιπτώσεις, καλό θα ήταν το DAC να έχει τη μορφή module, μια και τρέχουμε και δε φτάνουμε με τις αλλαγές.

Βέβαια, σε τέτοιες περιπτώσεις, καλό θα ήταν το DAC να έχει τη μορφή module, μια και τρέχουμε και δε φτάνουμε με τις αλλαγές.

Και οι εταιρείες πως θα πουλήσουν τα καινούρια τους μηχανάκια? κλέφτες θα γίνουν?

Από την άλλη, και όλο αυτό το κηνυγητό με τα specs στα ψηφιακά είναι υπερβολικό. Όταν ακούω μουσική, θέλω να ακούσω τη μουσική που μου αρέσει... και όπως ειπώθηκε πιο πάνω, 90% αυτή είναι διαθέσιμη σε μορφή σπάνια παραπάνω από 16/44... ΟΚ τα σαμπλεράκια και οι νέες δουλειές, αλλά προσωπικά δεν θέλω να ακούω μουσική επειδή ακούγεται καλά στο σύστημά μου. Θέλω σύστημα που παίζει καλά τη μουσική που μ' αρέσει...

Αλλά δυστυχώς οι μεγαλύτεροι αριθμοί είναι πιο σέξυ εμπορικά, και με πολύ ευκολότερο R&D απ' ότι θα ήταν η τελειοποίηση των υπαρχουσών τεχνολογιών (φίλτρων κλπ)...

Παρέλαβες το... δικό σου φορητό? :ernaehrung004:

Παρέλαβες το... δικό σου φορητό? :ernaehrung004:

Όχι ακόμα... σε καμιά βδομάδα...

Eτοιμάζω τρελλό σκηνικό :)
Θ ανοίξω καινούριο thread όταν το ξεκινήσω

Kαι γιατί να πουλάνε κάρτες μόνο όταν μπορούν να πουλάνε ενισχυτές μαζί με κάρτες? :)