Γειά σας, το όνομά μου είναι Έντ Σνόουντεν....

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Γειά σας, το όνομά μου είναι Έντ Σνόουντεν

sn51373648069.jpg

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν μίλησε νωρίτερα στους δημοσιογράφους για όλα όσα έχουν συμβεί από την ημέρα που αποφάσισε να μιλήσει. Διαβάστε εδώ (και δείτε το video) όσα είπε στον κόσμο. Ως γνωστόν ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, αυτοί είναι οι ήρωές της.

Γειά σας, το όνομά μου είναι Έντ Σνόουντεν. Πριν από ένα μήνα είχα οικογένεια, ένα σπίτι στον παράδεισο και ζούσα με μεγάλη άνεση. Επίσης είχα την δυνατότητα χωρίς να χρειάζεται οποιοδήποτε ένταλμα να αναζητήσω και να διαβάσω τις επικοινωνίες σας. Την επικοινωνία οποιουδήποτε, για οποιονδήποτε χρόνο. Αυτή είναι μια δύναμη που μπορεί να αλλάζει τις μοίρες των ανθρώπων.

Είναι επίσης μια σοβαρή παραβίαση του νόμου. Η 4η και η 5η τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας μου, το 12ο άρθρο της Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών) καθώς και πολλά ακόμα καταστατικά και συνθήκες απαγορεύουν τέτοια συστήματα μαζικής παρακολούθησης. Και ενώ το αμερικανικό Σύνταγμα αναγορεύει τέτοια συστήματα ως παράνομα, η κυβέρνησή μου υποστηρίζει ότι κρυφές αποφάσεις δικαστηρίων που το κοινό δεν έχει πρόσβαση με κάποιο τρόπο νομιμοποιούν παράνομες πράξεις. Αυτές οι αποφάσεις απλά καταστρατηγούν την πιο βασική έννοια της δικαιοσύνης: ότι πρέπει να δρα υπό το φώς της ημέρας. Το ανήθικο δεν μπορεί να μετατρέπεται σε ηθικό μέσω μυστικών νομικών αποφάσεων.

Πιστεύω στην αρχή όπως διακηρύχτηκε στην Νερεμβέργη το 1945: «Τα άτομα έχουν διεθνή καθήκοντα που υπερβαίνουν τις εθνικές υποχρεώσεις της υπακοής. Συνεπώς, οι πολίτες έχουν το καθήκον να παραβιάζουν τους εθνικούς νόμους για την πρόληψη εγκλημάτων κατά της ειρήνης και της ανθρωπότητας».

Σύμφωνα με αυτό έκανα ότι πίστεψα σωστό και ξεκίνησα μια καμπάνια για να διορθώσω αυτό που γινόταν λάθος. Δεν προσπάθησαν να πλουτίσω. Δεν προσπάθησα να πουλήσω τα μυστικά των ΗΠΑ. Δεν συνεργάστηκα με καμία ξένη κυβέρνηση για να εξασφαλίσω την ασφάλειά μου. Αντίθετα, δημοσίευσα στο κοινό αυτό που ήξερα, ώστε αυτό που μας επηρεάζει όλους να συζητηθεί από όλους στο φως της ημέρας, και ζήτησα δικαιοσύνη από τον κόσμο.

Αυτή η ηθική μου απόφαση να μιλήσω δημόσια σχετικά με την κατασκοπεία που μας επηρεάζει όλους μου στοίχισε αλλά ήταν η σωστή και δεν μετανιώνω για αυτή.

Από τότε η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προσπαθούν να θέσει ένα παράδειγμα, μια προειδοποίηση σε όλους όσους θελήσουν να μιλήσουν ανοιχτά όπως εγώ. Έχω μείνει χωρίς πατρίδα και έχω κυνηγηθεί για αυτή την πολιτική μου έκφραση. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών με έβαλε σε μια λίστα μη-πτήσης. Απαίτησε από το Χονγκ Κόνγκ να με επιστρέψουν παραβιάζοντας τους δικούς τους νόμους, σε άμεση παραβίαση της αρχής της μη-επαναπροώθησης στο Δίκαιο των Εθνών. Απείλησαν με κυρώσεις τις χώρες που θα στηρίξουν τα ανθρώπινα δικαιώματά μου καθώς και το ίδιο το σύστημα ασύλου των Ηνωμένων Εθνών. Έφτασαν μέχρι στο σημείο να διατάξουν τους στρατιωτικούς τους συμμάχους να καθηλώσουν το αεροσκάφος ενός λατινοαμερικάνου Προέδρου προκειμένου να ψάξουν για έναν πολιτικό πρόσφυγα. Αυτή η επικίνδυνη κλιμάκωση αντικατοπτρίζει την απειλή όχι μόνο για την αξιοπρέπεια της λατινικής αμερικής αλλά για τα ίδια τα προσωπικά δικαιώματα του κάθε ενός ατόμου, κάθε εθνικότητας, να ζήσει εκτός του διωγμού και να αποζητήσει την ελευθερία του ασύλου.

Παρόλα αυτά, ακόμα και υπό αυτή την ιστορικά δυσανάλογη επιθετικότητα χώρες από όλο τον κόσμο μου έχουν προσφέρει υποστήριξη και άσυλο. Αυτά τα έθνη, συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας, Βενεζουέλας, Βολιβίας, Νικαράγουα και Εκουαδόρ έχουν την ευγνωμοσύνη μου και το σεβασμό μου γιατί είναι οι πρώτοι που εναντιώθηκαν στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκ των ισχυρών και όχι εκ των αδυνάτων. Με την άρνησή τους να συμβιβάσουν τις αρχές τους εξαιτίας του εκφοβισμού κέρδισαν την σεβασμό του κόσμου. Είναι στόχος μου να ταξιδέψω σε κάθε μια από αυτές τις χώρες προκειμένου να τους εκφράσω προσωπικά τις ευχαριστίες μου στον λαό και στους ηγέτες τους.

Ανακοινώνω σήμερα την αποδοχή όλων των προσφορών ασύλου και επεκτείνω αυτή την αποδοχή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα μου προσφέρει άσυλο στο μέλλον. Για παράδειγμα με το άσυλο που μου προσέφερε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Μαδούρο, κανένα κράτος και υπό καμία βάση δεν μπορεί να παρέμβει στο δικαίωμα μου να αποδεχτώ αυτό το Άσυλο. Όπως είδαμε όμως κάποιες κυβερνήσεις της δυτικής Ευρώπης και της βόρειας Αμερικής επέδειξαν τη διάθεσή τους να κινηθούν εκτός του νόμου και αυτή τους η συμπεριφορά ισχύει ακόμα και σήμερα. Αυτές οι παράνομες απειλές κάνουν αδύνατο το ταξίδι μου στην λατινική Αμερική προκειμένου να απολαύσω τα δικαιώματα που μου προσφέρει το άσυλο.

Αυτή η προθυμία από πανίσχυρα κράτη να δράσουν εντελώς παράνομα αντικατοπτρίζει μια απειλή προς όλους μας και δεν θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να πετύχουν. Για αυτό ζητάω από όλους την βοήθειά σας προκειμένου να δοθούν οι εγγυήσεις για ένα ασφαλές πέρασμα από όσα κράτη χρειάζεται προκειμένου να φτάσω στην λατινική Αμερική. Επίσης ζήτησα άσυλο από τη Ρωσία μέχρι τα κράτη να εναρμονιστούν με την νόμο και να μου επιτρέψουν το νόμιμο ταξίδι. Έκανα την αίτησή μου στη Ρωσία σήμερα και ελπίζω ότι η απόφαση θα είναι υπέρ μου.

Σας ευχαριστώ.

http://www.youtube.com/watch?v=54qK_T6YmKQ#feature=player_embedded&

http://www.thepressproject.gr/artic...inai-Ent-Snoounten-video#sthash.K9eKAlig.dpuf

νομίσαμε ότι ο 20ος αιώνας θα έφερνε την αρχή του τέλους των απολυταρχικών καθεστώτων και έτσι φάνηκε προς στιγμήν, αλλά

μήπως ένας νέος μεσαίωνας έρχεται; ή μήπως είναι εδώ;

μπαααααααα δε νομίζω, στο μεσαίωνα δεν είχανε αιφον και φέησμπουκ......

Το δικιο του ισχυροτερου βασιλευε ΠΑΝΤΟΤΕ (ακομα και επι εποχης Περικλη).

Απλα ... φανηκε λιγο το σαπιο μακιαβελικο δερμα της κομψοτατα ενδεδυμενης δημοκρατικης Δυσης !!!!

Απάντηση: Re: Γειά σας, το όνομά μου είναι Έντ Σνόουντεν....

Προδότης για τη χώρα του.
Έτσι απλά.

Τι "έτσι απλά";;;
Παρανομεί ή όχι η κυβέρνηση της χώρας του; Παραβιάζει τη συνθήκη της Νυρεμβέργης και το σύνταγμά της το ίδιο; Τι θα πεί μυστικές αποφάσεις δικαστηρίων; Αυτό είναι πρωτάκουστο και μάλλον (αν υπάρχουν που πολύ αμφιβάλλω...) είναι και αυτό αντισυνταγματικό.

Και στο κάτω κάτω δεν απικάλυψε μυστικά της χώρας του (τεχνολογία οπλικών συστημάτων, ονόματα πρακτόρων, βάσεις κλπ) Τίποτα. Το μόνο που αποικάλυψε είναι το γεγονός ότι κάνουν μυστικές και παράνομες παρακολουθήσεις οποιουδήποτε και σε μεγάλο βαθμό για επιχειρήσεις, γιατι βέβαια δεν βοηθάει η Microsoft χωρις αντάλλαγμα...

Πες μας γιατί ακριβώς τον θεωρέις προδότη γιατί δεν είμαστε τόσο έξυπνοι να καταλαβαίνουμε τα απλά.

Εκτός και αν προδότες θεωρείς τους μαφιόζους που αποκάλυψαν μυστικά της Μαφίας. Εντάξει, αλλά τότε είσαι και υπέρ της Μαφίας; Αν ναι, να μη συζητάμε άλλο μαζί σου!

Αλλο το απλό κι άλλο το απλοϊκό.

Με την ίδια "απλοϊκή" ερμηνεία,οι γερμανοί που αντιστάθηκαν στον Χίτλερ και στους ναζί και κατέληξαν στην κρεμάλα σαν προδότες της Γερμανίας καλά έπαθαν.

Ο άνθρωπος καταγγέλει παραβίαση του συντάγματος της χώρας του-που σ' αυτό ορκίστηκε-καθώς και διεθνών συμβάσεων,σε βάρος των στενών προσωπικών του συμφερόντων κι είναι προδότης...απλά για την χώρα του;

Ηρωας είναι,όπως κι ο άλλος ο αμερικανός δεκανέας,που κατάγγειλε τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες αθώων πολιτών και δημοσιογράφων απο αμερικάνους στρατιώτες και κρατείται χρόνια στην απομόνωνση,ενώ αντιμετωπίζει και ποινή ισοβίων...

Αυτά για την πρώτη...δημοκρατία της Δύσης και τον δημοκράτη Ομπάμα...

Last edited:
Για σκέψου κάτι ανάλογο με έναν Έλληνα και τι θα έλεγες.
Έτσι δουλεύουν δυστυχώς οι μυστικές υπηρεσίες σε όλα τα κράτη όλα τα άλλα που λέγονται είναι ρομαντικά άρλεκιν για την παραλία.
Με τα γραφόμενα σου και η ΕΥΠ είναι μαφία πήγαινε Δευτέρα πρωί και κατήγγειλε την.
Και σίγουρα ο σνόουντεν ήρωας δεν είναι απλά τα κίνητρα χρηματικά και όχι μόνο της άλλης πλευράς τα βρήκε πιο ελκυστικά.

Μα τι λές τώρα;Που ζείς;Καταλαβάινεις ότι δικαιώνεις και δικαιολογείς φασιστικές,αντιδημοκρατικές,παράνομες μεθόδους και διώξεις;

Ακόμη και στη χώρα μας, με την κουτσουρεμένη δημοκρατία και το σύνταγμα κουρέλι,τέτοιες καταγγελίες είναι συχνές.
Δεν διώκονται άτομα,επειδή καταγγέλουν παρανομίες της ΕΥΠ ή βασανιστήρια των αστυνομικών αρχών.

http://www.magazino24.gr/politiki/ti-sumbainei-me-eup-parakratos
http://www.magazino24.gr/politiki/ti-sumbainei-me-eup-parakratos
http://www.koutipandoras.gr/595/αποκαλυψη-ευπ-επιχείρηση-παρακολουθ.html

http://www.google.gr/search?source=...j11.11.0...0.0...1ac.1.12.igoogle.Sqc5BdA9trM

Last edited:
Για φασίστες μου κάνουν αυτοί που δεν αναγνωρίζουν ότι υπάρχει και αντίθετη άποψη....
Έγραψα ότι συμφωνώ με αυτές τις πρακτικές?
Έγραψα ότι τις θεωρώ δημοκρατικές?
Έγραψα ότι τις θεωρώ νόμιμες?
Και επειδή ζω στην πραγματικότητα στο ξαναλέω οι μυστικές υπηρεσίες δουλεύουν έτσι.
Όποιος εμπλέκεται με αυτές ξέρει τι συμφέροντα υπερασπίζεται και με ποιο τρόπο από την πρώτη μέρα που ασχολείται.
Συγνώμη αν σου χάλασα το παραμύθι με τον σνόουντεν που ωραία σου πλάσαρε η Νέα Τάξη αλλά η αλήθεια αυτή είναι.

Υπάρχουν δυό διαφορετικά θέματα.

Τι συμβαίνει στους σκοτεινούς διαδρόμους των διαπλεκόμενων λεγόμενων μυστικών υπηρεσιών-που μόνο τα εθνικά μας συμφέροντα δεν υπηρετούν.
Τι είναι συνταγματικό,νόμιμο και δημοκρατικό.

Ο καθένας με βάση τις προτεραιότητές του,τις αναλυτικές του ικανότητες και τις δημοκρατικές του ευαισθησίες,καταγγέλει κι ασχολείται με ότι τον ευαισθητοποιεί.

Για σκέψου κάτι ανάλογο με έναν Έλληνα και τι θα έλεγες.
Έτσι δουλεύουν δυστυχώς οι μυστικές υπηρεσίες σε όλα τα κράτη όλα τα άλλα που λέγονται είναι ρομαντικά άρλεκιν για την παραλία.
Με τα γραφόμενα σου και η ΕΥΠ είναι μαφία πήγαινε Δευτέρα πρωί και κατήγγειλε την.
Και σίγουρα ο σνόουντεν ήρωας δεν είναι απλά τα κίνητρα χρηματικά και όχι μόνο της άλλης πλευράς τα βρήκε πιο ελκυστικά.

Ποιά είναι τα χρηματικά κίνητρα του Σνόουντεν και ποιά είναι η άλλη πλευρά; Αν έχει χρηματικό κίνητρο γιατί ταλαιπωριέται τόσες μέρες στην αίθουσα τράνζιτ του Σερεμέτιεβο; Αν υπάρχει άλλη πλευρά, δλδ άλλη χώρα για την οποία δουλεύει μυστικά, γιατί δεν κατέφυγε εκεί πρώτα, να είναι ασφαλής και μετά να κάνει ότι αποκαλύψεις θέλει; Αν μπορείς να απαντήσεις πειστικά αυτά τα ερωτήματα τότε κακώς γράφεις εδώ, έπρεπε να δουλεύεις για το CNN.

Αφού μπήκε η Νέα Τάξη νομίζω τελειώσαμε....

Που είναι οι ΕΛ να μας σώσουν;;;

Ευαγές ίδρυμα είναι η Ε.Υ.Π.
Δίνει μάλιστα και υποτροφίες σε άπορες κορασίδες.

Τινιακο

Το οτι υπαρχουν μυστικες υπηρεσιες ΔΕΝ σημαινει οτι εχουν την σιωπηρη, φοβικη και δουλικη εγκριση μας.
ΔΕΝ εκλεγουμε κυβερνησεις για να φτιαχνουν υπηρεσιες ΠΑΝΩ απο το συνταγμα. Εκτος αν το κανεις ΕΣΥ !
Βεβαια η κατασκοπεια ειναι καρκινωμα που ΜΟΝΟ με χειρουργειο φευγει απο το σωμα μιας κυβερνησης.
Αλλα .... ΕΚΕΙ τα εφτασαν τα πραγματα (αμετρητοι ηγετες) μετα απο αιωνες μακιαβελικης αντιληψης.

Εαν κατι ειναι ΑΡΡΩΣΤΟ στις κυβερνησεις .... ΔΕΝ ειναι ΚΑΙ στα ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ.
Εκτος αν η δικη σου κοσμοθεωρηση ειναι τοσο πεπλεγμενη με το δογμα "ο σκοπος αγιαζει τα μεσα"
ωστε η αποδοχη μυστικων υπηρεσιων ειναι (για σενα) η λεπιδα του συγχρονου Λεωνιδα.

Εαν ναι ... παω πασο (και βγαινω).

Last edited:
Τηνιακέ
δεν έδωσε κανένα μυστικό, απλά αποκάλυψε παράνομες τακτικές, σαν αυτές που ξέρουμε ότι εφαρμόζουν ή εφαρμ´οζονταν κατ´εξακολούθηση σε δικτατορίες , με προληπτική παρακολούθηση των πάντων.

Αν υπήρχε πραγματική δημοκρατία θα είχε γίνει ήρωας στην πατρίδα του

Επειδη την ακουω συχνα...
Τι ειναι αυτη η Νεα Ταξη;;;
Αλλαξε κατι στα σχολεια;

:chinscratch::ears:

NAI .... o δασκαλος φοραει λογοτυπο του ΑΝΤ1 ..... :p