Γείωση

Ιωαννης

Senior Member
30 June 2006
333
Στο πίσω μέρος των μηχανημάτων CD player και ΠΡΟ υπάρχουν επαφές γείωσης.
Το manual του player συστήνει να ενωθούν οι δύο γειώσεις μεταξύ τους με ένα απλό καλώδιο τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι ηλεκτρολογική γείωση. Συμφωνείτε με κάτι τέτοιο? και αν ναι θα ήταν σωστό αυτή η γείωση να συνέχιζε με καλώδιο μέχρι τη γή εντελώς ξεχωριστά απο την ηλεκτρολογική γείωση του σπιτιού?
Επίσης ακόμα κάτι.
Υπάρχουν "audiophile" ασφάλειες ρεύματος για την ξεχωριστή γραμμή audio του συστήματος?
Συγχωρήστε με αν οι ερωτήσεις μου είναι αφελείς!
Περιμένω σχόλιά σας ευχαριστώ.

Δεν χρειαζεται επιπλεον γειωση περαν αυτης που αναφερει ο κατασκευαστης,με την προυποθεση να εισαι σιγουρος και να ελεγξεις την γειωση της παροχης 220 που εχει το σπιτι,απο το ρολοι της ΔΕΗ και τον πινακα του σπιτιου και την πριζα στον τοιχο αν εχουν γειωση.Τωρα τελευταια καποιοι λεβεντες εγκαταστατες <ξεχνουν> τις γειωσεις

Εγώ το έκανα μ' ακουστά αποτελέσματα.Αλλωστε γίνεται γρήγορα και δεν κοστίζει τίποτα.

Αν καταλαβα καλα Διονυση εκανες αυτο που προτεινω?
Οσο αφορα αυτο που ρωτω για τις ασφαλειες, γνωριζει κανεις?

Ναί κι έχω κι εγώ Esoteric.Αν η εγκατάσταση του σπιτιού σου είναι καινούργια κι η υπάρχουσα ασφάλεια του πίνακα επαρκής,μην ασχολείσαι.
Διέθεσε χρήματα για να πάρεις ουσιαστικές βελτιώσεις ή δισκάκια κι όχι για να κάνεις πλούσιους τους τσαρλατάνους που λυμαίνονται το χόμπυ μας.

Re: Απάντηση: Γείωση

Αν καταλαβα καλα Διονυση εκανες αυτο που προτεινω?
Οσο αφορα αυτο που ρωτω για τις ασφαλειες, γνωριζει κανεις?

Φίλε audiophile ασφάλειες και ασφαλειοδιακόπτες πίνακα παρέχουν οι εξής εταιρείες: Fine-Tuning και AHP και οι δύο Γερμανικής προέλευσης.
Στη χώρα μας διατίθεται η Finetuning από τον Μπάμπη Χάιτα και αν δεν κάνω λάθος στο κέντρο τις προμηθεύει και ο Κοσμάς στη στοά φέξη.

Το σημαντικό με αυτές είναι ότι είναι φυσίγγια και όχι αυτόματες και αυτό από μόνο του (στις δικές μου δοκιμές και φίλων με Finetuning) εύκολα έδωσε σημαντικά καλύτερο αποτέλεσμα και με πολύ μικρό αντίτιμο. Φαντάσου ότι είχα την "καλύτερη" αυτόματη Hager και μάλιστα λίγους μηνες μετά που έκανα την αλλαγή, είχα εύκολα καλύτερο αποτέλεσμα.
Μάλιστα τελευταία είδα ότι φέρνουν και Siemens ασφάλειες φυσίγγια με αντίστοιχους χειροκίνητους ασφαλειοδιακόπτες και σε πιο προσιτές τιμές.

Φίλε audiophile ασφάλειες και ασφαλειοδιακόπτες πίνακα παρέχουν οι εξής εταιρείες: Fine-Tuning και AHP και οι δύο Γερμανικής προέλευσης.
Στη χώρα μας διατίθεται η Finetuning από τον Μπάμπη Χάιτα και αν δεν κάνω λάθος στο κέντρο τις προμηθεύει και ο Κοσμάς στη στοά φέξη.

Το σημαντικό με αυτές είναι ότι είναι φυσίγγια και όχι αυτόματες και αυτό από μόνο του (στις δικές μου δοκιμές και φίλων με Finetuning) εύκολα έδωσε σημαντικά καλύτερο αποτέλεσμα και με πολύ μικρό αντίτιμο. Φαντάσου ότι είχα την "καλύτερη" αυτόματη Hager και μάλιστα λίγους μηνες μετά που έκανα την αλλαγή, είχα εύκολα καλύτερο αποτέλεσμα.
Μάλιστα τελευταία είδα ότι φέρνουν και Siemens ασφάλειες φυσίγγια με αντίστοιχους χειροκίνητους ασφαλειοδιακόπτες και σε πιο προσιτές τιμές.

Δηλαδή θες να πεις ότι άλλαξες την ασφάλειες στον πίνακα με Finetuning και είχες προφανή ακουστή διαφορά στον ήχο ??

Πόσο κάνει μια τέτοια ? Υπάρχει καμμιά φωτό ? Κάνει για όλους ? Χρειάζεται ηλεκτρολόγο ?

Δηλαδή θες να πεις ότι άλλαξες την ασφάλειες στον πίνακα με Finetuning και είχες προφανή ακουστή διαφορά στον ήχο ??

Πόσο κάνει μια τέτοια ? Υπάρχει καμμιά φωτό ? Κάνει για όλους ? Χρειάζεται ηλεκτρολόγο ?

Γεια σου Μπάμπη, εκ παραδρομής το σωστό είναι Hi-Fi tuning kai AHP.
Δες αυτό http://www.audiophiles-hifi.de/docs/KM3_Prospekt.pdf
για να πάρεις μια ιδέα.

Εϊχα κάνει dedicated line με αυτόματη Hager και μετά λίγους μήνες έβαλα έναν "χειροκίνητο ασφαλειοδιακόπτη" 'όπως αυτός στη φωτό και μία ασφάλεια φυσίγγιο, γενικά αμέσως μετά οι παρόντες κοιταζόμασταν με έκπληξη. Προσωπικά πιστεύω ότι μεγάλο μέρος της διαφοράς ίσως (?) είναι η διαφορά χειροκίνητης με αυτόματη (λιγότερα μέρη ?). Για να προλάβω, η Hager ήταν ολίγων μηνών άρα δεν είναι θέμα αν είχε "πέσει η απόδοση της" όπως συμβαίνει με τις αυτόματες ασφάλειες με το χρόνο.

Καλό είναι να φωνάξεις ηλεκτρολόγο, η τοποθέτηση είναι απλή, έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις. Και δυνατό σφίξιμο!

Όπως προ-είπα κοστίζει 20-25 ευρώ συν τον ασφαλειοδιακόπτη (Klangmodull) όπου μπορείς να βρεις και πολύ προσιτό Siemens, Kemp, Neozed.....στα καλά ηλεκτρο-εμπορικά.

Δεν ξέρω αν κάνει για όλους....αλλά είναι μία πολύ προσιτή οικονομικά αναβάθμιση.

Επίσης αν δεν το ξέρεις κυκλοφορούν και τέτοιες ασφάλειες σε όλα τα "μεγέθη" για όλα τα σημεία όπου υπάρχουν ασφάλεις στα μηχανάκια -Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη- εκεί στους παραπάνω 2 Γερμανούς κατασκευαστές προστίθεται και η Ιαπωνική Furutech.

Τέλος προς όλους, ας αλλάξουν τις ασφάλειες του πίνακα στο τριφασικό με καινούργιες (όχι audiophile) έστω και μετά από ένα έτος, δεν χρειάζεται ηλεκτρολόγος, τις βιδωτές εννοώ....και καλό σφίξιμο.....(μέχρι και το ψυγείο έχει καλύτερο και λιγότερο θόρυβο) Κόστος με Neozed και οι 3 : 1,5 ευρώ!!!
:2thumb22sup:

Last edited:
βρε παιδιά τι είναι προφανές ?

άμα δεις κάτι που είναι 100 από μακρυά, πόσο πρέπει να γίνει γιά να καταλάβεις διαφορά ?

πχ αν σου δείξουν ένα μετρο και ένα άλλο 1.03 στα 4 μέτρα, θα καταλάβεις ποιό είναι μεγαλύτερο ?
Αν ναι τότε κατάλαβες 3% προφανή (!) διαφφορά.

Αν πάρεις 3% από ασφάλεια, να πάω να αγοράσω 10....

αυτό το τελευταίο (και ιδίως τώρα τελευταία) είναι καρατσεκαρισμένο....

Γεια σου Μπάμπη, εκ παραδρομής το σωστό είναι Hi-Fi tuning kai AHP.
Δες αυτό http://www.audiophiles-hifi.de/docs/KM3_Prospekt.pdf
για να πάρεις μια ιδέα.

Εϊχα κάνει dedicated line με αυτόματη Hager και μετά λίγους μήνες έβαλα έναν "χειροκίνητο ασφαλειοδιακόπτη" 'όπως αυτός στη φωτό και μία ασφάλεια φυσίγγιο, γενικά αμέσως μετά οι παρόντες κοιταζόμασταν με έκπληξη. Προσωπικά πιστεύω ότι μεγάλο μέρος της διαφοράς ίσως (?) είναι η διαφορά χειροκίνητης με αυτόματη (λιγότερα μέρη ?). Για να προλάβω, η Hager ήταν ολίγων μηνών άρα δεν είναι θέμα αν είχε "πέσει η απόδοση της" όπως συμβαίνει με τις αυτόματες ασφάλειες με το χρόνο.

Καλό είναι να φωνάξεις ηλεκτρολόγο, η τοποθέτηση είναι απλή, έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις. Και δυνατό σφίξιμο!

Όπως προ-είπα κοστίζει 20-25 ευρώ συν τον ασφαλειοδιακόπτη (Klangmodull) όπου μπορείς να βρεις και πολύ προσιτό Siemens, Kemp, Neozed.....στα καλά ηλεκτρο-εμπορικά.

Δεν ξέρω αν κάνει για όλους....αλλά είναι μία πολύ προσιτή οικονομικά αναβάθμιση.

Επίσης αν δεν το ξέρεις κυκλοφορούν και τέτοιες ασφάλειες σε όλα τα "μεγέθη" για όλα τα σημεία όπου υπάρχουν ασφάλεις στα μηχανάκια -Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη- εκεί στους παραπάνω 2 Γερμανούς κατασκευαστές προστίθεται και η Ιαπωνική Furutech.

Τέλος προς όλους, ας αλλάξουν τις ασφάλειες του πίνακα στο τριφασικό με καινούργιες (όχι audiophile) έστω και μετά από ένα έτος, δεν χρειάζεται ηλεκτρολόγος, τις βιδωτές εννοώ....και καλό σφίξιμο.....(μέχρι και το ψυγείο έχει καλύτερο και λιγότερο θόρυβο) Κόστος με Neozed και οι 3 : 1,5 ευρώ!!!
:2thumb22sup:

Γειά σου ΚΟΨ με τα hi-end gadgets ! Ε μα τότε ... θα το σκεφτώ (τους ηλεκτρολόγους βαριέμαι..)

Τις άλλες (που μπαίνουν στα μηχανάκια) τις έχω δει, δεν με έπεισαν ότι θα κάνουν διαφορά. Μερικά από αυτά τα θεωρώ gadgets και καλά αν έχεις οικονομική άνεση δεν παθαίνεις και τίποτα να τις βάλεις.. κάνεις και το χαβαλέ σου.. Αλλά αν δεν έχεις το σκέφτεσαι. 25 από δω 25 από κει (βάλε 25ε Χ αριθμό συσκευών)

Πάντως επειδή ρώτησε και ο Παναγιωτίδης για την "προφανή διαφορά" εγώ δεν μπόρεσα να το πω πιό απλά.
Αν ρώταγα τι ποσοστό βελτίωσης παρατήρησες πόσο θα έλεγες ?

Προφανή εννοώ τη διαφορά που με τη μια την ακούς, δε χρειάζεται να κάτσεις να ψειρίσεις τη μαιμού (προσεκτικές ακροάσεις, παρακολούθηση λεπτομερειών, επι μέρους κλπ) για να την καταλάβεις ούτε είναι στη χώρα του "νομίζω ότι άκουσα διαφορά" πράγμα που μου έχει συμβεί άπειρες φορές.

Α, να μην το ξεχάσω : αυτό που είπες για την αλλαγή ασφαλειών στο τριφασικό για το απλό δεν ισχύει ?

Προφανή εννοώ τη διαφορά που με τη μια την ακούς, δε χρειάζεται να κάτσεις να ψειρίσεις τη μαιμού (προσεκτικές ακροάσεις, παρακολούθηση λεπτομερειών, επι μέρους κλπ) για να την καταλάβεις ούτε είναι στη χώρα του "νομίζω ότι άκουσα διαφορά" πράγμα που μου έχει συμβεί άπειρες φορές.

και το περιμένεις αυτό από την ασφάλεια ?:smash:

Γειά σου ΚΟΨ με τα hi-end gadgets ! Ε μα τότε ... θα το σκεφτώ (τους ηλεκτρολόγους βαριέμαι..)

Τις άλλες (που μπαίνουν στα μηχανάκια) τις έχω δει, δεν με έπεισαν ότι θα κάνουν διαφορά. Μερικά από αυτά τα θεωρώ gadgets και καλά αν έχεις οικονομική άνεση δεν παθαίνεις και τίποτα να τις βάλεις.. κάνεις και το χαβαλέ σου.. Αλλά αν δεν έχεις το σκέφτεσαι. 25 από δω 25 από κει (βάλε 25ε Χ αριθμό συσκευών)

Πάντως επειδή ρώτησε και ο Παναγιωτίδης για την "προφανή διαφορά" εγώ δεν μπόρεσα να το πω πιό απλά.
Αν ρώταγα τι ποσοστό βελτίωσης παρατήρησες πόσο θα έλεγες ?

Α, να μην το ξεχάσω : αυτό που είπες για την αλλαγή ασφαλειών στο τριφασικό για το απλό δεν ισχύει ?

Μπάμπη, το θέμα ξεκίνησε με κάποιο φίλο που ρώτησε αν υπάρχουν τέτοιου τύπου ασφάλειες και του απάντησα.
Τώρα στην ερώτηση σου, και επειδή γνωριζόμαστε κάποια χρόνια, δεν ξεκίνησα το θέμα και λέω ξαφνικά ότι βάλτε μια ασφάλεια και λύσαμε το γρίφο του highend......αλλά όταν χτίζεις ένα σύστημα (τα χρόνια που λέγαμε) κάποια στιγμή έφτιαξα και με dedicated line και έβαλα μια hager στον πίνακα που κόστισε 25 ευρώ (συν τα του ηλεκτρολόγου για την όλη δουλειά). Στην πορεία λοιπόν και με συναναστροφή φίλων από διάφορες ευρωπαικές χώρες, κοβόντουσαν για την AHP ή την Hifituning στον πίνακα (με κύριο σύνθημα τους, ότι το σύστημα σου είναι τόσο δυνατό ή αδύνατο όσο και ο πιο αδύναμος κρίκος -δεν το σχολιάζω περαιτέρω, δεν έχω χρόνο) και σε μία επίσκεψη στον Χαιτα είδα ότι μόλις είχε φέρει τισ hifituning και είπα να δοκιμάσω και εγώ (πρόσεξε εδώ ότι αν υπήρχαν διαθέσιμες την ώρα που έκανα τον πίνακα αντί για hager θα έβαζα αυτή και δεν θα έιχα και κόστος! όμως έτσι έκανα και τη δοκιμή μου).

Τώρα ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (loud and clear) δεν κρέμεται ένα σύστημα από μία ασφάλεια, δεν συνιστώ να την αγοράσετε για να λύσετε ή μη πιθανά προβλήματα που έχετε ή δεν έχετε. Απλά σε εμένα λειτούργησε σωρευτικά μετά από συνεχόμενη ενασχόληση με το άθλημα, ήρθε κι αυτό και συνεισέφερε το κατιτις του, ο καθένας το μετράει όπως θέλει.
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ αν δεν έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα πρώτα από όλα με τα μηχανάκια του δεν πάμε σε τέτοιου τύπου αναβαθμίσεις, πρώτα τα μηχανάκια --> ματσάρισμα και χώρος --> και μετά τα λοιπά..καλώδια, αντικραδασμικά, μαγικά φίλτρα κλπ κλπ (ότι θέλει και νομίζει ο καθείς, δεν μου πέφτει λόγος).

Τέλος στο λοιπό ερώτημα σου ναι ακριβώς όπως το λες δεν χρειάστηκε πάνω από λίγα δευτερόλεπτα, ούτε ψειρίσαμε τη μαιμού:ears: ούτε τη μπανάνα :Banane0: απλά κοιταχτήκαμε με έκπληξη οι παρευρισκόμενοι. Το ίδιο επαναλήφθηκε και σε άλλο σεταπ ομοίως.
Δεν γνωρίζω αν είναι το ίδιο προφανές σε περιπτωση που δεν υπάρχει dedicated line αλλά απλά στη γραμμή που ρευματοδοτεί το hi-fi.

Ελπίζω να έγινε κατανοητό.

Τώρα για τον φίλο που ρώτησε αν υπάρχουν audiophile ασφάλειες και με την πληροφόρηση που έλαβε καλύφθηκε?

Ευχαριστώ.

Ευχαριστώ ΚΟΨ.Σε μένα τουλάχιστον ήσουν σαφής και κατανοητός. Εχω dedicated line και ίσως κάποια μέρα που θα έχω κέφια να το κάνω για την πλάκα μου..