Επειδή οι ασφάλειες δεν είναι τίποτα περίπλοκα ή μαγικά εξαρτήματα και απλά είναι θέμα αντίστασης επαφών και εσωτερικής αντίστασης του νήματος, οι αυτόματες πλεονεκτούν γιατί έχουν μόνο μία επαφή σε αντίθεση με τις τήξεως που έχουν δύο επαφές συν το νήμα.
Μπορεί εύκολα κάποιος να βάλει στον πίνακα μια hifi tuning παράλληλα με τον ήδη υπάρχοντα ασφαλειοδιακόπτη. Και κατ επιλογή να επιλέγει τύπο ασφάλειας και να κάνει τεστ ΑΒ. Και οι δύο παράλληλα "ON" θα είναι ακόμα καλύτερα από πλευράς αγωγιμότητας αλλά προσοχή δεν θα προστατεύεται πλέον η γραμμή σωστά.
Όμως το ρεύμα πριν φτάσει στον μερικό ασφαλειοδιακόπτη για τον οποίο συζητάμε, περνάει από τις επαφές της ασφάλειας του μετρητή, του γενικού διακόπτη του πίνακα, της γενικής ασφάλειας του πίνακα και του αντιηλεκτροπληξιακού ρελέ.
Και ένα τιπ που ανέφερε κάποτε ο Μ ΤΖ: Όσοι μπορούν να επέμβουν στο εσωτερικό μιας συσκευής με κολλητήρι, μπορούν να "τσιμπήσουν" με λίγη κόλληση τις ασφάλειες πάνω στις βάσεις τους πετυχαίνοντας πολύ καλύτερη (μικρότερη) αντίσταση επαφής.
Και για τους πιο γενναίους: "Η καλύτερη ασφάλεια είναι η μη ασφάλεια". Ένα χοντρό σύρμα δηλαδή που κολλιέται ώστε να γεφυρώνει την ασφάλεια. Αυτό είναι κάτι που δεν προτείνεται γενικά, παρά μονάχα σε αυτούς που ξέρουν καλά τι κάνουν!
Τα παραπάνω δεν τα έγραψα για να αμφισβητήσω κάτι, απλά για να πλουτίσω την συζήτηση.