gel για flash??

Δοκίμασε και με πιο ανοιχτό διάφραγμα, έχεις 9 από ότι βλέπω στο exif.
Ακόμη, ίσως ένα μαύρο background να ήταν πιο ταιριαστό.
Σε τέτοιες φωτογραφίσεις ένα soft box θα βοηθούσε πολύ, εκτός από το ότι διαχέει το φως, περιορίζει και τις αντανακλάσεις όπως αυτή που φαίνεται στην κορυφή της λυχνίας. Μπορείς να το βρεις φτηνά από το ebay ή να το φτιάξεις μόνος σου.

Αλεξ, ναι ηταν μεσα στο κουτι , και τα 2 φλας απεξω.
Στο manual eixa βαλει την μηχανη, τα ειχα μπερδεψει βασικα, μεσα στο σαβατοκυριακο θα ξαναδοκιμασω.
Η μαυρη αντανακλαση πρεπει να ειναι μια τρυπα στο κουτι με τα χαρτια:)))
Με παρατηρησεις δεν εχω προβλημα, για αυτο και τις ανεβαζω τις φοτο:)

Re: Απάντηση: gel για flash??

Για ρεφλέκτορες υπάρχει και η εξής λύση:

Αγοράζουμε φύλλα φελιζολ διαστάσεων 70Χ100 και απο την μία όψη τα ντύνουμε με αλουμινόχαρτο.
Λειτουργεί έτσι πολυ καλά , απο τη μια λευκό και απο την άλλη ασημί. Εντυνα ολόκληρο το studio κάποτε μ'αυτόν τον τρόπο.
Το μόνο κακό η φορητότητα.

Αν χρειαστεί τα κόβουμε σε μικρότερες διαστάσεις

Γι'αυτο που λεει ο Βασιλης υπαρχει απο τις εταιρειες που βγαζουν ζελατινες το R4 για μαλακη ανακλαση του φωτος.
Μοιαζει με αλουμινοχαρτο βουρτσισμενο αλλα με πολλες βουλες επανω του για να μαλακωνει την ανακλαση.
Ακριβο αλλα αντεχει αρκετα χωρις να χανει με τον καιρο την καλη του αποδοση.
Aυτος ειναι ο κωδικος του ανακλαστικου αυτου υλικου απο την LEE.

Η πρωτη προσπαθεια, για τους hi-endαδες στο site
3258857688_b5234f6bd4_o.jpg

ενα φλας απο αριστερα με μπλε gel και ενα με πορτοκαλι απο δεξια

φοβερο το softbox που μαζευεται ΝΙλο, αλλα ακριβο μαλλον, εγω εφτιαξα ενα μονος μου απο ενα κουτι, για δοκιμες μου φτανει

Κατ'αρχην συγνωμη που κανω κουοτ την φωτο αλλα πρεπει να βλεπει κανεις και για τι μιλαω.
Οταν φωτογραφιζεις γυαλινα αντικειμενα καλο ειναι το background να ειναι σκουρο ποτε λευκο.
Αλλωστε απο πισω και κατω εκει που παταει η λαμπα δεν σου δινει τιποτα το λευκο.
Δοκιμασε το σε μαυρο η μπλε σκουρο αλλη μια φορα. Ετσι θα γραψουν μονο οι γυαλαδες της λαμπας δινοντας το περιγραμμα της .
Προσπαθησε να βαλεις απο πανω και λιγο κοντρα που λεμε ενα φωτακι εστω και μικρο απλωμενο.
Τα χρωματα εμενα μου αρεσουν λιγη προσοχη θελει στις επιφανειες που θα ανακλαστουν στην λαμπα.
Αν θελετε να μαζευτουμε μια φορα να δουλεψουμε στο πως φωτιζουμε τετοια αντικειμενα.

Aλλη μια δοκιμη, αλλαξα το background, ανοιξα και το διαφραγμα λιγο,εγινε και περισοτερο discoteque:)

3260114503_3959eedf7a_o.jpg

με τις αντανακλασεις θελει ακομα δουλεια μαλλον...τι λετε?:))

Επεσα σε παρόμοια ερώτηση στο φόρουμ των strobist.

Ένας προτείνει το παρακάτω
Try the BRIGHT FIELD LIGHTING technique.

Set up a large black background a few feet behind your tabletop set-up. Cut a piece of white plexi-glass to use as a white background cove that JUST FITS into the frame you've just set up. Secure it in place with clamps. The black background should not be visible in the frame, but it should completely surround the white plexi-glass outside the frame.

Light the subject from above and slightly behind with a soft source, or light from below through the plexi-glass.

The light will softly illuminate the glass and it's contents without adding ugly reflections while the reflected black background will add dark lines to the edges and rim of the glass that will make it pop out of the white background.

This is just a teaser; there are plenty of tutorials available if you do your research for BRIGHT FIELD LIGHTING. Also, look up DARK FIELD LIGHTING.

Επίσης δίνουν τα παρακάτω link, τσέκαρέ τα!

http://www.prophotolife.com/2008/03...ional-video-lighting-glassware-in-the-studio/

http://strobist.blogspot.com/2007/03/on-assignment-flavored-vodkas.html

@Kosh Ένα τέτοιο meeting αν κάναμε θα ήταν μεγάλη υπόθεση για εμάς που ακόμα μαθαίνουμε αυτές τις ιστορίες!!!

@Kosh Ένα τέτοιο meeting αν κάναμε θα ήταν μεγάλη υπόθεση για εμάς που ακόμα μαθαίνουμε αυτές τις ιστορίες!!!

Ευκολο ειναι να γινει .Μπορει να αλλαξετε και καμμια πανα αναμεσα στις ληψεις αλλα θα ειναι για το καλο μας .:flipout:

Με τα Liveview θαναι ενδιαφερον.

πολωτικο εχω , αλλα για αλλο φακο, αυτο ηταν τραβηγμενο με μακρο, θα το δοκιμασω την επομενη φορα. Μαλλον διαλεξα δυσκολο θεμα:)
Για meeting,ειναι καλη ιδεα, αμα ειναι στην Αθηνα ειμαι μεσα:)

Ας το κανουμε μετα την πιττα και τον αθηναικο καφε τοτε. (αν μπορεσω λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων γιατι οχι και πριν.)

Θα σκεφθω που μπορουμε να το κανουμε και αν μπορει να ειναι και ο Βασιλης μαζι θα ηταν το ιδανικο.