Gemini 4 HD USB

Απάντηση: Gemini 4 HD USB -Σχόλια και εμπειρικές παρατηρήσεις.

Έχω ένα πρόβλημα το οποίο δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα του δέκτη που έχω ή αν είναι πρόβλημα του σήματος. Έχω τον Gemini usb. Προγραματίζοντας λοιπόν μια καθημερινή εγγραφή, την πρώτη ημέρα γράφει κανονικά. Την επόμενη όμως ξεκινάει με καθυστέρηση. Μετά από 1 εβδομάδα έγραφε με καθυστέρηση 1 ώρας και 20 λεπτών.

Ο δέκτης ρυθμίζει την ώρα από το κανάλι. Το πρόβλημα πιστεύω είναι στο Mega το οποίο εκπέμπει λάθος ώρα, ή δεν εκπέμπει καθόλου. Αντίθετα, μόλις βάζω Alpha, η ώρα ρυθμίζεται κανονικά.

Το έχει παρατηρήσει κανείς; Είναι πρόβλημα δέκτη ή transponder; Μήπως θα μπορούσε να διορθωθεί με ένα νέο firmware στο οποίο θα ρυθμίζεις την ώρα manually;

(Το ίδιο μήνυμα το έγραψα και στα προβλήματα/εντυπώσεις λήψης στη Θεσσαλονίκη)

Re: Απάντηση: Gemini 4 HD USB -Σχόλια και εμπειρικές παρατηρήσεις.

Έχω ένα πρόβλημα το οποίο δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα του δέκτη που έχω ή αν είναι πρόβλημα του σήματος. Έχω τον Gemini usb. Προγραματίζοντας λοιπόν μια καθημερινή εγγραφή, την πρώτη ημέρα γράφει κανονικά. Την επόμενη όμως ξεκινάει με καθυστέρηση. Μετά από 1 εβδομάδα έγραφε με καθυστέρηση 1 ώρας και 20 λεπτών.

Ο δέκτης ρυθμίζει την ώρα από το κανάλι. Το πρόβλημα πιστεύω είναι στο Mega το οποίο εκπέμπει λάθος ώρα, ή δεν εκπέμπει καθόλου. Αντίθετα, μόλις βάζω Alpha, η ώρα ρυθμίζεται κανονικά.

Το έχει παρατηρήσει κανείς; Είναι πρόβλημα δέκτη ή transponder; Μήπως θα μπορούσε να διορθωθεί με ένα νέο firmware στο οποίο θα ρυθμίζεις την ώρα manually;

(Το ίδιο μήνυμα το έγραψα και στα προβλήματα/εντυπώσεις λήψης στη Θεσσαλονίκη)

Δες αν σου το κάνει και με το τελευταίο fw. Εγώ βλέπω όλα να έχουν την σωστή ώρα. Που βλέπεις ότι εκπέμπει το mega λάθος ώρα;

Απάντηση: Gemini 4 HD USB -Σχόλια και εμπειρικές παρατηρήσεις.

Στο κανει και με το τελευταίο fw?

Ναι, και στο τελευταίο. Το Mega το έχω στην μνήμη 1. Όταν ανοίγει ο δέκτης έχει την ότι να' ναι ώρα. Μόλις αλλάξω κανάλι (2 είναι ο Alpha στις μνήμες μου) η ώρα έρχεται κανονικά.

Αν δεν επιρρεαζόταν το PVR δεν θα με απασχολούσε, αλλά έτσι όπως είναι τώρα γράφει ότι ώρα να' ναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Gemini 4 HD USB -Σχόλια και εμπειρικές παρατηρήσεις.

Δες αν σου το κάνει και με το τελευταίο fw. Εγώ βλέπω όλα να έχουν την σωστή ώρα. Που βλέπεις ότι εκπέμπει το mega λάθος ώρα;

Για να είμαι ακριβής δεν βλέπω ότι εκπέμπει την λάθος ώρα, αλλά ότι δεν εκπέμπει ώρα. Αν βάλω Alpha η ώρα ρυθμίζεται κανονικά. Αν ξαναβάλω Mega δεν ξαναχαλάει. Το πρόβλημα είναι ότι για κάποιον λόγο κάθε μέρα χάνει ένα 10 λεπτο το ρολόι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Gemini 4 HD USB -Σχόλια και εμπειρικές παρατηρήσεις.

Για να είμαι ακριβής δεν βλέπω ότι εκπέμπει την λάθος ώρα, αλλά ότι δεν εκπέμπει ώρα. Αν βάλω Alpha η ώρα ρυθμίζεται κανονικά. Αν ξαναβάλω Mega δεν ξαναχαλάει. Το πρόβλημα είναι ότι για κάποιον λόγο κάθε μέρα χάνει ένα 10 λεπτο το ρολόι.
Κάτι παρόμοιο γίνετε και σε εμένα ...δεν ξέρω αν είναι σφάλμα του δέκτη η των καναλιών..:BXVZCBXZ6:

το λοιπον σας βρηκα και προγραμμα για να να κανετε μεταφορα της εγγραφες σας απο usb stik του δεκτη στο pc σας.
1)Αφου κανουμε την εγγραφη στο usb στικ,το βγαζουμε απο το δεκτη και το τοποθετουμε στο pc μας.
2)τρεχουμε το προγραμμα pc2box στον υπολογιστη μας.
3)τρεχουμε και το προγραμμα www.videolan.org
4)ανοιγουμε το προγραμμα pc2box
5)τσεκαρουμε κατω δεξια το κουτακι με την εγγραφη μας που εχει το στικακι και παταμε πανω στην επιλογη rec laden.
7)τσεκαρουμε κατω δεξια το κουτακι με την εγγραφη μας που εχει το στικακι και παταμε πανω στην επιλογη TS laden.
8)παμε τωρα στο pc μας στην θεση C:\Programme\pc2box
9)και βλεπουμε την εγγραφη και την μεταφορα απο το στικακι στο pc μας:a0210:
Σε λιγο θα ανεβει και στο site της αντιπροσωπειας www.satsonix.gr

pcbox1.jpg

pc2box.jpg

λινκ pc2box:
http://www.zshare.net/download/71730685079a2826/

το 2 και το 4 γιατί είναι το ίδιο ?

βάζω το usb και μετά ανοίγω το πρόγραμμα αλλά δεν μου βγάζει τίποτα στο κάτω μέρος. Στο stick έχω μια εγγραφή.

Re: Gemini 4 HD USB -Σχόλια και εμπειρικές παρατηρήσεις.

Αν βάλουμε usb hub παίζει ?

Βασικά έχω ένα κουτί με δίσκο το οποίο έχει πάνω card reader και 2 usb host. Θα παίξει ?

το 2 και το 4 γιατί είναι το ίδιο ?

βάζω το usb και μετά ανοίγω το πρόγραμμα αλλά δεν μου βγάζει τίποτα στο κάτω μέρος. Στο stick έχω μια εγγραφή.

1) βάζεις το flash 2) ανοίγεις το πρόγραμμα 3) επιλέγεις από κάτω την εγγραφή που θέλεις 4) πατάς rec laden 5) το αρχείο θα μεταφερθεί στο φάκελο του pc2box Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Αν βάλουμε usb hub παίζει ?

Βασικά έχω ένα κουτί με δίσκο το οποίο έχει πάνω card reader και 2 usb host. Θα παίξει ?

Δεν το έχω δοκιμάσει. Με ένα flash και sub hub δουλεύει. Με περισσότερα του ενός δεν ξέρω. Σίγουρα δεν θα τα βλέπει σαν 1 ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο σύνολο την χωρητικότητα.

βάζω usb stick 2GB fat-32 (από win 7 format) και δεν βλέπει αυτά που έχει μέσα. Μόνο διαμόρφωση μου έχει στις επιλογές του δίσκου.

Τι πρέπει να κάνω για να δω τα mp3, avi ?

1) βάζεις το flash 2) ανοίγεις το πρόγραμμα 3) επιλέγεις από κάτω την εγγραφή που θέλεις 4) πατάς rec laden 5) το αρχείο θα μεταφερθεί στο φάκελο του pc2box Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.

στα 7 ήθελε run as administrator (EDIT: για να κάνει mount και να δείξει την εγγραφή στο κάτω μέρος).

Αλλά πάλι δεν μπορώ να βρω που το μετέφερε (δεν είναι στο C:\program files\pc2box) (EDIT: Μάλλον δεν το μετέφερε πουθενά).

EDIT: η εγγραφή πρέπει να έχει ελληνικό όνομα γιατί μου βγάζει κινέζικα δίπλα στο πρώτο checkbox (ανάμεσα στο 1 και στη διάρκεια). Δεν ξέρω μήπως φταίει αυτό.

Last edited:

βάζω usb stick 2GB fat-32 (από win 7 format) και δεν βλέπει αυτά που έχει μέσα. Μόνο διαμόρφωση μου έχει στις επιλογές του δίσκου.

Τι πρέπει να κάνω για να δω τα mp3, avi ?

Κανείς ?

έχω βάλει το τελευταίο fw.

όταν βάζω το stick to καταλαβαίνει και μου ενεργοποιεί τη μορφοποίηση δίσκου.

Τι πρέπει να πατήσω για να δω τα περιεχόμενα και να παιξω τα avi, mp3 ? (χωρίς να κάνω μορφοποίηση).

έχω βάλει το τελευταίο fw.

όταν βάζω το stick to καταλαβαίνει και μου ενεργοποιεί τη μορφοποίηση δίσκου.

Τι πρέπει να πατήσω για να δω τα περιεχόμενα και να παιξω τα avi, mp3 ? (χωρίς να κάνω μορφοποίηση).

Τα mp3 τα διαβάζει κανονικά από fat16/32 χωρίς μορφοποίηση. AVI δεν μπορεί να διαβάσει με τίποτε. Για αρχεία από εγγραφές ή για να κάνεις νέες εγγραφές θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να κάνεις μορφοποίηση στο fs που χρησιμοποιεί.

έχω ένα stick 2 GB fat32 με mp3 και avi.

To συνδέω.

Τι πρέπει να πατήσω για να μου δείξει τα περιεχόμενα ώστε να παίξω έστω τα mp3 ?

έχω το τελευταίο fw περασμένο.

έχω ένα stick 2 GB fat32 με mp3 και avi.

To συνδέω.

Τι πρέπει να πατήσω για να μου δείξει τα περιεχόμενα ώστε να παίξω έστω τα mp3 ?

έχω το τελευταίο fw περασμένο.

το κουμπί ARCHIVE

το πατάω και τίποτα σαν να μην υπάρχει το USB.

αλλά αν πάω στο μενού μου έχει ενεργοποιημένη την μορφοποίηση.

Μήπως φταίει ότι το formara σε fat32 από win 7 και δεν του αρέσει ?

Για οσους ενδιαφερονται γι αυτον τον δεκτη , σημερα ειδα στα makro την εκδοση με usb στα 59.30 ευρω . Η καλυτερη τιμη της αγορας .