Gemini 4 HD USB

Re: Gemini 4 HD USB -Σχόλια και εμπειρικές παρατηρήσεις.

το πατάω και τίποτα σαν να μην υπάρχει το USB.

αλλά αν πάω στο μενού μου έχει ενεργοποιημένη την μορφοποίηση.

Μήπως φταίει ότι το formara σε fat32 από win 7 και δεν του αρέσει ?

δοκίμασε και σε απλό fat. Αν και δεν πιστεύω ότι φταίει αυτό. Μήπως τα mp3 που βάζεις δεν έχουν το σωστό format 44Κ/16bit/stereo

Version, V0158:
===============
NEW FEATURES:
-
OTHERS:
1.) Playback of several Audio-PIDs
2.) Playback of current record from Playlist
3.) CA
4.) Scaler

Version, V0157:
===============
NEW FEATURES:
-
SONSTIGE VERBESSERUNGEN:
1.) CA

Version, V0156:
==============
NEW FEATURES:
-
OTHERS:
1.) Digital Audio Out: Changing between channels with AC-3-Bitstrom
2.) Audio Out via Scart
3.) Turning on from StandBy

Version, V0156:
==============
NEW FEATURES:
1.) Entering Sound-menue by red button.

OTHERS:
1.) Digital Audio Out: Changing between PCM and Ac-3
2.) Softwareupdate OTA

Version, V0154:
==============
NEW FEATURES:
-
OTHER:
1.) MP-3-Playback
2.) New DVB-C-Frontend-Driver
3.) Changing Audio-Decoder
3.) Parental Control
4.) Welcome Menue
5.) Wording
6.) Selecting different List modes (e.g. Alphabetic<->TV-List<->Radio-List)

Version, V0153:
===============
NEW FEATURES:
-

OTHERS:
1.) DVB-Subtitles
2.) Digital Audio Out
3.) Satellite Channel Routing (SCR)
4.) Video 720p
5.) Common Interface

Version, V0152:
===============
NEW FEATURES:
-
OTHERS:
1.) Digital Audio Out
2.) Sorting Favorite List

Version, V0151:
===============
NEW FEATURES:
2.) MENUE "Receiver Setup": 3h Auto-StandBy-Timer
4.) MENUE "Picture": Video-System PAL and NTSC selectable
5.) 6000 channels

OTHERS:
1.) Timer Recording
2.) Bug fix for USB-HDD Samsung S2 and Seagate Free Agent Go
3.) Parentel control
5.) Driver for new DVB-T Tuner
6.) HDD-Formating
7.) DD Playback
8.) DVB-Subtitling
9.) Storing channel list in FAT32-formatted USB-Stick
10.) Channel change during recoridng

Απάντηση: Gemini 4 HD USB -Σχόλια και εμπειρικές παρατηρήσεις.

Μολις αγορασα το δεκτη και δεν εχω προλαβει να τον επεξεργαστω.
Δυο ερωτησεις :
To scart λειτουργει παραλληλα με το HDMI και αρα αν συνδεθει σε ενα video, να γινεται στο video εγγραφη?
Αν συνδεσουμε σκληρο δισκο, μπορουμε να εχουμε 2 partition ωστε το ενα να χρησιμοποιηται για τις εγγραφες και το αλλο για το pc? Θα τα βλεπει και τα 2 partition?

Αγόρασα κι εγώ χθες το συγκεκριμένο δέκτη, και γενικά είμαι πολυ ευχαριστημένος:
Πολύ καλη ποιότητα εικόνας, γρήγορο zapping, το κοντρολ λειτουργεί μια χαρά,
καλά μενου OSD (και στα ελληνικά), δυνατοτητα ευκολης ταξινομησης των καναλιών, όπτικη έξοδο ήχου.

Μερικά παραπονάκια:
1.Κάνει upscaling μόνο μεχρι 1080i (αντι για 1080p).

2. Όταν αλλάζεις κανάλι, ναι, εμφανίζεται αμέσως ενα frame του νεου καναλιου,
αλλά η εικόνα "μένει παγωμένη" για λίγο (1 sec) μέχρι να αρχίσει να παιζει το κανάλι κανονικά.

3. Μου παρουσίασε το εξής πρόβλημα κατα την αναβάθμιση του firmware:
δεν διάβαζε το αρχείο της αναβάθμισης απο το usb stick μου PNY Micro Attaché City Series 16GB Blue
(δηλ. δεν εμφάνιζοταν τίποτα στην οθόνη όταν πατούσα το κουμπί ARCHIVE του τηλεκοντρόλ)
παρότι το είχα φόρμαρει ως fat32...
Τελικά κατάφερα την αναβάθμιση χρησιμοποιώντας το mp3 player μου Transcend MP630 4GB ως usb stick...
(btw ήταν ήδη fat32, αν και το ξαναφόρμαρα, καθώς περιείχε αρχείο με μη-λατινικους χαρακτήρες).
Άρα δε μπορώ γενικά να χρησιμοποιώ το συγκεκριμενο 16gb stick μου με το δέκτη, ή μονο για τα fw upgrades υπαρχει πρόβλημα??
Μήπως πρέπει να το φορμάρω μέσα απο το δέκτη για να μπορεί να το χρησιμοποιήσει? (ακομη και για mp3 ισχύει αυτό???)

Last edited:

Αγόρασα κι εγώ χθες το συγκεκριμένο δέκτη, και γενικά είμαι πολυ ευχαριστημένος:
Πολύ καλη ποιότητα εικόνας, γρήγορο zapping, το κοντρολ λειτουργεί μια χαρά,
καλά μενου OSD (και στα ελληνικά), δυνατοτητα ευκολης ταξινομησης των καναλιών, όπτικη έξοδο ήχου.

Μερικά παραπονάκια:
1.Κάνει upscaling μόνο μεχρι 1080i (αντι για 1080p).

2. Όταν αλλάζεις κανάλι, ναι, εμφανίζεται αμέσως ενα frame του νεου καναλιου,
αλλά η εικόνα "μένει παγωμένη" για λίγο (1 sec) μέχρι να αρχίσει να παιζει το κανάλι κανονικά.

3.Μου παρουσίασε το εξής πρόβλημα κατα την αναβάθμιση του firmware:
δεν διάβαζε το αρχείο της αναβάθμισης απο το usb stick μου PNY Micro Attaché City Series 16GB Blue
(δηλ. δεν εμφάνιζοταν τίποτα στην οθόνη όταν πατούσα το κουμπί ARCHIVE του τηλεκοντρόλ)
παρότι το είχα φόρμαρει ως fat32...
Τελικά κατάφερα την αναβάθμιση χρησιμοποιώντας το mp3 player μου Transcend MP630 4GB ως usb stick...
(btw ήταν ήδη fat32, αν και το ξαναφόρμαρα, καθώς περιείχε αρχείο με μη-λατινικους χαρακτήρες).
Άρα δε μπορώ γενικά να χρησιμοποιώ το συγκεκριμενο 16gb stick μου με το δέκτη, ή μονο για τα fw upgrades υπαρχει πρόβλημα??
Μήπως πρέπει να το φορμάρω μέσα απο το δέκτη για να μπορεί να το χρησιμοποιήσει? (ακομη και για mp3 ισχύει αυτό???)

1) 1080p δεν υποστηρίζει. Μόνο 1080i

2) Το θέμα που αναφέρεις το εμφανίζουν όλοι οι ψηφιακοί δέκτες DVB επίγειου ή δορυφορικού σήματος. Σε κάποια μοντέλα αντί για το παγωμένο frame που λες εμφανίζει μαύρη οθόνη. Τον χρόνο αλλαγής καναλιού θα πρέπει να κοιτάς που όντως είναι πολύ μικρός.

3) Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει στο συγκεκριμένο flash. Για την εγγραφή προγραμμάτων θα πρέπει να το φορμάρεις από τον δέκτη. Δοκίμασε και πες μας.

Απάντηση: Gemini 4 HD USB -Σχόλια και εμπειρικές παρατηρήσεις.

Ασυμβατότητα μπορεί να έχει οποιοδήποτε στικάκι. Εγώ είχα ένα kingston που δεν έπαιζε ούτε σε αυτόν ούτε στο WDTV. Πήρα ένα Verbatim και παίζει και στα δύο.

Την τάση της κεραίας που την βάζουμε 0 ή +5v ? Πως το αποφασίζω ?

Την τάση της κεραίας που την βάζουμε 0 ή +5v ? Πως το αποφασίζω ?

Συνηθως βαζουμε ταση σε εσωτερικου τυπου κεραια. Αν ειναι εξωτερικη το αφηνουμε στο 0.
Νικος

Σε παλιά εγκατάσταση κεραίας με εσωτερικό ενισχυτή ρεύματος μάλλον πρέπει να βάλω +5 και εκεί ?

Σε παλιά εγκατάσταση κεραίας με εσωτερικό ενισχυτή ρεύματος μάλλον πρέπει να βάλω +5 και εκεί ?
Αυτόείπε ο προηγούμενος...μόνο σε εσωτερική κεραία βάζεις τάση και αυτό μόνο αν δεν την έχεις με τροφοδοτικό συν δεμένη. Στην ουσία για να καταλάβετε δίνει μια συνεχόμενη τάση 5V για την τροφοδοσία κεραιών με ενσωματωμένο ενισχυτή. σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση παρόλο που συνήθως έχουν κυκλώματα απομόνωσης οι κεραίες, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα.

Δηλαδή σε μια εσωτερικη κεραία με ενισχυτή αν δώσω τα 5V από το δέκτη δεν χρειάζεται να την έχω πλέον στην πρίζα;

Δηλαδή σε μια εσωτερικη κεραία με ενισχυτή αν δώσω τα 5V από το δέκτη δεν χρειάζεται να την έχω πλέον στην πρίζα;
Φυσικά αν το υποστηρίζει βέβαια. Δοκίμασε το αν ανάβει το λαμπάκι είσαι οκ!

Kαλησπερα εχω μια ερωτηση για το δεκτη.Που ακριβως λεει στο menu ποια version εχει ο δεκτης γιατι δεν το βρισκω.

Kαλησπερα εχω μια ερωτηση για το δεκτη.Που ακριβως λεει στο menu ποια version εχει ο δεκτης γιατι δεν το βρισκω.

menu -> Πληροφορίες -> και πατάς το βελάκι δεξιά Σε δύο πατήματα θα δεις Hardware, Λογισμικό ...

Μηπως εχει καποιος οδηγιες χρησεως για το προγραμμα GEMINI BOX2PC στα αγγλικα ή ακομα και ελληνικα γιατι αυτες που εχει στο site www.satsonix.gr ειναι στα γερμανικα ;

Λοιπόν... Όσοι ασχοληθήκατε με εγγραφές με τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή και μεταφορά στον ΗΥ θα διαπιστώσατε τα παρακάτω. Ότι και να γράψεις από τον δέκτη στο flash παίζει κανονικά ΣΤΟΝ ΔΕΚΤΗ. Όταν πας να το μεταφέρεις στον ΗΥ με το PC2Box εμφανίζει πρόβλημα με τους ελληνικούς χαρακτήρες. Συγκεκριμένα αν ο τίτλος ή η περιγραφή της ταινίας περιέχει ελληνικούς χαρακτήρες τότε στο PC2Box εμφανίζονται κυριλλικά και το πρόγραμμα δεν κάνει τίποτε. [Την πάτησα με μια ταινία που θεώρησα ότι κάτι πήγε στραβά και την έσβησα από το flash] Αν κάνετε rename το αρχείο από τον δέκτη η κατάσταση δεν διορθώνεται. Συγκεκριμένα αφήνει και πάλι ένα κρυφό χαρακτήρα στην αρχή του αρχείου που δεν φεύγει με τίποτε. Μετά από ψάξιμο βρήκα την νέα σειρά του PC2Box (PC2BoxNG) που προσφέρει περισσότερες δυνατότητες και λύνει το πρόβλημα. Η διαδικασία έχει ως εξής:
1) Κατεβάζουμε την τελευταία έκδοση του PC2BoxNG από εδώ
2) Αποσυμπιέζουμε και εκτελούμε το .exe
3) Βάζουμε το flash στον ΗΥ και εμφανίζονται τα περιεχόμενα του στο παράθυρο
4) Οποιοδήποτε αρχείο δεν περιέχει ελληνικούς χαρακτήρες απλά το τσεκάρουμε, ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ, αλλάζουμε την ονομασία του από το ανάλογο πεδίο και πατάμε Start Transfer
5) Αν περιέχει ελληνικούς χαρακτήρες θα δείτε ένα σημαδάκι μπροστά από το όνομα (σαν L στον εκθέτη). Για να το παρακάμψουμε κάνουμε κλικ στον κενό χώρο με τα περιεχόμενα του flash, δεξί κλικ και alle auswahlen και πάλι δεξί κλικ και alle abwahlen.
6) Τώρα μπορείς να τσεκάρεις, να επιλέξεις, και να μεταφέρεις ακόμα και τα αρχεία με ελληνικούς χαρακτήρες. ΠΡΟΣΟΧΗ να μετονομάσετε το αρχείο που θα μεταφέρετε ΠΡΩΤΟΥ κάνετε την μεταφορά (από το ανάλογο πεδίο) γιατί ίσως στους χρήστες ΧΡ να υπάρξει πρόβλημα.

Ελπίζω να βοήθησα...

Στην περιοχή του Επταπυργίου Θεσσαλονίκης, δεν παίζουν τα Prisma+, Cine+ και Spor+. Ακούγεται ο ήχος αλλά απο εικόνα κάτι παγωμένα frames με πολλά σπασίματα, pixels και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Σε μια καινούργια Sony Bravia LED με ενσωματωμένο δέκτη, παίζουν κανονικά με ελάχιστα σπασιματάκια.

Είναι θέμα firmware του δέκτη;

Προσοχή!!! Με την μετάβαση της ΕΡΤ σε HD υπάρχει ένα θέμα. Τα σχετικά κανάλια της ΕΡΤ εμφανίζονται να παίζουν ήχο αλλά όχι εικόνα. Το θέμα λύνεται με διαγραφή των καναλιών της ΕΡΤ και προσθήκη ξανά. Έτσι θα δείτε κανονικά όλα τα κανάλια ERT HD και το promo κανάλι που πρόσθεσαν