Gemini 5.0 for DM8000, DM800 & DM500 HD

Για τους φιλους που εχουν dream-elite 1.3.3 στην flash & meoboot , για να δουλεψει το Gemini 5.0 καθως και οποιοδηποτε αλλο image εγκατεστημενο στο
USB χρειαζεται να κανεται το παρακατω ...

Who wants he can install old images with drivers before 28.05 (example Gemini ) with Meoboot and BH1.3.3
in a flash?
1.Install image with Meoboot
2.When the installation is complete with Meoboot you have to start Flash image to remove bad driver files.
3.Remove all files from folder extra in image on USB path to folder is /media/usb/MbootM/installed image name/lib/modules/2.6......./extra

Restart box and start image on USB
Σε μενα δουλευει μια χαρα με το Gemini 5 τo Rudream κλπ (εγκατεστημενα στο USB) ενω πριν αντιμετωπιζα προβλημα ....

Χαιρετω σας

Για τους φιλους που εχουν dream-elite 1.3.3 στην flash & meoboot , για να δουλεψει το Gemini 5.0 καθως και οποιοδηποτε αλλο image εγκατεστημενο στο

Who wants he can install old images with drivers before 28.05 (example Gemini ) with Meoboot and BH1.3.3
in a flash?
2.When the installation is complete with Meoboot you have to start Flash image to remove bad driver files.
3.Remove all files from folder extra in image on USB path to folder is /media/usb/MbootM/installed image name/lib/modules/2.6......./extra

Σε μενα δουλευει μια χαρα με το Gemini 5 τo Rudream κλπ (εγκατεστημενα στο USB) ενω πριν αντιμετωπιζα προβλημα ....

Χαιρετω σας

Σ ευχαριστούμε, θα δοκιμαστεί σύντομα! (εγω χρησιμοποιώ CF αντί USB αλλά υποθέτω το ίδιο θα είναι). Ελπίζω μόνο να μην προκαλεί κάποιο άλλο πρόβλημα...
Τον φάκελο extra τον αδειάζουμε απλά ή τον διαγράφουμε κιόλας;

Μπαινουμε me ftp στον φακελο
/media/usb/MbootM/GEMINI2_5.0_DM8000_OE1.6/lib/modules/2.6.18-7.3-dm8000/extra/ και απλως σβηνουμε ΜΟΝΟ τα αρχεια ... ΟΧΙ τον φακελο /extra
δεν προκαλοειτε καποιο προβλημα ...αλλωστε τα files που κανουμε delete αφορουν μονο το συγκεκριμμενο "προβληματικο" image
Μετα ...επανεκκινηση kai bootαρουμε απο το image που διορθωσαμε ...πχ το gemini2 5.00

cya

in a flash?

Χαιρετω σας

Διεγραψα τα περιεχομενα του φακελου "extra" και δουλεψε το gemini 5 αλλα στην οθονη του δεκτι (DM8000) εμενε σταθερα αναμενο το λογο της DMM, ακομη και στην κατασταση standby.

Σκεφτικα να μεταφερο τα αρχεια του "extra" στο αντιστοιχο φακελο απο το dream elite στα αλλα img και τελικα δουλεψανε. Το Newnigma 3 μου εκανε 2 crash αλλα αυτο που με ενδιαφερει ποιο πολυ ειναι το Gemini...

Σ' ευχαριστω man :grinning-smiley-043

Σε μένα δυστυχώς δεν δούλεψε ούτε με το gemini5, ούτε με το infinityX. Επιπλέον επειδή για δοκιμή έσβησα και τα extra του Dream Elite στο τέλος δεν μπουτάριζε ούτε η φλάς, οπότε αναγκάστηκα να τον ξαναφλασάρω (ευτυχώς τα σετιγκς τα σώζω στον σκληρό δίσκο)! Επανέφερα και τα extra των ιματζ της CF και όλα ειναι πάλι όπως ήταν (χωρίς τα extra δεν έσβηνε η οθόνη του 8000 και έγραφε μόνιμα Dream, ενω έκλεινε ο δέκτης).
Δεν σκέφτηκα πάντως να μεταφέρω τα extra απο το Dream Elite στο Newnigma (σημειωτέον έχω εγκατεστημένο το Newnigma Snapshot), θα περιμένω μάλλον νεότερες εκδόσεις gemini-infinityX, εκτός κι αν βαρεθώ και βάλω πάλι το infinity X στην φλας (αλλα τότε δεν μπαίνει το Dream Elite που είναι μόνο για φλας...)

Παιδια οντως το μονο προβλημα με το Gemini2 ειναι οτι οταν κλεινεις τον δεκτη παραμενει στην screen του dreambox το λογοτυπο της Dreambox..
Βεβαια αυτο δεν με ενοχλησε τοσο πολυ , αλλα οταν γυρισω σπιτι θα δοκιμασω την τεχνικη του tjetri μηπως και διορθωθει και αυτο ...
Οσο για το Νewnigma 3.01 OE 1.6 φιλε Voreios (κυκλοφορησε χθες) σε εμενα δουλευει μια χαρα ...

Last edited:
Σε μένα δυστυχώς δεν δούλεψε ούτε με το gemini5, ούτε με το infinityX. Επιπλέον επειδή για δοκιμή έσβησα και τα extra του Dream Elite στο τέλος δεν μπουτάριζε ούτε η φλάς, οπότε αναγκάστηκα να τον ξαναφλασάρω (ευτυχώς τα σετιγκς τα σώζω στον σκληρό δίσκο)! Επανέφερα και τα extra των ιματζ της CF και όλα ειναι πάλι όπως ήταν (χωρίς τα extra δεν έσβηνε η οθόνη του 8000 και έγραφε μόνιμα Dream, ενω έκλεινε ο δέκτης).
Δεν σκέφτηκα πάντως να μεταφέρω τα extra απο το Dream Elite στο Newnigma (σημειωτέον έχω εγκατεστημένο το Newnigma Snapshot), θα περιμένω μάλλον νεότερες εκδόσεις gemini-infinityX, εκτός κι αν βαρεθώ και βάλω πάλι το infinity X στην φλας (αλλα τότε δεν μπαίνει το Dream Elite που είναι μόνο για φλας...)

Δοκιμασες να μεταφερεις τα αρχεια του φακελου "extra" απο το Dream Elite στο αντιστοιχω φακελο του Gemini αφου πρωτα τα διαγραφεις και μετα τα μεταφερεις??
Γιατι σε μενα δουλεψε.
Ενο στο Newnigma3 παρολα αυτα εμενε αναμενο σταθερα στο δεκτι το λογο του DMM και μαλλον θα το διαγραψω

Τελικα μεταφερωντας τα files απο το dream-elite στο Gemini2 (αλλα και στο rudream) δειχνει κανονικα η οθονη του dreambox...

Thanks για το tip Tjetri

HELP?Eχω τον dream 800, και εβαλα το DreamEliteBH_DM800_133D.
Eχω επισης το usb PCTV Hybrid Tuner Kit for Windows Vista.Mου εκανε update drivers αλλα μετα δεν το ειδε.
Ξερει κανης να μου πει εαν κανει για dvb-t.Για τα ψυφιακα.
Και επισης προσπαθω δυο μερες, και εχω αλαξει τρεις δισκους,αλλα δεν μου τους βλεπει.Ακομα και e-sata, εβαλα αλλα τ.π.τ.
Εχω το usb για mooltiboot,και βλεπει αυτο για σκληρο.και οταν παταω το κιτρινο timeshift,μου βγαζει timeshift not possible?
Εχω τρελαθη δεν ξερω τη να κανω.βαλτε λιγο πλατη ρε παιδια,γιατι ειμαι και λιγο ασχετος.Καποιο οδηγο αναλυτικο? Εστω καποιο ling.Σας ευχαριστω ολους,εκ των προτερων.

Υ.Σ.Με filezillα,με ftp,μπορω να μπω σε καποιο αρχειο και να αλαξω καποια εντολη?
Και παλι THENKS?

HELP?Eχω τον dream 800, και εβαλα το DreamEliteBH_DM800_133D.
Eχω επισης το usb PCTV Hybrid Tuner Kit for Windows Vista.Mου εκανε update drivers αλλα μετα δεν το ειδε.
Ξερει κανης να μου πει εαν κανει για dvb-t.Για τα ψυφιακα.
Και επισης προσπαθω δυο μερες, και εχω αλαξει τρεις δισκους,αλλα δεν μου τους βλεπει.Ακομα και e-sata, εβαλα αλλα τ.π.τ.
Εχω το usb για mooltiboot,και βλεπει αυτο για σκληρο.και οταν παταω το κιτρινο timeshift,μου βγαζει timeshift not possible?
Εχω τρελαθη δεν ξερω τη να κανω.βαλτε λιγο πλατη ρε παιδια,γιατι ειμαι και λιγο ασχετος.Καποιο οδηγο αναλυτικο? Εστω καποιο ling.Σας ευχαριστω ολους,εκ των προτερων.

Υ.Σ.Με filezillα,με ftp,μπορω να μπω σε καποιο αρχειο και να αλαξω καποια εντολη?
Και παλι THENKS?

για τον δίσκο 2χ μπλε κουμπί-devices manager επιλέγεις τον δίσκο και πατάς το κίτρινο κουμπί για να κάνει διαμόρφωση , αφού γίνει πατάς το κόκκινο κουμπί για να επιλέξεις mount point,για τον σκληρό πρέπει να είναι /media/hdd

Δοκιμασες να μεταφερεις τα αρχεια του φακελου "extra" απο το Dream Elite στο αντιστοιχω φακελο του Gemini αφου πρωτα τα διαγραφεις και μετα τα μεταφερεις??
Γιατι σε μενα δουλεψε.
Ενο στο Newnigma3 παρολα αυτα εμενε αναμενο σταθερα στο δεκτι το λογο του DMM και μαλλον θα το διαγραψω

Θα ξαναδοκιμάσω (ίσως) αύριο που δεν θα έχει μουντιάλ...

για τον δίσκο 2χ μπλε κουμπί-devices manager επιλέγεις τον δίσκο και πατάς το κίτρινο κουμπί για να κάνει διαμόρφωση , αφού γίνει πατάς το κόκκινο κουμπί για να επιλέξεις mount point,για τον σκληρό πρέπει να είναι /media/hdd

Σε ευχαπιστω leo06
το εκανα,και μου βγαζει,message:unable to initialize harddisk.
error:mount falled.
το ειχα ξανα κανει και παλι το ιδιο μου εβγαζε.
θα με τρελανη?

το newnigma2 3.0.1 τελικα δουλεβει οκ στο CF με Dream Elite στο fash (DM-8000)

Ξέρει κανείς για αυτό το "TEMP:" που βγαίνει στο infobar ποιανού θερμοκρασία δείχνει; Του επεξεργαστή ή κάτι άλλο;

Ξέχασα να αναφέρω ότι τελικά με το Dream Elite 1.3.3 εγκατέστησα τον infinity X στην CF του 8000 με το κολπο του tjetri (με gemini 5.0 δεν προσπαθησα, ενω και στο infinityX εβαλα αλλης ημερομηνίας βερσιόν απο αυτην που προσπαθούσα)
Ομως, παρόλο που έβαλα τα extras του DH 1.3.3 στον φακελλο extras του infinityX συνεχίζει να γραφει dream η οθόνη του δέκτη ακόμη κι όταν είναι κλειστός, ενω ούτε το Meoboot εμφανίζεται στα plugins του infinityX και έτσι αν θέλω να αλλάξω ίματζ ενω είμαι σ αυτό πρέπει να κάνω reboot και μετά να επιλέξω όποιο θέλω στην μπλε οθόνη του meoboot που εμφανίζεται τότε.
tjetri μήπως ξέρεις τίποτε; Σε σενα δουλευει και το meoboot σαν plugin στο infinityX? Εννοείται πως έχω κανει και αναβαθμιση του infinityX

Ξέχασα να αναφέρω ότι τελικά με το Dream Elite 1.3.3 εγκατέστησα τον infinity X στην CF του 8000 με το κολπο του tjetri (με gemini 5.0 δεν προσπαθησα, ενω και στο infinityX εβαλα αλλης ημερομηνίας βερσιόν απο αυτην που προσπαθούσα)
Ομως, παρόλο που έβαλα τα extras του DH 1.3.3 στον φακελλο extras του infinityX συνεχίζει να γραφει dream η οθόνη του δέκτη ακόμη κι όταν είναι κλειστός, ενω ούτε το Meoboot εμφανίζεται στα plugins του infinityX και έτσι αν θέλω να αλλάξω ίματζ ενω είμαι σ αυτό πρέπει να κάνω reboot και μετά να επιλέξω όποιο θέλω στην μπλε οθόνη του meoboot που εμφανίζεται τότε.
tjetri μήπως ξέρεις τίποτε; Σε σενα δουλευει και το meoboot σαν plugin στο infinityX? Εννοείται πως έχω κανει και αναβαθμιση του infinityX

Δεν εχω εγκαταστησει το infinityX και επομενος δεν γνωριζω, αλλιος ευχαριστος.
Εμενα ενα αλλο περιεργο προβληματακι μου εμφανιζει. Παρολο που αλλαξα και boot logo, διεγραψα και το newnigma2 3.1 στο CF, μου εμφανιζει το logo του newnigma σε καθε reboot και το πιο περιεργο ειναι οτι παρολο που στο flash εχω το DreamElite 1.3.3 μου "λεει" οτι δεν ειναι το dreamelite στο flash....:slapface:

Το Infinity X εμενα μου δουλευει μια χαρα (μαλιστα την τελευταια εβομαδα βγαζουν σχεδον καθημερινα updates) ...Και στα plugin το meoboot επισης εμφανιζεται και δουλευει κανονικα.... (μονο με rudream OE 1.6 ειχα προβλημα και αναγκαστηκα να ενεργοποιησω τα παραπανω tips)

Το Infinity X εμενα μου δουλευει μια χαρα (μαλιστα την τελευταια εβομαδα βγαζουν σχεδον καθημερινα updates) ...Και στα plugin το meoboot επισης εμφανιζεται και δουλευει κανονικα.... (μονο με rudream OE 1.6 ειχα προβλημα και αναγκαστηκα να ενεργοποιησω τα παραπανω tips)

Συγγνώμη, εσύ ανέφερες το infinityX και όχι ο tjetri, όπως και το αρχικό κόλπο!
Ομως σε μένα γιατι δεν δουλευει έτσι άραγε; Εννοώ ότι δεν εμφανίζει το meoboot (επιχειρησα να το βαλω και απο αυτό αλλά πάλι δεν εμφανίστηκε ως plugin) και τα updates τα παίρνω κανονικά κι εγω. Ουσιαστικά το μόνο πρόβλημα ειναι ότι για να αλλάξω ίματζ πρεπει να κάνω reboot και ότι το infinityX και με κλειστο τον δεκτη δεν δειχνει την ώρα στην οθονούλα του 8000 αλλά τα λογότυπα της dream

The Gemini2 Project 5.1 DM8000

Gemini2 v5.1
Enigma from 21.07.2010

An overview over most functions can be found here
Gemini-Wiki

Function Buttons:
* BLUE - Blue Panel (BP)
* BLUE long - Picture in Picture (DM7025, DM8000)
* 2x BLUE - BP -> Gemini Extras
* BLUE RED - File-Manager
* RED - Recording (not for DM8000)
* GREEN - Quickbutton / Subservices
* YELLOW - Timeshift (not for DM8000)

Extras:
* Addon and Plugin Server
* Cryptinfos of the channel or Cam, Stick Cam to certain channels
* Function for managing many daemons / server (BP -> Services/Daemons)
* optical enhancements like HD-skin, additional icons or modification of the channel list
* Manager for format, setup or mount devices (BP -> Device-manager)
* Additional EPG-functionality like Autosave, Refresh or different EPG-format view
* Particular addons like Dreamnetcast, Jukebox, Calendar, eMail or eTorrent, just to name some of them
* Quickbutton, to define functionality of the Green button via menun
* Detailled information about your Dreambox (Menu -> Information)
* File-Manager, which can handle different format-types, regardless whether it is a picture-, audio-, videoformat, playlists, torrent, scripts or DVD-files (BP -> File-Manager)
* complete handling of hard disks, DVD-drives, USB-Sticks changed to udev (system handels those devices by itself)

Information about many other functions can be found at the IhaD-Board or our Wiki.

New:
* HFS- and HFSPlus filesystems included
* Info about new release. Atcivate over BP->Settings->General. Then will blink a "R" in the Infobar, if something new is out. The Check will be done between 00:00 and 01:00.
* Partitions can be named anytime now.
* The Filemanager can start everytime with the same selectable folder now.
* OpenVPN now supported, in our wiki is already described, how to use the dream as server.
* Webinterface for ctorrent

Fixes + Updates:
* better support for Unicable
* Countries/Cities lists extended in the Weatherplugin
* update to ctorrent 3.3.2, addon revised
* see CVS

Important:
For the Skiners:
A Change in the network-overview and in Skin_Config2Button (have a look at BKskin.py)

This image doesn't contain any keys or softcams!
Backups or other modified images are not released by us
and won't be supported in any way!!!

Download via Database

Thank you and have fun
Your Gemini-Team

http://www.sat-planet.net/redirector.php?url=http%3A%2F%2Ful.to%2Flj3t6w

pS Δουλευει μια χαρα με Dream elite 1.3.3 OE 1.6 στην flash + Meoboot χωρις καποια παρεμβαση

Last edited:
Επιβεβαιώνω, δουλεύει τέλεια με το multiboot του Dreamelite!
Μάλιστα είδε και άμεσα σαν σκληρό δίσκο το στικάκι που είχα μοντάρει στο media/hdd στο dreamelite χωρίς να κάνω τίποτα!
Και επειδή βλέπω μεγάλη βελτίωση, αποφάσισα να σκινάρω και το blue panel του gemini!