Γεμισμα ηχειων δαπεδου?

4.786 φορές με normal πατουσιακά δεδομένα.

Αν ειναι πχ ο Φασούλας όμως θα χρειαστεί κατιτίς λιγότερες φορές.

Τι λέτε βρε του ανθρώπου;

Στην τελική του δανείζω την κόρη μου και με μία βόλτα στην παραλία θα γεμίσει όλα τα ηχεία της γειτονιάς!

Το συγκεκριμένο ηχείο ΔΕΝ γεμίζει...

Ως εκ τούτου νομίζω ότι το γέμισμα θα χαλάσει τον ήχο και δεν θα τον φτιάξει...
Το woofer θα παίζει αλλού για αλλού!

Ενταξει ρε παιδια μη βαρατε ολοι μαζι....:damnyou:

Τωρα που το κοιταω απο κοντα οντως δε βλεπω καπου ν' ανοιγει...αλλα γιατι θυμαμαι οτι κατι σχετικο επαιζε μ' αυτο το μοντελο... Τελος παντων θα ψαξω και για το manual μηπως το βρω και λεει τιποτα σχετικο...

Re: Απάντηση: Γεμισμα ηχειων δαπεδου?

θα γεμισεις ηχειο δαπεδου
δωσε μου ενα καλο λογο

Λοιπον γειτονα, καποιοι κατασκευαστες τα φταχνουν ετσι και λενε οτι αν γεμισουν οι ειδικοι θαλαμοι βελτιωνουν την αποδοση (του μπασου τους συγκεκριμενα). Εγω δεν ξερω ακριβως το λογο (αν και φανταζομαι οτι ενα ηχειο αν γινει βαρυτερο ειναι απλα και πιο αδρανες σε διαφορους συντονισμους ισως???) αυτοι ομως σιγουρα κατι παραπανω απο μενα θα ξερουν...

θα γεμισεις ηχειο δαπεδου
δωσε μου ενα καλο λογο

για να μπορεις να τα αδειασεις αμα θες να κανεις μετακομιση.....

λοιπον
παμε
τα ηχεια βασεις μπορουμε τα τα κανουμε να παιζουν αλλιως αν γεμισουμε τις βασεις ως ενος σημειου
ως εκει
τα ηχεια δαπεδου -και βασης δεν τα πειραζουμε εσωτερικα γιατι κακο θα κανουμε
παμε
συνηθως τα γεμιζουν οι κατασκευαστες με διαφορα υλικα ωστε να μην μπουμαρει η καμπινα
υλικα με παραπλησια συμπεριφορα βρισκεις διαφορα
εχει και ο ρας αντριους κατι σε μαλι-μεταξι αν θυμαμαι καλα
σε πειραμα που ειχα κανει σε ηχειο βασης
να βγαλω καθε τι απο μεσα και να το γεμισω με dynamat η καμπινιλα πηγαινε συνεφο
οι κατασκευαστες συνηθως τσεκαρουν τι βαζουν μεσα σαν υλικο αποσβεσης
αν σε τρωει δοκιμασε και μας λες τι ακουσες

Βρε Αργυρη καλα ολα αυτα και οντως με τρωει να δοκιμαζα αλλα απ' οτι βλεπω μαλλον δεν ειναι εφικτο στο συγκεκριμενο μοντελο...απο 'κει και περα παραθετω αποσπασμα απο το site αλλα απο αλλο μοντελο...

Optional sand filling Stabilises the enclosure for minimum resonance.

-bye-

Χωρίς να ξέρω το συγκεκριμένο μοντέλο, το "optional resistive loading" πρέπει να σημαίνει ότι κλείνεις την οπή του bass reflex με κάποιο ηχοπερατό αφρό χψζ πυκνότητας. Μερικοί κατασκευαστές παρέχουν ειδικές κυλινδρικές τάπες γι' αυτή τη δουλειά. Εναλλακτικά, πειραματίζεσαι με πανιά, μαλλιά, αφρολέξια κλπ.

Το γέμισμα τώρα της ίδιας της καμπίνας του ηχείου και όχι κάποιου ειδικού ανεξάρτητου χώρου στη βάση του, μου φαίνεται ΠΟΛΥ περίεργο και 99,9% λάθος, διότι έτσι μειώνεται ο όγκος της καμπίνας που είναι μία σημαντική σχεδιαστική παράμετρος του ηχείου.

To μεγάλο Mobile Fidelity OML-1 έχει ειδικό θάλαμο στον πάτο του με ειδική 'τάπα' που η εταιρεία συνιστά να γεμίσεις με άμμο. Αν το ηχείο σου έχει κάτι τέτοιο θα το λέει. Αλλιώς μην ασχολείσαι. Λ.Σ.

Λοιπον, για να μη μενει το θεμα ανοιχτο, τελικα ηταν false alarm αλλα μπερδευτηκα κι εγω γιατι καταρχην εστειλα e-mail με το ερωτημα μου στη mission στην Αγγλια και πηρα την παρακατω απαντηση:

Dear Diamantis
At the rear of the m74 there should be a plastic bung you need to remove this this will allow you to place a plastic bag inside the speaker and fill with up to around 2kg of kiln dried sand or lead shot.
Regards

Ενω μετα την κουβεντα που εγινε εδω (και αφου βεβαιως δεν εβρισκα κανενα ανοιγμα) τους ξαναρωτησα για να παρω τελικα την παρακατω απαντηση:

I HAVE JUST CHECKED MY DATA AND THE M74 WAS NOT SAND FILLABLE

Σας ευχαριστω ολους για τις γνωμες και το χρονο σας...-bye-

Χωρίς να ξέρω το συγκεκριμένο μοντέλο, το "optional resistive loading" πρέπει να σημαίνει ότι κλείνεις την οπή του bass reflex με κάποιο ηχοπερατό αφρό χψζ πυκνότητας. Μερικοί κατασκευαστές παρέχουν ειδικές κυλινδρικές τάπες γι' αυτή τη δουλειά. Εναλλακτικά, πειραματίζεσαι με πανιά, μαλλιά, αφρολέξια κλπ.

Το γέμισμα τώρα της ίδιας της καμπίνας του ηχείου και όχι κάποιου ειδικού ανεξάρτητου χώρου στη βάση του, μου φαίνεται ΠΟΛΥ περίεργο και 99,9% λάθος, διότι έτσι μειώνεται ο όγκος της καμπίνας που είναι μία σημαντική σχεδιαστική παράμετρος του ηχείου.

+1000

To μεγάλο Mobile Fidelity OML-1 έχει ειδικό θάλαμο στον πάτο του με ειδική 'τάπα' που η εταιρεία συνιστά να γεμίσεις με άμμο. Αν το ηχείο σου έχει κάτι τέτοιο θα το λέει. Αλλιώς μην ασχολείσαι. Λ.Σ.

+1

Παιδιά αν γεμιζε το ηχείο θα ήταν εμφανης η ειδικη ταπα για τον ξεχωριστό θάλαμο για αυτη την δουλεια...
Ασχετη με το Bass Reflex και την καμπινα...
Δεν είναι λογικο να ισχύει ο,τιδηποτε άλλο!!!!

Τα 'παμε κι εγω κατι σε ταπα/οπη εψαχνα βαση του πρωτου mail (παραπανω) αλλα δεν... μεχρι που το ερωτημα βρηκε απαντηση...-bye-

τελος καλο ολα καλα...το χα κανει κ γω και μετα παιζανε χειροτερα!!κατι δεν ειχε γινει σωστα μαλλον!

τελος καλο ολα καλα...το χα κανει κ γω και μετα παιζανε χειροτερα!!κατι δεν ειχε γινει σωστα μαλλον!

Δηλαδή; Τι εννοείς "χειρότερα"; Ποιά ηταν η διαφορά του πριν με το μετά; Αν το έχεις κάνει σημαίνει οτι το προβλέπει ο κατασκευαστής, ασε που η αύξηση μάζας στην καμπίνα, στα όρια που εχει προβλέψει ο κατασκευαστής, μόνο καλό κάνει.