Γενικές Πληροφορίες για τις Kάρτες Γραφικών

Ωχ αλήθεια? Δεν ξέρω αν είναι μόνο για πιο καινούργιες κάρτες σειρά 4000 έχω, αλλά το λέει rtx super resolution στις ρυθμίσεις ροής βίντεο
Δε θα μου φαινόταν απίθανο η nvidia να μην το δίνει σε πιο παλιά μοντέλα, αν και τη δική σου δε τη λες και παλιά

μπορει να μην το δινει σε παλαιοτερες σειρες.
στην rtx 2600 αυτην την στιγμη,δεν υπαρχει με περασμενους τους τελευταιους drivers.

Attachments

• rtx.jpg
    rtx.jpg
    67.4 KB · Views: 12
Καλησπέρα και καλή χρονια!

Είμαι σε διαδικασία ψαξίματος για αναβάθμιση του HTPC από 2Κ σε 4Κ.
Λόγω του ύψους το κουτιού (Fractal Design Νοde 605 - 164mm), αλλα και του υπάρχοντως τροφοδοτικού (seasonic 450W titanium fanless) και ιδιοτροπίας με τον θόρυβο (βλέπε φουρφούρια) ψάχνω gpu που να τροφοδοτείται μόνο απο την mobo ή χαμηλής κατανάλωσης low profile (υποδοχή τροφοδοσίας στο πίσω μέρος της κάρτας) και όσο γίνεται πιο ήσυχη.
Το φορτίο της θα είναι mpc-be/madvr. Υποθέτω ότι πάνω απο medium/high ρυθμίσεις υπο αυτή τη συνθήκη τροφοδοσίας δεν πάμε (?), ας κάνει κάτι και ο επεξεργαστής της tv :-)

Στην αναζήτησή μου ξεχώρισα τις παρακατω:
- Palit GeForce RTX 3050 6GB GDDR6 KalmX (full profile τροφοδοσία απο PCI)
- Gigabyte GeForce RTX 5060 8GB GDDR7 OC 8G (Low Profile -150W)

ή να ρισκάρω με κάποια ολιγόβατη, αλλα full profile και ξεχωριστή τροφοδοσία όπως οι παρακατω:
- Palit GeForce RTX 4060 8GB GDDR6 Infinity 3 (full profile - 120W)
- Gigabyte GeForce RTX 5060 8GB GDDR7 Eagle OC (full profile - 150W)
+ αντάπτορας τροφοδοσίας u-turn.

Κάποια άποψη επ αυτών και μερικές προτάσεις για κατάλληλη κάρτα με ταβάνι τα 300€?

Έχω την palit. Δεν οργώνει, αλλα την έχω σε κανονικο full time pc.
Παίζω με jriver και τις βασικές ρυθμίσεις.ισεις upscale χωρις να έχω σκαλιξει πολλα. Σε αναπαραγωγή υλικού είναι μια χαρά.
Σε cad προγράμματα κάνει κατι περίεργα απερίγραπτα στιγμιαία ώρες ωρες αλλα δε με ενοχλεί. Άλλωστε ειναι οτι πιο δυνατό υπαρχει σε fanless και ειμαι full fanless

• Like
Reactions: more peers
Eυχαριστώ για τις πληροφορίες Θαναση.

Τo jriver τα τελευταία 10+ χρόνια δεν το έχω δοκιμάσει.
Οι "βασικες" ρυθμίσεις του jriver τι χρησιμοποιούν απο madvr?
Είναι απαιτιτικότερο σε επιδόσεις της gpu, σε σχέση με mpc-be ή έχει γίνει κάποια διαχείριση-βελτιστοποίηση των madvr?

Επίσης με τι τροφοδοτικό το ταίζεις (Watt)?

( cad και λοιπά προγράμματα πλην foobar, mpc και για μη απαιτιτικές αναπαραγωγές το vlc, δεν θα χρησιμοποιηθούν. Είναι αποκλειστικά για audio/video το PC )

Για το jriver ρίξε μια ματιά εδω:

Tbh, δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα με το madvr

Από πλευράς τροφοδοτικού τωρα εχω 500αρι fanless seasonic ντ τροφοδοτει την καρτα και ταυτοχρονα εναν amd 7700, δυο τρεις nvme και 5 ανεμιστηρες σε standby. Το προηγουμενο τροφοδοτικο ήταν σα το δικό σου νομίζω.

• Like
Reactions: more peers
Μόνο στο HQ mode αναφέρει το madvr, στο Standard mode έχει τον EVR της ΜS.

Έχει ρίσκο για μένα η RTX 3050 (πολύ περισσότερο δε η fanless...)

Το gemini με προτρέπει για 6600 ΧΤ ή 3060 και άνω, αλλα επειδή δεν μπορώ να συνενοηθώ με το ρημάδι (αμφισβητούνται αρκετά όταν κάνω crosscheck) είπα μήπως κάποιος απο εδώ έχει εμπειρία με τις κάρτες (σε σχέση πάντα με το madvr και την καταναλωση).
Βέβαια, προφανώς δεν θέλω και να γίνω και σπάταλος με κάτι που δεν θα μου χρειαστεί στη πράξη.