Γενική ερώτηση για μπάσα

Nikosgus

New member
27 September 2014
24
Δεν ξέρω αν το ποστάρω σε σωστό κεφάλαιο και κυρίως δεν ξέρω αν μπορώ να εξηγήσω σωστά τι ρωτάω. Με δυσκολία θα σας το εξηγούσα από κοντά, πόσο μάλλον γραπτά από εδώ. Αυτό που μου αρέσει λοιπόν στο μπάσο είναι το δυνατό νταπ και όχι το πολύ χαμηλό ββββ.. :sheep:Ας υποθέσουμε λοιπόν πως η παραπαίσουσα προσπάθεια μου έπιασε τόπο και καταλάβατε τι ρωτάω, τι θα έπρεπε να προσέξω σε ένα σαμπ, η στα ηχεία?

Μάλλον ψάχνεις για δυνατό στακάτο μπάσο. Θες ενισχυτή με πολύ στιβαρή οδήγηση και ένα ηχείο που να είναι ικανό να κατέβει χαμηλά. Αλλά και πάλι έχει να κάνει καιε την ποιότητα της ηχογράφησης και παραγωγής.

Έχεις κάποιπ σύστημα ή κάποιο πρόβλημα με το χαμηλό;

Ταχυτητα για ατακα. Μεγαλη ισχυ και μικρο woofer (γενικα).

Το γρήγορο χαμηλό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το εμβαδόν του διαφράγματος όσο με το βάρος του, την αυαισθησία του μεγαφώνου, την φώρτηση της καμπίνας την σχεδίαση αλλά και τον χώρο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Sorry, οταν εννοουσα μικρο woofer αναφερομουνα σε 8αρι με 10αρι. Μην παρεξηγηθουμε κιολας :)

Ε όχι και μικρό το δεκάρι....

Ταχυτητα για ατακα.
Δεν κατάλαβα Χριστό. Αν έχεις όρεξη κάντο μου πιο λιανά, τώρα στα γεράματα ειπα να μάθω και είμαι κάπου στο μηδέν. Οχι Πάνο, Δεν έχω κάποιο σύστημα. Για home cinema ψάχνομαι που από εκεί θα ακούω και μουσική.

Το γρήγορο χαμηλό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το εμβαδόν του διαφράγματος όσο με το βάρος του, την αυαισθησία του μεγαφώνου, την φώρτηση της καμπίνας την σχεδίαση αλλά και τον χώρο.

Ε όχι και μικρό το δεκάρι....
Να! Αφού τα είπε καθαρά ο Πάνος (!!) :afro: Χαχα δεν ήξερα πως μπορεί να γίνει και χειρότερο..

Τι σε ενδιαφέρει περισσότερο η μουσική ή οι ταινίες;

Αν και με άλλα λόγια από αυτά που χρησιμοποιούμε ήταν σαφές αυτό που ρώταγες.:2thumb22sup:

Η απάντηση είναι πολύπλοκη.

Η μουσική αλλά ο μόνος τρόπος που θα ακούω τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι μόνο από το home cinema. Το μπερδεύω πολύ λες? Απλά σαν νιόπαντρος (το τζόβενο) αυτό που ''δικαιούμε'' για την ώρα είναι μόνο το home cinema

Επειδή οι αγορές αυτές κοστίζουν άλλοτε λιγότερο και άλοτε περισσότερο να διαλέξεις αυτό που πραγματικά θέλεις και σε ευχαριστεί.

Τί ποσό είσαι διατεθιμένος να δαπανήσεις για το συστημα που σκέφτεσαι να φτιάξεις;

Αλλα σκεφτόμουν το χάπατο πριν μπλέξω με εσας εδώ. Τωρα Θα ξεκινήσω με έναν ενισχυτή yamaha (επειδή μου αρέσει και το λογότυπο) γύρω στα 300-400 ευρω ε να μην πάει όλο στο χιλιάρικο?

Πολλοί έχουν επιλέξει να πάρουν τα δύο μπροστινα τώρα, και μετά τα υπόλοιπα όπως και το sub. Βεβαια, έτσι σου δίνεται χρόνος να καταλήξειε σε ένα σύστημα ποιο ποιοτικό μακροπρόθεσμα..

Γίνετε όλο και πιο ενδιαφέρον. Αρα στο αρχικό μου ερώτημα υπάρχει κάτι που θα μπορούσα εγώ να προσέξω στην αγορά των δύο μπροστινών για να έχω πιο "ξερό" μπάσο πέρα από το αυτονόητο όσο πιο ακριβά τόσο πιο καλά?

Προτείνω ένα οικονομικό στερεοφωνικό σύστημα. Οι λόγοι πολλοί. Δύο χρόνια για να στήσεις 5.1? Στους AVR η τεχνολογία τρέχει πολύ γρήγορα. Θα βρεθείς με ξεπερασμένο AVR.
Για δύο χρόνια θα ακούς στέρεο καλύτερα, κι αν ακόμα δεν θα μπορείς να βρεις κεντρικό να ταιριάξεις εκείνη την περίοδο τα δύο ηχεία του στερεοφωνικού, βάλτα surround.
Sub μπορείς να έχεις και με το στερεοφωνικό σύστημα. Το οποίο μετά θα χρησιμοποιήσεις στο 5.1

Δύο χρόνια για να στήσεις 5.1?

Κατι δεν θα εξήγησα σωστά. Για δύο χρόνια θα ακουω μουσική μέσα από την tv.Σιγά σιγά θα το στήσω αλλά τώρα. Και το νούμερο τυχαίο ήταν μην το δένεις σχοινι κορδόνι. Σαφώς και δεν θα ψαχνόμουν από τώρα για κάτι τόσο μελλοντικό. Αλλά μπούρου μπούρου εδώ με εσάς κάτι θα ψυχανεμιστώ.

Re: Απάντηση: Γενική ερώτηση για μπάσα

Σταύρο δεν πρέπει να είναι πεντακάναλος ο ενισχυτης για να υποστηριξει τα πέντε ηχεία? Θέλω να πω ρε παιδια ένας δικάναλος ενισχυτης μπορεί να παίξει τα πέντε ηχεία του home cinema? Δεν είναι άλλοι οι ενισχυτές για μόνο μουσική?

Re: Απάντηση: Γενική ερώτηση για μπάσα

Σταύρο δεν πρέπει να είναι πεντακάναλος ο ενισχυτης για να υποστηριξει τα πέντε ηχεία?

Ναι.

Θέλω να πω ρε παιδια ένας δικάναλος ενισχυτης μπορεί να παίξει τα πέντε ηχεία του home cinema?

Όχι.

Δεν είναι άλλοι οι ενισχυτές για μόνο μουσική?

Ναι. Για όποιον βέβαια έχει σοβαρές μουσικές ανησυχίες..... :p

Γιατί όλοι οι A/V Receivers έχουν λειτουργία stereo.