Γενική συζήτηση περί iTunes...

Ποιες απαντησεις βρε Δημητρη, αφου λες ανακριβειες.

Σιγα μη δεν επαιζε mp3 το ipod... αλλα θυμασαι.Και φυσικα ηταν το πρωτο ευρεως γνωστο mp3 player...σιγα μην παιζαμε με κατι αθλια payer , που για να βρεις το τραγουδι που ηθελες , εκανες μια ωρα !!!:flipout:
Η Apple εκανε επιτυχια, σε μεγαλη κλιμακα, το mp3 οσο και να το αρνεισαι.

Συλλογη εχω φυσικα, πανω απο 150.000 τραγουδια.
Ενα ΣΚ εκατσα και τα τακτοποιησα μια χαρα.

H ρυθμιση που σου λεω, ειναι αυτη ...
attachment.php

copy files ...κλπ
Δεν χρειαζεται να κανει copy πουθενα, τα αφηνει ως εχει στη τοποθεσια που θες.

αλλο πραγμα αυτο που λες εσυ.

Αν θες , μπορει να παρακολουθει τα folder , και αν αλλαξεις τοποθεσια (που δεν πρεπει) , απλα το itunes το καταλαβαινει βγαζοντας ενα θαυμαστικο σ αυτα τα τραγουδια, και κανεις rellocate στο νεο folder που τα εβαλες... μετα τα βρισκει ολα μονο του.-bye-

Για το που βαζει τις πληροιφοριες , οτι κα να ελεγα , προφανως θα το εβρισκες λαθος !!!:grinning-smiley-043

Τελος, δεν αλλαζουμε προγραμματα για πλακα... ειμαστε πιστοι στην Apple. :grandpa:

Οσο για Asio drivers, εχεις αν το υποστηριζει η καρτα ηχου σου (usb-firewire) μια χαρα, αλλα δεν χρειαζεται...
http://www.brothersoft.com/usb-audio-asio-driver-for-mac-os-x-111591.html

Attachments

• screen-capture.jpg
    screen-capture.jpg
    79.1 KB · Views: 64
Last edited:
Επισης , αν θες αυτοματισμους, το itunes σε συνεργασια με το mac os kai automator, μπορει να παρακολουθει οποιοδηποτε folder θελεις και να σου βαζει τα τραγουδια που βαζεις εκει σε οποια λιστα θελεις, χωρις να χανεις χρονο... σε mac os φυσικα !!!
Σε windows δε γινεται ευκολα...
δεν εχει τις δυνατοτητες το λειτουργικο -bye-,
μπορεις ομως και με καποιο plugin http://www.techpedition.com/2010/07/13/techbyte-005-itunes-library-folder-monitoring-pc/

Tελος , αν θες flac στο itunes http://www.simplehelp.net/2008/06/12/how-to-play-flac-files-in-itunes/

Last edited:
εγω παντως δεν εχω καταφερει ακομα να κανω subfolder σε εναν φακελο που ηδη εχω δημιουργησει.
στι φακελο dance π.χ,θελω να ριξω εναν φακελο που να ονομαζεται summer 2010 και να μην μπλεκεται με τα χυμα υπολοιπα κομματια.
ετσι οταν θελω την συγκεκριμενη συλλογη,να μπαινω και να την βρισκω κατευθειαν.
γινεται?

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    55.1 KB · Views: 11
Ποιες απαντησεις βρε Δημητρη, αφου λες ανακριβειες.

Σιγα μη δεν επαιζε mp3 το ipod... αλλα θυμασαι.Και φυσικα ηταν το πρωτο ευρεως γνωστο mp3 player...σιγα μην παιζαμε με κατι αθλια payer , που για να βρεις το τραγουδι που ηθελες , εκανες μια ωρα !!!:flipout:
Η Apple εκανε επιτυχια, σε μεγαλη κλιμακα, το mp3 οσο και να το αρνεισαι.

Κάτι σαν αυτό θυμόμουν και εγώ:

Κ ναι οι 1ες εκδόσεις του itunes, πριν πολλά όμως χρόνια, όχι πριν 2-3 χρόνια, αλλά αρκετά παλιότερα, "ζορίζονταν" για να δουν άλλης πηγής τραγούδια.

Δεν είναι ακριβώς ότι δεν έπαιζαν ΜP3, όσο το ότι σου έκαναν τη ζωή μακράν όσο πιο δύσκολη μπορούσαν..

Όσο για το ότι η Apple έκανε επιτυχία το MP3, το βρίσκω επιεικώς αστείο. Αν δεν υπήρχε το MP3 format είναι πολύ πιθανό να μην υπήρχε η Apple σήμερα. Όχι το αντίθετο..

Σιγά μην ανακάλυψε ο κόσμος τα MP3 εξαιτίας του iPod!

Συλλογη εχω φυσικα, πανω απο 150.000 τραγουδια.
Ενα ΣΚ εκατσα και τα τακτοποιησα μια χαρα.

Χμ... OK.. Whatever. :D

H ρυθμιση που σου λεω, ειναι αυτη ...
attachment.php

copy files ...κλπ
Δεν χρειαζεται να κανει copy πουθενα, τα αφηνει ως εχει στη τοποθεσια που θες.

αλλο πραγμα αυτο που λες εσυ.

Γνωστή η ρύθμιση - είναι το manual management που έλεγα. Το χρησιμοποιούσα παλιότερα αλλά το εγκατέλειψα.. Είχα πήξει στα θαυμαστικά.. :D

Αν θες , μπορει να παρακολουθει τα folder , και αν αλλαξεις τοποθεσια (που δεν πρεπει) , απλα το itunes το καταλαβαινει βγαζοντας ενα θαυμαστικο σ αυτα τα τραγουδια, και κανεις rellocate στο νεο folder που τα εβαλες... μετα τα βρισκει ολα μονο του.-bye-

Κουραστικά πράγματα.. Γιατί να μπλέξω με όλα αυτά;

Για το που βαζει τις πληροιφοριες , οτι κα να ελεγα , προφανως θα το εβρισκες λαθος !!!:grinning-smiley-043

Εδώ σε πιάνω αδιάβαστο! Εξαιτίας σου αναγκάστηκα να ανοίξω το ακατονόμαστα πρόγραμμα βραδιάτικα.. και μάλιστα να κάνω και δοκιμές.. Το καλό είναι ότι δικαιώθηκα! :D

Στο δικό μου σύστημα, με επιλεγμένο το Keep iTunes Media Organized.., ότι αλλαγές κάνω μέσα από το iTunes στα κομμάτια (είτε artist, είτε title, είτε οτιδήποτε..) το iTunes το σώζει μέσα στο ID3 Tag! Οπότε ναι, αλλάζει τα αρχεία. Επίσης, φαίνεται να είναι και λίγο χαοτικός ο τρόπος που δουλεύει.. π.χ. αν υπάρχει μόνο ID3 v1 tag γράφει τις αλλαγές σε αυτό. Αν υπάρχει ID3 v2 τις γράφει σε αυτό, αλλά όχι και στο ID3 v1 με αποτέλεσμα να είναι διαφορετικά μεταξύ τους!

Κάτι τέτοιες βλακείες είναι που σου σπάνε τα νεύρα..

Τελος, δεν αλλαζουμε προγραμματα για πλακα... ειμαστε πιστοι στην Apple. :grandpa:

Το προσέξαμε.. :D

Οσο για Asio drivers, εχεις αν το υποστηριζει η καρτα ηχου σου (usb-firewire) μια χαρα, αλλα δεν χρειαζεται...
http://www.brothersoft.com/usb-audio-asio-driver-for-mac-os-x-111591.html

Πάλι αδιάβαστο σε πιάνω..

Λοιπόν, στο iTunes και σε Windows πάντα, για να έχεις σωστό ήχο (a.k.a. bitperfect έξοδο) πρέπει να πας στα QuickTime Preferences (?!?!??) και εκεί να επιλέξεις το Windows Audio Session σαν μέθοδο αναπαραγωγής.

Το τι υποστηρίζει η κάρτα ήχου είναι δευτερεύων, εφόσον δεν μπορείς να το επιλέξεις στις ρυθμίσεις του QuickTime. Το ότι η κάρτα ήχου υποστηρίζει ASIO ή το ότι έχει εγκατασταθεί κάποιο driver δεν σημαίνει ότι αξιοποιείται κιόλας από το iTunes. Πρέπει να γίνει σχετική ρύθμιση..

εγω παντως δεν εχω καταφερει ακομα να κανω subfolder σε εναν φακελο που ηδη εχω δημιουργησει.
στι φακελο dance π.χ,θελω να ριξω εναν φακελο που να ονομαζεται summer 2010 και να μην μπλεκεται με τα χυμα υπολοιπα κομματια.
ετσι οταν θελω την συγκεκριμενη συλλογη,να μπαινω και να την βρισκω κατευθειαν.
γινεται?

Εγώ το κάνω αυτό μια χαρά, αλλά μου είναι άχρηστο γιατί δεν υποστηρίζεται από το iPod! Οπότε, όσο καλή ταξινόμηση και να κάνω στα Playlist Folders και στα Playlists, όταν κάνω sync το iPod όλα χύμα θα τα στείλει..

Απάντηση: Re: Γενική συζήτηση περί iTunes...

Σιγά μην ανακάλυψε ο κόσμος τα MP3 εξαιτίας του iPod!

Σε αυτό είσαι σίγουρος ;;; Γιατί εγώ άλλο πράγμα έχω καταλάβει...ο πολύς κόσμος "έμαθε" τι εστί ψηφιακή μουσική από το iPod.

Αφού φτιάξετε ότι φακέλλους θέλετε, φτιάχνετε playlists κ κάνετε συγχρονισμό. Στο iPod πια είναι όλα τα τραγούδια κ οι αντίστοιχες playlists με τα τραγούδια των φακέλλων μας. Πανεύκολο κ γρήγορο.

Εγώ το κάνω αυτό μια χαρά, αλλά μου είναι άχρηστο γιατί δεν υποστηρίζεται από το iPod! Οπότε, όσο καλή ταξινόμηση και να κάνω στα Playlist Folders και στα Playlists, όταν κάνω sync το iPod όλα χύμα θα τα στείλει..

αρα δεν γινεται και αναγκαστικα τα εχουμε χυμα στο ipod?

Μα σου ειπα 100 φορες και στο εδειξα στο screenshot !!!
Δεν πρεπει να εχεις τικ τιποτα στα settings ... δεν το ειδες ?

Τελικα δε μας λες, θελεις ή οχι να βαζει τα στοιχεια στο αρχειο ?
το οτι ασχολεισαι με id3 tags και λοιπες λαλακιες, δειχνει οτι ασχολεισαι με PC και οτι απλα κανεις τη ζωη σου δυσκολη χωρις λογο.

Oσον αφορα Asio windows kai itunes... δεν ξερω καρντια μου, δεν εχω πια Windows !!!-bye-

Το τελευταιο δεν ισχυει σε iphone... δεν ξερω για ipod.
Εγω εχω κανονικα φακελους και υποφακελους...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Γενική συζήτηση περί iTunes...

Σε αυτό είσαι σίγουρος ;;; Γιατί εγώ άλλο πράγμα έχω καταλάβει...ο πολύς κόσμος "έμαθε" τι εστί ψηφιακή μουσική από το iPod.

Τι να σου πω.. Προσωπικά ποτέ δεν μου δόθηκε τέτοια εντύπωση. Είπαμε, καλό gadget, αλλά στην τιμή του ποτέ δεν το αγόραζες απλά επειδή σου άρεσε η φάτσα του..

Re: Απάντηση: Γενική συζήτηση περί iTunes...

Αφού φτιάξετε ότι φακέλλους θέλετε, φτιάχνετε playlists κ κάνετε συγχρονισμό. Στο iPod πια είναι όλα τα τραγούδια κ οι αντίστοιχες playlists με τα τραγούδια των φακέλλων μας. Πανεύκολο κ γρήγορο.

Δεν ζητάμε αυτό. Ζητάμε στο iPod να πηγαίνουν οι φάκελλοι και τα playlists μας να βρίσκονται μέσα στους φακέλλους, όχι "χύμα".

Μα σου ειπα 100 φορες και στο εδειξα στο screenshot !!!
Δεν πρεπει να εχεις τικ τιποτα στα settings ... δεν το ειδες ?

Το είδα και το σχολίασα. Δεν είδες ότι το σχολίασα; :D

Δεν μου κάνει.. Πολλά θαυμαστικά..

Aμα δε σου κανει ... παω πασο !!!-bye-

Eγω παντως κανοντας δοκιμες τωρα στο itunes - mac, οταν αλλαζω το ονομα στο τραγουδι στο itunes , δεν αλλαζει και στον finder .
Get a MAC!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γενική συζήτηση περί iTunes...

Τι να σου πω.. Προσωπικά ποτέ δεν μου δόθηκε τέτοια εντύπωση. Είπαμε, καλό gadget, αλλά στην τιμή του ποτέ δεν το αγόραζες απλά επειδή σου άρεσε η φάτσα του..

Μπορεί να μην σου έχει δοθεί αυτή η εντύπωση, αλλά αν δεις που έχει εισχωρήσει το iPod, τότε αυτό καταλαβαίνεις...το υποστηρίζουν πολλά χρόνια πάρα πολλές εταιρείες πώλησης προϊόντων κ όλο κ μεγαλώνει αυτή του η επιρροή...συν τα πόσα εκατομμύρια ipod έχουν πουληθεί παγκοσμίως...

Aμα δε σου κανει ... παω πασο !!!-bye-

Eγω παντως κανοντας δοκιμες τωρα στο itunes - mac, οταν αλλαζω το ονομα στο τραγουδι στο itunes , δεν αλλαζει και στον finder .
Get a MAC!

Για μισό.. Ο finder τι ακριβώς σας δείχνει; File name ή περιεχόμενα των ID3 tags? Γιατί file names όντως δεν αλλάζει το iTunes.. Στα tags είναι που τα κάνει σαλάτα!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γενική συζήτηση περί iTunes...

Μπορεί να μην σου έχει δοθεί αυτή η εντύπωση, αλλά αν δεις που έχει εισχωρήσει το iPod, τότε αυτό καταλαβαίνεις...το υποστηρίζουν πολλά χρόνια πάρα πολλές εταιρείες πώλησης προϊόντων κ όλο κ μεγαλώνει αυτή του η επιρροή...συν τα πόσα εκατομμύρια ipod έχουν πουληθεί παγκοσμίως...

Καλά, ότι έχει εισχωρήσει, έχει.. Μέχρι και εγώ έχω ένα! :D

Δεν είναι αυτό το θέμα.. Το θέμα είναι το κατά πόσο ο κόσμος παίρνει iPod για να ακούσει τη μουσική του ή αποκτά μουσική αφότου έχει πάρει το iPod (προφανώς επειδή του "γυάλισε"..).

Το αυγό την κότα ή η κότα το αυγό ένα πράμα. :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γενική συζήτηση περί iTunes...

Καλά, ότι έχει εισχωρήσει, έχει.. Μέχρι και εγώ έχω ένα! :D

Δεν είναι αυτό το θέμα.. Το θέμα είναι το κατά πόσο ο κόσμος παίρνει iPod για να ακούσει τη μουσική του ή αποκτά μουσική αφότου έχει πάρει το iPod (προφανώς επειδή του "γυάλισε"..).

Το αυγό την κότα ή η κότα το αυγό ένα πράμα. :D

Τι να σου πω...δεν ξέρω...το σίγουρο πάντως είναι ότι κ το iTunes πουλά μουσική σαν τρελό...:BDGBGDB55: