Γενική συζήτηση περί jailbreak κτλ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: To iPad επίσημα στην Ελλάδα !

Για να μην λεμε ότι να ναι:
1) κανείς δεν σε υποχρεώνει να κανείς jb. Πλέον, για το 99% των χρηστών είναι περιττό. Οι περισσότεροι το βάζουν Απλα για να περνάνε cracked apps.

Ωπα εντάξει....μάλλον το ανάποδο συμβαίνει.

Jailbreak κάνουμε αν θέλουμε αναφορά παράδοσης μηνυμάτων, για να βλέπει ο υπολογιστής μας το κινητό ως σκληρό δίσκο και για αντίγραφα ασφαλείας προγραμμάτων-παιχνιδιών.

Άλλος λόγος δεν υπάρχει.

Re: Απάντηση: Γενική συζήτηση περί jailbreak κτλ.

Jailbreak κάνουμε αν θέλουμε αναφορά παράδοσης μηνυμάτων, για να βλέπει ο υπολογιστής μας το κινητό ως σκληρό δίσκο και για αντίγραφα ασφαλείας προγραμμάτων-παιχνιδιών.

Άλλος λόγος δεν υπάρχει.

Μα δε θα χρειαζόταν να υπάρχει άλλος λόγος. Τα δύο πρώτα είναι αυτονόητα χαρακτηριστικά των smartphones (και όχι μόνο) εδώ και πολλά χρόνια. Άρα το jailbreak είναι απαραίτητο στη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, εκτός κι αν έχουν πολύ ειδικές ανάγκες και δεν τους ενδιαφέρουν τα αυτονόητα ενός smartphone. Ο μόνος λόγος που άργησα να το κάνω είναι ότι είχα την εσφαλμένη αίσθηση ότι κάνοντάς το δε θα μπορούσα πλέον να αγοράζω αυθεντικό software από το iTunes..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενική συζήτηση περί jailbreak κτλ.

Μα δε θα χρειαζόταν να υπάρχει άλλος λόγος. Τα δύο πρώτα είναι αυτονόητα χαρακτηριστικά των smartphones (και όχι μόνο) εδώ και πολλά χρόνια. Άρα το jailbreak είναι απαραίτητο στη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, εκτός κι αν έχουν πολύ ειδικές ανάγκες και δεν τους ενδιαφέρουν τα αυτονόητα ενός smartphone. Ο μόνος λόγος που άργησα να το κάνω είναι ότι είχα την εσφαλμένη αίσθηση ότι κάνοντάς το δε θα μπορούσα πλέον να αγοράζω αυθεντικό software από το iTunes..

Εγώ για τα δύο πρώτα δεν θα έκανα jailbreak πάντως. Δλδ αναφορά παράδοσης δεν είχα στο 2g μου για 3 χρόνια περίπου κ δεν είχα πρόβλημα. Όλα είναι θέμα συνήθειας. Όχι ότι με χαλά τώρα που έχω, αλλά κ χωρίς μια χαρά ζούσα. Ο δε υπολογιστής μου να βλέπει το κινητό μου κ τώρα που το έχω, δεν έχει ποτέ χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: To iPad επίσημα στην Ελλάδα !

Γιατί θυμάμαι σε ένα παραδίπλα νήμα να μιλάτε για την αναγκαιότητα του jb ώστε το iPhone να φτάσει σε λειτουργικότητα ένα κινητό με Android? ;)

Τώρα το jb είναι για το 1% των αγοραστών iPhone?

Να βάλουμε ένα poll να δούμε πόσοι το κάνουν; ;)

Η λειτουργικοτητα ενος κινητου σηκωνει μεγαλη συζητηση.. Πχ το iphone μπορει να μην εχει βλακωδως αναφορα παραδοσης, ομως η αποκριση του και γενικοτερα το interface του ειναι σαφως πιο απλο και ευκολο, αρα πιο λειτουργικο σε σχεση με ενα android... Ναι, το android εχει καποιες ευκολιες (πχ wifi hotspot) στο μαμα λειτουργικο, για τις οποιες το iphone πρεπει να γινει jb. Big deal.... Οποιος το εχει αναγκη, δεν θα ζοριστει καθολου να το κανει.. Οι περισσοτεροι ομως, ειναι απολυτα ευχαριστημενοι με το εξαιρετικο bluetooth tethering που προσφερεται απο το original firmware..
Για το poll δεν εχω καμια αμφιβολια οτι θα βγει πως οι περισσοτεροι θα κανουν jb. Γιατι να μην το κανουν ομως, οταν ειναι τοσο απλο και ευκολο ωστε και ενας ασχετος με υπολογιστες να μπορει να το κανει; Μηπως σας αρεσει να συζηταμε απλα για να συζηταμε;

Τη στιγμή που τόσος κόσμος κάνει jb, κάποιο λόγο θα έχει έτσι δεν είναι; Οπότε, όλοι αυτοί, δε μπαίνουν στη διαδικασία που περιέγραψα κάθε φορά που κυκλοφορεί νέο firmware?

Ε, αυτή η διαδικασία δεν υπάρχει στα "μαμά" iPhones και στα Android. Στα Android μάλιστα δεν χρειάζεται καν να μπλεχτεί υπολογιστής για να γίνουν τα upgrades (droid shameless plug :p).

Ναι ρε Δημητρη, αλλα προσπαθεις να παρουσιασεις σαν ντεφό κατι που ειναι εξαιρετικα απλο και σου προσθετει extra δυνατοτητες στο τηλεφωνο.
Σιγουρα στα droid, ως νεο πιο ανοικτο λειτουργικο, τα πραγματα στον τομεα αυτα ειναι πιο απλα. Δεν σημαινει ομως το οτι ειναι δυσκολη η αντιστοιχη διαδικασια στο IOS! Δεν υπαρχει μονο ασπρο ή μαυρο!

Τάκη, αν κάνουμε εδώ poll, επειδή οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια ιδέα περί τεχνολογίας, πιθανόν το αποτέλεσμα περί jb να είναι υπέρ. Αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό των κατόχων του iPhone είναι συντριπτικά αρνητικό. 1 στους 10 το έχει σπασμένο, άντε να βρεις 2. Οι υπόλοιποι ούτε ασχολούνται. Ακόμα κι αν έχουν ασχοληθεί, έχουν βαρεθεί με τα συνεχόμενα updates της APPLE κι έχουν σταματήσει να το κάνουν.
Αυτή είναι η αλήθεια κι αυτή ζω προσωπικά από τους πολλούς γνωστούς μου που έχουν iphone στην κατοχή τους.
Εδώ έχω γνωστούς που ούτε καν το έχουν συνδέσει με το iTunes! Τους το ενεργοποίησαν από το κατάστημα που το πήραν κι έκτοτε δεν το έχουν συνδέσει ποτέ με τον υπολογιστή τους!

Δεν έχω κάνει jb εδώ και ενάμισυ χρόνο...είχα κάνει γιανάχω ελληνικό πληκτρολόγιο...από τη στιγμή που τόκανε η μαμά δεν έχω λόγο...
Αναφορά παράδοσης έχω κανονικά από vodafone με *# στην αρχή κάθε μηνύματος....
Θήκη δεν μου χρειάζεται γιατί ό,τι και να κάνω-στους χώρους που κινούμαι καθημερινά-έχω σήμα καμπάνα...
γουστάρω γιατί το χρησιμοποιώ σαν iPod...με την Quick office σουίτα φτιάχνω excel και word ανετότατα και τα μεταφέρω ασύρματα σε pc/Mac..και τούμπαλιν..
Κάνω facetime αβέρτα-κουβέρτα..
Είμαι ένας ευτυχής κάτοχος!!!...έχω μεγάλο πρόβλημα γιατρέ μου;;;;

Κι εγω δεν εχω κανει jailbreak τωρα... γιατι δεν υπαρχει.
Το κινητο ετσι, συμπεριφερεται αψογα και δεν κολλαει με τιποτα !
Δεν μου λειπει κατι , αναφορα παραδοσης εχω με το προθεμα αν θελω, αν και δε μ ενδιαφερει. Ετσι κι αλλιως το iphonedelivery ειχε προβλημα με το facetime και το ειχα καταργησει πριν.
Αλλη αιτια δε βλεπω για να κανω jailbreak πια, μπορω και σωζω τα συννημενα απο το mail σε οποια εφαρμογη θελω, μπορω ευκολα να μεταφερω αρχεια στο Iphone μεσω του itunes kai MONO για cracked εφαρμογες θα το εβαζα///

Κι εγω στο 4 δεν εκανα jailbrake παρολο που κουβαλούσε την 4.01. Μαλιστα εκανα και αναβάθμιση σε 4.1 για το HDR που πραγματικα τα σπαει. Θα δουμε αργοτερα για jb

Απο οτι ξερω, jailbreak κανει περιπου κατι παραπανω απο το 10% των χρηστων.

Προσωπικα το θεωρω απαραίτητο, ειδικά στο iPad (και ξεφτίλα τις apple που χριαζεται να το κανουμε). Αλλα οταν το λεω σε "απλους" χρηστες δεν καταλαβαίνουν τι τους λεω...

Μπορώ να καταλάβω να μη σε νιάζει στο iPhone αλλα στο iPad δε γινεται δουλεία χωρις jailbreak (και μονο το multitasking αρκει) και όποιος δεν το καταλαβαίνει (με προκαταβολικη συγνωμη αν προσβάλω κανέναν), απλα ειναι ανίδεος.

Kαι εγώ τα τελευταία δύο χρόνια το είχα jailbroken. Στο 4 δεν θα το κάνω δεν υπάρχει λόγος. Οι εφαρμογές έτσι και αλλιώς είναι φτηνές και άπειρες free. Μόνο για το Navigon θα το έκανα αλλά μάλλον και αυτό θα το αγοράσω.

Κύριος λόγος είναι ότι κουράστηκα κάθε φορά μετά από update να μπαίνω στην ίδια διαδικασία. 'Ισως αν αισθανθώ ότι τα update από ένα σημείο και έπειτα δεν προσφέρουν τίποτα να το ξανακάνω και να το αφήσω σε συγκεκριμένη release. Αλλά δεν το βλέπω.

Οι "ελλείψεις", είναι κάτι σχετικό με το τι θέλει κανείς να κάνει και πως θέλει να δουλεύει.

Για απλούς χρήστες, μπορεί να ισχύει αυτό που λες, αλλά για προχωρημένους, δεν αρκεί. Συμφωνώ ότι η προσθήκη native multitasking στο iOS4.2 είναι βασικότατη, αλλά δεν κλείνει τα κενά που καλύπτουν εφαρμογές που παίζουν μόνο με Jailbreak.

Αναφορικά:
-Root file system access - file copy/delete
-Terminal
-SSH (file browsing στο ipad απο PC)
-Mobile Safari extensions (file browsing, file downloading)
-WiFi Sync
-SBSettings
-Activator (custom gestures)
-Tethering (για όσους δεν έχουν το 3G μοντέλο).
Και συνέχεια βγαίνουν καινούργιες.

Και πάνω απ' όλα, δε θέλω να εξαρτώμαι από το αν και πότε θα αποφασίσει η apple να με αφήσει να κάνω κάτι με μια συσκευή που μου ανήκει...

Απάντηση: Re: Γενική συζήτηση περί jailbreak κτλ.

Οι "ελλείψεις", είναι κάτι σχετικό με το τι θέλει κανείς να κάνει και πως θέλει να δουλεύει.

Για απλούς χρήστες, μπορεί να ισχύει αυτό που λες, αλλά για προχωρημένους, δεν αρκεί. Συμφωνώ ότι η προσθήκη native multitasking στο iOS4.2 είναι βασικότατη, αλλά δεν κλείνει τα κενά που καλύπτουν εφαρμογές που παίζουν μόνο με Jailbreak.

Αναφορικά:
-Root file system access - file copy/delete
-Terminal
-SSH (file browsing στο ipad απο PC)
-Mobile Safari extensions (file browsing, file downloading)
-WiFi Sync
-SBSettings
-Activator (custom gestures)
-Tethering (για όσους δεν έχουν το 3G μοντέλο).
Και συνέχεια βγαίνουν καινούργιες.

Και πάνω απ' όλα, δε θέλω να εξαρτώμαι από το αν και πότε θα αποφασίσει η apple να με αφήσει να κάνω κάτι με μια συσκευή που μου ανήκει...

Από τα παραπάνω που αναφέρεις, δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν καθημερινούς-απλούς χρήστες...ενδιαφέρουν power users, όπως εσύ πχ. Σε οποιαδήποτε λοιπόν συσκευή κάποια από αυτά χρειάζεται να επέμβεις στο λειτουργικό του, γιατί από 'μαμά' δεν το υποστηρίζει.

Αντιγραφή πάντως αρχείων στις εφαρμογές υποστηρίζει το τηλ κ χωρίς jailbreak, μέσω του iTunes, χωρίς την χρήση δλδ ssh.
Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχεις πρόσβαση στο ίδιο το λειτουργικό, root πρόσβαση δλδ, με terminal πχ...
To sbsettings έχει σε ένα σημείο τα κουμπία ενεργοποίησης-απενεργοποίησης wifi, bluetooth κτλ, ενώ υπάρχουν σε μη jailbreak εφαρμογές στο Appstore για κάτι αντίστοιχο.
O wifi συγχρονισμός δεν είναι κ ότι καλύτερο σε επίπεδο ασφαλείας, για αυτό άλλωστε δεν το υποστηρίζει επίσημα η Apple.

-bye-

για power users να κατεβασεις ενα αρχειο η να κανεις browse στο κινητό? η μηπως να συγχρονισεις απο το κρεββατι το κινητο μακρια απο το pc??????? Η μηπως ειναι λυση να κατεβαζουμε 232 apps για καθε λειτουργια που επρεπε να υπαρχει ευκολα και γρηγορα σε ενα menυ ολα μαζεμένα.

για power users να κατεβασεις ενα αρχειο η να κανεις browse στο κινητό? η μηπως να συγχρονισεις απο το κρεββατι το κινητο μακρια απο το pc??????? Η μηπως ειναι λυση να κατεβαζουμε 232 apps για καθε λειτουργια που επρεπε να υπαρχει ευκολα και γρηγορα σε ενα menυ ολα μαζεμένα.
:bigcry:
Κ έλεγα που είσαι τόση ώρα...:flipout:-bye-

Η εταιρεία δεν υποστηρίζει για λόγους ασφαλείας, ακόμα, την ασύρματη επικοινωνία-συγχρονισμό.

Επίσης, μεταφορά αρχείων γίνεται μέσω iTunes, είτε μας αρέσει, είτε όχι, έτσι δουλεύει.

Τέλος, το άνοιξε-κλείσε τα wifi, bluetooth κτλ, είτε θα γίνονται από το κεντρικό μενού του, είτε με εφαρμογές συγκεκριμένες διαθέσιμες από το Appstore.
:operator:

Κ έλεγα που είσαι τόση ώρα...:flipout:-bye-

Η εταιρεία δεν υποστηρίζει για λόγους ασφαλείας, ακόμα, την ασύρματη επικοινωνία-συγχρονισμό.

Επίσης, μεταφορά αρχείων γίνεται μέσω iTunes, είτε μας αρέσει, είτε όχι, έτσι δουλεύει.

Τέλος, το άνοιξε-κλείσε τα wifi, bluetooth κτλ, είτε θα γίνονται από το κεντρικό μενού του, είτε με εφαρμογές συγκεκριμένες διαθέσιμες από το Appstore.
:operator:

Αρα για τι power users μιλαμε, καθαρα δύστροπη πολιτικη της μαμας apple ειναι.
Ο κόσμος ξέρει τι θέλει κι γι αυτο υπαρχει το jailbrake και εκατονταδες tweaks για να γεμιζουν τα σκοπιμα "κενα" του λειτουργικού τα οποια ο steveακος νομιζει οτι θα μας κανει να μην τα θέλουμε οπότε απλά μας τα δινει απο την "πίσω πόρτα" με ευθυνη δική μας μη τυχον και του αμαυρώσουν το λειτουργικό ολα αυτα... :grandpa:

Re: Απάντηση: Γενική συζήτηση περί jailbreak κτλ.

EEE?! Πλάκα κάνεις? Δεν υποστηρίζει για λόγους ασφαλείας WiFi Sync, αλλά υποστηρίζει WiFi και 3G (!) - το πιο ανασφαλές πράγμα στον κόσμο για υποκλοπές, γιά όλα τα άλλα, όπως τα email μας και τους κωδικούς για όλες τις online υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε? Τι άλλο θα ακούσουμε?!

Όχι δεν "δουλεύει" και για αυτό δεν "μας αρέσει" :argue:

Και για αυτό κάνουμε Jailbreak και βάζουμε το iFile που μας αφήνει να δούμε όλο το filesystem και να κάνουμε copy/cut/paste/move/link. Σιγά μη παιδεύομαι με το iTunes (το πιο γελοίο πρόγραμμα για file managment - καλά καλά τη μουσική δεν κουμαντάρει).

Με το iFile μπαίνω στο filesystem, παίρνω ένα αρχείο από το Goodreader ή το Αirsharing και το αντιγράφω στο Pages ή στο Keynote. Η ακόμα καλύτερα, για να μην πιάνω διπλό χώρο, μπορώ να βάλω symbolic link απο το ένα στο άλλο directory.

Όλα αυτά δεν θα ήταν αναγκαία αν η apple απλά μας άφηνε να κάνουμε "file->save as / file->open", αλλά θεωρεί ότι οι πελάτες της είναι ηλίθιοι!:rifle: