Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Re: Apple iOS 7

Κανετε ενα μικρο διαλλειματακι παιδακια απο την κοκορομαχια γιατι εχω βγαλει τον Τακη και τον Γιαννη για φαι και δεν θα μπρουν να απαντησουν αμεσα.

ειναι περιεργοι και στο φαι τους παντως....δεν ξερω τι διαιτα προτεινει το Κουπερτινο αλλα και οι 2 παρηγγειλαν το ιδιο:

Attachments

• stroumfokamilos.jpg
    stroumfokamilos.jpg
    27.8 KB · Views: 66

Πάντως αυτό το περίφημο "fragmentation" του android market όλο το ακούω αλλά ακόμα δεν το έχω δει.. και έχω αυτή τη στιγμή στο σπίτι 4-5 συσκευές με διαφορετικές εκδόσεις android.

Οπότε αν δεν επηρεάζει εμένα, πως θα επηρεάσει τον τάδε χρήστη που απλά έχει κινητό με android 1-2-3 εκδόσεις πίσω; Χαμπάρι δεν θα πάρει μέχρι να έρθει η στιγμή που θα άλλαζε το κινητό του ούτως ή άλλως.

Όπως είπαν και άλλα παιδιά παραπάνω, ας βγάλει η Apple πρώτα πραγματικά budget κινητό (με τιμή έως 200 ) και μετά βλέπουμε.. γιατί είναι καλή φάση να είσαι ελιτιστής εκ του ασφαλούς.

Re: Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Και ανορθογραφο τρολαρισμα επισης. Στρουθοκαμηλισμός λεγεται FYI..

Καλα το εγραψα στρουμφακι ...
Σωστές και οι εντολές σου στους mods , μην φαίνονται τα αίσχη...

Επίσης το fragmentation πλέον δεν υπάρχει σε android συσκευές παρόμοιου κόστους με το iphone.Επίσης , καθε brand εχει και καποια δικά της fine tuning σε σχεση με την γυμνη εκδοση , κατι που κανει την εμπειρία χρήσης με το κινητο σαφώς πιο ελκυστική (πχ htc sense).
Επίσης πρεπει να καταλάβεις οτι αλλο ύφος εχουν οι νεες εκδοσεις του android , και αλλο του ios.
Τα περι σοβαρων κενων ασφαλείας κλπ που εγραψες πριν , μονο γέλιο βγάζουν...

Τα android εχουν πολλά στραβά και τα εχουμε γράψει.Οπως ειδικά εγω εχω γράψει και τα γαμάτα του iphone.
Oταν εσυ μπορέσεις να παραδεχθείς σε ποιούς τομείς υπερέχει ο "αντιπαλος σου" , τοτε θα μπορεσουμε να συζητησουμε και σε σοβαρό πλαίσιο.

Last edited:

Δημητρη, το βλεπεις καθημερινα…. κι αν δε το βλεπεις εσυ, το ειδα εγω!
Το βλεπεις οταν δε μπορεις να παρεις τη τελευταια εκδοση λειτουργικου για 6 μηνες και βαλε σε καινουργια συσκευη.

Το βλεπεις οταν η ιδια εφαρμογη για ios και android , ειναι διαφορετικη και συνηθως για ios ειναι πιο smooth .

Το βλεπεις οταν πολλοι devs φτιαχνουν πρωτα για ios συσκευη και μετα για android.

Το βλεπεις οταν δεν υπαρχουν καν πολλες εφαρμογες για android (που βγαινουν για ios), γιατι οι devs παλι δεν μπορουν (λογω πολυπλοκοτητας και ποικιλιας συσκευων ) να το βγαλουν για android.

Αρα δεν ισχυει αυτο που λες…

Το βλεπεις οταν δε μπορεις να παρεις τη τελευταια εκδοση λειτουργικου για 6 μηνες και βαλε σε καινουργια συσκευη.

Ε , και?Σε τι τους ενοχλεί ? (παντα μιλάμε για low/mid range συσκευές.Οι ακριβές ειναι up to date)

Το βλεπεις οταν η ιδια εφαρμογη για ios και android , ειναι διαφορετικη και συνηθως για ios ειναι πιο smooth .

Your claim.Μπορείς να δώσεις παραδείγματα?

Το βλεπεις οταν πολλοι devs φτιαχνουν πρωτα για ios συσκευη και μετα για android.

Δεν λέει κάτι αυτό.Το iphone εχει σαφώς μεγαλύτερο hype , οπως και ειναι πρώτο σε πωλήσεις applications.Δεν ειναι παράλογο.

Το βλεπεις οταν δεν υπαρχουν καν πολλες εφαρμογες για android (που βγαινουν για ios), γιατι οι devs παλι δεν μπορουν (λογω πολυπλοκοτητας και ποικιλιας συσκευων ) να το βγαλουν για android.

Ισχύει , αλλα οχι επειδη δεν μπορούν να προγραμματίσουν (σε κοινούς επεξεργαστες παίζουν), αλλα επειδή στο app store θα πληρωθούν.Πάλι μπορείς να παραθέσεις παραδείγματα.

Τα εχετε λίγο μπερδέψει Γιάννη.Συγκρίνετε ανόμοια (low end android συσκευές με iphone)

Καλα το εγραψα στρουμφακι ...
Σωστές και οι εντολές σου στους mods , μην φαίνονται τα αίσχη...

Επίσης το fragmentation πλέον δεν υπάρχει σε android συσκευές παρόμοιου κόστους με το iphone.Επίσης , καθε brand εχει και καποια δικά της fine tuning σε σχεση με την γυμνη εκδοση , κατι που κανει την εμπειρία χρήσης με το κινητο σαφώς πιο ελκυστική (πχ htc sense).
Επίσης πρεπει να καταλάβεις οτι αλλο ύφος εχουν οι νεες εκδοσεις του android , και αλλο του ios.
Τα περι σοβαρων κενων ασφαλείας κλπ που εγραψες πριν , μονο γέλιο βγάζουν...

Τα android εχουν πολλά στραβά και τα εχουμε γράψει.Οπως ειδικά εγω εχω γράψει και τα γαμάτα του iphone.
Oταν εσυ μπορέσεις να παραδεχθείς σε ποιούς τομείς υπερέχει ο "αντιπαλος σου" , τοτε θα μπορεσουμε να συζητησουμε και σε σοβαρό πλαίσιο.

Το ήθελες και το έγραψες ε; Hilarious..
Όταν θα μάθεις να επικοινωνείς σαν άνθρωπος τα ξαναλέμε.
Όσο για το fragmentation, μην λέμε τα ίδια και τα ίδια. Οποίος είναι τεχνολογικά ενημερωμένος ξέρει το πρόβλημα. Το να το υποβαθμιζετε κακό του κεφαλιού σας (=της πλατφόρμας) κάνετε. Για εμάς αδιάφορο είναι όσο χρησιμοποιούμε IOS.

Πάλι τα ίδια γράφεις.Ουτε απαντάς σε αυτά που σου λένε και γυρνάς την πλάτη προσπαθοντας να κερδίσεις εντυπώσεις σε σύγκριση ανομοιων συσκευών.
ΟΚ...

ΥΓ.Σε κάθε προσπάθεια , να μας βγάζετε τρελούς και άσχετους , θα ερχονται οι απαντήσεις σας.Τέρμα η πλάκα...

Last edited:

μα τι λες… ειχα το htc one x (το ενα απο τα 2 καλυτερα κινητα μαζι με το s3 περσυ )… και μην ακουσω παλι τις βλακειες περι HTC klp… γιατι αυτο ακριβως λεω !
Το οτι καθε εταιρεια κανει οτι θελει…. και δε μιλαμε για οποια κι οποια εταιρεια…

Παραδειγματα υπαρχουν πολλα για πολλες εφαρμογες !

Πχ djay - vjay

ουτε βγαινει ουτε προκειτα, ιατι απλα καθε συσκευη ειναι τοσο διαφορετικη, και η εφαρμογη ειναι τοσο απαιτητικη , που θα επρεπε να φτιαχτει μονο για μια συσκευη (πχ s4) , πραγμα σχεδον αδυνατο!

εχοντας δοκιμασει τις "αστειες" εφαρμογες για ηχο και εικονα σε android… ριξε μια ματια στο imovie , που επισης δε μπορει να βγει σε μια android συσκευη!

Το προγραμμα ειναι optimized για iphone-ipad και δε θελει ουτε render για ενα απλο εφφε, που απαιτει τεραστιους χρονους επεξεργασιας ακομη και σε 8πυτηνες συσκευς οπως το s4.

Το ιδιο ισχυει και για το garaje band , τη καλυτερη και πληρεστερη εφαρμογη μουσικης που κυκλοφορει σε mobile συσκευη , ανεξαρτητου κατηγοριας!
Ουτε για αστειο δεν υπαχρουν τετοιες εφαρμογες στο android… ακριβως λογω του fragmentation kai oxi mono !

Τι σχέση έχει αυτό με το fragmentation? Όποιος καίγεται να έχει πρώτος την τελευταία έκδοση του android απλά παίρνει Nexus. Οι υπόλοιποι τις παίρνουν όταν / αν τις βγάλουν οι εκάστοτε κατασκευαστές. Σε όποιους αρέσει (αγαπημένο σλόγκαν της Apple :p). Όποιος έχει θέμα με αυτό πηγαίνει σε άλλο κατασκευαστή ή σε Nexus όπως είπα και πριν.

Φυσικά και είναι διαφορετική, είναι διαφορετικές οι πλατφόρμες. Σε κάποιες περιπτώσεις σε ios είναι και πιο smooth, αλλά οι συγκρίσεις πρέπει να γίνονται σε κινητά ίδιας κατηγορίας τιμής. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ πολύ κοντά.

So what? Και πολλοί devs φτιάχνουν μόνο για android γιατί τους "κόβει" η Apple από το app store λόγω διαφόρων πολιτικών της. Ο γνωστός φασισμός / ολοκληρωτισμός.

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι είναι το fragmentation. Fragmentation είναι μια εφαρμογή να τρέχει σε μια έκδοση android και όχι σε άλλη. Όχι να μη βγαίνει σε android (για οποιοδήποτε λόγο). Επίσης απ' ότι γνωρίζω υπάρχουν πολλές εφαρμογές στο ios που απαιτούν 6+ για να τρέξουν. Και έχω δει πως τρέχει το 6 σε 3GS. Not a pretty picture.

μα τι λες… ειχα το htc one x (το ενα απο τα 2 καλυτερα κινητα μαζι με το s3 περσυ )… και μην ακουσω παλι τις βλακειες περι HTC klp… γιατι αυτο ακριβως λεω !
Το οτι καθε εταιρεια κανει οτι θελει…. και δε μιλαμε για οποια κι οποια εταιρεια…

Παραδειγματα υπαρχουν πολλα για πολλες εφαρμογες !

Πχ djay - vjay

ουτε βγαινει ουτε προκειτα, ιατι απλα καθε συσκευη ειναι τοσο διαφορετικη, και η εφαρμογη ειναι τοσο απαιτητικη , που θα επρεπε να φτιαχτει μονο για μια συσκευη (πχ s4) , πραγμα σχεδον αδυνατο!

Γιάννη, δεν υπάρχει σοβαρός DJ στον πλανήτη που να παίζει από το κινητό του. Ούτε καν από ταμπλέτα. Αυτά είναι παιχνιδάκια και παιδάκια και wannabys. Δεν είναι σοβαρές εφαρμογές εξ'ορισμού. Και σίγουρα IMO δεν είναι λόγος να προτιμήσει κάποιος μια πλατφόρμα έναντι μιας άλλης.

Το ίδιο ισχύει για όλες τις εφαρμογές για content creation. Ότι και να λέτε, σοβαρή δουλειά δεν γίνεται σε κινητό. Ούτε καν σε ταμπλέτα.

Δημητρη και παλι εισαι λαθος !
Δυστυχως εχεις μεινει πολυ πισω… στο εχω ξαναπει!

Ακομη κι εγω χρησιμοποιω στη δουλεια μου , iphone kai ipad , για τετοιες δουλειες (και ειναι ακρως επαγγελματικο περιβαλλον, σε διαβεβαιω).

Και στο κατω-κατω , μη βαφτηζεις την αδυναμια του android με αλλο ονομα.
Δεν υπαρχουν τετοιες εφαρμογες γιατι απλα δε γινεται να υπαρξουν… ανεξαρτητα αν καποιοι ή οχι τις χρησιμοποιουν για επαγγελματικους λογους.

Και φυσικα ειναι λογω του fragmentation, γι αυτο δεν εμφανιζονται τετοιες εφαρμογες… γιατι υπαρχουν πολλες συσκευες, ανομοιες μεταξυ τους και πολλες εκδοσεις λειτουργικων που καθιστουν αδυνατη την αναπτυξη τετοιων εφαρμογων.

Και φυσικα φταιει το fragmentation για το οτι οι εταιρειες καθυστερουν να βγαλουν (αν βγαλουν ποτε) τις νεες εκδοσεις ακομη και σε μεγαλα κινητα.
Που να προλαβουν να βγαλουν εκδοσεις για δεκαδες και εκατονταδες κινητα ?

Last edited:

Ακομη κι εγω χρησιμοποιω στη δουλεια μου , iphone kai ipad , για τετοιες δουλειες (και ειναι ακρως επαγγελματικο περιβαλλον, σε διαβεβαιω).

Δεν υπαρχουν τετοιες εφαρμογες γιατι απλα δε γινεται να υπαρξουν… ανεξαρτητα αν καποιοι ή οχι τις χρησιμοποιουν για επαγγελματικους λογους.

Και φυσικα ειναι λογω του fragmentation, γι αυτο δεν εμφανιζονται τετοιες εφαρμογες… γιατι υπαρχουν πολλες συσκευες, ανομοιες μεταξυ τους και πολλες εκδοσεις λειτουργικων που καθιστουν αδυνατη την αναπτυξη τετοιων εφαρμογων.

Mε την ιδια λογική που καποιες εφαρμογές στο iphone ελουν ios6+ , ετσι και καποιες στο android θέλουν 4 και άνω (σαφώς λιγότερες κιόλας).
Δεν καταλαβαίνω την επιμονή αφου με τον ιδιο τρόπο θα παιξει μια εφαρμογη σε ολες τις μετέπειτα εκδόσεις.
Οι εφαρμογές που ανέφερες ειναι αποκλειστικές.Πολύ αμφιβάλλω αν θα επέτρεπε η apple να βγουν αλλού.Το οτι δεν θα γινόταν να βγουν αλλού , το θεωρώ αστείο.Ειπαμε, πανω σε κοινή αρχιτεκτονική επεξεργαστών βασίζονται τόσα χρόνια τώρα.

και οι παραπανω εφαρμογες δεν ειναι μονο για επαγγελματιες… δεν ειναι εκει το θεμα μας.
Απλα δειχνει ποσο καλα στημενο ειναι το λειτουργικο με τη συσκευη , και ποσο ρολο παιζει η βελτιστοποιηση σε μια εφαρμογη.

αυτο δε συμβαινει στο android…. τι να κανουμε τωρα?

Έχω διαβάσει Γιάννη ότι χρησιμοποιείς τέτοιες εφαρμογές στη δουλειά σου και καλά κάνεις. Αλλά είσαι η μειοψηφία της μειοψηφίας. Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, κτλ κτλ.
Όποιες "επαγγελματικές" εφαρμογές έχω δει εγώ να χρησιμοποιούνται ευρέως δεν είναι αποκλειστικές στο ios. Και σίγουρα δεν έχουν σοβαρές απαιτήσεις από το hardware ή το software.

Σόρρυ Γιάννη, αλλά με αυτή τη λογική το ios είναι μάπα γιατί δεν υπάρχουν για αυτό εφαρμογές που κανονικά θα έτρεχαν σε υπερυπολογιστές. Καλά κάνουν και δεν υπάρχουν! Άχρηστες θα ήταν ούτως ή άλλως.

Θα ήθελα τεκμηρίωση για αυτό.

Και φυσικα φταιει το fragmentation για το οτι οι εταιρειες καθυστερουν να βγαλουν (αν βγαλουν ποτε) τις νεες εκδοσεις ακομη και σε μεγαλα κινητα.
Που να προλαβουν να βγαλουν εκδοσεις για δεκαδες και εκατονταδες κινητα ?

ΟΚ, όντως δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει fragmentation.

προφανως και δεν ειναι το θεμα οι συγκεκριμενες εφαρμογες.

Το θεμα ειναι απλο…. απορω γιατι δε συνενοουμαστε !:p

Το θεμα ειναι οτι ακριβως λογω της κλειστης σχεδιασης του ios (με τα οποια αρνητικα) , υπαρχουν και πολλα θετικα.

Κυριως το απολυτο "δεσιμο" hardware - software και η απροσκοπτη λειτουργια που εχει , ακριβως λογω αυτης της καταστασης.
Μπορει να περιοριζει καπως τα πραγματα, αλλα υπαρχει πολυς κοσμος, που προκειμενου να εχει αυτη την εμπειρια χρησης και αυτης της ποιοτητας εφαρμογων, δεν δινει σημασια σ αυτους τους περιορισμους.

Οπως δεχομαστε λοιπον κι εμεις καποια "παρατραγουδα" του ios…αλλο τοσο πρεπει να καταλαβετε κι εσεις οτι δεν γινεται (εκ των πραγματων) να υπαρχουν "τετοιες" εφαρμογες και τετοια εμπειρια χρησης σε ολα τα android, ειδικα σε τοσο απαιτητικες εργασιες (ασχετα αν τις θεωρουμε "επαγγελαμτικες¨ή οχι).

Υπαρχουν και πιο απλες εφαρμογες, οπως τα pages , numbers , keynote , που ειναι οι αντιστοιχες του microsoft office σε ios , που επισης απεχουν πολυ απο αντιστοιχες για android.
http://www.apple.com/apps/iwork/pages/

Αυτες δεν ειναι "επαγγελματικες" αλλα καθημερινες εφαρμογες, που δειχνουν σε μεγαλο βαθμο αυτο που λεμε….

Γιάννη ,δεν αναιρεί κανεις τα καλά του κλειστού ios.
Η συζήτηση γίνεται επειδή υπάρχει εντελώς λάθος αντίληψη για την αλλη πλευρά (android)

εγω παντως αναγνωριζω τα θετικα του android , αλλωστε το δοκιμασα και τα γνωριζω.
Πολλα θα ηθελα να υπαρχουν και στο ios , "γιατι να το κρυψουμε αλλωστε " !:p

Φυσικα και υπαρχουν καταπληκτικες συσκευες και το android εχει φτασει σε μεγαλο σημειο ωριμοτητας,
Μια χαρα κανει τη δουλεια του καποιος σημερα με μια android συσκευη (οχι φυσικα τις κινεζιες, και της χαμηλης κατηγοριας) .

Αλλα εδω μιλαμε για το ios 7….νομιζω :p

Απάντηση: Apple iOS 7

Τσαμπα γραφουμε…
Από την στιγμη που δεν παραδέχεστε ότι υπαρχει fragmentation και στο ios ( εστω σε μικροτερο βαθμο ) και βλεπεται μονο στο Android δεν γίνεται κουβεντα…
Από την στιγμη που ευκολα θεωρείτε πως το δηθεν προβλημα του fragmentation στο ios λυνεται από τους developers σε δυο ωρες ενώ στο Android δεν λύνεται ( πραγμα που δεν ισχύει) δεν γινεται κουβεντα.
Από την στιγμη που συγκρίνετε fragmentation με τεραστια ποικιλια συσκευών από την μια και με μονο 8 συσκευες από την apple ,δεν γινεται κουβεντα.
Τελος καλο είναι να γνωριζουμε πως η πλειοψηφία των premium συσκευων υποστηρίζονται ( εστω με καθυστερήσεις) ενώ στις περιπτώσεις όπως του Nexus ( οπου μιλαμε για pure android) η προοδος είναι αμεση και πιο γρήγορη ( βλεπε Nexus vs 4s ) .

Αν όλα αυτά δεν υπολογίζονται τοτε εχουμε συγκρίσεις μεταξυ μήλων και πορτοκαλιών.