Γενόσημα φάρμακα και φάρμακα εκ Μπαγκλαντές

Απάντηση: Re: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Και ο ΕΟΦ ειναι αξιοπιστος ? Δεν πιστευω οτι θα εκαναν εις γνωση τους κακο σε πολιτες αλλα οταν σε βαζει στην καρεκλα σου η εκαστοτε πολιτικη εξουσια εχω τις αμφιβολιες μου.

Όποιος έχει κάτι καλύτερο να το δηλώσει επιτέλους. Όλους άχρηστους θα τους βγάλουμε...

Απάντηση: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Δεν ασχολουμαι με τον ΙΣΑ..Εθεσα συγκεκριμένα ερωτηματα..Ξερεις τι λες η απλά παπαγαλιζεις οτι γραφουν οι φιλου τού Λοβέρδου.

Re: Απάντηση: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Α δεν το ειχα καταλαβει αυτο.

Νομιζα οτι θα τους επεβαλλαν συγκεκριμενη λιστα απο γενοσημα και φτηνοτερα γενικα φαρμακα και οχι να συνταγογραφουν την δραστικη ουσια οπως λες. Δεν ειναι κακο αλλα θα ειναι ολα τα σκευασματα με την ιδια δραστικη ουσια το ιδιο ? Εχουν ολα τις ιδιες αναλογιες δραστικων ουσιων ?

Εδω νομίζω οτι έχει βαλει το χεράκι της και η τρομολαγνεία των ΜΜΕ.
Απο όσα έχω διαβάσει καταλαβαίνω οτι όταν λήξει η πατέντα ενος φαρμάκου, μπορει να παραχθεί απο οποιαδήποτε βιομηχανία, χωρις να σημαίνει οτι πρέπει αυτή να έχει έδρα σε ημιυπόγειο του Χαρτουμ. Αν δηλαδή η Glaxco μπορει να φτιάξει ένα φάρμακο πιο φθηνά απο την Pfeizer, δεν θα είχα ενδοιασμούς να το πάρω.

Δεν ασχολουμαι με τον ΙΣΑ..Εθεσα συγκεκριμένα ερωτηματα..Ξερεις τι λες η απλά παπαγαλιζεις οτι γραφουν οι φιλου τού Λοβέρδου.

Γιατί δεν μας λες εσύ τη γνώμη σου καλύτερα, ως γιατρός κιόλας; Ρωτάς, αλλά θέση δεν παίρνεις.

Re: Απάντηση: Re: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Όποιος έχει κάτι καλύτερο να το δηλώσει επιτέλους. Όλους άχρηστους θα τους βγάλουμε...

Δεν παιρνω θεση, ειναι ενα θεμα που δεν το ξερω και με απασχολει στα πλαισια που απασχολει καθε πολιτη και δη γονιο. Αναρωτιεμαι απλα.

Re: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Τα γενοσημα υποτιθεται οτι πρεπει να ειναι ιδιας δρασης ιδιων συστατικων και ιδιας αποτελεσματικοτητας με τα οριτζιναλ. Αυτο θα πει γενοσημο. Και φυσικα θελουν εγκριση απο τον ΕΟΦ η τον Ευρωπαικο ΕΟΦ, αν υπαρχει κατι τετοιο.
Το ολο θεμα ειναι φυσικα οικονομικων συμφεροντων και οχι τοσο θεμα υγειας, κατα την αποψη μου. Ουτως η αλλως οι Ελληνικες φαρμακοβιομηχανιες παραγουν μονο γενοσημα και τα εξαγουν κιολας.

Προφανως ομως καποιοι θα χασουν τις μιζες τους. Προφανως καποιες Ελληνικες βιομηχανιες δεν θα μπορουν να συναγωνιστουν τα ξενα, πιστοποιημενα γενοσημα, που θα εισαγονται. Πρεπει να δωθει μεγαλο βαρος στην στηριξη της Ελληινικης βιομηχανιας γιατι οντως υπαρχει κινδυνος να καταρρευσουν και μαζι και οι χιλιαδες εργαζομενοι σε αυτες. Οσο για ινδικα και πακιστανικα φαρμακα, δεν θα μου εκανε εντυπωση αν και τα οριτζιναλ καποιων εταιρειων δεν παραγονται ηδη εκει. Εαν οι προδιαγραφες ειναι ιδιες παγκοσμιως γιατι το ινδικο να ειναι υποδεεστερο απο το αμερικανικο? Φτηνοτερο σιγουρα, υποδεεστερο γιατι? Και στο κατω κατω οι "προηγμενες" χωρες που εχουν 50% γενοσημα για λογου κοστους παιζουν με την υγεια των πολιτων τους? Και κανεις γερμανος η αγγλος δεν αντιδρα?

Γιατί δεν μας λες εσύ τη γνώμη σου καλύτερα, ως γιατρός κιόλας; Ρωτάς, αλλά θέση δεν παίρνεις.

Πλακα κανεις??Να διαβαζεις καλυτερα τι εχω γραψει για τα ινδικα γενοσημα..

Eπισης ξαναρωτησα..Πως θα σπάσει το παρεμποριο αν ο φαρμακοποιος δινει το σκευασμα που υπάρχει στο φαρμακειο του και θα το επιλεγει αυτός???

Παρε και ενα αρθρο της Washington Post..(του 2007) που αναφερει τις τεράστιες αμφιβολιες για τα κινεζικα και ινδικα γενοσημα και οτι η FDA ειναι εντελώς ανισχυρη στο να τά ελεγχει...

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/06/16/AR2007061601295.html

Οπου FDA ο Αμερικανικος ΕΟΦ..

Last edited:

Εδώ δεν είδα τίποτα να έχεις γράψει, ή μήπως πρέπει να παρακολουθώ όλα τα τόπικ; Και τι είναι πάλι αυτό με τα ινδικά και του μπαγκλαντές, από άλλες χώρες δεν υπάρχουν γενόσημα;

Eπισης ξαναρωτησα..Πως θα σπάσει το παρεμποριο αν ο φαρμακοποιος δινει το σκευασμα που υπάρχει στο φαρμακειο του και θα το επιλεγει αυτός???

Ουσιαστικά ούτε ο φαρμακοποιός θα έχει επιλογή, από τη στιγμή που θα πρέπει να δώσει το φθηνότερο φάρμακο. Οπότε πολύ πιθανό να δούμε ένα πόλεμο τιμών...

Εδώ δεν είδα τίποτα να έχεις γράψει, ή μήπως πρέπει να παρακολουθώ όλα τα τόπικ; Και τι είναι πάλι αυτό με τα ινδικά και του μπαγκλαντές, από άλλες χώρες δεν υπάρχουν γενόσημα;

Α ναί??Και τι με νοιάζει που εσυ δεν ειδες..Μηπως θες να σου στελνουμε και ειδικη ενημερωση...??

Αφου δεν γνωριζεις καν οτι σκοπευουν να φερουν ινδικά στην Ελλάδα ,πώς και εχεις αποψη??

Re: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Τα Ελληνικα γενοσημα δεν ειναι μια λυση στην οποια δεδομενων των αναγκων θα πρεπει να στραφουμε ?

Φανταζομαι οτι τους βαζουν στο τραπεζι τα γενοσημα αλλων χωρων απο την Ασια για να τους ριξουν τις τιμες. Βλεποντας και την ανακοινωση των φαρμακοβιομηχανων εκει καταληγω.

Αλλιως σε μια χωρα που εχει ηδη χρεωκοπησει δεν νοειται να μην προσπαθεις να αναπτυξεις την δικη σου φαρμακοβιομηχανια.

Aστο ρε Σπύρο ... θα μιλήσω εγώ που είμαι ηλεκτρονικός και ξέρω απο αυτά ,,, μπάς και καταλάβει κανένας ...

έλα παναγία μου ...έχουμε χάσει κάθε μέτρο ...

Ουσιαστικά ούτε ο φαρμακοποιός θα έχει επιλογή, από τη στιγμή που θα πρέπει να δώσει το φθηνότερο φάρμακο. Οπότε πολύ πιθανό να δούμε ένα πόλεμο τιμών...

Κάνεις και εδώ λάθος...Ανετα μπορώ ,ως φαρμακοποιος να πώ οτι αυτη την στιγμή εχω το γενοσημο ''Μανώλης'' και οχι ''Βασιλης'' στο φαρμακειο μου,γιατι υπάρχει έλλειψη.

Εν πάση περιπτώσει επειδη και παλιοτερα εχεις καταεκτεθεί με οσα μας εβαζες ως θέσφατα ,σχετικά με δηλωσεις Χρυσοχοϊδη στην Αμερικανικη Πρεσβεια και ολα τα φουλ Μνημονιακά ,για τα οποια μετά κατάπιες την γλώσσα σου κράτα και μικρο καλάθι.

Α ναί??Και τι με νοιάζει που εσυ δεν ειδες..Μηπως θες να σου στελνουμε και ειδικη ενημερωση...??

Αφου δεν γνωριζεις καν οτι σκοπευουν να φερουν ινδικά στην Ελλάδα ,πώς και εχεις αποψη??

Μα ούτε εμένα με νοιάζει τι γράφεις σε άλλα τόπικ, δεν είσαι μόνος σου στη συζήτηση....

Re: Απάντηση: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Αυτο εγω δεν το καταλαβαινω.

Αν το φαρμακειο της γειτονιας μου εχει πχ μονο το ακριβοτερο φαρμακο τι θα κανουμε ? Θα πηγαινουμε σε αλλο φαρμακειο ? Θα περιμενουμε να φερει το φτηνοτερο ?

Μα ούτε εμένα με νοιάζει τι γράφεις σε άλλα τόπικ, δεν είσαι μόνος σου στη συζήτηση....

Απλά λέω οτι εισαι παντελώς ασχετος στο θέμα και εχεις καταεκτεθεί και σε πολλά αλλα..

Οποτε πάνε πρωτα ενημερώσου γιατί ο κόσμος τραβαει τρομερά ζορια και με τις περικοπές παροχών και μέ το τι γινεται με το φάρμακο σήμερα και μετά μας ξαναμιλάς.

Κάνεις και εδώ λάθος...Ανετα μπορώ ,ως φαρμακοποιος να πώ οτι αυτη την στιγμή εχω το γενοσημο ''Μανώλης'' και οχι ''Βασιλης'' στο φαρμακειο μου,γιατι υπάρχει έλλειψη.

Μπορεί να γίνει και έτσι, κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο...

Απλά λέω οτι εισαι παντελώς ασχετος στο θέμα και εχεις καταεκτεθεί και σε πολλά αλλα..

Οποτε πάνε πρωτα ενημερώσου γιατί ο κόσμος τραβαει τρομερά ζορια και με τις περικοπές παροχών και μέ το τι γινεται με το φάρμακο σήμερα και μετά μας ξαναμιλάς.

Μπορείς να λες ό,τι θέλεις, δεν με ενδιαφέρει...

Μπορεί να γίνει και έτσι, κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο...

Ναι αλλα το παρεμπόριο θα παραμεινει..So simple...

Και μάλιστα ο φαρμακοποιος θα ειναι υπευθυνος για το σκευασμα που θα δινεται στον ασθενή..Ελπιζω να το καταλαβες γιατι τοχω γραψει τρεις φορες εως τώρα..

Μπορείς να λες ό,τι θέλεις, δεν με ενδιαφέρει...

Εσύ ομως δεν μπορεί να γράφεις ασχετίλες.

Και διαβασε τι λεει έγκριτη εφημεριδα για τα γενοσημα και την FDA..Σουδωσα το Link απο την Washington post.

Ναι αλλα το παρεμπόριο θα παραμεινει..So simple...

Και μάλιστα ο φαρμακοποιος θα ειναι υπευθυνος για το σκευασμα που θα δινεται στον ασθενή..Ελπιζω να το καταλαβες γιατι τοχω γραψει τρεις φορες εως τώρα..

Ναι, αυτό το έχω καταλάβει και είναι μία από τις αντιρρήσεις των γιατρών από την αρχή. Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος, υποτίθεται ότι οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν τα φάρμακα και τι δίνουν. Αρκεί να είναι φαρμακοποιοί πίσω από τον πάγκο, κι όχι κανένας άσχετος βοηθός...