Γενόσημα φάρμακα και φάρμακα εκ Μπαγκλαντές

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Να αντιστρέψω την ερώτηση...

Αυτό που ετοιμάζουν να κάνουν τώρα πως θα μας ωφελήσει;

Υποτίθεται ότι θα μειώσει τις τιμές των φαρμάκων και θα περιορίσει την υπερσυνταγογραφία. Δεν ξέρω, και λίγο να το πετύχει, καλό μου φαίνεται εμένα και ας λέει ο Σπύρος τα δικά του. Who cares...

Υποτίθεται ότι θα μειώσει τις τιμές των φαρμάκων και θα περιορίσει την υπερσυνταγογραφία. Δεν ξέρω, και λίγο να το πετύχει, καλό μου φαίνεται εμένα και ας λέει ο Σπύρος τα δικά του. Who cares...

To να μην διαβάζεις κάν ουτε την διαφορά τών generics με τα brand generics που αποδεδειγμένα αυξάνουν τις τιμές-παρεθεσα και αρθρο-καθως και οτι τελικά αποφευγεις ολα οσα γραφτηκαν για τα Ινδικά generics αλλα και για το οτι δεν χτυπιεται το παρεμπόριο με την μεταφορα απο τον γιατρο στον φαρμακοποιό δειχνει καθαρα ποιος λεει τα δικα του..

Η προταση μου ηταν σαφέστατη και την προσυπεγραψε και ο opsim..

Πάνε τώρα πες παλι τα δικα σου να μάς φωτισεις για μιαν ακομα φορά α λα Λοβέρδος.

Αλλά ακομα και σημερα ουτε το συστημα συνταγογραφησης το ηλεκτρονικο δεν δουλευει αξιοπρεπώς με αποτέλεσμα το 35-40% των συνταγών να παραμενουν χειρογραφες με μια απλη συνοδευτική βεβαιωση του γιατρού οτι το συστημα δεν λειτουργεί και αυτη να εκτελειται απο τον φαρμακοποιο..

Το ξαναγραφω γιατι καταντησε βαρετό...

Γενοσημα(και οχι brand generics- εγκεκριμενα απο την Ε.Ε.η την Ελλάδα σε ποσοστο 50 %..
Αυστηρος ελεγχος συνταγογραφησης απο αξιοπιστο συστημα ηλεκτρονικης συνταγογραφησης ..

Ινδια γιοκ.

Last edited:

Who cares για ανθρώπους που δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν το επώνυμο φάρμακο και θα παίρνουν το αμφιβόλου ποιότητας αντίγραφο εκ Ινδίας μιας και θα είναι το μοναδικό που θα καλύπτει το ταμείο τους...

Αν, χτύπα ξύλο, αύριο μεθαύριο χρειαστείς εσύ ή κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο κάποιο φάρμακο, θα πάρεις το αντίγραφο που θα καλύπτει το ταμείο;

Απάντηση: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Who cares για το τι λέει ο Σπύρος, όχι εγώ πάντως...

Αν, χτύπα ξύλο, αύριο μεθαύριο χρειαστείς εσύ ή κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο κάποιο φάρμακο, θα πάρεις το αντίγραφο που θα καλύπτει το ταμείο;

Γιατί, τώρα γίνεται κάτι διαφορετικό μήπως;

Ημουν οσο σαφης μπορουσα και με αρθρα και με προτασεις...

Οποιος εχει ματια βλέπει...

Απ´εκει και πέρα τα ιδια εγραφε και για το πετυχημενο Μνημονιο εδω και δυό χρονια και τώρα ψάχνεται..:Banane0::Banane0::Banane0:

Οντως who cares.:ADFADF1::ADFADF1:

Yποθετω επισης και who cares για οσα λεει ο opsim..:music-smiley-005:

Οσο για τον ΕΟΠΠΥ αυτο το κατασκευασμα Λοβέρδου και Βουδουρη που μάλιστα έλεγαν πως θα αυτοχρηματοδοτειται και ελεγα πως ειναι αδυνατον ιδου τι δηλωσε προχτες ο ιδιος ο προεδρος του ΕΟΠΠΥ.''Η εφαρμογη του Μνημονιου και η μεγαλη ανεργια καθιστα δυσκολο το έργο'' ..

Μεχρις πριν δεκα μερες ταβρισκε ολα καλά..

Ποση σχεση εχει η λειτουργια του ΕΟΠΠΥ με το φαρμακο??Μα φυσικά τεράστια...

Last edited:

Όταν πριν μερικά χρόνια διαβάζατε ότι οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες ήθελαν να απαγορεύσουν την παραγωγή γενόσημων για το AIDS στη Νότια Αφρική, είμαι σίγουρος ότι τότε είχατε διαφορετική γνώμη για το θέμα...

Απ´εκει και πέρα τα ιδια εγραφε και για το πετυχημενο Μνημονιο εδω και δυό χρονια και τώρα ψάχνεται..:Banane0::Banane0::Banane0:

Ενώ όλοι εσείς είχατε τις λύσεις έτοιμες, και ποτέ δεν πιστέψατε σε κάποιο λάθος στόχο και σκοπό :p...

Ενώ όλοι εσείς είχατε τις λύσεις έτοιμες, και ποτέ δεν πιστέψατε σε κάποιο λάθος στόχο και σκοπό :p...

Τουλάχιστον δεν καταπιαμε αμασητη την καραμέλα..

Δες τωρα τι λεει ο ιδιος ο Βουδουρης για την ''δυσχερεια λειτουργιας του ΕΟΠΠΥ'' που στο τελος και θα καταρευσει και θα πληρωνει ο κοσμος συμμετοχή σε φάρμακα αναγκαια ,οπου δεν θα μπορει στην ουσια να τα αγορασει.

Re: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Who cares
Πηδάει η βελόνα.

Φυσικά και σε ένα forum ενδιαφερόμαστε για τις απόψεις των άλλων.
Διαφορετικά
Υπάρχει και το προσωπικό ημερολόγιο του καθενός.

Όταν πριν μερικά χρόνια διαβάζατε ότι οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες ήθελαν να απαγορεύσουν την παραγωγή γενόσημων για το AIDS στη Νότια Αφρική, είμαι σίγουρος ότι τότε είχατε διαφορετική γνώμη για το θέμα...

Αυτό είναι εντελώς διάφορο ζήτημα, εκεί μιλάμε για generics που παραβιάζουν δικαιώματα που δεν έχουν λήξει. Νομίζω και στην Αργεντινή και τη Βραζιλία έχει γίνει αυτό. Εκεί το ζήτημα είναι ηθικό, εάν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Τρίτο Κόσμο να πεθάνει.

..

Ανησυχία για τον ΕΟΠΥΥ...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/02/2012

Πολύ ανήσυχος για την πορεία και την τύχη του νεοσύστατου Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εμφανίσθηκε για δεύτερη συνεχή μέρα χθες ο πρόεδρος του Οργανισμού Γερ. Βουδούρης.

Μιλώντας με αξιοσημείωτη ειλικρίνεια στον ραδιοσταθμό "Αθήνα 9,84", ο Γερ. Βουδούρης επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: "Ο κλάδος Υγείας, που ξεχωρίστηκε του ΕΟΠΥΥ με τη συγχώνευση, εκτιμήθηκε ότι μέσα από τις διάφορες διαδικασίες που θα υπάρξουν στον εξορθολογισμό των δαπανών και στη μείωση της δαπάνης, κυρίως του φαρμάκου, θα είναι αρκετά, ώστε να δώσουν μία άνεση να εξελιχθεί και το οικονομικό έτος να αφήσει όσο το δυνατόν μικρότερα ελλείμματα. Αυτός είναι ο στόχος. Τώρα, αν θα το καταφέρουμε, δεν μπορώ να το πω με ακρίβεια αυτή τη στιγμή. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, όσο συνεχίζεται αυτή η ύφεση, δηλαδή ο κόσμος δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές, οι επιχειρήσεις κλείνουν, η αγορά της οικοδομής έχει 'καθίσει', που σημαίνει ότι μειώνονται τα έσοδα και του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ. Αυτά είναι ανησυχητικά μεγέθη".

Πολύ ανησυχητικά...

Β.Β.

Kωλοτουμπα αυτος που πριν εικοσι μερες τάβρισκε ολα ωραια και μάλιστα δηλωνε οτι ο ΟΑΕΕ πλέον δεν χρωστά (καλα ας ρωτησει αυτους που περιμενουν συνταξη και τα φαρμακεια)....

Ο λογος που θελουν νά παραβιάσουν καθε κοινοτική οδηγια ειναι γιατι φοβουνται οτι στο τελος θα παρουν χαμπαρι οι ασφαλισμένοι τι γινεται και θα αρχισουν να τους κυνηγούν..Οποτε αρχισαν να σκεφτονται λυσεις πάμφθηνων μέν,αλλα οχι ελεγμένων φαρμάκων ..Και οποιος ζησει έζησε.

Last edited:

Ενδιαφερόμαστε για τις απόψεις όσο ο άλλος δεν ξεκινά προσωπικές αντιπαραθέσεις και εξυπνακισμούς....

Και κάνει και edit στους άλλους. Ωραίος, τι να πω....

Last edited:

Ενδιαφερόμαστε για τις απόψεις όσο ο άλλος δεν ξεκινά προσωπικές αντιπαραθέσεις και εξυπνακισμούς....

Μα δεν εχεις καν αποψη.Κανεις copy paste τον δημοφιλή Λοβέρδο και τα ινδικα του γενοσημα...

Κάτσε διαβασε πρωτα τις διαφορες των γενοσημων,τι ισχυει στην Ε.Ε.,ρώτα πώς λειτουργει το νεο συστημα συνταγογραφησης και μετά ξαναέλα.

Απο εξυπνακισμους δε και την μπάλα στην κερκιδα το διαπιστωσαμε.

Φαντάζομαι ότι οι φαρμακοποιοί είναι άσχετοι που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο μέτρο, ή απλά το κάνουν για το συμφέρον τους, όπως οι γιατροί που δεν θέλουν να χάσουν τα "δωράκια";

2012-02-23_2010.png

..

Ανησυχία για τον ΕΟΠΥΥ...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/02/2012

Πολύ ανήσυχος για την πορεία και την τύχη του νεοσύστατου Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εμφανίσθηκε για δεύτερη συνεχή μέρα χθες ο πρόεδρος του Οργανισμού Γερ. Βουδούρης.

Μιλώντας με αξιοσημείωτη ειλικρίνεια στον ραδιοσταθμό "Αθήνα 9,84", ο Γερ. Βουδούρης επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: "Ο κλάδος Υγείας, που ξεχωρίστηκε του ΕΟΠΥΥ με τη συγχώνευση, εκτιμήθηκε ότι μέσα από τις διάφορες διαδικασίες που θα υπάρξουν στον εξορθολογισμό των δαπανών και στη μείωση της δαπάνης, κυρίως του φαρμάκου, θα είναι αρκετά, ώστε να δώσουν μία άνεση να εξελιχθεί και το οικονομικό έτος να αφήσει όσο το δυνατόν μικρότερα ελλείμματα. Αυτός είναι ο στόχος. Τώρα, αν θα το καταφέρουμε, δεν μπορώ να το πω με ακρίβεια αυτή τη στιγμή. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, όσο συνεχίζεται αυτή η ύφεση, δηλαδή ο κόσμος δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές, οι επιχειρήσεις κλείνουν, η αγορά της οικοδομής έχει 'καθίσει', που σημαίνει ότι μειώνονται τα έσοδα και του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ. Αυτά είναι ανησυχητικά μεγέθη".

Πολύ ανησυχητικά...

Β.Β.

Σπυρο μου μας μαμησουν στο τελος ρε γμτ ολοι τους.......... ρε στο μπουρδελο που ειμαστε εδω στο Ελλαντα!!!!!!!!!! ο Θεος να βαλει το χερι του.

Re: Απάντηση: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Φαντάζομαι ότι οι φαρμακοποιοί είναι άσχετοι που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο μέτρο, ή απλά το κάνουν για το συμφέρον τους, όπως οι γιατροί που δεν θέλουν να χάσουν τα "δωράκια";

2012-02-23_2010.png

Αν ειναι ετσι αρχιζει οντως και γινεται ενδιαφερον.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Που τοδες αυτο Sotos65 ? Γιατι αν ειναι ετσι αρχιζει οντως και γινεται ενδιαφερον.

Ο Σπύρος πάει να μας πείσει ότι είμαι λίγο τρελός ή κάτι τέτοιο...

Εδώ είναι η ανακοίνωση αυτή...
http://iatroi.blog.com/2012/02/23/Παρεμβάσεις-των-φαρμακοποιών-στον-Δι/

Και από κάτω μία απάντηση, γιατρός πρέπει να είναι μάλλον κι αυτός, άσχετος...

σπυροσ πολιτης

Ρε παιδια, το θεμα ειναι απλο. Τα γενοσημα δεν ειναι ασχημα φαρμακα, κι ολοι μας το ξερουμε. Επισης πολλοι απο εμας γραφουνε γενοσημα φαρμακα. Το να βγαινουν καποιοι συνδικαλιστες-πολιτικοι, οπως ο Πατουλης (που δεν εχω κατι προσωπικα εναντιων του) και να τα βαζει με τα γενοσημα για ιδαφορους λογους σπρωχνει την μπαλα προσ την αλλη μερια του γηπεδου και τελοσ παντων δημιουργει αντιπαθειες κι αντιπαραθεσεις. Αρκει να επιμεινει ο ιατρικος κοσμος στο ‛οχι στην δραστικη ουσια’, να επιδειξει τα αντιστοιχα πειραματα τι αποτελεσμα ειχαν αλλου, να μην τα βαζει με τα γενοσημα, και να γραφουμε κι εμεις (να συνεχιζουμε δηλαδη) καποια γενοσημα παραπανω (τα δοκιμασμενα και εγγυειμενα).
Αν μας αναγκασουν να γραφουμε δραστικη ουσια, τοτε να βαζουμε κι εμεις σφραγιδα οπως σε αλλες χωρες οτι ‛ο ιατρος δεν ευθυνεται για τυχον παρενεργειες ή μειωμενη δραση του σκευασματος που θα δωθει’ ή κατι τετοιο.

Last edited: