Geometric Harmony - diamond centi

vass72

Established Member
29 June 2012
171
καλησπερα, εχει κανεις πληροφωριες γι αυτα τα ηχεια?

τι μαρκα μεγαφωνα χρησημοποιουν, υλικα κλπ

σε ποια κατηγορια τιμης παιζουν?

και οποιος τα εχει ακουσει ας μας πει εντυπωσεις.

Ο κατασκευαστής είναι φιλικότατος, πολύ κατατοπιστικός και γενικά χαίρεσαι να μιλάς μαζί του. Αλλά ωραίο θα ήταν να ακούσουμε εντυπώσεις από τυχόν άλλους ακροατές των ηχείων αυτών. Ματσάρισμα με ενισχυτές κτλ κτλ

Ισορροπημενο ηχειο, με μοναδες που δυσκολα θα συναντησεις στην τιμη του. Ο ηχητικος του χαρακτηρας ειναι προς το smooth, δεν ειναι δυσκολο ωμικα.

Last edited:
Πέραν της ευκαιρίας που είχαμε στην έκθεση, το ακούσαμε και το Σάββατο με ΑF3 (Παντέλου παρόντος).
Όπως το λέει ο Παντελής, να προσθέσω ότι βγάζει το χαρακτήρα του ενισχυτή και προσωπικά μου έδειξε ότι με μια κάπως πιο μέτρια τροφοδοσία ακούγεται λίγο πλαδαρό χαμηλά και σκληρό μεσουψηλά, αλλοιώνοντας το χαρακτήρα του ηχείου.

Σίγουρα θα εκτιμήσει ένα καλύτερο ματσάρισμα, όπως το ακούσαμε άλλωστε με ενισχυτές τσακιρίδης τόσο στην έκθεση όσο και με μικρότερους (35W) στον bull.

H καλύτερη δουλειά που μπορεί να κάνει κανείς είναι μια ακρόαση. Πέραν απο αυτήν, μαθαίνεις πολλά από μια συνάντηση με τον κατασκευαστή.

Στα 600 χλμ από την έδρα του ηχείου η ακρόαση είναι.... έκπτωση στο μπάτζετ αν με καταλαβαίνετε :)

Re: Απάντηση: Geometric Harmony - diamond centi

Πέραν της ευκαιρίας που είχαμε στην έκθεση, το ακούσαμε και το Σάββατο με ΑF3 (Παντέλου παρόντος).
Όπως το λέει ο Παντελής, να προσθέσω ότι βγάζει το χαρακτήρα του ενισχυτή και προσωπικά μου έδειξε ότι με μια κάπως πιο μέτρια τροφοδοσία ακούγεται λίγο πλαδαρό χαμηλά και σκληρό μεσουψηλά, αλλοιώνοντας το χαρακτήρα του ηχείου.

Σίγουρα θα εκτιμήσει ένα καλύτερο ματσάρισμα, όπως το ακούσαμε άλλωστε με ενισχυτές τσακιρίδης τόσο στην έκθεση όσο και με μικρότερους (35W) στον bull.

H καλύτερη δουλειά που μπορεί να κάνει κανείς είναι μια ακρόαση. Πέραν απο αυτήν, μαθαίνεις πολλά από μια συνάντηση με τον κατασκευαστή.

Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
Δεν θα ήθελα να γράφω σε θέματα που με αφορούν παρά μονο αν μπορώ να βοηθήσω.
Nικόλα κράτα μία πισινή για το μισματς
Ο ενισχυτής ηταν άστρωτος και μόλις τον είχαμε βάλει στο ρεύμα
όσο περναγε η ωρα αρχιζε σιγα σιγά να γινεται πιο συγκεκριμένος ειδικά χαμηλά
αλλά ποτέ δεν μπορείς να κρίνεις σε 3λεπτά με άστρωτα και παγωμένα μηχανήματα.
Βεβαια η αλήθεια είναι οτι οταν αλλάξαμε ηχεία τα πράγματα έγιναν καλύτερα με το καλημέρα :-))
Ε φταίω...πρέπει να δικαιολογείται και η διαφορά στην αξία προφανώς με οποιονδήποτε ενισχυτή!!
Πέρα από αυτά ηχείο-τοποθέτηση-χώρος-οδήγηση πάνε πακέτο
άσχετα με το πόσα χρηματα έχεις δώσει, μπορείς να πετύχεις πολλά αν σεβαστείς την ισορροπία των παραπάνω.

Πισινή κρατάμε πάντα, ανεξάρτητα στρωσίματος ενισχυτή-τοποθέτησης ηχείων/χώρου κτλ. μιας και μπαίνει και το θέμα γούστου. Καμία αντίρρηση σε όλα αυτά.

Πάντως ο συγκεκριμένος ενισχυτής (στρωμένος ή άστρωτος στον ίδιο, με τα όποια προβλήματα, χώρο λάλαγε με περισσότερα λίτρα και μεγαλύτερα γούφερ πολύ πολύ καλύτερα :-) κάτι λέει και αυτό... και δεν εννοώ μόνο την αξία του κάθε ηχείου (καμία αμφιβολία) αλλά και τις απαιτήσεις που είχε το καθένα....
(επι την ευκαιρία δώσε κάποια στιγμή specs για το προτεινόμενο set up)

:ernaehrung004:

Με τον δικό σου [;-)] τα ακούσατε Νικόλα (Dalanik); Και ποια ήταν αυτά που "κελαηδήσανε" με τον AF3;

Ευχαριστώ Παντελή. Αυτά έλπιζα να είναι, γιατί μου αρέσουν πολύ αισθητικά.

Τώρα, μένει μόνο να κερδίσουμε το λαχείο! (όσο κι αν έχουν) :ADFADF1:

Με τον δικό σου [;-)] τα ακούσατε Νικόλα (Dalanik); Και ποια ήταν αυτά που "κελαηδήσανε" με τον AF3;

Kάτι μου λέει ότι ο δικός μας με τον κύκλωπα θα σπέρνουν ακόμα και σε μεγάλους χώρους... σκέφτομαι να το πάω μια βόλτα, αλλα και εγώ πρώτα πρέπει να κερδίσω ένα λαχείο και ένα τζοκερ... ένα για ηχεία και ένα για σπίτι... λολ

:ernaehrung004:

Για centi τον κοβω ταμαμ τον 110, μεγαφωνα με χαμηλοτερη προσληψη ισχυος που σημαινει οτι θα το γεμισει καλυτερα. Το cyclops εχει πιο αδηφαγο γουφερ.:drummer:

Last edited:
Re: Απάντηση: Geometric Harmony - diamond centi

Για centi τον κοβω ταμαμ τον 110, μεγαφωνα με χαμηλοτερη προσληψη ισχυος που σημαινει οτι θα το γεμισει καλυτερα. Το cyclops εχει πιο αδηφαγο γουφερ.:drummer:

Μη μου χαλάς το όνειρο, τώρα! :HTEHETH63:

Πάντως, αν τα οδήγησε καλά ο AF3, έχει πιθανότητες κι ο 110 (ο οποίος, off topic mode on, μετριέται γύρω στα 80W/8Ω, 140W/4Ω -για παράδειγμα, σε τεστ του HiFi World Φεβρουαρίου 2012- το πρόβλημα είναι ότι, λόγω σχεδίασης, έχει χαμηλό damping factor -off topic mode off).

Δεν τα οδηγησε καλα, δεν τα γεμισε σωστα, δεν εβγαλε το slam και την ατακα που μπορει να βγαλει το ηχειο και οσο ανεβαινε η ενταση χανοταν ο ενισχυτης. Ο Αιολος στην εκθεση τα οδηγησε ετη φωτος καλυτερα. Απλα με τον Audia ταιριαξε ηχητικα.

Toν ενισχυτη τον ξερω καλα, τον εχω ακουσει με 5 διαφορετικα ηχεια κ εχω καταλαβει ποια ειναι τα δυνατα του σημεια αλλα και τα μελανα. Δεν ειναι του παροντος, ας μη βγoυμε offtopic.:ernaehrung004: