Το "ξυγκι" που λειψε απο τον ενισχυτη το δωσε το ηχειο, ο ενισχυτης εδωσε την ταχυτητα-ρυθμο.
Παντέλο αυτην την αισθηση είχα και εγώ μέχρι που του έβαλα κατι με πολύ ξυγκι π.χ. αναδραση, κάτι χωρις ιχνος και με ολίγο
η μονη περίπτωση που δεν επαιζε σωστά ηταν οταν ο ενίσχυτης δεν είχε συνέπεια ανεξάρτητα από το ξύγκι του.
Ο Σταματάκος τα ακουσε με Parasound σε λίγα τετραγωνικά και ο Στεργιος με Gamut 200W σε λίγότερα.
Άρα το ηχείο μπορεί να ελέγχει αυτές τις καταστάσεις Παντέλο.![]()
Πως ενα ηχειο να ελεγχει αυτες τις καταστασεις? Δεν καταλαβα ποιες και αν αντιλαμβανομαστε το ιδιο. Ενα ηχειο transmission line που εχει ενισχυση του χαμηλου δεν μπορει να ελεγξει εναν αργο κ παχυ χαμηλα ενισχυτη, οπως πχ θα μαζευε ενα atc. Το tower κατα τη γνωμη μου αν θες να το παιξεις ελεγχομενα, τοτε το κανεις με ενισχυτικο σαν το δικο σας ταχυ χωρις αναδραση (χωρις παχυνση χαμηλα κ ξυγκι) ή αν πας σε πιο macho τοτε πρεπει να χει φοβερο timing, ταχυτητα και φρενα. Δεν ειναι μετρονομος α λα atc το tower, ουτε ας πουμε και pmc που η καμπινα συμμετεχει σε μεγαλο βαθμο.
Το ίδιο αντιλαμβανόμαστε σίγουρα γιατί τα λέμε απο κοντά συχνά (ξέρω-ξέρεις) και καναμε μαζί την ακρόαση.
Αυτό που λέω (και είπες και εσύ σε προηγούμενο πoστ) είναι ότι όπου υπάρχει ανάδραση χρειάζεται έλεγχος απο το ηχείο.
ο densen που έχει μηδενική αναδραση δεν το χρειάστηκε και υπερκάλυψε και το μικρό df (αν ισχύει αυτό... δεν το ξέρουμε... το υποθέτουμε)
Απο την άλλη σου είπε ο Νίκος ότι το δοκίμασε και με ξύγκια... και με πέτσα... και το tower έπαιξε σωστά... άρα η σχεδίασή του, του επιτρέπει να συνδυάζεται και με τις δύο σχολές, αρκεί να υπάρχει μέτρο, ρυθμός, σαφήνεια...
μη μου πιάνεις τώρα πάλι τα atc και τα pmc... δεν μιλάμε για αυτά, ούτε μπορούν να περιγράψουν λόγω κλειστής καμπίνας και TL αντίστοιχα τις δύο τεχνολογίες.
Για μένα μετράει η συνολική σχεδίαση και το αποτέλεσμα.
Το Tower τοποθετήθηκε για πλάκα δίπλα στο τοίχο και απέδωσε με ακρίβεια τις χαμηλές.
Αυτό ξέρω.
Τώρα αν με ξύγκια, πέτςες, ανάδραση απόσβεση και ότι άλλο θες παίζει καλύτερα, δεν το ξέρω.
Και με τον Β175 χωρίς όλα τα παραπάνω καλύτερα θα έπαιζε...
Many audio engineers are of the opinion that an amplifier damping factor of 10 or greater is adequate. Those sky high damping factors seen on the spec sheets of some amps are frequently just inventions of the marketing department and are irrelevant to actual system performance.)
a lower output impedance isn't allways better.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.