Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις κι οι ελληνικές κυβερνήσεις...

Εμένα αυτό που μου αρέσει σε αυτό το θέμα είναι ότι φαίνεται ο ραγιαδισμός μερικών. Οι ίδιοι που στην αρχή της κρίσης το 2008 έλεγαν ότι έπρεπε να πληρώσουμε τα δάνεια και να είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις μας σήμερα λένε ότι δεν έχει καμία ελπίδα η Ελλάδα αν διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο.

Δηλαδή από την μια αναγνωρίζουν την υποχρέωση της Ελλάδας να ξεπληρώσει τα δάνεια άλλα από την άλλη δεν αναγνωρίζουν τις υποχρεώσεις της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα,λέγοντας ότι δεν έχουμε ελπίδα.

Όλο αυτό το "παράδοξο" προκύπτει από την "λογική" ότι πρέπει να κάνουμε ότι μας λένε οι εταίροι μας γιατί διαφορετικά θα μας κάνουν ντα και θα μπούμε σε μπελάδες.

Άλλη είναι η "λογική" που κυριαρχεί στο παραπάνω που λες. "Δε βλέπεις τι μπο@ελο ειμαστε; Τι δηλαδή, να μας χαρίσουν τα λεφτά κι όλα ωραία και καλά; Όχι, τόσα χρόνια κάναμε ζωάρα και ήρθε ο λογαριασμός, και πρέπει επιτέλους να μπει μια τάξη"

(Φυσικά η παραπάνω κοινή παραλογική προέρχεται κατά κανόνα από ανθρώπους που τρώνε με χρυσά κουτάλια, διότι πράγματι πέρασαν μια χαρά τόσα χρόνια και έφαγαν τον αγλέορα, είτε κάτω απ'το τραπέζι, είτε "νόμιμα".

Συνδύασέ το και με ολίγη ευρωλιγούρα, ολίγον "οι γερμανοί ήρθαν να μας βάλουν σε τάξη εμάς τους βάρβαρους", και μια πρέζα από "χάρη μας κάνουν και δε μας έχουν πετάξει έξω απ'το ευρώ ακόμα"... και έφτασες στο συμπέρασμα.

Εμένα αυτό που μου αρέσει σε αυτό το θέμα είναι ότι φαίνεται ο ραγιαδισμός μερικών. Οι ίδιοι που στην αρχή της κρίσης το 2008 έλεγαν ότι έπρεπε να πληρώσουμε τα δάνεια και να είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις μας σήμερα λένε ότι δεν έχει καμία ελπίδα η Ελλάδα αν διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο.

Δηλαδή από την μια αναγνωρίζουν την υποχρέωση της Ελλάδας να ξεπληρώσει τα δάνεια άλλα από την άλλη δεν αναγνωρίζουν τις υποχρεώσεις της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα,λέγοντας ότι δεν έχουμε ελπίδα.

Όλο αυτό το "παράδοξο" προκύπτει από την "λογική" ότι πρέπει να κάνουμε ότι μας λένε οι εταίροι μας γιατί διαφορετικά θα μας κάνουν ντα και θα μπούμε σε μπελάδες.

Εγώ πάντως μιας και είμαι από τους πρώτους που έγραψαν ότι θεωρώ ότι δεν έχουμε ελπίδα
Το γράφω γιατί είμαι σίγουρα απογοητευμένος από τη δράση διεθνών οργανισμών και φορέων
Είναι εντελώς κατευθυνόμενοι
Και δε νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε τίποτα
Πολλοί νομικοί εύκολα τάζουν δίκες και νίκες … αλλά τελικά στις προβλέψεις τους σε αυτά τα θέματα μπορεί να πέφτουν τόσο έξω όσο και οι οικονομολόγοι…

Re: Απάντηση: Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις κι οι ελληνικές κυβερνήσεις...

Θα έπρεπε να τιτλοποιήσουμε τις απαιτήσεις μας και να τις εκχωρήσουμε μισοτιμής στους Εβραίους, με συμφωνία εάν έπαιρναν και τόκους, και αυτούς μισούς-μισούς.

Θυμάμαι τους πρόσφατους πανηγυρισμούς κάποιων κύκλων
Το Ισραήλ είναι σύμμαχος μας
Μουχαχα

Οι υποχρεώσεις υπάρχουν. Απλά ποτέ δεν θα εισπραχθούν γιατί το μόνο διεθνές δίκαιο που υπάρχει είναι το δίκαιο του ισχυρού.

Θυμάμαι τους πρόσφατους πανηγυρισμούς κάποιων κύκλων
Το Ισραήλ είναι σύμμαχος μας
Μουχαχα

Τα συμφέροντα των Εβραίων είναι εξαρτώμενα από τα Γερμανικά και όχι από τα Ελληνικά..
Μας έχουν γραμμένους...μην πω που!

Δεν είπα να τους κάνουμε σύμμαχους. Να τους εκχωρήσουμε έναντι δελεαστικού τιμήματος τις απαιτήσεις μας, και να αφήσουμε τη διεκδίκηση σε αυτούς.

Δεν είπα να τους κάνουμε σύμμαχους. Να τους εκχωρήσουμε έναντι δελεαστικού τιμήματος τις απαιτήσεις μας, και να αφήσουμε τη διεκδίκηση σε αυτούς.

Μήπως είναι πολύ απλοϊκό σα πρόταση ?

Και ευφάνταστο?

Εάν ‛ήθελαν’ θα το είχαν προτείνει οι ίδιοι άλλωστε … λες να άφηναν την ευκαιρία να πέσει κάτω ?

Σου φαίνεται απλοϊκό επειδή δεν έγινε μέχρι τώρα... οι παρούσες συνθήκες θέλουν ωστόσο έναν κάπως αντισυμβατικό τρόπο σκέψης.

Γεγονός είναι ότι οι μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις, δεν έχουν μεν απεμπολήσει το σχετικό δικαίωμα, έχουν ωστόσο σιωπηρώς μεταθέσει τη διεκδίκησή του για τις ελληνικές καλένδες... ή για του Αγίου Ποτέ ανήμερα... μεγάλη η χάρη του.

Σου φαίνεται απλοϊκό επειδή δεν έγινε μέχρι τώρα... οι παρούσες συνθήκες θέλουν ωστόσο έναν κάπως αντισυμβατικό τρόπο σκέψης.

Γεγονός είναι ότι οι μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις, δεν έχουν μεν απεμπολήσει το σχετικό δικαίωμα, έχουν ωστόσο σιωπηρώς μεταθέσει τη διεκδίκησή του για τις ελληνικές καλένδες... ή για του Αγίου Ποτέ ανήμερα... μεγάλη η χάρη του.

Έχω μια άλλη ιδέα να μας κάνουν πλάτες οι Ρώσοι / Κινέζοι / Αυστραλοί …
Δεν είναι πρόταση αυτή… να με συγχωράς.
Και τι αντισυμβατικό – οι πλάτες είναι αντισυμβατικές? Όλοι εύκολες πλάτες ψάχνουν μου φαίνεται.
Απλοϊκή είναι και βασισμένη σε πλάτες – που εγώ δε θα βασιζόμουνα
Δε ξέρω γιατί θες να βασιστείς εσύ.

Nα το πω απλά όπως ο λαός.
Όποιος κρατά μαχαίρι κόβει και το καρπούζι.
Εμάς μας λείπουν και τα δύο....κάποιοι φρόντισαν γι'αυτό!

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Αβραμόπουλος: Το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν έκλεισε με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο
«Το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν έκλεισε με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο. Καμία κυβέρνηση δεν παραιτήθηκε από τις αξιώσεις. Ό,τι μας αρνήθηκαν, το διεκδικούμε. Η εκκρεμότητα των πολεμικών αποζημιώσεων υφίσταται», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικής επερώτησης 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επεσήμανε ότι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων πρέπει να οργανωθεί κυρίως σε πολιτικό επίπεδο και να οργανωθεί και η νομική της υποστήριξη.
Ζήτησε να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη συγκρότηση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία θα μελετήσει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Το μόνο κόμμα που πρέπει να εξαιρεθεί από τη διακομματική αυτή επιτροπή είναι, όπως είπε, το «φιλοναζιστικό κόμμα, οι βουλευτές του οποίου σήμερα απουσιάζουν από τη συζήτηση στη Βουλή».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63817738

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για να υπάρχει κι εδώ.Αναφέρεται σε σημαντικά στοιχεία και πληροφορίες...

Ας έχουμε εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες.
Θα διαπραγματευτούν μέχρι εκεί που δεν παίρνει και στο τέλος πιστεύω ότι δεν θα πληρώσουμε πάρα πολλά...

Απάντηση: Re: Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις κι οι ελληνικές κυβερνήσεις...

Ας έχουμε εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες.
Θα διαπραγματευτούν μέχρι εκεί που δεν παίρνει και στο τέλος πιστεύω ότι δεν θα πληρώσουμε πάρα πολλά...

Τους εμπιστεύομαι,γι'αυτό και αποταμιεύω,για να πληρώσω όταν με καλέσουν
Για την Ελλάδα ρε γαμ@τ@

εχει να κανει με τη παρεμβαση της Αμερικης και το σχεδιο Μαρσαλ.
Αν δεν κανω λαθος,η Αμερικη ειχε ζητησει απ'την Ελλαδα να μην διεκδικησει τις αποζημιωσεις,για να μπορεσει να ορθοποδησει η Γερμανια και ως ανταλλαγμα η Ελλαδα θα επαιρνε εξτρα βοηθεια απ'την Αμερικη.

Λάκη αν δεν κάνω λάθος δεν το ζήτησαν ακριβώς ετσι οπως το θέτεις....
από οτι φανηκε πρέπει να ητανε λίγο διαφορετική η κουβέντα :twoguns:
Εκείνη τη περίοδο αν δεν κάνω λάθος έφαγε και χαστούκι ενας... πρωθυπουργός μας.
Οι εκθέσεις πάντως αρκετών αμερικάνων που ηρθανε απο εδω ηταν οτι το σχέδιο Μαρσαλ απέτυχε στην Ελλάδα
Τουλάχιστον δύο εκθέσεις τους που βγήκαν στην δημοσιότητα ανέφεραν για διεφθαρμένους πολιτικούς, κακοδιαχείριση, χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων που οι ιδιοκτήτες δεν βάλανε δολλάριο σε αυτές, διόγκωση δημόσιου τομέα....
θυμίζει τίποτα?
Αν θέλετε ξαναδείτε τη περίοδο '47-'53 εχει πολλές ομοιοτητες....

Θεωρητικά λέει απο τη στιγμή που η γερμανία χωρίστηκε στα δύο, δεν θα μπορουσε μόνο η μία γερμανία να αποζημιώσει....
αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς πλέον έχει πέσει το τοίχος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις κι οι ελληνικές κυβερνήσεις

Λάκη αν δεν κάνω λάθος δεν το ζήτησαν ακριβώς ετσι οπως το θέτεις....
από οτι φανηκε πρέπει να ητανε λίγο διαφορετική η κουβέντα :twoguns:
Εκείνη τη περίοδο αν δεν κάνω λάθος έφαγε και χαστούκι ενας... πρωθυπουργός μας.
Οι εκθέσεις πάντως αρκετών αμερικάνων που ηρθανε απο εδω ηταν οτι το σχέδιο Μαρσαλ απέτυχε στην Ελλάδα
Τουλάχιστον δύο εκθέσεις τους που βγήκαν στην δημοσιότητα ανέφεραν για διεφθαρμένους πολιτικούς, κακοδιαχείριση, χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων που οι ιδιοκτήτες δεν βάλανε δολλάριο σε αυτές, διόγκωση δημόσιου τομέα....
θυμίζει τίποτα?
Αν θέλετε ξαναδείτε τη περίοδο '47-'53 εχει πολλές ομοιοτητες....

Θεωρητικά λέει απο τη στιγμή που η γερμανία χωρίστηκε στα δύο, δεν θα μπορουσε μόνο η μία γερμανία να αποζημιώσει....
αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς πλέον έχει πέσει το τοίχος.

Το χαστούκι είχε πέσει από τον Καραμανλή στην Φρειδερίκη!
Αν υπάρχει και άλλο ιστορικό χαστουκιού....γουστάρω πάντως....