Γερμανική HD καταιγίδα!

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
RTL HD & Vox HD το Φθινόπωρο,
Sat 1 HD, Pro Sieben HD και Kabel Eins HD τον Ιανουάριο,
ARD HD, ZDF HD τον Φεβρουάριο,
προθέστε και τα Eins Festival HD, Arte HD, Anixe HD

όλα από τον Αστρα στις 19.2 Ε.

Μένει μόνο να δούμε πόσο "ελεύθερη" θα είναι η μετάδοση τουλάχιστον των πρώτων πέντε καναλιών καθόσον θα συμμετάσχουν στην νέα πλατφόρμα της SES Astra "HD+"

Ωχ, Χανιά κι εσύ; Καλά, με μικρότερο από δίμετρο δεν πιστεύω ότι έχουμε λήψη...

Απάντηση: Re: Γερμανική HD καταιγίδα!

ARD HD, ZDF HD απο 15 Αυγουστου νομιζω.
Από 15-23 Αυγούστου θα καλυφθούν οι αγώνες στίβου. Οι κανονικές εκπομπές και των δύο καναλιών έχουν ανακοινωθεί επίσημα για τον Φεβρουάριο με την έναρξη των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων.

Εγώ πάντως Ρόδο με 2.40μ πιάτο δεν μπορώ να τα κατεβάσω... :frown:

Αν δεις το διάγραμμα της δέσμης Λευτέρη μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν μπορούμε να το πιάσουμε εμείς οι Νότιοι...

astra1fbsshposrr5.jpg

astra1f_hpf.gif

Παίδες δεν είναι σίγουρο ότι θα εκπέμψουν όλα από τον 1F.
Διάβασα σε γερμανικές σελίδες ότι η SES Astra θα δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα με όνομα "HD+" η οποία θα περιλάβει όλα τα ελεύθερα HD κανάλια που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.

Συνήθως δεν δίνω πολύ σημασία στα footprints αφού σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα.
Στο παραπάνω παράδειγμα φαίνεται να θέλει < 1.20 πιάτο Β.Ελλάδα ,ενώ με 1.00 μέτρο βγαίνει χαλαρά.
@Αlex ακούστηκε αν η πλατφόρμα αυτή θα είναι "συνδρομητική" ;

Δυστυχώς μάλλον προς τα κει πάει :angry:

The channels will be encrypted in Nagravision. For reception of HD+, certified set-top-boxes will be necessary, which will be available from several manufacturers at the service’s launch. Also, a reception fee will have to be paid.

Απάντηση: Re: Γερμανική HD καταιγίδα!

Λευτέρη, οι γερμανικές δημοσιεύσεις θέλουν "αποκρυπτογράφηση" στο θέμα της ελεύθερης ή κωδικοποιημένης μετάδοσης. Το σχετικό άρθρο
http://www.digitalfernsehen.de/news/news_804885.html
μιλάει για συμβατούς δέκτες..

Ψάχνοντας περαιτέρω βρήκα δημοσίευμα στο broadbandtvnews.com όπου ξεκάθαρα αναφέρεται ότι η υπηρεσία HD+ θα είναι προπληρωμένη χωρίς να αναφέρει ιδιαίτερες λεπτομέρειες.
Επίσης δημοσίευμα της ίδιας σελίδας προδιαθέτει για μια υπηρεσία τύπου Entavio (για όσους την θυμούνται)
http://www.broadbandtvnews.com/2009/06/05/rtl-launches-on-new-german-hd-platform/

Η HD+ θα είναι ουσιαστικά η Entavio που δεν μπορεσε λόγω αντιδράσεων των καταναλωτικών οργανώσεων να εκπέμψει. Για τα κανάλια τώρα αν το πρόγραμμα τους είναι ένα upscaling των καναλιών κανονικής ευκρίνειας δεν νομίζω να λένε και τίποτα αφού τα Γερμανικά ιδιωτικά κανάλια δεν έχουν σχέση με τα κανάλια που βλέπαμε στις αρχές της δεκαετίας του 90 από την αναμετάδοση της ΕΡΤ.

...Για τα κανάλια τώρα αν το πρόγραμμα τους είναι ένα upscaling των καναλιών κανονικής ευκρίνειας δεν νομίζω να λένε και τίποτα αφού τα Γερμανικά ιδιωτικά κανάλια δεν έχουν σχέση με τα κανάλια που βλέπαμε στις αρχές της δεκαετίας του 90 από την αναμετάδοση της ΕΡΤ.

Τα Γερμανικά κανάλια πάντα είχανε ενδιαφέρον (ας μην ξεχνάμε το RTL το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα μεταδίδει live τη Φόρμουλα 1 σε HD).

Και εγω ειμαι Ok αλλα μετα τις 12 το πρωι και μεχρι τις 9 της επομενης απο εκει και μετα μια ετσι μια αλλιος σπασιματα και αλλα ιδικα μετα τις 10.30 δεν παιζει τιποτα μαυριλα μακαρι να εχουν ωραιο υλικο!