Για 2η φορά.

Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Η Εθνική Γαλλική Παιδεία και μάλιστα υπο ένα Κράτος πού επισήμως είναι Ανεξίθρησκο δεν εμπόδισε τούς Γάλλους να υποστηρίξουν συντριπτικά τον Σαρκοζί μετά τά τεράστια επεισόδια στά Γκέτο Μεταναστών.
Επίσης το Εθνικό Ιταλικό Κράτος πού είναι κυρίως Καθολικό (και που οι Καθολικοί ειναι φανατικότεροι τών εδώ ορθοδόξων)αλλά και η Ιταλική Παιδεία δεν απέτρεψαν την εκλογή τού Μπερλουσκόνι μέ συντριπτικά ποσοστά ,ο οποίος μάλιστα προχώρησε στο απαράδεκτο κατ´εμέ μέτρο τών ´Περιπολιών Πολιτών´...
Οπότε η θα συζητάμε για το τί και γιατί συμβαίνουν ολα αυτά σε ολη την Ευρώπη ή θα καταφεύγουμε σε Πυροτεχνήματα για την Ελλάδα.
Και οι Ευρωπαϊκές Χώρες έχουν ´Ικανότερη´Αστυνομία,πού επίσης σκοτώνει και μάλιστα χαλαρά και άνετα(περίπτωση Αθώου Βραζιλιάνου που εκτελέστηκε εν ψυχρώ απο 5 Βρεττανούς Αστυφύλακες ,απλά επειδή τους φανηκε υποπτος)..
ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΦΥΣΙΚΑ. ΕΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΥΣ ΣΑΡΚΟΖΗΔΕΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΛΕΙΩΔΕΣΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΜΟΙΡΟΥ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Οι ´αντιρατσιστές´πού μαζεύονται εκεί είναι Κάτοικοι Αγ.Παντελεήμονα άρα γε ή αυτόκλητοι Προστάτες ποιών και γιά ποιον λόγο?? Ο ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ?

Aπο τον Ψωμιάδη ή απο ανθρώπους ,πού στην πλειοψηφία τους ειναι χαμηλόμισθοι και κάκιστα ενημερωμένοι??
Ποιος τους ενημέρωσε αυτούς ολους άρα γε?? ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΣ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΦΥΣΙΚΑ. ΕΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΥΣ ΣΑΡΚΟΖΗΔΕΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΛΕΙΩΔΕΣΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΜΟΙΡΟΥ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Μα δεν τά παρέθεσες.
Χρησιμοποιησες μονο το ´ελληνικό παράδειγμα´...

Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Οι ´αντιρατσιστές´πού μαζεύονται εκεί είναι Κάτοικοι Αγ.Παντελεήμονα άρα γε ή αυτόκλητοι Προστάτες ποιών και γιά ποιον λόγο?? Ο ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ?

Εχουν πάρει Πτυχίο ´αντιρατσισμού´οι ίδιοι και οι ιδιοι πού μαζεύονται σε οιαδήποτε ιστορία Κάτς με την Χρυσή Αυγή??
Εκφράζουν μήπως τον Λαό ή μιλούν εξ ονόματός του καθορίζοντας οι ίδιοι ποιος ειναι ρατσιστής και ποιός όχι??
Mήπως οταν καταλαμβάνουν Δημόσια Κτίρια οπως της Λυρικής Σκηνής το κάνουν επίσης εξ Ονοματος τού Λαού και αυτό??
Mήπως ο ανθρωπισμός ειναι μονον δικο τους προνόμιο??
Και που ξέρω εγώ εάν ορισμένοι εξ´αυτών ειναι ´μπιστικοί´Κυκλωμάτων Λαθρομετανάστευσης??
Yπάρχουν πολλές υποθέσεις και διαφορετικές γνώμες γιά τούς ´κατ´επάγγελμα Αντιρατσιστές´..

Aπο τον Ψωμιάδη ή απο ανθρώπους ,πού στην πλειοψηφία τους ειναι χαμηλόμισθοι και κάκιστα ενημερωμένοι??
Ποιος τους ενημέρωσε αυτούς ολους άρα γε?? ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΣ.

Α Μάλιστα.
Δηλαδή οποιος δεν κατάφερε να τελειώσει το Γυμνάσιο γιατί δούλευε απο τά 12 επειδή ηταν παιδί πολυμελούς φτωχής οικογένειας έχει την υποχρέωση να ενημερώνεται,διαφορετικά προσβάλλει τούς Υπολοιπους..
Μάλιστα.
Και ποιος ορίζει ποιος Προσβάλλει και ποιός Προσβάλλεται?
Να ανοίξουμε και ένα Αναμορφωτήριο γιά ολους αυτούς τούς ανενημέρωτους να στρώσουν??
Και οι Κοινωνικές και Πολιτικές εκείνες Δυνάμεις πού επαγγέλλονται πιό Δημοκρατικές Κοινωνίες,κοιμηθηκαν τον Υπνο τον Βαθύ ή με μιαν επίσκεψη με Εγχρωμη Καλλονή στο Προεδρικό Μέγαρο ´έκαναν το καθήκον τους´??
Απο πότε η Ενημέρωση και η Παιδεία ειναι υποχρέωση τού κάθε Πολίτη και μόνον??
Η Πολιτεία σημερινή ,χτεσινή και αυριανή δεν εχουν καμιάν ευθύνη.??
Tα Πολιτικά Κομματα δεν εχουν καμιάν ευθύνη??
Κατά τά άλλα οι χαρακτηρισμοί ´ανωτερότητας´μάς μάραναν..
Τσουβαλιάζουμε τους πάντες σαν ρατσιστές ,πλην τών ολίγων πού ´γνωρίζουν´και μετά πάμε σαν Πόντιοι Πιλάτοι να πλυνουμε τα χερια μας.

Last edited:
Εχουμε μπει παντως και μεις στη δινη του ποιος ειναι ρατσιστης, ποιος προασπιζει τα δικαιωματα των μεταναστων κτλ..Το θεμα ειναι οτι υπαρχει μια ανοιχτη πληγη αυτη τη στιγμη, ενα τεραστιο προβλημα που απαιτει λυση, για το καλο και των μεταναστων και των κατοικων συγκεκριμενων περιοχων.

ΤΟ θεμα ειναι, η επισημη Πολιτεια τι κανει? Εχει προγραμματισει κατι και εγω ειμαι ανενημερωτος, ή απλα εξηγγειλε καποια μετρα προεκλογικα, κ απο τοτε εχουν μεινει ''επι χαρτου''?

Τελος παντων, απλα πιστευω οτι με τους ρυθμους χελωνας που παμε, θα υπαρχει οξυνση του προβληματος στο αμεσο μελλον και δυστυχως δε θ αργησουν να σημειωθουν πολυ σοβαροτερα γεγονοτα, απ αυτα που ηδη συμβαινουν.

Όταν ο διπλανός σου υποφέρει και πεινάει τον βοηθάς. Τέλος.
Συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ. Να τον βοηθήσεις.
Αλλά όταν ο διπλανός σου δεν είναι ένας, αλλά είναι ορδές πεινασμένων τι κάνεις;
Και να θέλεις δεν μπορείς να βοηθήσεις.
Και οι ορδές των πεινασμένων αναγκάζονται να κάνουν ότι χρειαστεί για να επιβιώσουν.
Οι λύκοι κατεβαίνουν και επιτίθενται στα χωριά όταν πεινάσουν πολύ.

Chris@
Πόσοι ασχολούνται μέ τα αίτια τής αθρόας Μετανάστευσης σέ ολόκληρη την Ευρώπη την τελευταία εικοσαετία.??
Η θα ακούς:'Eξω οι Ξένοι´ή ´Ανοίξτε τα Συνορα γιά όλους´..
Σοβαρή πολιτική πρόταση δεν υφίσταται.
Και προσωπικά περιμένω σοβαρές πολιτικές προτάσεις ,ενημέρωση στά Σχολεία για την αλλαγή τής σύνθεσης τής Ελληνικής Κοινωνίας,αποδοχή τού Διαφορετικού,αλλά και προστασία ´γηγενών´και ´ξένων´απο την εγκληματικότητα.
Μήπως αλήθεια απαιτήθηκε ποτέ ιδιο μεροκάματο γιά ελληνες και ξένους εργαζόμενους απο τίς επίσημες συνδικαλιστικές δυνάμεις ή εμένα μού διαφεύγει..??
Πώς αλήθεια θα πεισθούν οι Ισχυρές Χώρες της Ε.Ε. να αναλάβουν ευθύνες και να δεχτούν τούς μετανάστες πού τούς αναλογούν ούτως ώστε να υπάρχει ένα αναλογικό ποσοστό Μεταναστών σε κάθε Χώρα πού να ζεί Ισότιμα και Αξιοπρεπώς.??
Και πολλά άλλα φυσικά πού έχουν ξανασυζητηθεί οσο γίνεται σε ένα Φορουμ,αλλά ξεχνιούνται γιά να επιστρέψουμε σε αδιέξοδες συζητήσεις περί Ρατσιστικής ή μή Ελλάδας.

Αυτή τη στιγμή που γράφω απ´έξω περνούν ομάδες 4 - 5 - 6 ατόμων από πακιστανούς και αφγανούς και δεν ξέρω τι στο διάτανο άλλο είναι.
Πως λέτε να αισθάνομαι που τους βλέπω να με κοιτάνε μόνο μου μέσα στο μαγαζί μου νυχτιάτικα;

Μέχρι πριν μισή ώρα εδώ μέσα πίναμε κρύα σοκολάτα με τον Τάσο (send) και είχαμε σχετική ησυχία.
Τώρα από δω και πέρα είναι η ώρα που βγαίνουν τα φαντάσματα.

Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Chris@
Πόσοι ασχολούνται μέ τα αίτια τής αθρόας Μετανάστευσης σέ ολόκληρη την Ευρώπη την τελευταία εικοσαετία.??
Η θα ακούς:'Eξω οι Ξένοι´ή ´Ανοίξτε τα Συνορα γιά όλους´..
Σοβαρή πολιτική πρόταση δεν υφίσταται.
Και προσωπικά περιμένω σοβαρές πολιτικές προτάσεις ,ενημέρωση στά Σχολεία για την αλλαγή τής σύνθεσης τής Ελληνικής Κοινωνίας,αποδοχή τού Διαφορετικού,αλλά και προστασία ´γηγενών´και ´ξένων´απο την εγκληματικότητα.
Μήπως αλήθεια απαιτήθηκε ποτέ ιδιο μεροκάματο γιά ελληνες και ξένους εργαζόμενους απο τίς επίσημες συνδικαλιστικές δυνάμεις ή εμένα μού διαφεύγει..??
Πώς αλήθεια θα πεισθούν οι Ισχυρές Χώρες της Ε.Ε. να αναλάβουν ευθύνες και να δεχτούν τούς μετανάστες πού τούς αναλογούν ούτως ώστε να υπάρχει ένα αναλογικό ποσοστό Μεταναστών σε κάθε Χώρα πού να ζεί Ισότιμα και Αξιοπρεπώς.??
Και πολλά άλλα φυσικά πού έχουν ξανασυζητηθεί οσο γίνεται σε ένα Φορουμ,αλλά ξεχνιούνται γιά να επιστρέψουμε σε αδιέξοδες συζητήσεις περί Ρατσιστικής ή μή Ελλάδας.

Εχεις απολυτο δικιο, η λυση ειναι η αποδοχη της πολυπολιτισμικοτητας της ελληνικης κοινωνιας και η θεσπιση συγκεκριμενων οριων για ολους. Και αυτη η διαδικασια αρχιζει σαφως απο το εκπαιδευτικο συστημα, και μαλιστα απο την Α'Βαθμια εκπαιδευση. Δε μπορει εν ετει 2009 να ειμαστε ξενοφοβικοι και δε μπορει επισης να υπαρχουν συνοικιες οπου οι εγκληματιες και οι παραβατες θα επιβαλλουν το νομο τους, οποιας εθνικοτητας και αν ειναι αυτοι.

Φοβαμαι ομως πως η επιλυση του συγκεκριμενου προβληματος προυποθετει πολιτικο σχεδιασμο, διαχρονικα σταθερη σταση, συμπνοια των κομματων, πιεση στην Ε.Ε. και φυσικα αναδιαρθρωση της αστυνομιας και των κρατικων υπηρεσιων μεταναστευτικης πολιτικης.. Δηλαδη προυποθετει να γινουμε εν μια νυκι σοβαρο κρατος.

Στη Γερμανια που ζουσα, πριν απο 7 χρονια, δε μπορω να πω οτι υπηρχε καποιο προβλημα μεταναστευσης, ολα ηταν δρομολογημενα βασει της νομοθεσιας-και η αστυνομια λειτουργουσε (αν και λιγο αυστηρα κατα τη γνωμη μου). Στα υπολοιπα μερη που ειχα επισκεφτει, υπηρχε κατα τοπους εγκληματικοτητα (οπως σε πολλες μεγαλουπολεις) αλλα δε μπορω να πω οτι υπηρχε προβλημα με τους μεταναστες, απ οσο μπορουσα βεβαια να κρινω.

Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Αυτή τη στιγμή που γράφω απ´έξω περνούν ομάδες 4 - 5 - 6 ατόμων από πακιστανούς και αφγανούς και δεν ξέρω τι στο διάτανο άλλο είναι.
Πως λέτε να αισθάνομαι που τους βλέπω να με κοιτάνε μόνο μου μέσα στο μαγαζί μου νυχτιάτικα;

Μέχρι πριν μισή ώρα εδώ μέσα πίναμε κρύα σοκολάτα με τον Τάσο (send) και είχαμε σχετική ησυχία.
Τώρα από δω και πέρα είναι η ώρα που βγαίνουν τα φαντάσματα.

Εισαι ακριβως στη θεση που σε θελουν να εισαι. Στο εχω ξαναπει. Χωρις βεβαια να εχεις καμια ευθυνη εσυ γ' αυτο.

Chris@
Mιάς και έχεις τη εμπειρία τής Γερμανίας....
Εξ´όσων έχω διαβάσει οι κάτοικοι τής πρώην Ανατολικής Γερμανίας ,μετά τά πρώτα Ζήτω,αντιμετωπίστηκαν ως Πολίτες Δευτερης Κατηγορίας απο τούς Συμπατριώτες τους Δυτικογερμανούς και μάλιστα τά περισσότερα ρατσιστικά φαινόμενα πρός τούς Λοιπούς Ξένους εμφανίστηκαν στην πρώην Α.Γερμανία.
Ισχύει αυτό η δεν ισχύει?
Aν είχε υποπέσει κάτι τετοιο στην Αντίληψή σου θα μέ ενδιέφερε η απάντησή σου.
Και απο την άλλη (αν και τοχουμε ξανασυζητήσει)έχω την εντύπωση πώς οι Τούρκοι μετανάστες έχουν δεχτεί πολλές επιθέσεις απο ακροδεξιούς skinheads κ.λ.π.
Θυμάμαι μάλιστα παλιοτερα πώς ´αγνωστοι´είχαν βάλει φωτιά σε συνοικισμό Μεταναστών ,πράξη που θύμιζε Κού Κλούξ Κλάν.

Σπυρο για τους κατοικους της πρωην Ανατολικης Γερμανιας δεν εχω προσωπικη αποψη για το τι ακριβως συνεβη. Οταν επισκεφτηκα το Βερολινο ομως ακουσα οτι λογω της φτωχειας της ανατολικης πλευρας, υπηρξε μια περιοδος προσαρμογης των κατοικων της δυτικης πλευρας, υπηρξαν καποια ζητηματα, αλλα οχι ακροτητες. Δεν γνωριζω ομως κατι αλλο.

Οσο για τους Τουρκους μεταναστες, μπορω να σου εγγυηθω οτι επι 6 χρονια που γυρισαμε την Γερμανια και ζησαμε σε Stuttgart και Βielefeld, δεν υπεπεσε το παραμικρο στην αντιληψη μου. Υπηρξαν φορες που εβγαινα με διαφορων εθνικοτητων φιλους μου, περνουσαμε εξω απο ''στεκια'' με skinheads και δεν γινοταν το παραμικρο. Σε μια χαρακτηριστικη περιπτωση μαλιστα, θυμαμαι να σταματαω σε μια καφετερια με πανω απο 50 ατομα του συγκεκριμενου χωρου και, για να πικαρω την τρομοκρατημενη μανα μου(που αμα δει αλυσιδες, σκυλους και ροζ μοικανα τρεμει), ζητησα πληροφοριες σε (οχι και τοσο τελεια) γερμανικα!

Για να απαντησω στον πυρηνα της ερωτησης σου, μια που πηγα και σε γερμανικο σχολειο, εχω την εντυπωση πως τα ζητηματα αυτα στην γερμανικη κοινωνια εχουν λυθει. Σε καθε σχολικη ταξη, απο το νηπιαγωγειο, υπαρχουν ολες οι εθνικοτητες. Στην ομαδα μπασκετ που ημουν ειμασταν 11 αλλοδαποι και 1ας Γερμανος. Τα παιδια μεγαλωνουν, μαθαινοντας να δεχονται το διαφορετικο, το ''ξενο''. Το κρατος δεν ξεχωριζει τους Γερμανους απ τους Αλλοδαπους, εγω για παραδειγμα εχω δουλεψει και στην Kreissparkasse (γερμανικη τραπεζα) και σε Ιατρικο Κεντρο (κανοντας αιτησεις μαζι με πολλους γερμανους). Στις δημοσιες υπηρεσιες σκιζονται κυριολεκτικα να σε εξυπηρετησουν, ακομα και αν δε μιλας τη γλωσσα. Πηγα 11 χρονων σ ενα ξενο κρατος, οπου ποτε μα ποτε δεν ενιωσα ρατσιστικη αντιμετωπιση. Ποτε. Αυτο δε λεει πολλα? Επιμενω λοιπον πως δεν υφισταται προβλημα με το μεταναστευτικο στη ΓΕρμανια και πως δεν υπαρχει το παραμικρο δειγμα ξενοφοβιας.

Το γερμανικο κρατος, απ οτι εχω καταλαβει, εμπιστευεται τον αλλοδαπο πολιτη του, δεν τον αντιμετωπιζει ως εν δυναμει υποπτο, εγκληματια και κατωτερο, οπως συμβαινει στην Ελλαδα.. Βεβαια οποιος καταχραστει αυτη την εμπιστοσυνη, θα υποστει βαρυτατες συνεπειες.

Οσο για το περιστατικο που αναφερεις, δεν αλλαζει την εικονα που εχω σχηματισει. Φανατικοι υπαρχουν σε ολα τα κρατη και εγκληματικες ενεργειες γινονταν, γινονται και θα γινονται. Οχι ομως υπο την ανοχη του γερμανικου κρατους και φυσικα οχι με την ανοχη ή επιδοκιμασια της γερμανικης κοινης γνωμης.

btw οι περισσοτεροι γερμανοι καθηγητες/μορφωμενοι ανθρωποι τρεφουν βαθυτατη εκτιμηση για τον αρχαιοελληνικο πολιτισμο και την Ελλαδα.

υ.γ. Αν φερεις εναν αλλοδαπο κατοικο ευρωπαικης χωρας και τον βαλεις να ζησει στους ρυθμους και τις συνθηκες που επικρατουν στην ελληνικη κοινωνια, θα αποτρελαθει. Θυμαμαι μιλουσα με εναν Ιρλανδο λεκτορα που διδασκε αγγλικα στο Πανεπιστημιο κ π ειχε γυναικα Α' Σοπρανο στην οπερα της Στουτγαρδης για ποιο λογο ενας ανθρωπος της δικης του κοινωνικης ταξης στην Ελλαδα δεν θα εκανε παρεα ποτε με εναν μπετατζη, υδραυλικο, ή με εναν Αλβανο (τυχαια παραδειγματα, δεν εχω σκοπο να προσβαλλω κανενα επαγγελμα/εθνικοτητα). Προσπαθουσα να του εξηγησω πως λειτουργουν οι κοινωνικες δομες εδω, τι ειναι το κοινωνικο στατους που σου υπαγορευει ποιος θα ειναι ο κυκλος σου, αλλα πραγματικα δεν με πιστευε. Νομιζε οτι του εκανα πλακα.

Υπαρχουν ανθρωποι λοιπον, που δεν μπορουν να πιστεψουν τον τροπο που λειτουργει η ελληνικη κοινωνια.

Last edited:
Σπυρο αυτα που εγραψα αποτελουν προσωπικες εμπειριες απο τη ζωη μου εκει. Δε σημαινει οτι τα γεγονοτα που αναφερεις δεν συνεβησαν, ή οτι οντως παλιοτερα γινοταν ρατσιστικες επιθεσεις κατα των μεταναστων. Απλα προσπαθησα να σου μεταδωσω το κλιμα που επικρατουσε στη γερμανικη κοινωνια, οσο ζουσα εκει.

Δε χρειαζεται να ευχαριστεις.

Σπυρο για τους κατοικους της πρωην Ανατολικης Γερμανιας δεν εχω προσωπικη αποψη για το τι ακριβως συνεβη. Οταν επισκεφτηκα το Βερολινο ομως ακουσα οτι λογω της φτωχειας της ανατολικης πλευρας, υπηρξε μια περιοδος προσαρμογης των κατοικων της δυτικης πλευρας, υπηρξαν καποια ζητηματα, αλλα οχι ακροτητες. Δεν γνωριζω ομως κατι αλλο.

Οσο για τους Τουρκους μεταναστες, μπορω να σου εγγυηθω οτι επι 6 χρονια που γυρισαμε την Γερμανια και ζησαμε σε Stuttgart και Βielefeld, δεν υπεπεσε το παραμικρο στην αντιληψη μου. Υπηρξαν φορες που εβγαινα με διαφορων εθνικοτητων φιλους μου, περνουσαμε εξω απο ''στεκια'' με skinheads και δεν γινοταν το παραμικρο. Σε μια χαρακτηριστικη περιπτωση μαλιστα, θυμαμαι να σταματαω σε μια καφετερια με πανω απο 50 ατομα του συγκεκριμενου χωρου και, για να πικαρω την τρομοκρατημενη μανα μου(που αμα δει αλυσιδες, σκυλους και ροζ μοικανα τρεμει), ζητησα πληροφοριες σε (οχι και τοσο τελεια) γερμανικα!

Για να απαντησω στον πυρηνα της ερωτησης σου, μια που πηγα και σε γερμανικο σχολειο, εχω την εντυπωση πως τα ζητηματα αυτα στην γερμανικη κοινωνια εχουν λυθει. Σε καθε σχολικη ταξη, απο το νηπιαγωγειο, υπαρχουν ολες οι εθνικοτητες. Στην ομαδα μπασκετ που ημουν ειμασταν 11 αλλοδαποι και 1ας Γερμανος. Τα παιδια μεγαλωνουν, μαθαινοντας να δεχονται το διαφορετικο, το ''ξενο''. Το κρατος δεν ξεχωριζει τους Γερμανους απ τους Αλλοδαπους, εγω για παραδειγμα εχω δουλεψει και στην Kreissparkasse (γερμανικη τραπεζα) και σε Ιατρικο Κεντρο (κανοντας αιτησεις μαζι με πολλους γερμανους). Στις δημοσιες υπηρεσιες σκιζονται κυριολεκτικα να σε εξυπηρετησουν, ακομα και αν δε μιλας τη γλωσσα. Πηγα 11 χρονων σ ενα ξενο κρατος, οπου ποτε μα ποτε δεν ενιωσα ρατσιστικη αντιμετωπιση. Ποτε. Αυτο δε λεει πολλα? Επιμενω λοιπον πως δεν υφισταται προβλημα με το μεταναστευτικο στη ΓΕρμανια και πως δεν υπαρχει το παραμικρο δειγμα ξενοφοβιας.

Το γερμανικο κρατος, απ οτι εχω καταλαβει, εμπιστευεται τον αλλοδαπο πολιτη του, δεν τον αντιμετωπιζει ως εν δυναμει υποπτο, εγκληματια και κατωτερο, οπως συμβαινει στην Ελλαδα.. Βεβαια οποιος καταχραστει αυτη την εμπιστοσυνη, θα υποστει βαρυτατες συνεπειες.

Οσο για το περιστατικο που αναφερεις, δεν αλλαζει την εικονα που εχω σχηματισει. Φανατικοι υπαρχουν σε ολα τα κρατη και εγκληματικες ενεργειες γινονταν, γινονται και θα γινονται. Οχι ομως υπο την ανοχη του γερμανικου κρατους και φυσικα οχι με την ανοχη ή επιδοκιμασια της γερμανικης κοινης γνωμης.

btw οι περισσοτεροι γερμανοι καθηγητες/μορφωμενοι ανθρωποι τρεφουν βαθυτατη εκτιμηση για τον αρχαιοελληνικο πολιτισμο και την Ελλαδα.

υ.γ. Αν φερεις εναν αλλοδαπο κατοικο ευρωπαικης χωρας και τον βαλεις να ζησει στους ρυθμους και τις συνθηκες που επικρατουν στην ελληνικη κοινωνια, θα αποτρελαθει. Θυμαμαι μιλουσα με εναν Ιρλανδο λεκτορα που διδασκε αγγλικα στο Πανεπιστημιο κ π ειχε γυναικα Α' Σοπρανο στην οπερα της Στουτγαρδης για ποιο λογο ενας ανθρωπος της δικης του κοινωνικης ταξης στην Ελλαδα δεν θα εκανε παρεα ποτε με εναν μπετατζη, υδραυλικο, ή με εναν Αλβανο (τυχαια παραδειγματα, δεν εχω σκοπο να προσβαλλω κανενα επαγγελμα/εθνικοτητα). Προσπαθουσα να του εξηγησω πως λειτουργουν οι κοινωνικες δομες εδω, τι ειναι το κοινωνικο στατους που σου υπαγορευει ποιος θα ειναι ο κυκλος σου, αλλα πραγματικα δεν με πιστευε. Νομιζε οτι του εκανα πλακα.

Υπαρχουν ανθρωποι λοιπον, που δεν μπορουν να πιστεψουν τον τροπο που λειτουργει η ελληνικη κοινωνια.

:grinning-smiley-043 σε σένα Chris, αλλά περισσότερο :grinning-smiley-043 στην Γερμανική κοινωνία που έχει διώξει τα στίγματα απο πάνω της....

Βέβαια μιλάμε για χαοτική διαφορά στις 2 κοινωνίες έτσι??

Σήμερα βγάλαν αθώους όλους, όσους ήταν μπλεγμένοι στον θάνατο του 3χρονου παιδιού, του μικρού Παναγιώτη...

Απο το zougla.gr...

"Σήμερα, σχεδόν δέκα χρόνια μετά, με απόφαση του Αρείου Πάγου, ο Παναγιώτης Βασιλέλλης πεθαίνει για δεύτερη φορά. Όσοι καθυστέρησαν την εκταμίευση των χρημάτων είναι πλέον ελεύθεροι και οριστικά απαλλαγμένοι από οιαδήποτε ευθύνη. Η Δικαιοσύνη έβγαλε αθώους αυτούς που η κοινή γνώμη καταδικάζει εδώ και δέκα χρόνια. Το βούλευμα ήταν σαφές: Για το θάνατο του Παναγιώτη Βασιλέλλη, ο οποίος είχε ελπίδες να σωθεί αν ακολουθούσε την κατάλληλη θεραπεία στις ΗΠΑ, δεν ευθύνεται κανείς."

Kαι μου μιλάτε για κοινωνίες που οι άνθρωποι έχουν ξεπέρασει φοβίες, προκαταλήψεις και οτιδήποτε άλλο....

Αφου αναφερθηκε η αστυνομια για την υποστηριξη της προς μια πλευρα, ας μην ξεχναμε και (και την αλλη πλευρα) την δηλωση του κυριου Σφακιανακη (προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος )......ο κ. Σφακιανάκης ρωτήθηκε αν η αστυνομία «ρίχνει» τα σάιτ. «Η υπηρεσία μου τηρεί το γράμμα του νόμου. Δεν υπάρχει ομάδα να «ρίχνει» τα σάιτ. Κι εμείς το indymedia το υποστηρίζουμε».

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/03/2009)...

............Μια μολοτοφ παρακαλω....απο που θα παρω?και ενα ροπαλο? για τα αλλα τα παιδια απεναντι!

Για το ροπαλο θα δοθουν οδηγιες κατασκευης?με καρφια η χωρις?Πιο ποναει πιο πολυ?