Για 2η φορά.

Πριν λίγο καιρό, πρόσφατα, ένα βράδυ που είμασταν μαζεμένοι οι βλαμμένοι εδώ σε μένα, ακούσαμε φωνές και οχλαγωγία από τον δρόμο.
Όταν ακούς πολλά άτομα να φωνάζουν, ο ήχος είναι κάπως. Σε τρομάζει.
Λες "τι γίνεται";
Βγήκαμε όλοι οι βλαμμένοι έξω και είδαμε καμιά 100 άτομα όλα κι όλα, κρατώντας σημαίες ελληνικές, να φωνάζουν συνθήματα.
Συνοδεύονταν από αστυνομικούς πεζούς και μοτοσυκλετιστές και ένα περιπολικό.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και πριν λίγη ώρα.
Πάλι ακριβώς το ίδιο σκηνικό. Το ίδιο δρομολόγιο, τα ίδια συνθήματα, η ίδια συνοδεία.

Σαν κάτι να άρχισε να κινείται στην κοινωνία μας.
Αυτά δεν γίνονταν ποτέ. Κάτι άρχισε να ξυπνάει. Ίσως ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Α! Τα συνθήματα ήταν:
"Έξω οι ξένοι απ´την Ελλάδα"
"Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"
"Δουλειά - δουλειά στον Έλληνα εργάτη"

Και κάποια άλλα που δεν μπόρεσα να καταλάβω.
Κάτι γίνεται.

Κάτι θα άρχιζε να κινείται όταν και μόνο όταν αποκτούσε υπόσταση σαν έννοια ο Έλληνας εργάτης...

Για την ώρα οι Έλληνες 25άρηδες είναι είτε γιατροί/μηχανικοί/δικηγόροι, είτε αργόσχολοι φραπεδορουφήχτρες που "δουλεύουν" στο μαγαζί του μπαμπά.

Κάποτε κανείς δούλευε και οικοδομή, δούλευε οπουδήποτε, γιατί ντρεπόταν στα 20 του να ζητιανεύει απ' τους δικούς του... Τώρα όλες αυτές οι δουλειές που έμειναν ορφανές, από κάποιον πρέπει να γίνουν.

Δε βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω, ωστόσο δουλεύω από τότε που τέλειωσα το Λύκειο... και μηχανικός διάλεξα να γίνω επειδή έχω κ@βλα μ'αυτό από μικρός... Και επειδή την ελληνική κοινωνία την έχω γραμμένη στα φρύδια μου, θα δούλευα και σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά έπρεπε, αν δεν είχα την ευκαιρία να ζω απ'τη μουσική που λατρέυω.

Όλο αυτό ακούγεται λίγο offtopic, κι όμως νομίζω ότι είναι πολύ σχετικό μ'όλα αυτά... Πως περιμένουμε να στελεχώσουμε μια Ελλάδα από Έλληνες όταν δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό γι'αυτό..?

Υπογραμμίζω ότι δεν έχω κάτι με τους αλλοδαπούς.... Ωστόσο με πιάνει μια φρίκη στην ιδέα ότι σε 50 χρόνια δε θα μιλάμε πια Ελληνικά σ'αυτή τη χώρα... και θα ζούνε περισσότεροι Αλβανοί παρά Έλληνες. Όχι γιατί έχω κάτι με τους ανθρώπους, ή τους θεωρώ κατώτερους. Αλλά γιατί πολύ απλά νιώθω άβολα στην ιδέα.. Πείτε με από περίεργο ως ρατσιστή και από απόλυτο ως φασίστα..

Πριν λίγο καιρό, πρόσφατα, ένα βράδυ που είμασταν μαζεμένοι οι βλαμμένοι εδώ σε μένα, ακούσαμε φωνές και οχλαγωγία από τον δρόμο.
Όταν ακούς πολλά άτομα να φωνάζουν, ο ήχος είναι κάπως. Σε τρομάζει.
Λες "τι γίνεται";
Βγήκαμε όλοι οι βλαμμένοι έξω και είδαμε καμιά 100 άτομα όλα κι όλα, κρατώντας σημαίες ελληνικές, να φωνάζουν συνθήματα.
Συνοδεύονταν από αστυνομικούς πεζούς και μοτοσυκλετιστές και ένα περιπολικό.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και πριν λίγη ώρα.
Πάλι ακριβώς το ίδιο σκηνικό. Το ίδιο δρομολόγιο, τα ίδια συνθήματα, η ίδια συνοδεία.

Σαν κάτι να άρχισε να κινείται στην κοινωνία μας.
Αυτά δεν γίνονταν ποτέ. Κάτι άρχισε να ξυπνάει. Ίσως ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Α! Τα συνθήματα ήταν:
"Έξω οι ξένοι απ´την Ελλάδα"
"Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"
"Δουλειά - δουλειά στον Έλληνα εργάτη"

Και κάποια άλλα που δεν μπόρεσα να καταλάβω.
Κάτι γίνεται.

Μήπως φώναζαν καί "αιμα-τιμή χρυση αυγη"????
Καί δέν τούς πέρασες στήν χάιτέκ σούβλα???:flipout:

Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Υπογραμμίζω ότι δεν έχω κάτι με τους αλλοδαπούς.... Ωστόσο με πιάνει μια φρίκη στην ιδέα ότι σε 50 χρόνια δε θα μιλάμε πια Ελληνικά σ'αυτή τη χώρα... και θα ζούνε περισσότεροι Αλβανοί παρά Έλληνες. Όχι γιατί έχω κάτι με τους ανθρώπους, ή τους θεωρώ κατώτερους. Αλλά γιατί πολύ απλά νιώθω άβολα στην ιδέα.. Πείτε με από περίεργο ως ρατσιστή και από απόλυτο ως φασίστα..

οι Μαεστροι δεν ειναι Φασιστες.....:flipout:

Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Μήπως φώναζαν καί "αιμα-τιμή χρυση αυγη"????

Πιθανότατα... όμως το ότι μπουκώσαμε από μετανάστες που δε μπορούμε να διαχειριστούμε δε χρειάζεται να είναι κανείς Χρυσαυγίτης για να το αντιληφθεί....

...ή αν είναι έτσι τα πράγματα.... ζήτω που καήκαμε...

Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

οι Μαεστροι δεν ειναι Φασιστες.....:flipout:

Σ'αυτή τη χώρα φασίστας είναι όποιος δεν ακολουθεί με παρωπίδες το "ρεύμα"... Κι όμως κάποτε εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία.:a0210:

Σε κάθε χώρα υπάρχουν αλλοδαποί.

Έτυχε οι δικοί μας οι γείτονες να θέλουν όλοι να μεταναστεύσουν. Δεν υπάρχει άλλη λύση από το διοχετευθούν (οι περισσότεροι) προς άλλες χώρες και να απορροφηθούν εδώ μόνο όσοι μπορεί να αντέξει η χώρα.

Δεν υπάρχει άλλη λύση από το διοχετευθούν (οι περισσότεροι) προς άλλες χώρες και να απορροφηθούν εδώ μόνο όσοι μπορεί να αντέξει η χώρα.

Τόσο αυτονόητο.... κι όμως κανείς δεν τολμάει να το πει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Πιθανότατα... όμως το ότι μπουκώσαμε από μετανάστες που δε μπορούμε να διαχειριστούμε δε χρειάζεται να είναι κανείς Χρυσαυγίτης για να το αντιληφθεί....

...ή αν είναι έτσι τα πράγματα.... ζήτω που καήκαμε...
Καί σίγουρα δέν θά χρίσουμε πρωτοπόρους-αντιπροσώπους τά φασιστοειδή, πού στή πράξη αποτελούν τροχοπέδη γιά τόν όποιο προβληματισμό τών απλών ανθρώπων πάνω στό (λαθρο)μεταναστευτικό ζήτημα..

Άσε πού δίνουν άλλοθι στούς "απέναντι" antifa-πρωτοπόρους, νά χαρακτηρίζουν "φασίστα" καί "ρατσιστή" όποιον τολμήσει νά θίξει τό θέμα..

¨Ετσι λειτουργούν τά συνεταιράκια..ό Καλατζαφέρης στό ταμείο εισπράττει ψήφους αγανακτισμένων-ζαλισμένων πολιτών καί οί διάφοροι "ιοί" μέ τίς παραλλαγές τους τρομοκρατούν τούς υπόλοιπους..

Καί επειδή η ηγεσία τής Αριστεράς κοιμάται τόν ύπνο τού δικαίου, έχεις δίκιο...ζήτω που καήκαμε..

Παρόλα αυτά, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι κάτι άρχισε να αλλάζει.
Κάτι ξυπνάει και άρχισε να δραστηριοποιείται.
Αυτά δεν γίνονταν. Τέτοιες φωνές ακούγαμε μόνο σε πορείες, απεργίες και συλλαλητήρια.
Με αιτήματα συνήθως οικονομικά και θεσμικά.
Αυτού του είδους τα συνθήματα είναι ασυνήθιστα.
Έχω μια υπόνοια μήπως καταλήξει κάποια στιγμή σε κάτι πολύ σοβαρό.
Γιατί πράγματι το κακό έχει παραγίνει με τους λαθρομετανάστες..

Δυο ενδιαφέροντα στατιστικά:

Στην Καθημερινή πριν λίγες μέρες διάβαζα ότι το 2018 οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα αναμένονται να είναι περί τα 5 εκατομμύρια.

Στο Mega χτες σε εκπομπή για τους αλλοδαπούς στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπός τους μιλούσε για 2μιση εκατομμύρια αλλοδαπούς αυτή τη στιγμή.

Tο έχω ξαναγράψει και θα το ξαναπώ.
Το Hijab Frappe το είδατε? Ό,τι πρέπει για να ξελαμπικάρουμε απέναντι στο ζήτημα και να έρθουμε σε επαφή με τη πραγματικότητα...

Tο έχω ξαναγράψει και θα το ξαναπώ.
Το Hijab Frappe το είδατε? Ό,τι πρέπει για να ξελαμπικάρουμε απέναντι στο ζήτημα και να έρθουμε σε επαφή με τη πραγματικότητα...

Googlάροντας βρήκα αυτό:

"To Hijab Frappé είναι αφιερωμένο στην Tahirih, ποιήτρια και μυστικίστρια του 19ου αιώνα, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό του Ιράν της εποχής εκείνης όταν παρουσιάστηκε στο κοινό χωρίς τη μαντήλα. Με την κίνησή της αυτή σηματοδότησε τον ερχομό μιας νέας εποχής ισότητας των φύλων και διαφωτισμού. Τα τελευταία της λόγια, πριν την εκτέλεσή της, ήταν: «Μπορείτε να σκοτώσετε εμένα...αλλά δεν μπορείτε να σταματήσετε τη χειραφέτηση των γυναικών!»
Το έργο παρουσιάζεται στην Ελληνική γλώσσα. Το πλήρες κείμενο του έργου στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα διατίθεται σε φυλλάδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο δομήθηκε από τις εμπειρίες όλων των γυναικών που συμμετείχαν στα θεατρικά εργαστήρια ReconcArt.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ReconArt με συμμετέχουσες χώρες την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Βουλγαρία, επιχειρεί να διερευνήσει τα κύρια ζητήματα που συναρτώνται με τη χρήση της μαντήλας, όπως αυτά γίνονται αντιληπτά τόσο από γυναίκες μουσουλμάνες και μη, επιδιώκοντας τη «Συμφιλίωση μέσα από την Τέχνη».

Aν είναι αυτό τι σχέση έχει με το θέμα της λαθρομετανάστευσης? Δε μίλησε κανείς εδώ ούτε για τα δικαιώματα των γυναικών, ούτε για μη ισότητα των λαών. Μιλάμε για ένα υπαρκτό πρακτικό κοινωνικό πρόβλημα. Το να το μπερδεύουμε με ρατσισμούς, ισότητα και άλλα τέτοια απλά μας απομακρύνει από την επαφή με την πραγματικότητα.

εμένα προσωπικά η υπόθεση με τους αλλοδαπούς μου στοίχισε την δουλειά μου και μοιραία κάτι χιλιάρικα ....
η περιοχή μου γκετοποιηθηκε σταδιακά σε 2-3 χρόνια και μεταλλάχθηκε απο εμπορικό κέντρο σε κέντρο υποδοχής πόρνης πρέζας πορτοφολάδων και χιλιάδων άλλων δύσμοιρων φτωχοδιαβολων που δεν έχουν τι να κάνουν και λιμνάζουν εδώ εμπλεκόμενοι σε παράξενες καταστάσεις ...

Εχθές είδα κι εγώ αρκετά από την εκπομπή του Χαρδαβέλα.
Αν αυτά που ειπώθηκαν είναι αλήθεια τότε τα πράγματα είναι χειρότερα απ´ότι φανταζόμαστε.
Πάντως εγώ παρατηρώ το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μου πολλές νέες "προσωπικότητες" να γυρνάνε όλη μέρα από δω κι από κει.

Οι Ινδοί π.χ. πουλάνε ζώνες της κακιάς ώρας.
Οι μαύροι αγοράζουν κινέζικα και τα πουλάνε στα πεζοδρόμια.
Οι τσιγγάνοι πουλάνε γυαλιά ηλίου ρέϊμπαν και αρώματα αρμάνι και ούγκο μπος.
Οι γύφτοι μαζεύουν σκουπίδια και παλιοσίδερα.

Αυτοί οι νέοι γείτονες απλώς γυρνάνε ρακένδυτοι και κοιτάνε δεξιά κι αριστερά.
Αν είναι αυτού του είδους λαθρομετανάστες, ταλαιπωρημένοι και πεινασμένοι, σύντομα θα έχουμε παρατράγουδα.

Googlάροντας βρήκα αυτό:

"To Hijab Frappé είναι αφιερωμένο στην Tahirih, ποιήτρια και μυστικίστρια του 19ου αιώνα, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό του Ιράν της εποχής εκείνης όταν παρουσιάστηκε στο κοινό χωρίς τη μαντήλα. Με την κίνησή της αυτή σηματοδότησε τον ερχομό μιας νέας εποχής ισότητας των φύλων και διαφωτισμού. Τα τελευταία της λόγια, πριν την εκτέλεσή της, ήταν: «Μπορείτε να σκοτώσετε εμένα...αλλά δεν μπορείτε να σταματήσετε τη χειραφέτηση των γυναικών!»
Το έργο παρουσιάζεται στην Ελληνική γλώσσα. Το πλήρες κείμενο του έργου στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα διατίθεται σε φυλλάδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο δομήθηκε από τις εμπειρίες όλων των γυναικών που συμμετείχαν στα θεατρικά εργαστήρια ReconcArt.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ReconArt με συμμετέχουσες χώρες την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Βουλγαρία, επιχειρεί να διερευνήσει τα κύρια ζητήματα που συναρτώνται με τη χρήση της μαντήλας, όπως αυτά γίνονται αντιληπτά τόσο από γυναίκες μουσουλμάνες και μη, επιδιώκοντας τη «Συμφιλίωση μέσα από την Τέχνη».

Aν είναι αυτό τι σχέση έχει με το θέμα της λαθρομετανάστευσης? Δε μίλησε κανείς εδώ ούτε για τα δικαιώματα των γυναικών, ούτε για μη ισότητα των λαών. Μιλάμε για ένα υπαρκτό πρακτικό κοινωνικό πρόβλημα. Το να το μπερδεύουμε με ρατσισμούς, ισότητα και άλλα τέτοια απλά μας απομακρύνει από την επαφή με την πραγματικότητα.

Η παράσταση είναι προσαρμοσμένη στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα και ενώ μεν αφορά τη γυναικεία χειραφέτηση/υποταγή, το θέμα της επεκτείνεται πολύ στα προβλήματα συμβίωσης διαφορετικών εθνοτήτων στον ίδιο χώρο και τις κοινωνικές επιπτώσεις που προκύπτουν. Άρα η σχέση με το θέμα ισχύει και καλό θα είναι να γνωρίζουμε για τι πράγμα γράφουμε από δική μας εμπειρία κι όχι από googlαρισμα...

Ο ρατσισμός δε, είναι μέρος στο πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο και δεν αποκόπτεται.

Ο ρατσισμός δε, είναι μέρος στο πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο και δεν αποκόπτεται.

Το ότι οι ρατσιστές έχουν πρόβλημα με τους ξένους δε συνεπάγεται και το αντίστροφο. Απλά ο Καρατζαφέρης τυχαίνει να είναι ο μόνος που τολμάει να μιλήσει, αφού το "κοινό" στο οποίο απευθύνεται ιδεολογικά του το επιτρέπει. Ο Γιωργάκης έχοντας την άνεση της μη διακυβέρνησης άρχισε κι αυτός να ψελίζει σιγά σιγά κάποια πράγματα. Ο χοντρός φοβάται το πολιτικό κόστος, κι οι δυο αριστεροί αναλώνονται σε καβγάδες για το ποιός την έχει πιο αριστερά....απομακρυνόμενοι όσο μπορούνε από την ουσία.
... και μετά περιμένουμε να πάμε μπροστά.

Last edited: