Γιά άλλη μιά φορά μας το πιάσανε...

Όσο ζω ελπίζω άλλα μέχρι πότε...
Προβλέπω με το δεύτερο πακέτο από Οκτώβρη θα κλάψουμε πολύ...

Πάντως αυτό που βλέπω εγώ, είναι ότι ο επόμενος πόλεμος θα είναι ταξικός και όχι εθνικός. Δυστυχώς το προέβλεπα γι αργότερα αλλά δεν νομίζω να αργήσει. Το καπιταλιστικό σύστημα δεν δουλεύει όπως δεν δούλεψε και ο κουμουνισμός.
Και τώρα???

Puerto_Rican_parrot.jpg

Από μικρό κι από τρελλό μαθαίνεις τήν αλήθεια , λέγανε κάποτε.
Καιρός νά προστεθεί κι ο παπαγάλος....

Εγω λ@λ@κας ειμουνα που περσι που αγορασα αυτοκινητο πηρα 1600cc ?

Με τα ιδια λεφτα πανω κατω επαιρνα και διλιτρο.....

Αλλα μια η οικολογικη συνειδηση (κυριως), μια η απεχθεια στο μεγαλοκυβισμο του νεοελληνα , μια η βενζινη και μια η " γνωση" του ελληνικου κρατους με οδηγησαν σε επιλογη μαζεμενη.

Και εγω το ιδιο εκανα ,οπως γραφει και ο Larry στο #15 και εγω δεν το βρισκω λαθος ,οι εχοντες τα V8-V12 και τις τζιπαρες(το 90% εταιρικα) μεσα στο κεντρο για να κανουν την μοστρα τους σιγουρα επιβαρυνουν ......τα παντα ολα , ε ας το πληρωσουν ρε παιδια

Και εγω το ιδιο εκανα ,οπως γραφει και ο Larry στο #15 και εγω δεν το βρισκω λαθος ,οι εχοντες τα V8-V12 και τις τζιπαρες(το 90% εταιρικα) μεσα στο κεντρο για να κανουν την μοστρα τους σιγουρα επιβαρυνουν ......τα παντα ολα , ε ας το πληρωσουν ρε παιδια

+1000

Δυστυχώς όμως μόνο αυτό δε γίνεται... βλέπεις η καλή μας η κυβέρνηση με την αλλαγή στο καθεστώς των τελών ταξινόμησης φρόντισε ο V8 να αγοράζει με σημαντική έκπτωση, ενώ ο 1100 να μην καταλαβαίνει καμιά διαφορά.... α ρε :slapface::slapface::slapface:

Στην Αγγλία οι λεγόμενοι κατά καιρούς Αδερ@ές φόρεσαν τα παντελόνια τους και επέστρεψαν τα κλεψιμέικα και παραιτήθηκαν δια παντός από το αξίωμα του Βουλευτή.
Εδώ οι δικοί μας οι βαρβάτοι όχι μόνο πέραν βρέχει αλλά με θράσος μας Βιάζουν και το λίγο που μας έμεινε!! ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!!!!

αμα εχεις V8 V12 και 3000 -5000cc σημαινει δεν σου λειπουν 1000 ευρω τον χρονο extra οσο η εβδομαδιαια ξαπλωστρα στο Νammos στην Μυκονο....

τωρα ο χλεμπας που πηρε με τις αναθυμιασεις των τελευταιων μετρητων του συν δανειο συν μαμα-μπαμπας και ολιγο απο γιαγια το cayenne με 35Κ και στο βενζιναδικο βαζει 15 ευρω και λεει οτι ειναι full απλα βαζω λιγο ακομη για safety

αυτος εχει θεμα χοντρο και ας προσεχε

ειδικα με τα διλιτρα ειναι τεραστιο φαουλ.Οι πιο πολλοι "απλοι" οικογενειαρχες εχουν συνηθως ενα 1800-2000cc μοντελλο για να μεταφερουν "σωστα" την οικογενεια τους.

πέρισυ και εγώ 1600 θα αγόραζα...
όμως το πριν 4 χρόνια πήρα 2000 γιατί θεώρησα ότι τέλος πάντων άρχισε να υπάρχει ορθολογισμός στην φορολογία των αυτοκινήτων.
και ένα 2000 είναι αξιοπρεπές γιά κάποιον που πρέπει να κάνει συχνά και ξαφνικά ταξίδια.
Όμως αυτό το κράτος δεν έχει μπέσα...

πέρισυ και εγώ 1600 θα αγόραζα...
όμως το πριν 4 χρόνια πήρα 2000 γιατί θεώρησα ότι τέλος πάντων άρχισε να υπάρχει ορθολογισμός στην φορολογία των αυτοκινήτων.
και ένα 2000 είναι αξιοπρεπές γιά κάποιον που πρέπει να κάνει συχνά και ξαφνικά ταξίδια.
Όμως αυτό το κράτος δεν έχει μπέσα...

Γιατί, είχε ποτέ :FSGSFGS4:

Δεν ξέρω, αλλά εγώ εδώ και μπόλικα χρόνια (γύρω στα 6-7) έχω εμπεδώσει για τα καλά, ότι σε αυτή τη χώρα αυτοκίνητο μέχρι 1800(Τ) είναι το περισσότερο (και δυνατότερο) που θα πρέπει ένας μέσος Έλληνας να αγοράσει... Τα δίλιτρα είναι ένα αμάρτημα, που το κράτος το "τιμωρεί" με κάθε (φορολογικό) τρόπο. :rifle: Και έτσι πράττω, γιατί τόσο πια κερατιάτικα, δεν θέλω να πληρώνω... :damnyou:

Φυσικά και είναι αμάρτημα το αυτοκίνητο. Καταστρέφουμε δίχως δεύτερη σκέψη το περιβάλλον, ενώ θα έπρεπε να παίρνουμε το μετρό. Όταν κατασκευαστεί, τελοσπάντων.

Αν και δεν είχα διάθεση να γράψω, θα το κάνω για να δούμε και μια διαφορετική οπτική γωνία του θέματος...

Κατ' αρχάς να διευκρινήσω πως έχω αυτοκίνητο 2000cc, κινητό τηλέφωνο, μια κάποια ακίνητη περιουσία και πως είμαι ελεύθερος επαγγεματίας. Έχω καταφέρει να μη χρωστάω σε τράπεζες αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι, οι δουλειές λίγες, η γυναίκα μου άνεργη και η ρευστότητά μου αρκετά περιορισμένη.

Τα μέτρα λοιπόν που ανακοινώθηκαν με θίγουν σε μεγάλο βαθμό αφού θα πληρώνω αυξήσεις σε καύσιμα, τέλη αυτοκινήτων-κινητών-ακινήτων, πρόστιμα ημιυπαιθρίων, περαιώσεις κ.α. μέχρι να δω τα ραδίκια ανάποδα. Μετά τα χρέη θα μεταβιβαστούν -που αλλού;-στα παιδιά μου.

Ε λοιπόν, να σας πω κάτι? Βλέποντας την κατάσταση ορίσμενων γύρω μου, βλέποντας τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία έχουν έρθει τόσα νοικοκυριά, βλέποντας νέους με πτυχία να ψάχνουν απελπισμένα για δουλειά, βλέποντας ανθρώπους που δούλευαν σκληρά μια ζωή να παίρνουν συντάξεις της πείνας και άλλους να θεωρούν όνειρο ζωής το -όχι και σπουδαίο- αυτοκίνητο που εγώ οδηγώ ήδη από τα 32 μου, κάνω τον σταυρό μου και εύχομαι πραγματικά να μπορώ να βγάζω κι ας δίνω και κάτι παραπάνω.

ΥΠΟ ΜΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ:

Αυτό το κάτι να πιάνει τόπο. Να μην καταλήγει στις τσέπες κομπιναδόρων πολιτικών, παραγόντων, μεγαλοστελεχών της δημόσιας διοίκησης κλπ. Να μην καλύπτει τρύπες κακοδιαχείρησης δημοσίου χρήματος ή σπατάλες του δημόσιου τομέα. Να μη γίνεται δομημένο ομόλογο ή μετοχές-αέρας. Να μη γίνεται μισθός αργόσχολου golden-boy που δεν έχει δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή του και εξελίχθηκε βάσει συνδικαλιστικών γνωριμιών και κομματικών κριτηρίων.

Ειλικρινά, αν ήταν όλα αυτά εξασφαλισμένα θα έδινα ευχαρίστως όχι 150 ευρώ αλλά 1500 ευρώ για το κωλάμαξο. Και πιστεύω ότι αυτό ισχύει για την πλειοψηφία των μελών εδώ μέσα. Δε μπορώ π.χ. να φανταστώ κάποιον απο τη μια να γλυκοκοιτάζει hi-end ηχεία και ενισχυτές, να χρυσοπληρώνει μπόρνες και καλώδια, να αγοράζει τηλεόραση 50+ ιντσών και reference BDP και απο την άλλη να τον τσούζουν τα 150 ευρώ που θα πληρώσει για το 2λιτρο.

Δεν τον τσούζει όμως το ποσό. Του κακοφαίνεται γιατι κάποιοι ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ το δημόσιο χρήμα. Γιατί κάποιοι πλούτησαν με τρόπους παράνομους και τώρα παρεγράφησαν τα αδικήματα. Γιατί κάποιοι είχαν off-shore εταιρείες για να μη πληρώνουν φόρους αλλά είχαν το θράσος να ζητούν φορολογική εντιμότητα από όλους εμάς τους υπολοίπους. Ανίκανοι επικοινωνιολόγοι ως πολιτικοί, ικανότατοι όμως στο να αυξάνουν την κινητή και ακίνητη περιουσία τους εκμεταλευόμενοι τα αξιώματά τους.

Αυτοί οι κάποιοι, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, τώρα ζητούν από τη μύγα ξύγγι. Και θα το πάρουν γι' άλλη μια φορά. Ας ελπίσουμε να μην πάει στράφι γι' άλλη μια φορά.

Το κράτος αυτό είναι το μόνο που καταφέρνει να το μισούν οι πολίτες του τόσο συλλογικά, ομόφωνα και έντονα.

Φορολογική συνείδηση θέλουνε να έχουμε; Η κυβερνητική συνείδηση που είναι; Η ασυνέπεια και η φορολογική-εργασιακή-επιχειρηματική παγίδευση έχουν γίνει πάγια πρακτική. Για να δούμε λοιπόν ποιός θα κερδίσει, το κράτος των 100-200 ανθρώπων (πολιτικών-επιχειρηματιών) ή 10.000.000 φανατικά και συνειδητά φοροδιαφεύγοντες.....Μέχρι πτωχεύσεως ο αγών.

Re: Απάντηση: Γιά άλλη μιά φορά μας το πιάσανε...

Δεν ξέρω, αλλά εγώ εδώ και μπόλικα χρόνια (γύρω στα 6-7) έχω εμπεδώσει για τα καλά, ότι σε αυτή τη χώρα αυτοκίνητο μέχρι 1800(Τ) είναι το περισσότερο (και δυνατότερο) που θα πρέπει ένας μέσος Έλληνας να αγοράσει... Τα δίλιτρα είναι ένα αμάρτημα, που το κράτος το "τιμωρεί" με κάθε (φορολογικό) τρόπο. :rifle: Και έτσι πράττω, γιατί τόσο πια κερατιάτικα, δεν θέλω να πληρώνω... :damnyou:

Σε ότι αφορά τα δίλιτρα ( 1929 cc ), κάτι πρόκειται να επιχειρηθεί και να αποχαρακτηρισθούν όσα θα έχουν πιστοποιητικά τελωνισμού έως 1928 cc -bye-

Re: Απάντηση: Γιά άλλη μιά φορά μας το πιάσανε...

Σε ότι αφορά τα δίλιτρα ( 1929 cc ), κάτι πρόκειται να επιχειρηθεί και να αποχαρακτηρισθούν όσα θα έχουν πιστοποιητικά τελωνισμού έως 1928 cc -bye-

ναι καλά...
όπως απαλλάσσονται από τέλη κυκλοφορίας τα 4λιτρα lexus.... που καίνε τα άντερά τους...:rifle: