Για βοηθήστε κι εμένα λίγο οι πιο έμπειροι... - αναβ. από Sony T9

Απάντηση: Για βοηθήστε κι εμένα λίγο οι πιο έμπειροι...

Ε, γι αυτο ειχα γραψει
"Οι δευτερες (κομπακτ) ειναι πιο βολικες, πιο βολικες και πιο βολικες"
Και πού να δεις κατι φακους πώς ειναι!:eek:
Αλλα ολα ειναι μια συνηθεια φιλε μου:cool:

Βρε Στέργιο, πάνω που πήγαμε να στρώσουμε το θέμα ήρθες και μας έβαλες πάλι φωτιές! :devil-smiley-029:
Αυτό με το image stabilizer το θέλω κι εγώ. Το έχω και στην βιντεοκάμερα που έχω (Panasonic GS250) και είναι μάλιστα και οπτικό, όπως και της Canon S3 που μου προτείνεις. Εμένα αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο, να μην βγαίνουν δηλαδή κουνημένες οι φωτογραφίες. Για φακούς δεν με βλέπω μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια να ασχοληθώ, αφού θέλω να φτιάξω και το home cinema, οπότε όλο το χρήμα θα πέσει εκεί. Και για αυτό θέλω να κάνω τώρα μια αγορά, γιατί μετά αν αρχίσω τις άλλες αγορές, πάει η ψηφιακή...Θα μείνω με την T1 που έχω!
Δηλαδή λες ότι για εμένα είναι προτιμότερη η S3? Απλά ξέρεις βρε Στέργιο γιατί έκλεινα προς την 350? Γιατί την έχουν την ίδια τιμή σχεδόν με την S3. Και είπα, αφού είναι η τιμή η ίδια, γιατί να μην πάρω την άλλη που είναι και πιο επαγγελματική? Αλλά πάλι από την άλλη, δεν θα είμαι και πολύ του manual, περισσότερο auto θα την δουλεύω. Απλά θέλω καθαρές φωτογραφίες. Κι επίσης το άλλο είναι ότι στα ίδια λεφτά, η μία (S3) έχει 6MP και η άλλη έχει 8!
Ποια είναι η άποψή σου??

Κακαλιός Στέργιος said:
Αν υπάρχει περίπτωση να βγάζεις θέματα από...μακρυά, βάλε και στην εξίσωση έναν 70-210 USM.
Μετά από κανένα μήνα που θα παίξεις με το φακό του κιτ θα αρχίσεις να τρώγεσαι με "κάτι καλύτερο" σε φακό, οπότε σε βλέπω με κάποιον 17-κάτι.
Αν λάβεις όλα αυτά υπόψη σουμ το μπάτζετ πάει περίπατο. Βγαίνει διπλό+

Η S3 θα βγάλει από την αρχή καθαρές, ωραίες φωτό. Έχει και ζουμ μεγάλο, έχει και image stabilizer αν τρέμουν τα χέρια σου.
Αυτά τα χαρακτηριστικά για να τα πάρεις στην 350d (εκτός από την αγορά της) θες περίπου 1000+ ευρά.

Θα σου έλεγα να τη δοκιμάσεις την S3. Τρομερό κομμάτι.
Σωστα κι αυτα, αλλα δε μας λες εσυ γιατι πηρες την 350d.
Εεεε?:twoguns:
Ο ανθρωπος αν θελησει αργοτερα να τη βγαλει φτηνα με τον αρχικο προυπολογισμο του παιρνει και τον 70-300 της Κανον και εχει και μακρυα. Αν του αρεσει κατι καλυτερο παιρνει οταν μπορει και οτι αυτος νομισει...

Να πω μονο οτι η διαφορα στην ποιοτητα αναμεσα στις 2 μηχανες δεν ειναι τα 2 μεγαπιξελ παραπανω. Και λιγοτερα να ειχε η 350 με απλες εξαρχης ρυθμισεις καλυτερες φωτογραφιες θα εβγαζε. Ο σταθεροποιητης οντως ειναι κατι υπερ της μικρης ομως ανεβαζοντας το ISO στην 350 θα εχεις και παλι καλυτερες και σταθερες φωτογραφιες.
Αυτα απο μενα αλλα ας μην μονοπολω το θεμα.
Εξαλλου αν συνεχισει το ιδιο με μενα κι ο Στεργιος η εικονα που θα δινουμε θα ειναι αυτη:slapface: ή αυτη:damnyou:
:-)

Last edited:

Πάντως τώρα βλέπω κάποιες φωτογραφίες από τις 2 φωτογραφικές στο www.pbase.com
Ομολογώ ότι η 350 υπερέχει, αλλά το θέμα είναι ότι σε πολλές δεν λέει με τι φακό της τράβηξε. Αν δηλαδή οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με το φακό που αγοράζεις αρχικά ή με έναν καλύτερο...

Ελάτε βρε παιδιά, κουβέντα να κάνουμε και στην τελική μόνος μου θα αποφασίσω. Απλά θέλω να ακούσω τις σκέψεις σας.

δε θα κοιμηθώ σήμερα!

Η 350 είναι καλύτερη μηχανή. Εϊναι λίγο μεγαλύτερη (συνήθως) ακριβότερη, αλλά έχει περιθώρια να γίνει η τελευταία σου μηχανή.
Η S3 είναι πιο κομπακτ, βγ'αζει πολύ καλές φωτό, έχει καλό ζουμ και δεν υπάρχει περίπτωση κάποτε να σε "γαργαλήσει" η ιδέα ενός πολύ καλού φακού! Ξέρεις τι πλεονέκτημα είν'ετούτο?

Αυτή τη στιγμή για τη δικιά μου 350 σκέφτομαι τον 50άρη (τον φτηνό), έναν 70-200L, και έναν tamron 17-35. Aργότερα και έναν tamron 11-18.
Ξέρεις πόσο κάνουν όλα αυτά? όσο όλο σου το homecinema που θες να αγοράσεις και ίσως και λίγο παραπάνω!

Εν πάσει περιπτώση, εγώ πήρα την 350 γιατί ήθελα το κάτι παραπάνω από τις κομπακτ, σκοπεύω να πληρώσω για τα γούστα μου, θέλω να την ψάξω με τη φωτογραφία, είναι κάτι που μου αρέσει, δε θέλω απλά να βγάζω καλές-καθαρές φωτό.

Το ότι βρίσκεις την 350 στην ίδια τιμή με την s3 είναι ένα σημαντικό δέλεαρ πάντως!

Η 350 D με τον 18-55, τον 50άρη και έναν (μτχ) 70-210 F/3.5-4.5 USM κοστίζουν συνολικά περί τα 1000 Ευρώ.
Στέργιε τον 11-18 τι τον θες, θα φωτογραφίζεις τα ....πόδια σου;

Πανούσης Δημήτρης said:
Η 350 D με τον 18-55, τον 50άρη και έναν (μτχ) 70-210 F/3.5-4.5 USM κοστίζουν συνολικά περί τα 1000 Ευρώ.
Στέργιε τον 11-18 τι τον θες, θα φωτογραφίζεις τα ....πόδια σου;

όχι τα πόδια μου ρε. Τα αυτιά μου. Σιγά τον ευρυγώνιο. Με την 350 το 11 γίνεται... 17,6. Τρίχες. :firstprize:

Α, που'σαι, παλληκάρι, σκέψου και τη βαλιτσούλα που θα πρέπει να κουβαλάς με όλα τα έξτρα...
Εμένα με κοιτάνε σα να είμαι παπαράτσι.

Πήγα σε ένα κέντρο με τη μηχανή και με ρωτήσανε αν είμαι από κάποιο περιοδικό!!!

Ενώ με την S3 παίρνεις μια θηκούλα, την κρεμάς στο λαιμό και τελείωσες!

Χώρια που ο 70-210 δεν έχει stabilizer, είναι τεράστιος και δε φτάνει το χ12 της S3.

Λοιπόν, φίλε Πάνο, για να μη τα πολυλογώ, βρες ένα mediamarkt που τις έχει όλες σε λειτουργία και πάνε δοκίμασέ τες.

Είμαι βέβαιος ότι θα το βγάλεις το συμπέρασμα μόνος σου.

Στέργιο, εσύ είσαι από ότι καταλαβαίνω πολύ βαθιά χωμένος στη φωτογραφία. Δεν είμαι τόσο φανατικός. Δεν πρόκειται να τραβάω τοπία ή να ανεβαίνω σε βουνά για να τραβάω από κατώ την θάλασσα. Την φωτογραφική τη θέλω για τις διακοπές μου, για γιορτές και γενικά για εκδηλώσεις. Λες να πάω σε μαγαζί και να τις δοκιμάσω. Πως όμως μπορώ να δω την ποιότητα των φωτογραφιών αν δεν τις περάσω σε ένα υπολογιστή? Η σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα τα καταστήματα? Οσο για την τιμή, απλά είναι αυτό που ανέφερα και παραπάνω. Τις βρήκα και τις 2 στην ίδια τιμή, και μάλιστα για την 350 δίνει και 1GB κάρτα δώρο και θήκη επίσης.

Κακαλιός Στέργιος said:
Εμένα με κοιτάνε σα να είμαι παπαράτσι.

Πήγα σε ένα κέντρο με τη μηχανή και με ρωτήσανε αν είμαι από κάποιο περιοδικό!!!

Δες το από τη θετική πλευρά!
Πας σε σχολική εκδήλωση, αραδιάζεις όλο τον εξοπλισμό (τρίποδο απαραίτητο) και σε πλησιάζουν διάφορες μαμάδες:
- Κύριε φωτογράφε! Τράβα και την δική μου σε παρακαλώ (την κόρη εννοούν, μη τις παρεξηγήσεις)

panosxgr said:
Στέργιο, εσύ είσαι από ότι καταλαβαίνω πολύ βαθιά χωμένος στη φωτογραφία. Δεν είμαι τόσο φανατικός. Δεν πρόκειται να τραβάω τοπία ή να ανεβαίνω σε βουνά για να τραβάω από κατώ την θάλασσα. Την φωτογραφική τη θέλω για τις διακοπές μου, για γιορτές και γενικά για εκδηλώσεις. Λες να πάω σε μαγαζί και να τις δοκιμάσω. Πως όμως μπορώ να δω την ποιότητα των φωτογραφιών αν δεν τις περάσω σε ένα υπολογιστή? Η σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα τα καταστήματα? Οσο για την τιμή, απλά είναι αυτό που ανέφερα και παραπάνω. Τις βρήκα και τις 2 στην ίδια τιμή, και μάλιστα για την 350 δίνει και 1GB κάρτα δώρο και θήκη επίσης.

Ένα βασικό κριτήριο που θα πρέπει να σε κάνει να αποφασίσεις είναι το αν θα χρειάζεσαι λήψεις σε συνθήκες με έλλειψη φωτισμού και αναγκαστικά χωρίς φλας.
Αν ναι, πας στην 350. Και από αυτό που μου ειπες για την 1gb και τη θήκη...

Πόσο τη βρήκες?

Ολα μαζί όπως σου τα είπα τα βρήκα στις 470£ (680 ). Και την S3 την βρήκα στα 650 περίπου.
Μετά οι φακοί που έχει εδώ, επειδή διάβασα και το σχετικό thread που είχατε ανοίξει, δεν είναι τόσο ακριβοί. Π.χ. Tamron 15-200mm έχει εδώ περίπου 130 . Εχει βέβαια και κάτι τεράστιους που έχουν πάνω από 500 .

Στεργιος
«Η S3 είναι πιο κομπακτ, βγ'αζει πολύ καλές φωτό, έχει καλό ζουμ και δεν υπάρχει περίπτωση κάποτε να σε "γαργαλήσει" η ιδέα ενός πολύ καλού φακού! Ξέρεις τι πλεονέκτημα είν'ετούτο?»

Να σκεφτει να παρει εναν πολυ καλο φακο πραγματι αποκλειεται γιατι δεν παιρνει, να σκεφτει ομως να παρει καμμια αλλη μηχανη δεν αποκλειεται μετα απο λιγο καιρο

Στεργιος
«Αυτή τη στιγμή για τη δικιά μου 350 σκέφτομαι τον 50άρη (τον φτηνό), έναν 70-200L, και έναν tamron 17-35. Aργότερα και έναν tamron 11-18.

Κάτι σε πιο …ευρυγωνιο από τον 11-18, αν χρειαστει να βαλεις στο καδρο και την φυση που βρισκεται από πισω του την ωρα που θα φωτογραφιζεις?
Τωρα τον 18-55 εχεις? Ελα να δεις ;) και τον Tamron 17-35 πριν τον παρεις.

panosxgr said:
Ολα μαζί όπως σου τα είπα τα βρήκα στις 470£ (680 ). Και την S3 την βρήκα στα 650 περίπου.
Μετά οι φακοί που έχει εδώ, επειδή διάβασα και το σχετικό thread που είχατε ανοίξει, δεν είναι τόσο ακριβοί. Π.χ. Tamron 15-200mm έχει εδώ περίπου 130 . Εχει βέβαια και κάτι τεράστιους που έχουν πάνω από 500 .
680 Ευρω! Ολο και το κατεβαζεις.
Τον Tamron18-200 εννοεις. Δεν ειναι και σπουδαιος ποιοτικα φακος αλλα εχεις και μονο με αυτον ολο το ζουμ που σε δινουν οι υπερζουμ κομπακτ.
Αυτα που λεει ομως ο Στεργιος προυποθετοντας οτι δε θα εθιστεις περισσοτερο στη φωτογραφικη εργασια- μην εισαι σιγουρος- εχουν την αξια τους. Η γνωμη μου ειναι οτι σε αυτη τη τιμη δεν αξιζει να πειραματιζεσαι για τις κομπακτ που το μονο παραπανω που μπορουν σε προσφερουν ειναι η ευκολια και καποια δευτερευοντα πραγματα(βιντεακι κ.λ.π.)

Δεν θέλω φωτογραφική για να τραβάω βίντεο!! Εχω βιντεοκάμερα και είμαι ευχαριστημένος πάρα πολύ.
Πηγα σήμερα πάλι στα μαγαζιά, γιατί τα περισσότερα είναι ανοικτά και την Κυριακή. Με τα μαγιό ο κόσμος και κάνει ψώνια, αυτά είναι...
Την έχει προσφορά την 350 με διάφορα πακέτα. Ενα από αυτά, όπως ανέφερα την έχει 470£. Την έχει και σε προσφορά, στα 560£ με ένα επιπλέον φακό, μεγαλύτερο, γνήσιο της Canon. Αλλά εδώ δεν ξέρω τι παίζει με τον απλό που δίνει μαζί, που να πάω σε διαφορετικό κιόλας! Το θέμα είναι ότι στο τσακ δεν την πήρα (είχα τα λεφτά στην τσέπη έτοιμα), γιατί είπα να το ψάξω λίγο ακόμα...Μια άλλη που μου άρεσε είναι η Sony A-100, 10mp, την είχε στα 580£. Δεν ξέρω, είμαι μπερδεμένος, αυτό είναι το μόνο σίγουρο...

Re: Για βοηθήστε κι εμένα λίγο οι πιο έμπειροι...

να ρωτήσω, γενικώς είσαι ικανοποιημένος από τις φωτογραφίες της μηχανής σου και σε ενοχλεί μόνο που βγαίνουν κουνημένες σε χαμηλό φωτισμό ή γενικώς αναζητείς επιπλέον δυνατότητες και ανώτερη ποιότητα;

Αν είναι το πρώτο μόνο, και επειδή βλέπω πως ακόμη και η 350d σου φάνηκε μεγάλη (η οποία είναι από τις -ενοχλητικά μάλιστα- μικρότερες dslr), φαντάσου δλδ να δεις πόσος είναι και ένας μεγάλος φακός, καλύτερα να μείνεις στις κόμπακτ, που τις παίρνεις και όπου θέλεις. Η ixus με την οπτική σταθεροποίηση (νομίζω ixus 800 εάν δεν κάνω λάθος) μου φαίνεται καλή επιλογή.

Προσωπικώς δεν θα έπαιρνα σουπερζούμ, όπως είναι η S3, από τη στιγμή που μία κόμπακτ μηχανή ξεφεύγει από το μέγεθος που χωράει σε μια τσέπη, θα προτιμούσα μία dslr. Έστω και με τον φακό του κιτ. Εντυπωσιακά τα μεγάλα εστιακά μήκη, αλλά ο κλασσικός χρήστης απλώς θα παίξει λιγάκι στην αρχή μαζί τους και αυτό είναι όλο. 28 με περίπου 150mm είναι τα εστιακά μήκη που συνήθως θα χρησιμποιείς (και η S3 νομίζω αρχίζει από 38mm, δλδ ξεχνάς το ευρυγώνιο άκρο).

Επειδή ακούω αυτό το "ευρυγώνιο", μπορεί κάποιος με απλά λόγια να μου εξηγήσει τι είναι και τι κάνει?

Re: Για βοηθήστε κι εμένα λίγο οι πιο έμπειροι...

ευρυγώνιο είναι το άκρο του φακού σου με το μεγαλύτερο πεδίο κάλυψης. Πχ στο φακό της S3, ο οποίος είναι 36-432mm (αντιστοιχία σε φορμά κλασικού φιλμ 35mm, γιατί στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρότερου εστιακού μήκους), τα 36mm λέμε πως είναι το ευρυγώνιο άκρο του, και τα 432mm το τέλε άκρο του (δλδ το άκρο με το μικρότερο (σε μοίρες) πεδίο κάλυψης. Για να καταλάβεις την αντιστοιχία των mm με το πεδίο κάλυψης, περίπου 50mm είναι το πεδίο κάλυψης των ματιών μας. Τώρα, στα 36mm που δίνει η S3 is δεν μπορεί να θεωρηθεί ένας φακός πραγματικά "ευρυγώνιος".

Με έστειλες αδιαβαστο τώρα!!! Ευτυχώς που είπα δηλαδή να μου τα πείτε και απλά! :twoguns:
Αρα αν κατάλαβα καλά, το ευρυγώνιο έχει να κάνει με το πόσο άνοιγμα θα έχει η φωτογραφία και ο τελε με το ζουμ με λίγα λόγια. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν όμως αυτά. Με ενδιαφέρει η ποιότητα και μόνο. Αν έπαιρνα δηλαδή στο μέλλον φακό καινούριο, θα ήταν μόνο και μόνο για να μου ανέβαζε την ποιότητα των φωτογραφιών, κι όχι για να μεγαλώσω ζουμ και τέτοια πράγματα. Το ευρυγώνιο ίσως να τον χρησιμοποιούσα, αν είναι όντως αυτός ο φακός που χρειάζεται σε κάποιον για να δημιουργήσει πανοραμικά, γιατί μπορεί να μου χρειαστούν στο μέλλον, λόγω δουλειάς.