Για βοηθήστε κι εμένα λίγο οι πιο έμπειροι... - αναβ. από Sony T9

Απάντηση: Για βοηθήστε κι εμένα λίγο οι πιο έμπειροι...

Α, και μια άλλη απορεία που ξέχασα να ρωτήσω στο μαγαζί. Πόσο κρατάει η μπαταρία του 350 και πόσο του S3? Αν ξέρετε κάποιο από τα 2 θα ήθελα να μου πείτε σας παρακαλώ, γιατί είναι και αυτό μέσα στα πλεονεκτήματα.

panosxgr said:
Την έχει προσφορά την 350 με διάφορα πακέτα. Ενα από αυτά, όπως ανέφερα την έχει 470£. Την έχει και σε προσφορά, στα 560£ με ένα επιπλέον φακό, μεγαλύτερο, γνήσιο της Canon. Αλλά εδώ δεν ξέρω τι παίζει με τον απλό που δίνει μαζί, που να πάω σε διαφορετικό κιόλας! .
Πανο ο 55-200 ειναι ο αλλος φακος? Αν ειναι δεν πρεπει να ειναι σπουδαιος απο πλευρας ποιοτητας αλλα με τοσα λιγα που πρεπει να δωσεις παραπανω μπορεις να τον παρεις και να εισαι καλυμμενος με τους 2 αυτους φακους στα περισσοτερα μηκη που μπορει να χρειαστεις κανοντας βεβαια μια παραχωρηση στην ποιοτητα. Κι αργοτερα αν θες ψαχνεις και για κατι ποιοτικοτερο.

Re: Για βοηθήστε κι εμένα λίγο οι πιο έμπειροι...

Μα απλά το είπα... :flipout:

Θέλεις να έχει αρκετά ευρυγώνιο άκρο ο φακός σου (π.χ. 28μμ) για να τραβάς τοπία ή εσωτερικούς χώρους. Οκ, μπορεί να λες ότι δεν χρειάζεσαι το τέλε, αλλά πάλι μέχρι 120μμ περίπου για πορτραίτα τα θέλεις.

Όσο για την μπαταρία της 350d κρατάει πολύ. Με 20% φλας μου έχει βγάλει πάνω από 400 φωτο (και με συχνότατη επισκόπηση όσως είχα τραβήζει από την οθόνη).

panosxgr said:
Α, και μια άλλη απορεία που ξέχασα να ρωτήσω στο μαγαζί. Πόσο κρατάει η μπαταρία του 350 και πόσο του S3? Αν ξέρετε κάποιο από τα 2 θα ήθελα να μου πείτε σας παρακαλώ, γιατί είναι και αυτό μέσα στα πλεονεκτήματα.
Αν κραταει η 350d οσο και στην 20d αν την εχεις φορτισμενη αποκλειεται να σου τελειωσει κατα τη διαρκεια καποιας εξορμησης. Βεβαια συνισταται η αγορα μιας δευτερης αλλα αν παρεις μην παρεις γνησια της Κανον γιατι ειναι ακριβη. Παρε καμμια συμβατη τριτου κατασκευαστη π.χ. Anssman.
Η s3 δεν ξερω τι μπαταρια εχει

Ειδες εξυπηρετηση απο το φορουμ? Δε προλαβαινει να απαντησει ο ενας κι ερχεται η απαντηση του αλλου!:ernaehrung004:

Πραγματικά, η ανταπόκριση είναι άμεση και σας ευχαριστώ! :grinning-smiley-043
Φίλε send, μου μιλάς με mm και πας πάλι να με μπερδέψεις. Δεν γνωρίζω τίποτα από αυτά για να καταλάβεις. Θέλω μαθημάτα, το ξέρω, αλλά δεν έχω ασχολήθει ποτέ με την φωτογραφία σοβαρά. Οσο για την αν την αγοράσω στην άλλη τιμή που δίνει και τον επιπλέον φακό, δεν ξέρω αν με συμφέρει, γιατί ναι μεν δίνει τον άλλο φακό, αλλά δεν μου δίνει την 1gb κάρτα hi-speed που δίνει στην πιο φθηνή προσφορά!
Πάντως με ενδιαφέρει μέγιστα να μπορώ να έχω ποιοτικές λήψεις με χαμηλό φωτισμό χωρίς όμως τη χρήση του φλας. Σε αυτό το θέμα, ποια είναι καλύτερη?

Αυτό τον φακό δίνει δώρο στην 2η προσφορά

SIGMA 55-200mm f/4-5.6 DC (Canon AF)

ASIGMLE405000108.jpg

panosxgr said:
Πάντως με ενδιαφέρει μέγιστα να μπορώ να έχω ποιοτικές λήψεις με χαμηλό φωτισμό χωρίς όμως τη χρήση του φλας. Σε αυτό το θέμα, ποια είναι καλύτερη?
Η 350d !

Ο φακός που δίνει στην προσφορά αξίζει καθόλου ή να προτιμήσω την φθηνότερη προσφορά και να έχω την κάρτα του 1gb? Η διαφορά σε ευρώ είναι περίπου 100€ πιο ακριβή με τον επιλέον φακό.

με χαμηλό φωτισμό χωρίς χρήση φλας, ακόμη και iso 1600 να πας την 350d (ή την 20 ή 30d, πρακτικά ίδιο αισθητήρα φορούν) θέλεις και φακό με μεγάλο διάφραγμα, δεν μιλάμε για φακό κιτ επομένως.

Λοιπόν, εάν θέλεις ποιότητα στη φωτογραφία, πάρε την 350d, χωρίς φακό κιτ, πάρε 1 καλούτσικο φακό, προσωπικά θα προτιμούσα τον καινούργιο SIGMA 17-70 2.8-4 (γύρω στα 300 € πάει) και είσαι εντάξει. Και η επόμενη αναβάθμιση να είναι ένα φλας.

panosxgr said:
Αυτό τον φακό δίνει δώρο στην 2η προσφορά

SIGMA 55-200mm f/4-5.6 DC (Canon AF)

ASIGMLE405000108.jpg
A, o Sigma ειναι? Μαλλον καλυτερα παρε την πρωτη προσφορα που σου δινει και τη καρτα μνημης.

Μήπως όπως λέει και ο φίλος send, να ήταν καλύτερα να παω για το σώμα μόνο και να πάρω έναν σχετικά φθηνό φακό να βάλω από μπροστά? Η θα είμαι μια χαρά με αυτόν που δίνει μαζί (όχι τον Sigma, τον κανονικό που δίνει μαζί).

panosxgr said:
Μήπως όπως λέει και ο φίλος send, να ήταν καλύτερα να παω για το σώμα μόνο και να πάρω έναν σχετικά φθηνό φακό να βάλω από μπροστά? Η θα είμαι μια χαρά με αυτόν που δίνει μαζί (όχι τον Sigma, τον κανονικό που δίνει μαζί).
Πανο με την προσφορα ο φακος σου βγαινει σχεδον τζαμπα. Γι αυτο και δε χανεις και τιποτα να τον παρεις και αργοτερα αποφασιζεις νηφαλια αν θα χρειαστεις και τι ακριβως. Η γνωμη μου...

Εννοείς την προσφορά με το αρχικό κιτ (18-55)?

panosxgr said:
Εννοείς την προσφορά με το αρχικό κιτ (18-55)?
Ναι σ αυτην την τιμη νομιζω οτι ειναι η καλυτερη λυση για αρχη τουλαχιστον. Αστα τα υπολοιπα για αργοτερα , αν....

Τελικά κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι ότι είναι η καλύτερη λύση. Να εκμεταλευτώ και την προσφορά αλλά και να μάθω πρώτα κάποια βασικά. Κι όταν στο μέλλον αρχίσω και μένω ανικανοποίητος και το ψάχνω περισσότερο, τότε πάμε σε αναβάθμιση!
Ξέρετε πόσο κοστίζει μια μπαταρία για τον 350 περίπου?

σωστό αυτό που σου λέει ο Γιάννης για τον φακό του κιτ, απλά εάν θελήσεις να ασχοληθείς λιγάκι με τη φωτογραφία, και επειδή δεν παίρνεις slr για να την έχεις με τον φακό του κιτ, είναι βέβαιο ότι γρήγορα θα πάρεις άλλους φακούς που θα τον υποκαταστήσουν. Εγώ τουλάχιστον δεν τον χρησιμοποιώ πλέον, ποτέ. Συνεπώς πρότεινα έναν φακό σχετικά φτηνό, αρκετά ποιοτικό και με πολύ καλό εύρος. Για να δεις τι εύρος χρησιμοποιείς, έλεγξε τα exif των αρχείων που βγάζει η μηχανή σου, θα δεις έτσι και τι πραγματικά σου χρειάζεται.

επίσης, εάν δεν χρησιμοποιείς τη μηχανή σε ταξίδια σε μέρη όπου δεν υπάρχει πρίζα για να τη φορτίζεις κάθε βράδυ (μη σου πω κάθε 2ο βράδυ, όσες φωτο και εάν τραβάς), 2η μπαταρία με την 350d δεν θα σου χρειαστεί.

Πάντως πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να πας σε κάποιο κατάστημα να πιάσεις τις μηχανές στα χέρια σου, από αυτά που έγραψες στην αρχή ότι βρήκες μεγάλη την 350d δεν είμαι σίγουρος ότι θα βολευτείς με μία dslr, εάν θέλεις απλώς μία καλή point-and-shoot καλύτερα ψάξε αλλού... Μην κοιτάς μόνο τον φακό του κιτ, έχεις δει τι ...γκουμούτσες είναι οι καλοί φακοί? Από 400 γραμ και πάνω, δλδ ο ένας όσο ζυγίζουν 3 κόμπακτ...

Σε ευχαριστώ send :grinning-smiley-043 . Πραγματικά είναι τεράστιος ο χώρος της φωτογραφίας. Δεν πιστεύω να σας κούρασα με τις ερωτήσεις. Μπορεί να τις θεωρήσατε και μερικές από αυτές χαζές, αλλά αν δεν ξέρεις, όπως εγώ, τι να κάνω...Από κάπου πρέπει να ξεκινήσω. Πιστεύω ότι με τον κιτ φακο θα είμαι μια χαρά. Στο μέλλον ίσως ασχοληθώ και πιο ενεργά, αλλά προς το παρόν για τις διακοπές μου, θα με καλύψει μια χαρά πιστεύω. Ισως έχει δίκιο για το φλας, που μπορεί να χρειαστώ κάποια στιγμή. Αλλά πιστεύω ότι σε σχέση με τις compact της μεσαίας κατηγορίας που είχα εγώ, θα έχω σαφώς ανώτερη ποιότητα και καλύτερες εικόνες, ακόμα και σε κλειστούς χώρους χωρίς φλας.

για σύγκριση με κόμπακτ, που αναφέρεις:
Πριν την 350d είχα (και έχω ακόμη... μονίμως δανεισμένη στον πατέρα μου) μία Konina Minolta Α2... ήγουν κόμπακτ της κορυφαίας και όχι απλώς μεσαίας κατηγορίας (πάνω από 800 την είχα πάρει το 2004). Ε λοιπόν... απλώς καμία σύγκριση. Ίσως όχι τη μέρα και ίσως όχι με τον απλό φακό του κιτ (εκεί η μινολτα και ειδικά με το anti shake τα πήγαινε περίφημα) αλλά στις υπόλοιπες περιπτώσεις...

Εάν σε ενδιαφέρει πρωτίστως η ποιότητα των φωτογραφιών και δεν σε πειράζει ο όγκος, ούτε να το συζητάς, κατευθείαν dslr.