Για D90 : Sigma 17-70 f2.8-f4 DC OS HSM η Tamron 17-50 f2.8

Τελικα πήγα στον Sigma. Tώρα εαν εκανα καλά ή οχι η νεκροψία θα δείξει :flipout:

Πως ειναι τελικα ο sigma ?
M ενδιαφερει κι εμενα για τη νεα μου Σονυ Α55 ...
Θελω οπωσδηποτε καποιον με σταθεροποιητη και HSM ή SSM και ειμαι αναμεσα σ αυτον και τον sigma 18-50 os hsm , αλλα τραβαω παντα γυρω στα 70-80 mm.

Παίδες, είδα καλά είναι στο 1.12 η λίρα?

Λέτε να πέσει κι άλλο σε σχέση με το ευρώ?
Ο Tamron έχει πέσει στις 235-240 λίρες, δηλαδή 260 ευρώ από τα 280...

Και 310-320 ο VC.

Iσχυει Δημήτρη..

Το συγκεκριμενο χρονικό διάστημα συμφερει η Αγγλία. Το αν καποιος μπαινει στην διαδικασια αγοράς φακου απο το διαδίκτυο ειναι αλλη ιστορια. Σε σώμα δεν θα ημουν διστακτικος (το εκανα εξαλλου πριν 2 περιπου χρονια με την D90)

Iσχυει Δημήτρη..

Το συγκεκριμενο χρονικό διάστημα συμφερει η Αγγλία. Το αν καποιος μπαινει στην διαδικασια αγοράς φακου απο το διαδίκτυο ειναι αλλη ιστορια. Σε σώμα δεν θα ημουν διστακτικος (το εκανα εξαλλου πριν 2 περιπου χρονια με την D90)

Είναι το μόνο που κολάω Γιώργο αν και όπου να ναι θα έχω ψηθεί.

Άλλωστε έχουν διεθνή εγγύηση και αν είμαι άτυχος θα περιμένω κάποιες μέρες παραπάνω να μου τον αλλάξουν.
Πάντως στα 240-250 που υπάρχει εδώ μεταχειρισμένος, θα το ρισκάρω.

εγω παντως πηρα ενα φακο απο ΒandH πριν 2 χρονια,και δουλευει ακομα χωρις καπιο προβλημα

Παίδες μια διευκρίνηση.

Ο Tamron υπάρχει σε BIM έκδοση και χωρίς. Το AF του ΒΙΜ θα έχει καμιά διαφορά με τον χωρίς (και άρα θα χρησιμοποιώ το AF της μηχανής) ή όχι?

Μιλάω για ταχύτητα και ακρίβεια κυρίως.

Γενικά ισχύει κάτι τέτοιο με τους φακούς?

Παίδες μια διευκρίνηση.

Ο Tamron υπάρχει σε BIM έκδοση και χωρίς. Το AF του ΒΙΜ θα έχει καμιά διαφορά με τον χωρίς (και άρα θα χρησιμοποιώ το AF της μηχανής) ή όχι?

Μιλάω για ταχύτητα και ακρίβεια κυρίως.

Γενικά ισχύει κάτι τέτοιο με τους φακούς?

ο φακός με ΒΙΜ χρησιμοποιεί το δικό του μοτέρ για το AF. Συνήθως είναι πιο γρήγορο το μοτέρ του φακού σε σχέση με το μοτέρ του σώματος, ειδικά στους ζουμ φακούς. Η μόνη επιφύλαξη ειναι ότι σε κάποιους φακούς τρίτων κατασκευαστών το μοτέρ είναι γρήγορο, αλλ´αόχι ακριβές, δηλ. χάνει την εστίαση και ξαναεστιάζεις.

Σε κάθε περίπτωση θα προτιμούσα φακό ζουμ με ΒΙΜ για AF.

Απλά σκέψου και το γεγονός οτι με ΒΙΜ ρισκάρεις λίγο παραπάνω την συμβατότητα με τα επόμενα σώματα.

Πχ στην D90 είχα πρόβλημα στο live view με έναν φακό sigma , ενώ στην d7000 έχω πρόβλημα και με τους δύο μου sigma (που έχουν μοτέρ).
Παρόμοια προβλήματα έχουν αναφέρει αρκετοί για φακούς με μοτέρ (κυρίως sigma όμως).

καλημέρα. Αγόρασα προχθες τον sigma 17-200 και αφού έβγαλα καμιά σαρανταρια φωτογραφίες και πήγα να κλείσω τη μηχανή, διαπιστωσα ότι ακούγεται ένα κλακ στον φακό. Σα να σταματάει να δουλεύει το μοτερ του και κάθεται κάπου. Κάθε φορά που κλείνω τη μηχανή κάνει το ίδιο. Αν τον κουνήσεις ακούγεται λες και κουνιεται μεσα το μοτερ του. Τον πήγα στο κατάστημα που τον πήρα και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό. Κάνει τα ίδια και σ' εσάς;
Ευχαριστώ

Φυσιολογικό θεωρείται αυτό. Κλειδώνει ο μηχανισμός της οπτικής σταθεροποίησης όταν κλείνεις τη μηχανή, εξ ου και το κλακ.
Και στη χρήση όταν τον κουνάς τον φακό επίσης ακούγεται ο μηχανισμός της σταθεροποίησης.

Φυσιολογικό θεωρείται αυτό. Κλειδώνει ο μηχανισμός της οπτικής σταθεροποίησης όταν κλείνεις τη μηχανή, εξ ου και το κλακ.
Και στη χρήση όταν τον κουνάς τον φακό επίσης ακούγεται ο μηχανισμός της σταθεροποίησης.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για D90 : Sigma 17-70 f2.8-f4 DC OS HSM η Tamron 17-50 f2.8

Και τον Sigma τον βρισκω σε πολύ καλή τιμη απο γνωστό μαγαζί στην Αττική
Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για τον σίγμα μήπως θα μπορούσες να μου πεις από πιο μαγαζί τον βρίσκεις σε καλή τιμή. Έστω και σε προσωπικό μήνυμα.