Για ένα ευρώ.....

Αυτό το καλώδιο το εξωτερικό του σπιτιού,Λευτέρη πως το άλλαξες, μόνος σου ή το κάνει τεχνικός του ΟΤΕ ;

Απάντηση: Re: Για ένα ευρώ.....

Αυτό το καλώδιο το εξωτερικό του σπιτιού,Λευτέρη πως το άλλαξες, μόνος σου ή το κάνει τεχνικός του ΟΤΕ ;

Ειπα στον τεχνικο να μου πει ποια ειναι τα δικα μου καλωδια στο κουτι εξω απο το σπιτι γιατι θελω να βαλω εξωτερικο καλωδιο γιατι ακριβως απο πανω ειναι το σαλονι και ηθελα να δωσω lan στην τηλεοραση λογω οτι δεν υπαρχει μπριζα τηλεφωνου εκει κοντα.
Μου ειπε θα σου φερω εγω καλωδιο που εχω και μου το εβαλε αυτος πληρωσα 10 η 15 ευρω δεν θυμαμαι ακριβως.

Σε πολλές περιοχες ο χαλκος του ΟΤΕ ειναι πάνω από 35 ετών και με δεδομενη την γεωγραφική διασπορά των αστικών κέντρων του ΟΤΕ ισως να λέμε και παλι καλά. Δυστυχώς το VDSL ειναι μονόδρομος

Οσο για την ουσια του θεματος, αν υλοποιηθουν ολοι αυτοι οι φοροι που ακουμε σε κινητή τηλεφωνια, ιντερνετ και με δεδομένο οτι η παροχοι εχουν σοβαρες μειώσεις κερδών από την σταδιακή κατάργηση του roaming ... Καταλαβαινετε οτι ερχονται σημαντικές αυξησεις..

Ε ... θα βαλουμε τον παλιο καρβουνιαρη dialup ... και ας πανε να βρουν χρηματα απο το vdsl.

Λυσεις παντα θα υπαρχουν ... (ταχυδρομικα περιστερια) ...

Να κανω μια χαζη ερωτηση; Εφυγα απο Cyta η μαλλον φευγω και παω Wind VDSL με 22 ευρω τους πρωτους 6 μηνες και 27 τους υπολοιπους 18 υπαρχει περιπτωση αργοτερα να κανουν μονομερη ενεργεια και να ανεβασουν την τιμη και εκει που ειναι να πληρωνω 27 να μου πουν 30 35?

Λευτέρη σου απαντάω με ένα τηλέφωνο που δέχτηκα από voda σήμερα το απόγευμα.
Είμαι στην wind με 20Ε/μήνα, 24άρα + 2 ώρες ομιλία δώρο σε ένα νούμερο κινητού (Wind).
Η προσφορά της voda ήταν τα ίδια + 4 ώρες ομιλία δώρο σε ένα νούμερο κινητού (Vodafone) αλλά ήθελε 40Ε το μήνα !!!!.
Της λέω ΠΑΣ ΚΑΛΑ είναι προσφορά αυτή τώρα?!
Και επέμενε πως θα ακριβύνει η wind και δε θα πληρώνω τόσα λίγα!
Ε τι να πω, ας έρθουν να τα πάρουν όλα να τελειώνουμε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ξέχασα να πω πως μου έκαναν και δώρο τη φορητότητα που είναι 35Ε :Banane0:

Καλα και εγω αν εκει που πληρωνω 27 με παρουν τηλεφωνο και μου πουν μαμουσουτου θα ανεβει 3-5-10 ευρω παραπανω θα τους πω να ερθουν να παρουν το ρουτερ τους και αν κανουν διακοπη γιατι αν τους το παω εγω θα φανε και την τελευταια βιδα που θα εχει πανω.
Αν εχεις συμβολαιο για 27 ευρω και απομενουν 10-14 μηνες για να τελειωσει και σου πουν για τον Α-Β λογο ανεβαζουμε την τιμη δεν εχεις δικαιωμα να καταγγειλεις την συμβαση;

Λευτέρη μου έκαναν την ίδια προσφορά με τον herkoulis αλλά μου έδιναν ενα ταμπλετ 7 αρι δώρο συν μία κάρτα κινητής τηλεφωνίας 200 λεπτά προς όλους πού θα ανανεώνεται κάθε μήνα δωρεάν με συμβόλαιο 2 ετών πού κατά τα λεγόμενα τους θα μπορούσα να σπάσω στό 12 μηνο χωρίς επιπτώσεις,εννοείται το τέλος σύνδεσης δωρεάν,από την επισημη wind από τα κεντρικά.

Καλα το να εχεις συμβολαιο 20 ευρω και να σου κανουν προταση για 40 ευρω απο αλλη εταιρια με την δικαιολογια οτι ο παροχος που ηδη εισαι θα στο ανεβασει ειναι εντελως χαζο.

Re: Απάντηση: Για ένα ευρώ.....

Καλα και εγω αν εκει που πληρωνω 27 με παρουν τηλεφωνο και μου πουν μαμουσουτου θα ανεβει 3-5-10 ευρω παραπανω θα τους πω να ερθουν να παρουν το ρουτερ τους και αν κανουν διακοπη γιατι αν τους το παω εγω θα φανε και την τελευταια βιδα που θα εχει πανω.
Αν εχεις συμβολαιο για 27 ευρω και απομενουν 10-14 μηνες για να τελειωσει και σου πουν για τον Α-Β λογο ανεβαζουμε την τιμη δεν εχεις δικαιωμα να καταγγειλεις την συμβαση;

Το ψάχνω λίγο αυτό. Μου μένουν 8 μήνες. Είχα σκοπό να το κάνω το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αλλά δεν πρόλαβα.
Για τα 3.6 mbps πάντως, δεν μπορούν να σε χρεώνουν για 24, τη στιγμή που παρέχουν υπηρεσία και με 4. Η απόδοση πάντα είναι χαμηλότερη από την ονομαστική, αλλά τόσο πολύ ξεπερνάει πολλά όρια. Σε κοντινό πρόσωπο που είχε ανάλογο θέμα (OTE) το πρόβλημα είχε να κάνει με ρυθμίσεις στο router, που ήταν ρυθμισμένο για VDSL. Όταν τους είχε πάρει τηλέφωνο του είχαν πει ότι είναι απαράδεκτο να είναι τόσο χαμηλή η ταχύτητα. Με τα πολλά, με απόψεις αντικρουόμενες από το support, πείραξε κάποιες ρυθμίσεις και τελικά έπιασε κοντά 13mbps. Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν είχε τεχνικές γνώσεις, οπότε τα μεταφέρω όπως μου τα είπε.

Πάντως για τα 40αρια με το σκεπτικό ότι η voda απορροφά τη wind (φήμες), υποπτεύομαι πως τελικά δεν είχε άδικο, και ίσως αυτά που είπε θα γίνουν.
Μία οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν, μία που μικραίνει η αγορά..

Σταύρο έχεις δίκαιο.. και σε εμένα αλλη ταχυτητα είχε όταν ξεκίνησε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για ένα ευρώ.....

Το ψάχνω λίγο αυτό. Μου μένουν 8 μήνες. Είχα σκοπό να το κάνω το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αλλά δεν πρόλαβα.
Για τα 3.6 mbps πάντως, δεν μπορούν να σε χρεώνουν για 24, τη στιγμή που παρέχουν υπηρεσία και με 4. Η απόδοση πάντα είναι χαμηλότερη από την ονομαστική, αλλά τόσο πολύ ξεπερνάει πολλά όρια. Σε κοντινό πρόσωπο που είχε ανάλογο θέμα (OTE) το πρόβλημα είχε να κάνει με ρυθμίσεις στο router, που ήταν ρυθμισμένο για VDSL. Όταν τους είχε πάρει τηλέφωνο του είχαν πει ότι είναι απαράδεκτο να είναι τόσο χαμηλή η ταχύτητα. Με τα πολλά, με απόψεις αντικρουόμενες από το support, πείραξε κάποιες ρυθμίσεις και τελικά έπιασε κοντά 13mbps. Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν είχε τεχνικές γνώσεις, οπότε τα μεταφέρω όπως μου τα είπε.

Ο λογος που ειχα παει στην Cyta ηταν επειδη ηξερα οτι εδω που ειμαι δεν μπορω να εχω πανω απο 4αρα ταχυτητα και η Cyta ειχε προγραμμα με 16 ευρω 4mbps σε αντιθεση με τους αλλους που ειχαν εως 24 ασχετα που ουτε 4 δεν ηταν και ηθελαν και περισσοτερα λεφτα.
Πλεον ουτε η Cyta εχει προγραμμα με 4mbps που απο 16 ευρω εχει παει 17 αλλα εχει με 18 το εως 24mbps. Πλεον ολοι εχουν το γνωστο παραμυθι εως 24 εκτος απο τον ΟΤΕ αλλα εκει το 4 το πληρωνεις ποιο ακριβα απο το εως 24

Για σταθερα και κινητα δεν εβαλα γιατι εκτος απο οτι δεν το εχει κανενας το σταθερο μου δεν κανω τηλεφωνα απο το σταθερο τα μοναδικα τηλεφωνα που κανω ειναι για ραντεβου σε γιατρους για τα παιδια που αυτα τα πληρωνεις οπως και να εχει.

Στην Wind που εκανα αιτηση να παω μου δινουν και μια καρτουλα sim για δωρεαν 1gb τον μηνα και αν δεν μου φτανουν με συν 5 ευρω μου δινουν 5gb

Προσπαθησα να ψησω τον πεθερο μου που μενει απο κατω να το βαλουμε παλι μαζι οπως παλια γιατι αυτος πληρωνει 21 για Cyta και 15 για φορητο ιντερνετ της πεθερας συνολο 36 ευρω.
Στην Wind με 36 ευρω εχεις VDSL απεριοριστα σταθερα 300 προς κινητα και 5gb τον μηνα για φορητο ιντερνετ και φυσικα θα πληρωνε 20-21 ευρω και τα υπολοιπα εγω.
Αλλα αντε να πεις σε γερο ανθρωπο οτι εφτιαξαν καινουριο δρομο που ειναι τα μισα χιλιομετρα αν αυτος εχει μαθει μια ζωη απο τον παλιο απο κει θα παει παλι.

Re: Απάντηση: Για ένα ευρώ.....

Να κανω μια χαζη ερωτηση; Εφυγα απο Cyta η μαλλον φευγω και παω Wind VDSL με 22 ευρω τους πρωτους 6 μηνες και 27 τους υπολοιπους 18 υπαρχει περιπτωση αργοτερα να κανουν μονομερη ενεργεια και να ανεβασουν την τιμη και εκει που ειναι να πληρωνω 27 να μου πουν 30 35?

Bέβαια..
Απλά σου λένε οτι αν δεν θελεις καταγγέλεις αζημιως την συμβασή σου και πας αλλου..
Επαναλαβάνω οτι θα εχουμε ανατιμήσεις γενικά στα προιοντα τηλεφωνιας τους επομενους μήνες από ολους

Και οταν λεω ολους, εννοώ ολους...

Δεν έχετε "24 Mibt/s", έχετε "μέχρι 24 Mibt/s"... :)

Για ψάξτε το λίγο.

Ετσι ισχύει παντου , ειναι θεμα τεχνολογιας DSL. Κανεις δεν μπορει να δώσει εγγυημένη σταθερή ταχύτητα..

Το πρόβλημα που λεει ο Λεφτέρης ειναι θεμα περιοχης.. Το Περιστέρι γενικά "υποφέρει" σε ταχύτητες ADSL για πολλους λόγους. Και δεν ειναι η μονη περιοχή δυστυχώς..

Ειπαμε αμα εχεις ενα αστικο κεντρο ανα 3-4χλμ και σαπιο χαλκο, κανεις την προσευχή σου να εχεις εστω και 3 Mbps

Αλλά η χώρα εχει ψηφιακή στρατηγική, μην το ξεχναμε αυτο...

Οι ονομαστικές ταχύτητες ευρυζωνικής πρόσβασης δεν είναι εγγυημένες αλλά αποτελούν τις μέγιστες δυνατές καθώς εξαρτώνται από τεχνικές παραμέτρους εκτός της σφαίρας ελέγχου της Εταιρείας. Η μέγιστη επιτευχθείσα ονομαστική ταχύτητα ανόδου/καθόδου της παρεχόμενης στον Πελάτη ευρυζωνικής πρόσβασης συμφωνείται ότι θα καθορίζεται μετά από την ενεργοποίηση. Σε περίπτωση που η μέγιστη επιτευχθείσα ταχύτητα είναι μικρότερη από την αιτηθείσα, ο Πελάτης μπορεί είτε να την αποδεχτεί και να χρεώνεται στο εξής με το αντίστοιχο τέλος της κατηγορίας στην οποία αντιστοιχεί η ταχύτητα αυτή ή να μην την αποδεχτεί και να διακόψει την παρούσα εξοφλώντας την πραγματοποιηθείσα χρήση της σύνδεσης και το τέλος ενεργοποίησης, το οποίο οφείλει να καταβάλλει και αν το έχει ήδη καταβάλλει δεν δικαιούται να το αναζητήσει. Η Εταιρεία ικανοποιεί κάθε αίτημα, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα δημοσιευμένη εμπορική πολιτική για μεταβολή της ταχύτητας ανόδου/καθόδου και εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

Αυτό είναι από Cyta το 2014, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.

Edit:
Τώρα είδα το #31 πιο προσεκτικά. Μάλλον δεν ισχύει πια. Από απορία, όταν έκανες τη σύνδεση, τι ταχύτητα σου είχαν πει ότι μπορείς να πιάσεις; Το ότι ήξερες ότι ήταν μέχρι 4 στο είπαν αυτοί ή το ήξερες απο γνωστούς κτλ;

Last edited:
Το ηξερα απο τον πεθερο μου που ειχε Forthnet πριν οτι μεχρι 3.1mbps ειχε και απο μια κοπελα απεναντι μου που εχει HOL οποτε πηγε ο πεθερος μου στην Cyta γιατι παλια το ειχαμε μαζι αλλα επειδη δεν εφτανε και που να φτασει εβαλα δικια μου γραμμη.

Ενδιαφέρον...όταν έβαζα πριν 2 χρόνια στο σπίτι, τόσο η HOL όσο και η CYTA, πριν υποβάλλω την αίτηση, μου είχαν πει την ταχύτητα που μπορούσα να πιάσω. Στην περίπτωση μου βέβαια τα νούμερα ήταν καλά (κοντά 16 mbps).