Για γερους λυτες.

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,461
Athens, Greece
Λοιπον εχω μια 50αρα lg και εναν yamaha καινουριο. προσφατα πηρα τον epson tw7000. η πηγη ειναι το ps5. απο εκει φευγει hdmi και παει σε ενα splitterακι 1 σε 2 marmitek που τα σηκωνει. το ενα παει κατευθειαν στο προβολακι το αλλο παει στον yamaha. η τηλεοραση ειναι κοτσαρισμενη στο arc out. η τηλεοραση ειναι κοτσαρισμενη στο Out του splitter που υποτιθεται ειναι το καλυτερο γιατι εχει το EDID που αναγνωριζει ποιοτητα σηματος. το κουλο ειναι το εξης. οταν η τηλεοραση ειναι ανοιχτη μαζι με τον προβολεα τοτε ο προβολεας παιζει κανονικα 4k hdr. μολις κλεισω την τηλεοραση γυρναει σε 1080p χωρις hdr λεει δεν ειναι supported. αν αλλαξω τις εξοδους στο splitter και κλεισω την τηλεοραση τοτε ο προβολεας παιζει κανονικα 4κ hdr αλλα ο ηχος απο 5.1 γυρναει σε front & sub μονο ακομη και αν του πω του ps5 να βγαζει 5.1. λεω να αλλαξω splitter νομιζω φταιει αυτο το EDID. για πειτε γιατι εχω μεινει αναυδος.

Το EDID θέλει να γυρνάς.

Ποιο marmitek είναι; Αυτά συνήθως έχουν δυο-τρεις θέσεις.

Πάτημα στο EDID δύο φορές για να πάει από το auto στο copy και ξανά στο auto όποτε αλλάζεις μέσο προβολής.

Πάτημα στο EDID δύο φορές για να πάει από το auto στο copy και ξανά στο auto όποτε αλλάζεις μέσο προβολής.
θα το δοκιμασω αν και νομιζω οτι για καποιο λογο δεν παει στο copy. νομιζω εναλλασσει μεταξυ out 1 & auto μονο αν θυμαμαι καλα. ισως να πρεπει να το κανω πρωτου ανοιξω τις συσκευες? μακαρι να ειναι αυτο

Last edited:
επειδή έχω κι εγώ ένα marmitek πιο παλιό, με διακόπτη αντί για κουμπί, το Auto αποφασίζει αυτόματα στη μεγαλύτερη δυνατή και για τα δύο μέσα, το Copy κάνει copy ό,τι βλέπει στην έξοδο 1 και για πιο απλά εγώ αλλάζω τη θέση από το auto στο copy και πάλι στο auto για να έχω τον σωστό ήχο και εικόνα κάθε φορά.

Δοκίμασέ το.