Για καμπινα 21 λιτρων....

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Μπορω να βρω μεγαφωνα [midbass (???) + tweeter] και κροςς, "καταλληλα" για καμπινα 21 λιτρων με 100 ευρω ?

Ευχαριστω πολυ

θες κλειστή καμπινα η bass reflex?
θες γκάζι η ποιότητα?
ποσα ωμ θεσ?
ποσα watt θες?

νομίζω οτι με αυτό το budget ίσως πρέπει να δεις κάτι σε μονόδρομο (ωστε να γλυτώσεις και τα λεφτά για το κρος) ...
πχ fostex ή audionirvana (εδώ μετά τη μέση της σελίδας έχει διάφορα κουτιά, το Minimonitor είναι στα 25 λίτρα)

ρίξε μια ματιά και σε κανένα κιτ όπως αυτό ...
http://www.wilmslow-audio.co.uk/phoenix---silver-1486-p.asp
οι μονάδες του κοστίζουν περίπου 130-140 ευρώ ανα ηχείο + τα υλικά του κρος ...

ίσως να μπορείς να φτιάξεις και κάτι πιο οικονομικό αλλά νομίζω οτι θα αδικήσεις τον ενισχυτή ....

Ευχαριστω, θα τα κοιταξω και αυτα.

Ηχεια εχω για τον ενισχυτη, ειμαι ενταξει με το υπαρχων σετακι.

Απλως θελω να ολοκληρωσω ενα προτζεκτακι (τα κουτια τα εχω φτιαξει) που αρχισα πριν λιγα χρονια. ΑΝ "βγει", βλεπουμε...
Στο τελευταιο λινκ, που η τιμη ειναι μονο για τα μεγαφωνα, ποσο κοστιζουν πανω κατω τα αναλογα κρος ?

Last edited:
όπως γράφει, στη βασική τιμή περιλαμβάνονται

Basic Kit includes:

Loudspeaker drive units
High-quality crossovers, custom designed for each kit and built on high-grade PCBs
Recessed terminal trays with gold-plated binding posts
Oxygen free copper cable
Damping materials including cabinet lining and internal wadding
Gaskets or sealing strips for drive units
All fixing bolts and screws
Grille Cloth (Black is supplied as standard but other colours are available on request)
Grille fixing studs
Fully detailed assembly instructions, including CAD cabinet drawings
Cabinets and additional options shown separately

τα 130-140 ευρώ που σου είπα είναι αν πάρεις τις μονάδες μόνος σου και όχι το κιτ ....

Στραβωμαρα μου.
Το καταστημα ειναι αξιοπιστο ?

Ευχαριστω και παλι

Ντίνο νομίζω οτι πας λίγο ανάποδα ,, δηλαδή συνήθως ξεκινάμε από τα μεγάφωνα και μετά φτιάχνουμε την κατάλληλη καμπίνα ωστόσο αν θέλεις να συνεχίσεις καλύτερα ακολούθα ένα κιτ το οποίο είναι υπολογισμένο πχ το λινκ που έβαλε ο Δημήτρης, είναι εύκολο να ελατώσεις τα λίτρα της καμπίνας που έχεις .. Αν τελικά το προχωρήσεις , προσπάθησε να ακολουθήσεις όσο πιό πιστά γίνεται τις οδηγίες.

το κατάστημα Ντίνο είναι αξιόπιστο,
ξέρω 2-3 που έχουν κάνει αγορές και μάλιστα παλιότερα είχα πάρει κι εγώ κάποια πραγματάκια από αυτούς ....

σε αυτό που λέει ο Δημήτρης πάντως έχει δίκιο,
κανονικά η καμπίνα "ακολουθεί" τις μονάδες και όχι το ανάποδο ....

Εχω ξοδεψει πολυ χρόνο στην καμπίνα "παίζοντας", δεν μπορω να ξανα αρχίσω απο την αρχή, για αυτο ψάχνω κατι φτηνό μπας και ολοκληρώσω ποτε το ηχειακι.
ΑΝ δεν παίξει... κάποια στιγμη τα βάζω σε σωστή καμπινα