Για κόντρα πλακέ καμπίνας ηχείου

nkostop

New member
3 October 2012
20
Παιδιά συγγνώμη αν υπάρχει αλλού το θέμα αλλά δεν το βρήκα,
αν είναι απαντημένο στείλτε με εκεί.
Θέλω να φτιάξω ηχεία με ένα σχέδιο που έχω βρει(Vulcan) με τα μεγάφωνα της FOSTEX, τα FE206En.
Δεν ξέρω τι να χρησιμοποιήσω ακριβώς. Μου πρότειναν κόντρα-πλακέ βαλτικής σημύδας, 18mm.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό είναι άλλο από το κόντρα πλακέ σημύδας(που μου λένε όλοι οι ξυλουργοί στην περιοχή μου ότι
βαλτικής σημύδας δεν το έχουν ακούσει ποτέ) και αν πρέπει να είναι κάποιας ποιότητας(ΒΒ/Β πχ) και αν πρέπει να ψάξω και
για μπετοφορμ ή μπετοφιλμ κλπ.
Δεν έχω ιδέα από ξύλα και φοβάμαι ότι άλλο θα ζητήσω και άλλο θα πάρω. Όποιος μπορεί ας διαφωτίσει!
Ευχαριστώ!

η σημύδα ειναι βασικά το δέντρο απο το οποιο φτιάχνεται το συγκεκριμένο κόντρα πλακε. ολα αυτα ειναι κοντρα πλακε θαλάσσης απλα η φινλανδική ή η ρωσική σημύδα (ετσι το λενε απλα σημύδα εννοώντας κοντρα πλακε θαλάσσης απο σημύδα) ειναι ποιο συμπιεσμένη. εαν δηλαδή στο κανονικό κοντρα πλακε ξεκινάς απο 9 στρώσεις και φτάνεις συμπιέζοντας στα 18mm στην σημύδα ξεκινάς απο 15 στρώσεις. ολες αυτες οι σημύδες ειναι βασικά ίδιες για την δουλειά που τις θες και ειναι μακράν οτι καλύτερο υπάρχει για κατασκευή ηχείων.
προσέχεις μονο να μην πάρεις κανονικό κόντρα πλακέ(το οποιο είναι επίσης καταπληκτικό) αντί για σημύδα.

οπως τα λεει ο φιλος kontr, να προσθεσω επισης οτι, ο,τι και να παρεις απο κοντρα πλακε αν δέσεις καλά το ηχειο και κανεις καλές κολλήσεις δεν θα ακουσεις διαφορά. Eγω θα σου πρότεινα να ανεβεις λιγο σε παχος για να πατανε καλύτερα τα σοκορα πανω στις επιφάνειες. Δες τα 21mm.

Re: Απάντηση: Για κόντρα πλακέ καμπίνας ηχείου

Μα είναι το ίδιο το κόντρα πλακέ θαλάσσης με όλα τα φύλλα σημύδα με αυτό που μόνο τα έξω φύλλα είναι σημύδα;

δεν νομίζω. η φινλανδική και η ρωσική σημύδα ειναι πολυ πυκνότερες και βαρύτερες ανα κυβικό απο το κανονικό κόντρα πλακέ.
η ομοιότητα τους είναι η κόλα τους που τα κάνει και τα δυο θαλάσσης

Λοιπόν έχω βρει το εξής:
21mm ΟΛΑ τα φύλλα σημύδα(15 στρώσεις) δεν έχει ρόζους και κενά. Είναι μπετοφορμ όχι μπετοφιλμ.
Είναι αυτό που ψάχνω; Μήπως πρέπει να ψάξω μπετοφιλμ;
Δεν είναι φτηνό, γύρω στα 75 ευρώ το φύλλο απλά στο κατάστημα έχουν και παντογράφο και μου τα κόβουν με ακρίβεια
και είναι καλή ευκαιρία. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

Δεν ξέρω να σου πω για το μπετοφορμ ή μπετοφίλμ, πάντως πριν χρόνια περίπου μου ζήταγαν 80 για το φύλλο σημύδας 18mm του Μουρίκη.

Οπότε 75 για 21mm που σου ζητάνε, μου ακούγεται καλή τιμή.

Για πείτε και που το βρίσκουμε γιατί αυτά που βρίσκω εδώ γύρω στο Χαλάνδρι είναι μαντάρα...

Αυτά παιδιά τα έχω βρει στον Πύργο! εγώ είμαι στην Πάτρα και δεν βρήκα πουθενά εδώ...Έχει και στην μανωλάδα. Εισαγωγέας είναι ο Vernikos Lines Oy. Είναι λετονίας το ξύλο.

Για πείτε και που το βρίσκουμε γιατί αυτά που βρίσκω εδώ γύρω στο Χαλάνδρι είναι μαντάρα

Νέος Κόσμος, Ηλία Ηλιού & Μπακνανά απέναντι από το Super Market Μαρινόπουλος.

Δεν ξέρω να σου πω για το μπετοφορμ ή μπετοφίλμ, πάντως πριν χρόνια περίπου μου ζήταγαν 80 για το φύλλο σημύδας 18mm του Μουρίκη.

Οπότε 75 για 21mm που σου ζητάνε, μου ακούγεται καλή τιμή.

Πολύ καλή τιμή,δεν νομίζω να βρεί φτηνότερα

+1 για την τιμη.

η συμιδα βαλτικης ειναι πιο βαρια απο αλλα κοντραπλακε.

Το μυστικό στο κόντρα πλακέ έχει να κένει με την ποιότητα της κόλλας που χρησιμοποιείται.
Ο Μουρίκης τα διαθέτει τα προιόντα του με εγγύηση

Re: Απάντηση: Για κόντρα πλακέ καμπίνας ηχείου

Τελικά αγόρασα τα ξύλα και μου χρέωσαν 65 ευρώ το φύλλο 21mm και 80 ευρώ κοπτικά...οι τιμές είναι με φπα... Ελπίζω να έκανα καλή αγορά... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

μια μπαφλα 61 ευρω ειναι μαλλον οκ, οταν λες κοπτικα 80 δεν πολυκαταλαβα τι εννοεις ? πολλες αποθηκες ξυλειας το κανουν και τζαμπα εαν παρεις ολοκληρη μπαφλα.

εκτος και αν ζητησεις πολλες διαφορετικες διαστασεις και πατουρες, οποτε αλλαζει

Έκοψα πολλά κομμάτια γιατί τα ηχεία είναι λίγο περίπλοκα στο CNC οπότε με χρέωσαν... Εδώ είναι και επαρχία και γενικά τους ιδιώτες τους τσακίζουν...

εαν σου εκαναν τρυπες και πατουρες σε CNC αλλαζει.. οπως και να εχει περιμενουμε φωτο απο την κατασκευη