Για μια σύνδεση με ενισχυτή που εχω πελαγώσει...

kiss1

Senior Member
11 August 2006
321
Για μια σύνδεση ενισχυτή θέλω φίλοι μου μια βοήθεια.-bye-
αξίζει να σας πω οτι δεν ξέρω και πολλά από αυτά και θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ να μου τα πείτε οσο πιο απλά γινεταιαν δεν σας κουράζω. γιατί ελάχιστα ξερω απο αυτά....:argue:
Έχω τον ενισχυτή denon 3806 (δεν υποστηρίζει το HDMI 1.3, αλλά το 1.2, που για μένα που δεν έχω απαιτήσεις νομίζω οτι δεν με πολύ απασχολεί) αυτός όπως ξέρεται έχει μια έξοδο HDMI και δυο εισόδους HDMI και άπειρες άλλες υποδοχές για ομοαξονικές οπτικές κλπ......
Έχω μια τηλεόραση LG παλιότερο μοντέλο (τότε που έκαναν πανάκριβα) 37" HD (δεν έιναι fuil HD ), φυσικά έχει σύνδεση από πίσω πολλές όπως HDMI,
componet, .....
Ένα dvd, και αυτό με έξοδο HDMI, Το (lg 398H αν δεν κανω λάθος, αυτό που παίρνει και φλασάκι). το dvd μου είναι απλό και κανει upscale στα 1080i
και 2 καλώδια «καλά» 5 και 10 μέτρα αντίστοιχα HDMI και ένα μικρό καλώδιο 1,5m HDMI,
Αυτήν την στιγμή Έχω συνδέσει την τηλεόραση με το dvd με το μικρό καλώδιο HDMI, βλέπω κανονικά, αλλά θέλω να την μεταφέρω στο σαλόνι που είναι ο ενυχτυτής με τα 5+1 ηχεία μάρκας KEF 9 και KEF 1 τα περιφερειακά.
Προχθές που πήγα να τον συνδέσω με HDMI κυριολεκτικά πελάγωσα μιας και δεν ξέρω από αυτά. γιατί ήθελε να σετάρω τον ενισχυτή.
Μπαίνω στην ερώτηση, τις απλές τυπικές που πιθανών μετά θα μπούμε στις ρυθμίσεις. (αργότερα όμως να μην πελαγώσω….)
1ον) τι καλώδια αλλά θα χρειασθώ; θα χρειασθώ καλώδια για να κανω και την σύνδεση componet. έτσι ώστε όταν παίζει το dvd να μην χρειάζεται να ανοίγω συνεχεία τον ενισχυτή;;;;; Το ενισχυτή θελω να τον ανοίγω μόνο όταν έχω καμιά αξιόλογη ταινία από κατάστημα (ενοικίαση) και οχι ταινίες divx από το ίντερνετ..... Δηλαδή θελω να ακούω ΚΑΙ απο τον ενυσχιτή, αλλά ΚΑΙ απο μονο απο την τηλεόραση οταν έιναι ό γιος μου κλπ.
2ον το παλιό video Που υπάρχει και το έχω κυρίως για να γράφω από την
τηλεόραση, να το συνδέσω στον ενισχυτή; ή δεν χρειάζεται;;;; (απλά μέσω
scart video με scart στην τηλεόραση όπως το έχω τώρα.....
3ον έχω σκοπό στο μέλλον να αγοράσω λαπρορ με έξοδο HDMI. αυτός μελλοντικά που θα συνδεθεί για να βλέπω πχ ταινίες; στον ενισχυτή; πως;;;;;
4ον όταν θα πάρω κάποιο προβολέα μελλοντικά (ίσως κάποιο μεταχειρισμένο ελαφρώς μέσα προφανώς από το site σας) πάντα να έχει υποδοχή HDMI, αυτόν που θα τον συνδέσω ;;;;;;;

:BDGBGDB55::BDGBGDB55:
καποια βοήθεια σας παρακαλώ πολυ απο εσας που ξερεται;;;;

Attachments

• denon 3806 .jpg
    denon 3806 .jpg
    61.4 KB · Views: 21
κάποια βοήθεια φίλοι μου για αυτήν σύνδεση....;;;;;;;;;;
Έστω κάποια μέρει να συνδέσω και τα υπόλοιπα αργότερα........
Μια βοήθεια;;;;;;;

καταρχήν για το υπάρχον σύστημα:

συνδέεις DVD HDMI---> TV HDMI
και την ψηφιακή έξοδο (ομοαξονική ή οπτική αν έχει) του DVD στην ψηφιακή είσοδο του ενισχυτή για τον ήχο μόνο. Το video είναι ΟΚ με scart αλλά για ήχο συνδέεις τις rca εξόδους ήχου του video (κοκκινη και ασπρη υποδοχή) με οποια είσοδο του ενισχυτή θέλεις.Οπότε... το dvd δουλευει αυτόνομα με Tv και όταν θέλεις ανοίγεις τον ενισχυτη και παίρνεις ήχο απο εκεί.

μελλοντικά: το laptop θα συνδεθεί με τη μια hdmi εισοδο , το dvd με την άλλη hdmi εισοδο και απο τον ενισχυτή η εξοδος hdmi θα πηγαίνει στην tv. Για να έχεις εικόνα και ήχο στην tv και με κλειστό ενισχυτή θα πρέπει να κάνεις κάποια πρόσθετη σύνδεση dvd-tv οπως πχ με component για εικόνα και rca αναλογικό απλό για ήχο ή μέσω scart αν το dvd και η tv υποστηρίζει component μέσω scart.
Αν η tv εχει και 2η εισοδο hdmi τότε αφήνεις το setup του dvd όπως pro-laptop και συνδεεις laptop hdmi -> ενισχυτής hdmi kai ενισχυτής hdmi (έξοδος) -> tv 2o hdmi

για τον projector μια λύση είναι : dvd hdmi--> ενισχυτής hdmi, laptop hdmi-->ενισχυτής 2ο hdmi, ενισχυτής hdmi --> μεταγωγέας hdmi --> TV+projector. Οπότε αγοράζεις τον switcher hdmi

Λοιπόν φίλε μου..
Καταρχήν θα συνδέσεις το dvd σου με HDMI καλώδιο με την TV LG.
Μπορείς να το συνδέσεις και μέσω του 3806 με HDMI με την ΤV,αλλά δε θα το συνιστούσα αφου το DVD κανει upscale στα 1080i.
Θα συνδέσεις το dvd με οπτικό η ομοαξονικό ψηφιακό καλώδιο σε μια απο τις ψηφιακές εισόδους του ενισχυτή.
Θα δηλώσεις στο setup του 3806 το είδος της ψηφιακής σύνδεσης του dvd(optical,coaxial,HDMI)και μετα θα επιλέξεις την επιλογή dvd απο το τηλεχειριστήριο για να ακούς τον ήχο όταν αναπαράγεις το dvd.
Tον ενισχυτή αν δε θέλεις να τον ανοίξεις θα ακούς τον ήχο απο τα ηχεία της TV,η οποία είναι συνδεμένη με HDMI με το dvd.
Component δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις.
Το video αν είναι στερεοφωνικό το συνδέεις με καλώδιο RCA,απο το ζευγος audio out του video,στο VCR-1 Audio in του ενισχυτή,και με καλώδιο scart σε μια είσοδο scart στη TV.
Δεν κατ'αλαβα τον λόγο οταν θα πάρεις laptop όμως..γιατί να το συνδέσεις με την TV η τον ενισχυτή;
Θα βλέπεις ταινία χρησιμοποιώντας την οθόνη του laptop και θα ακούς τον ήχο απο τα ηχεία του συστήματος;Ποιός ο λόγος;
Οσο για τον προβολέα..θα συνδέσεις πάνω του την πηγή(dvd με HDMI)

Κατά αρχήν ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ, για τις κατατοπιστικές σας πληροφορίες και ομολογώ με βγάλατε από μεγάλη έννοια. (βλέπετε τώρα σιγά σιγά αρχίζω να φτιάχνω το σπίτι μου και γενικά να κανω τις συνδέσεις μου....)
Επειδή ο υπολογιστής μου (τώρα που σας γράφω) βρίσκεται στο χώρο εργασίας, θα τυπώσω όλα αυτά που μου γράψατε και θα τα κοιτάξω με την ησυχία μου στο σπίτι για να κανω και τις ανάλογες συνδέσεις.......
Σχετικά με το λάπτορ που θα αγοράσω αρκετά αργότερα εκτός για την δουλειά μου που θα το χρησιμοποιώ, θα το έχω και σαν dvd (και βάζοντας κάποια κάρτα τηλεοράσεως αργότερα και για να γράφω καμιά εκπομπή από την τηλεόραση και φυσικά να το βλέπω από την τηλεόραση. (οχι φυσικά μέσα από την οθόνη του λαπτορ. Ποιος ο λόγος άμα το έβλεπα μέσα από μια μικρή οθόνη στο σαλόνι μου...;;;;;;;)
Το λαπτορ φυσικά αρκετά αργότερα γιατί απλά τώρα δεν υπάρχουν .....χρήματα!!!!
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας και μάλλον σε λίγες μέρες θα σας ξανά χρειασθώ αν συναντήσω κάποιο πρόβλημα......

οκ φίλε μου..κανένα πρόβλημα.
Οσο μπορούμε να βοηθήσουμε θα το κάνουμε..μην ανησυχείς.
Ο Denon 3806 πάντως είναι φοβερό εργαλείο!!

Η αλήθεια είναι ότι αντιμετώπισα κάποια προβλήματα με την σύνδεση και με το setap με τον ενισχυτή (στο να το δηλώσω εκεί με τα καλώδια κλπ) Ίσως γιατί είμαι λίγο άσχετος με αυτά και όλα αυτά μου φαίνονται βουνό
Επειδή φτιάχνω χαλαρά το σαλόνι μου (δεν υπάρχουν και πολλά χρήματα....) έχω παραγγείλει μια σύνδεση που θα τα βάλω όλα αυτά και παράτησα προς το παρών τις συνδέσεις για όταν έρθουν τα έπιπλα.
Από οτι καταλαβαίνω έστω και με κάποιο οικονομικό αντίτιμο θα παρακαλέσω θερμά όποιος φίλος ξέρει Από αυτά μα έρθει στην όμορφη Χαλκίδα μία βόλτα πχ κάποιο Σαβ/κο, φυσικά με πλούσια πίτσα και άφθονο κρασί και αυτό το οικονομικό που θα πούμε!!!! (σε κάποιο χαμηλό.....γιατί απλά χρήματα δεν υπάρχουν!!!) Απλά όταν δυσκολεύεσαι πάρα πολύ σε όλα αυτά αναζητάς λύση πάντα μέσα στα απλά ανθρώπινα πλαίσια....!!!
υπολογίζω σε κανένα μήνα να ζητήσω την βοήθεια σας και γιατί οχι ένα μικρό ταξιδάκι στην Χαλκίδα θα έιναι για σας μια απόδραση (πχ απο την Αθήνα).....
Τα λέμε σε κανένα μήνα "πατημένο"!!!